Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By boy89
Cao svima,

Evo, uskoro ce prvi maj, dan rada,Medjutim u Svedskoj na taj dan stupa na snagu zakon o istopolnim brakovima. Ne znam da li je ova tema vec bila, no zanima me vase misljenje, da li ce gej brakovi biti odobreni u Srbiji u skorijoj buducnosti, i da li bi ste vi sklopili taj brak?
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam u kvir braku, ne sklapam vise ni jedan u ovom zivotu... dosta je ovaj jedan... :balerina:

A inace, gay brakovi ce biti odobreni, to je samo pitanje vremena... I onda treba da budem kuma par puta :balerina: Tako da se nadam da ce bas skoro da budem mladolika na slikama i mogu ovako da skakucem...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ako te bash interesuje pitanje da li ce u Srbiji biti dozvoljeni istopolni brakovi, mogu da otvorim karte.

Da li bih ja zavrshio u pederskom braku? Sumnjam, jedva mogu da podnesem sam sebe...nema lika koji me mozhe svariti.
By Kragi
Originally posted by V I V I S E C T
Ako te bash interesuje pitanje da li ce u Srbiji biti dozvoljeni istopolni brakovi, mogu da otvorim karte.
:lol: :lol: :lol:

Mislm da nece ..... nikada
A sto se ulaska u brak tice, ne bih usao ni da sam hetero, imam neku averziju ka braku jer sustinski ne znaci nista. Ne vidim zasto neko ne bi mogao da zivi po tom principu samo bez formalnog potpisivanja papira (i naravno svadbe da jagnjecim i prasecim brigadama) :D
Korisnikov avatar
By mirth
Pa sad za skoriju buducnost sumnjam, ali bilo bi sjajno da se to desi... :fige:

Nisam sigurna da bih ga ja sklapala, nisam bas nesto luda ni za pravljenjem dece ni za zajednickim imovinama, ne svidja mi se koncept braka nesto preterano. Jedino iz nekih prakticnih razloga tako tog pravno-imovinskog tipa, ako se ukaze potreba, inace ne.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by KgCS3
imam neku averziju ka braku jer sustinski ne znaci nista. Ne vidim zasto neko ne bi mogao da zivi po tom principu samo bez formalnog potpisivanja papira
joj kad se sjetim mamine face kad sam izrekao ovako nesto slicno prije nekih 10ak godina :smeh:
odmah je bila okupila sijelo svojih sestara i zabrinuto priopcila moja razmisljanja.

btw, jesam spomenuo i kako taj sam cin vjencanja te parada uopce nemaju smisla?

kao nekakva ekonomska zajednica mi je jedino ajd ajd, i to ako nemas drugog izbora, u sranju si s parama, za to se ukaze potreba, a time bi ostvario nekakva prava bilo prakticne bilo materijalne prirode.
Korisnikov avatar
By boy89
Malo mi je cudno da bas niko od vas ne bi hteo da sklopi gej brak, kada i ako to bude moguce u Srbiji, evo npr, ja bih, kada bih bio sa nekim koga stvarno ali stvarno volim. Mislim jeste da je brak mozda zastareo ali donosi neke pogodnosti (u imovinskom smislu), ali opet meni bi to znacilo mnogo, s obzirom da javno i pred drzavom izjavljujem ljubav prema osobi koju volim, a drzava s druge strane priznaje nasu vezu.
By Kragi
Originally posted by boy89
... ali opet meni bi to znacilo mnogo, s obzirom da javno i pred drzavom izjavljujem ljubav prema osobi koju volim, a drzava s druge strane priznaje nasu vezu.
Oh nezrelog li deteta :D
Izjavljivanje ljubavi pred drzavom .... :lol: priznavanje sa pravnog aspekta je ok i jako bitno jer kao posledicu moze da izazove 100000000000 nuspojava i problema - dakle tu se slazem :) Ali izjava ljubavi pred drzavom :lol:
Korisnikov avatar
By Burak
Ma kakav brak - ako je ljubav prava sta ce joj brak, a ako nema ljubavi ni brak ti nece pomoci!
Korisnikov avatar
By Allkey
A ja bih ukinuo brakove.

