Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Civil partnerships in the United Kingdom, granted under the Civil Partnership Act 2004, give same-sex couples rights and responsibilities identical to civil marriage. Civil Partners are entitled to the same property rights as married opposite-sex couples, the same exemption as married couples on inheritance tax, social security and pension benefits, and also the ability to get parental responsibility for a partner's children,[1] as well as responsibility for reasonable maintenance of one's partner and their children, tenancy rights, full life insurance recognition, next-of-kin rights in hospitals, and others. There is a formal process for dissolving partnerships akin to divorce.

Da li je UK jedina zemlja u kojoj je dozvoljeno sklapanje "gay brakova" (mada to nisu bukvalno) za drzavljane drugih zemalja a da pre toga nijedno od njih ne mora da boravi u UK duze od 2 godine? Slucajno sam danas naisla na to... Za sklapanje civil partnership u UK potrebno je da imas vizu i to postoji posebna za tu namenu :lol: naravno tamo ti treba pasos i oko 100pounds. Svejedno to ti ne daje pravo da ostanes u UK ni tebi ni tvom dragom/dragoj i morate otici iz zemlje u roku od 6 meseci sem ako ne promenite vizu ali svejedno... :setnja: idem da se udam u londri :yay:
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Moze i u Nemackoj, doduse ne u celoj, nego samo u pokrajni Baden-Wurrtenberg..
Dodjes fino kod mene u Stuttgart i to zavrsimo :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Hvala na informaciji, ali temu je postavila Coka pod mojim nalogom jer je mrzelo da se loguje na svoj.
Korisnikov avatar
By Dirrty
tnx... ali ne moze u svim da se sklopi zajednica ili brak ako jedno od njih dvoje nije drzavljanin te zemlje ili zivi minimum 2 godine u njnoj npr. divna mi holandija :) nazalost...
By XanaX
well, sklopiš u Hrvatskoj; dečko / cura ti ima vizu za Kanadu, predočiš papir o registriranom partnerstvu u RH - et voíla, ideš s dečkom / curom u Kanadu sa vlast. vizom!

(actually happened in Zagreb)
Korisnikov avatar
By Oziris
Sta? Hrvatska ima izregulisan zakon o istopolnim zajednicama???
Korisnikov avatar
By Oziris
Koji smo mi paleolit, jbt!!!!!!!!!!! Mislis, mogu da se "udam" za svoju devojku u Hrvatskoj?
Korisnikov avatar
By Paki
Možeš da sklopiš građansku zajednicu :)

Ne znam koja je procedura kad nemaš hrvatsko državljanstvo...
Korisnikov avatar
By Oziris
Da je sklopim u smislu da kazem "DA' u opcini? :)
Korisnikov avatar
By Dina
Ja pretpostavljam da je tako, tj u opstini se vencaju... Ali sta ako osobe imaju drzavljanstvo i Srbije i Hrvatske (ne znam da li postoji dvojno drzavljanstvo ali znam da ima ljudi koji imaju pasos i jedne i druge, pretpostavljam onda i drzavljanstvo), odu tamo, stupe u civilnu zajednicu... vrate se ovamo i ona ovde ne vazi...
Korisnikov avatar
By Oziris
E da, vidis, to me zanima... Da li ta istopolna zajednica podrazumeva onu opstinsko registrovanje, i drugo, da li u slucaju dvojnog drzavljanstva ti isti "parovi" imaju ikakve prava ovde, u smislu da ih ne smeju diskriminisati, da im sluzba za socijalni rad ne sme oduzeti dete jer odrasta u istopolnoj zajednici i sl.
Korisnikov avatar
By RAzzO_!
Da umirem danas, umro bi neobavesten da je u HR validna "gradjanska zajednica" :B
Ja ima dvojno drzavljanstvo (Hr&Sr), u Svajcarskoj sam oko 2.5 god., i "sklopicu" taj kako se ovde zove "Eingetrahene Partnerschaft" polovinom marta :love: . Nema nekih vecih izmena u poredjenju sa hetero brakovima, osim sto u ovom istopolnom partneri nemaju pravo na izmenu ili dodavanje drugog prezimena. ;)
Korisnikov avatar
By Dina
E svaka im cast vezano za prezimena :klap: To je znak da su promisljali i da nisu tu zajednicu uveli inertno, copy/paste hetero brak. Naravno, ja bih i u hetero brakovima ukinula mogucnost promene prezimena (citati zena uzima muzevljevo prezime dok odusevljeni svatovi freneticno tapsu). Ali ako u jednoj zajednici postoje neki ostaci proslih vremena i to se za sada ne menja, to ne znaci da i nova treba da usvaja los model samo da bi bilo isto.