Ili bih zabranio razvode. Pa čik nek se onda neko prokurči da se venčava. :rei:
By iWanna
ako neki gej par zeli brak zasto bi im ta opcija bila uskracena? podrzavam, bez obzira na moj stav
By alexandermagic
Nešto duboko sumnjam da će biti odobreni u Srbiji.

Što se mene tiče, zajednički život je okay, ali nikad ne bih sklopio brak. Pripadanje nekome i na papiru nije my cup of tea.
Korisnikov avatar
By boy89
Pa dobro, zajednicki zivot je ok. A sto se tice mog shvatanja braka, sta cu taki sam, :D mlad sam pa jos idealizujem stvari, al i dalje stojim pri stavu da je brak dobra stvar. Ali ako se pronadje neko bolje resenje, super
Korisnikov avatar
By lana-bg
Nasi politicari hoce po svaku cenu u Evropu i samo je pitanje dana kada ce odobriti gay brakove. Verovatno ce sve ici istim tempom kao i kod zemalja u okruzenju. Mozda to bude za 2-3 godine ili 5.
Skopila bih takav brak, ali sigurno ne bih bila medju prvima...
Korisnikov avatar
By krpica
brak . uu najezila sam se . uu :kokice:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Malo mi je cudno da bas niko od vas ne bi hteo da sklopi gej brak, kada i ako to bude moguce u Srbiji, evo npr, ja bih, kada bih bio sa nekim koga stvarno ali stvarno volim. Mislim jeste da je brak mozda zastareo ali donosi neke pogodnosti (u imovinskom smislu), ali opet meni bi to znacilo mnogo
I meni bi to značilo mnogo. On radi a ja uživam u imovini. Sklopio bih ga sad odmah da mogu.
By RuznaGlupaZla
U skorijoj budućnosti ne planiram brak.
Ni u onoj malo daljoj.

:saksofon:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by burak-BL
Ma kakav brak - ako je ljubav prava sta ce joj brak, a ako nema ljubavi ni brak ti nece pomoci!
A ako partner ode u bolnicu ili zatvor, niko nema pravo da ga poseti ako nisu registrovani.
Ako partner umre niko nema pravo da mu nasledi imovinu ako nisu registrovani, bez obzira što su sve pare u stanu kupovali zajedničkim parama.
Korisnikov avatar
By Dina
I jos nesto npr - bracni drugovi su oslobodeni svedocenja na sudu, ako se to tice bracnog partnera, mogu da svedoce samo ako zele (tj pretpostavlja se ako ce mu to pomoci). Ostale osobe moraju da svedoce pred sudom, niko ih ne pita jesu li oni ustvari bracni partneri ako to nisu pred zakonom. Ili ako imate neku firmu, kafic, radnju, bracni partner moze da radi tu kao clan porodice, ne mora da bude prijavljen, za ostale osobe bi vas kaznili.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Ocekujem da ce i to doci, samo ne znam za koliko godina....

O braku ne razmisljam, ni strejt ni gej, pitanje je da li je to bas za mene...

Ali, podrzavam prava svih ljudi i zelim u skorijoj buducnosti da vidim da se u Srbiji dozvoljava brak /ili zajednica ekvivalentna braku/ istopolnih partnera i da oni imaju jednaka prava kao ljudi u heteroseksualnim brakovima, izmedju ostalog, pravo na penziju, pravo na nasledjivanje, pravo na bracne posete (sto je pomenuo loni), pravo na zajednicku imovinu, i sva ostala prava, i to sto je pomenula Dina... Naravno da ljubav moze da postoji bez braka, kao sto i brak moze da postoji bez ljubavi, ali ovakva prava, koja proizilaze iz braka, itekako su vazna, bas zato sto se uzimaju zdravo za gotovo u heteroseksualnim vezama, dok su odredjenom broju populacije jednostavno uskracena samo zato sto nisu u heteroseksualnoj vezi.... Na stranu sad socijalna diskriminacija, dok te pravne diskriminacije ne nestane, ova drzava nema prava da se naziva demokratskom.
Korisnikov avatar
By boy89
Citam juce, knjigu iz porodicnog prava, i procitao sam zanimljiv podatak. Naime, jedna nevladina org., Beogradski centar za ljudska prava, podnela je jos 2005. godine kada je donet porodicni zakon, inicijativu ustavnom sudu za ocenu ustavnosti cl.4 st.1 istog zakona, u kome se vanbracna zajednica definise kako zajednica muskarca i zene. cak i Ustav koji je donet 2006, ne ogranicava vanbracnu zajednicu na razlicite polove, plus tu su i odredbe o zabrani diskriminacije itd. Bilo bi stvarno lepo da ustavni sud, odobri istopolne vanbracne zajednice, al evo vec je 2009. i jos se nije oglasio po tom pitanju.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim da je realnije ici na koncept istopolne zajednice. Brak je definisan kao zajednica muskarca i zene, isto i vanbracna zajednica. Ceo ustav bi morao da se menja zbog toga a to kod nas nece hteti ili cemo cekati ko zna koliko godina ili decenija za to. A za ovo - istopolna zajednica - sam cula da bez problema moze da se donese i da nije u neskladu sa postojecim ustavom.
Korisnikov avatar
By boy89
Originally posted by Dina
Ja mislim da je realnije ici na koncept istopolne zajednice. Brak je definisan kao zajednica muskarca i zene, isto i vanbracna zajednica. Ceo ustav bi morao da se menja zbog toga a to kod nas nece hteti ili cemo cekati ko zna koliko godina ili decenija za to. A za ovo - istopolna zajednica - sam cula da bez problema moze da se donese i da nije u neskladu sa postojecim ustavom.
Vanbracna zajednica nije definisana kao zajednica muskarca i zene u ustavu, nego u zakonu. U Ustavu samo pise da se vanbracna zajednica izjednacava sa bracnom u skladu sa zakonom cl.62 st.5, a zakon je takav kakav je. No kako je ta odredba u zakonu diskriminatorna, ustavni sud moze da dozvoli vanbracne zajednice osobama istog pola i to zbog clana 21.ustava, koji govori o zabrani diskriminacije, cl.18 st.3 koji govori o tome da se odredbe o ljudskim pravima tumace u cilju unapredjenja ljudskih prava i sloboda...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Vanbracna zajednica nije definisana kao zajednica muskarca i zene u ustavu, nego u zakonu. U Ustavu samo pise da se vanbracna zajednica izjednacava sa bracnom u skladu sa zakonom cl.62 st.5, a zakon je takav kakav je. No kako je ta odredba u zakonu diskriminatorna, ustavni sud moze da dozvoli vanbracne zajednice osobama istog pola i to zbog clana 21.ustava, koji govori o zabrani diskriminacije, cl.18 st.3 koji govori o tome da se odredbe o ljudskim pravima tumace u cilju unapredjenja ljudskih prava i sloboda...
Da, a to sto je Ustav sam diskriminatoran, jer se brak definise samo kao zajednica muskarca i zene, nikom nista. Ustav sam sebi protivreci, jer onda posle govori o zabrani diskriminacije.....

Uostalom, nije bitno kako cemo to nazvati--neka i ne bude istopolni "brak" neka bude bilo koja druga rec ako je pravnicima lakse, ali samo neka se pripisu jednaka prava istopolnim zajednicama, i ne verujem da ce se LGBT populacija buniti oko naziva...
Korisnikov avatar
By boy89
Originally posted by nsBeckie
[

Da, a to sto je Ustav sam diskriminatoran, jer se brak definise samo kao zajednica muskarca i zene, nikom nista. Ustav sam sebi protivreci, jer onda posle govori o zabrani diskriminacije.....

Uostalom, nije bitno kako cemo to nazvati--neka i ne bude istopolni "brak" neka bude bilo koja druga rec ako je pravnicima lakse, ali samo neka se pripisu jednaka prava istopolnim zajednicama, i ne verujem da ce se LGBT populacija buniti oko naziva...
Ustav nam ne valja slazem se. Ima toliko rupa da je to neverovatno, al ne bih sad o tome. Ustav diskriminise sto se braka tice, al ne i vanbracne zajednice. Ali ima jos nesto. Registrovano partnerstvo, se ne spominje u Ustavu, tako da to nije zabranjeno, samo treba doneti zakon. Mogu se sve bracne obaveze i prava preneti u r.prartnerstvo i to ce biti u skladu sa ustavom, jer to nije brak. Koliko se meni cini Ustav ne zabranjuje istopolnim parovima usvajanje dece,vec to regulise zakon( koji istina ne priznaje nama to pravo), koji se moze menjati tako da ni to nije nemoguce, . Samo treba malo vise aktivizma i hrabrosti lgbt populacije, i u skorijoj buducnosti(nadam se), neki oblik istololnih zajednica bi mogao biti regulisan. Ja se nadam da cemo doziveti potpunu jednakost u pogledu bracnog prava sa str8 ljudima.