Ono sto mene zanima je kako je u Svajcarskoj vezano za decu u istopolnim zajednicama? Mogu li da se usvajaju, takodje da li moze ako je jedna osoba bioloski roditelj da druga usvoji dete?? I sta je sa njihovim prezimenima?
Korisnikov avatar
By RAzzO_!
Nazalost ne. Cak, ako jedan od partnera vec ima dete NEmoze da sklopi istopolni brak.

Nisam nesto informisan, ali znam da je usvajanje moguce u Spaniji, Holandiji...
Korisnikov avatar
By Dina
Koliko ja znam usvajanje je moguce i u Nemackoj iako je tamo isto uvedena istopolna zajednica (a ne brak). Citala sam na drugom forumu kako su dva muskarca (iz Hrvatske ali nemacki drzavljani) dobili na usvajanje dvoje dece. Tj. oni su trazili jedno dete i dali im decaka od dve i po godine a onda su ih pitali da li bi usvojili i njegovog brata od osam meseci pa su usvojili i njega i nenadano dobili i bebu u kuci... Povremeno pitaju na tom forumu kako im sinovi napreduju i tako... predivna prica :)
Korisnikov avatar
By blenta
jel to za nemogucnost uzimanja prezimena
svojstveno za sva civilna partnerstva
ili samo za Swiss?
Korisnikov avatar
By RAzzO_!
Originally posted by blenta
jel to za nemogucnost uzimanja prezimena
svojstveno za sva civilna partnerstva
ili samo za Swiss?
Pojma nemam. Kad su nam poslali iz opstine pismo sa informacijama uopste, sta, kako, gde, bla bla, to je bila jedina stavka.

Ima mnogo tih gluposti, sve je detaljno opisano, cak i o penzijama :lol:

Ono sto me je extra nasmejalo je da ako jedan partner nije bio u radnom odnosu a drugi jeste u vreme trazenja razvoda, ovaj koji nije radio ima pravo na alimentaciju :lol: :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Pa da nekad ni ne razmisljamo sta sve brak nosi ;)

Ja sam skoro saznala da kod nas ako si u braku i jedan supruznik ne radi mora da bude zdravstveno osiguran preko onog koji radi... bez obzira sto mozda oba bracna partnera to ne bi htela to ne moze - u braku si, zdravstvena knjizica preko bracnog druga koji radi i kraj...

I tako ima sigurno niz nekih detalja koje saznas tek kad se nadjes u tome... ako se prethodno nisi obavestio :lol:
By XanaX
u 'Rvackoj ima odredba za civilna partnerstva da ako jedan/jedna dobije na lutrije, dijele dobitak :) eh, vala, neću se ženit'... zbog lutrije... ne znam vrijedi li i za poker i automate.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Alexandrus Magnus
Moze i u Nemackoj, doduse ne u celoj, nego samo u pokrajni Baden-Wurrtenberg..
Ko te ovo slagao? :shok:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Dirrty
Hvala na informaciji, ali temu je postavila Coka pod mojim nalogom jer je mrzelo da se loguje na svoj.
Ja se taman pitala sto pises u zenskom rodu.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by XanaX
u 'Rvackoj ima odredba za civilna partnerstva da ako jedan/jedna dobije na lutrije, dijele dobitak :) eh, vala, neću se ženit'... zbog lutrije... ne znam vrijedi li i za poker i automate.
Ja i zena i igramo bingo ponekad uz dogovor da se dobijeno deli. Moracu da je vucem u UK.
Korisnikov avatar
By Oziris
Ono sto me zanima je da li se u Hrvatskoj moze sklopiti ta zajednica ukoliko samo jedan od partnera ima hrvatsko drzavljanstvo?
Korisnikov avatar
By Dina
A mene zanima koliko su se stvari u Hrvatskoj promenile uvodjenjem istopolne zajednice? Da li ljudi koriste to pravo? Da li ste bili na nekom gay vencanju ili mozda svadbi? Da li vi planirate da se vencate (dobro Xanax smo culi da ne namerava ;) )?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!