Nicija nije do zore gorela, pa nece ni homofobiji u Srbiji
Korisnikov avatar
By Loni
Citam juce, knjigu iz porodicnog prava, i procitao sam zanimljiv podatak. Naime, jedna nevladina org., Beogradski centar za ljudska prava, podnela je jos 2005. godine kada je donet porodicni zakon, inicijativu ustavnom sudu za ocenu ustavnosti cl.4 st.1 istog zakona, u kome se vanbracna zajednica definise kako zajednica muskarca i zene. cak i Ustav koji je donet 2006, ne ogranicava vanbracnu zajednicu na razlicite polove, plus tu su i odredbe o zabrani diskriminacije itd. Bilo bi stvarno lepo da ustavni sud, odobri istopolne vanbracne zajednice, al evo vec je 2009. i jos se nije oglasio po tom pitanju.
Upućen sam u ovo.

Inače predsednik Centra za ljudska prava je Vojin Dimitrijević - fenomenalan pravnik, koji je uvek na gej strani.
Jedan od pomoćnika bio mu je Marko Karadžić, koji je dosta stvari i naučio od Vojina.

Vojin je jednostavno genije.
Korisnikov avatar
By Mariška
Ocekujem da ce i to doci, samo ne znam za koliko godina....

O braku ne razmisljam, ni strejt ni gej, pitanje je da li je to bas za mene...

Ali, podrzavam prava svih ljudi i zelim u skorijoj buducnosti da vidim da se u Srbiji dozvoljava brak /ili zajednica ekvivalentna braku/ istopolnih partnera i da oni imaju jednaka prava kao ljudi u heteroseksualnim brakovima, izmedju ostalog, pravo na penziju, pravo na nasledjivanje, pravo na bracne posete (sto je pomenuo loni), pravo na zajednicku imovinu, i sva ostala prava, i to sto je pomenula Dina... Naravno da ljubav moze da postoji bez braka, kao sto i brak moze da postoji bez ljubavi, ali ovakva prava, koja proizilaze iz braka, itekako su vazna, bas zato sto se uzimaju zdravo za gotovo u heteroseksualnim vezama, dok su odredjenom broju populacije jednostavno uskracena samo zato sto nisu u heteroseksualnoj vezi.... Na stranu sad socijalna diskriminacija, dok te pravne diskriminacije ne nestane, ova drzava nema prava da se naziva demokratskom.

:klap:

POTPISUJEM SVE!!!
Korisnikov avatar
By Dina

Ok ako je tako za vanbracnu zajednicu. Svejedno, ja mogu isto da se slozim da je ustav los i to sto pise i za brak i ostalo... samo pisem sta mi se cini realnije, a drugo je sta bih ja zelela ili sta bismo mi zeleli. Cak i u drugim zemljama prvo dodje do istopolnih zajednica pa tek posle do gay brakova. Tako da ni kod nas ne bi ni taj put bio los, bar mislim, neka usvoje prvo ovo, sto se i slaze sa ustavom pa posle mozemo da se zalazemo za jos i menjanje ustava. Za sad nemamo nista, a bolje ista nego nista, pa ce jednog dana, nadam se skorog biti i sve :)

Mislim inace da nije razlika samo u imenu. Nisam sigurna ali mislim da u istopolnim zajednicama nema se pravo na usvajanje dece a kad je brak onda i to pravo regulisano. Ali zato postoje sva ova druga prava o kojima smo pricali - o nasledstvu, svedocenju na sudu, posete u bolnici, zatvorima itd. A cak se indirektno mogu usvajati i deca. Npr mislim i da u Nemackoj su jos istopolne zajednice pa dete usvoji jedan partner ali onda valjda i drugi kasnije ima pravo da to dete usvoji.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!