Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sanguine
Otvorih ovu temu pod utiskom mamine reakcije pre par dana povodom mog dolaska kucji u 3 ujutru.
(a da napomenem da to nije redak slucaj i da sam ranije izlazio non-stop do zore)
Krenula zena da histerishe kako brine i kako ce neko da me opljacka ili kidnapuje u gluvo doba noci :lol:
Posle mi se izvinjavala i rekla da je to zbog ulaska u climax tako da je opravdano ponasanje. :P

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Ja se secam da sam na pocetku gimnazije odprilike poceo da izlazim kasnije nocu...izlazak mi je do 2,3 bio do 3eg gimnazije...s povremenim izuzecima uz dogovor i objasnjenje gde cu i s kim biti.

Tada sam propushio i rekao joj za to i bila je ljuta par dana...posle prihvatila to.
Za prvo pijanstvo u drugom gimnazije je htela kozu da mi odere i oduvek me smarala da ne pijem i popovala po tom pitanju...i dan danas :P

Upoznala je vecinu prijatelja jer joj je bilo bitno s kim se druzim....

Posle sam do nekih 4,5 ponekad izlazio uz obavezan jedan poziv od keve da proveri gde sam...to je trajalo do maturiranja.

Kasnije me jednostavno podsecala da joj javim gde sam i kad se vracam bez ikakvih pitanja (a lako smo se dogovarali sve to s obzirom da se super slazem s kevom)
Valjda je skapirala da odrastam i nije postavljala neka ogranicenja niti pravila probleme...

Da li su vam roditelji bili/i ostali strogi?
Da li su brinuli i da li i dalje brinu toliko?
Zanima me da li su prihvatili cinjenicu da ste odrasli/da odrastate?
Jesu li vas ogranichavali po pitanju stvari koje mozete da radite,mesta na koja zelite da izlazite ili vremena gde mozete ostati negde?

Kako su tolerisali neke stvari i jesu li se oni menjali po pitanju svojih stavova?

:sveca:
By J...
Originally posted by Sanguine

ne
da
vec odavno
Jesu li vas ogranichavali po pitanju stvari koje mozete da radite,mesta na koja zelite da izlazite ili vremena gde mozete ostati negde?
ne, niti bi iko mogao da me ogranicava
Kako su tolerisali neke stvari i jesu li se oni menjali po pitanju svojih stavova?
s obzirom da vec 8 godina zivim sama, zaboravila sam kakvi su to stavovi :P

U svakom slucaju, kad se finansijski osamostalis (iako je to danas tesko, ne samo zbog nezaposlenosti vec i zbog toga sto su poslovi nesigurni), vise nece smeti niko nista da ti prigovara.
Korisnikov avatar
By Hton
na sva pitanja je odgovor ne. A i predpostavljam da je to zato sto nikada nisam pravio probleme(za razliku od moje sestre:D njoj nekad prave probleme)
By Pending-For-A-Bending
Verovatno ti je mama videla onaj plakat "Da li znate sta vam deca rade..." pa se uplasila za tebe...

Inace, roditelje treba samo istrenirati
Korisnikov avatar
By blenta
verovatno bi bili strogi
da ih je eventualno bilo briga
gde sam i shta radim
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nisu nikad bili strogi, mada nisu mnogo ni vukli na onu drugu stranu previše popustljivih roditelja. zanimljivo je da su se uvek potpuno slagali u vezi sa mišljenjem o mojim postupcima, ali i kaznom. nije bilo šanse da me keva kazni, pa da trčim kod ćaleta da me brani niti obrnuto. tako da mi je i dan danas takvo ponašanje dece potpuno nerazumljivo.
uf, ovo definitivno. od nekad potpuno bezizlazne situacije po pitanju prihvatanja moje seksualnosti, danas su stvari i bolje nego što sam ikad očekivao. a nije da nisam pravio gluposti. :blush:
Korisnikov avatar
By Tomek
Nikada nisam imao organicenja u vezi izlazaka... Sve je u stilu - mi tebi verujemo...
Prvo pijanstvo - bolje da me je izresetala klasnjikovim nego sto mi je dva sata objasnjavala kako to nije trebalo da uradim i sta je sve moglo da mi se desi...

Roditelji mi uopste nisu strogi (tata pogotovo)...
Mama brine, i previse, ali mi nikada nista nije branila...
Od kada studiram u Beogradu, zove me skoro svaki dan. Ukoliko se ne javim odmah, zove vise puta zaredom...

Mislim da su prihvatili cinjenicu da sam odrastao, ali ne potpuno...
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG

Jok.
Pa brinu (iako nece da priznaju) i kad ih uhvate lutke znaju da cimaju fonom nekoliko puta dnevno. Al kao samo da mi chuju glas :D
Jesu naravno. Jos dok sam bio srednjoskolac kenjali su mi kako treba da pocnem da radim i osamostalim se jer sam vec odrasla konjina :lol:
Nikad. Uvek sam mogao da izlazim kad ocu i da ostajem koliko god hocu. Mislim da sam ih kupio time sto nikad nisam pushio niti se drogirao. To je bilo dovoljno za neogranicen kredit. "D

Bilo je je par puta frka kad me murija privodila zbog nekih tucha pa cale dolazio da me vadi (i identifikuje obzirom da sam bio maloletnik :lol: ). Tad su matorci razmatrali uvodjenje nekih sankcija, ali sve se zavrsilo na pretnjama. :D
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Kao malu su me oboje kontrolisali stalno,bili su bas strogi i imali su pravila unutar kojih sam morala da se uklapam...posle kad sam zasla u adolescenciju ne toliko...mama se opustila,tata brinuo jer sam mu cerka jedinica i stalno me upozoravao da pazim na oblacenje i na drustvo...da se ne vracam sama kuci,da uzmem taxi...

Pocela sam da izlazim u prvom srednje i uglavnom su to bile kafic i grad varijante do 12....ponekad neka zurka,rodjendan uz dogovor s njima...rekla bi im kad idem,gde,s kim i do kada ostajem...

Pravila mi je mama par puta problem kad me zaticala pijanu s neke zurke jos u srednjoj skoli i pridikovala mi je par puta za drustvo neko u kom je bilo narkomana i ne bas primernih osoba ali u sushtini nista strasno.

Sad me samo pitaju kad izlazim gde cu i kad se odprilike vracam....mama mi skrene paznju ako se promeni plan da joj javim i tako...
Prihvatili su cinjenicu da sam odrasla ali i dalje brinu naravno.
By Pending-For-A-Bending
Zvucacu kao Jukie, tako da... Dokle god zivis pod njihovim krovom oni postavljaju uslove. I tu nema rasprave. Ako ti bas toliko smeta, odseli se. Roditeljima ces ti uvek biti njihovo malo dete za koje se brinu i kad nema razloga za to- sta god ti oni rekli i furali price da "odrastas"...

Citavu tu pricu o nenormalnoj brizi ces shvatiti kad jednom budes imao svoje dete ili kucnog ljubimca...
Korisnikov avatar
By Deksi
Uglavnom je ne odgovor na sva pitanja.....moji matorci su malo cudni po tom pitanju...sad vise brinu nego ranije,strogi nikad nisu bili ali im je sad vise bitno da znaju gde sam,sta radim, s kim sam...

Ja sam od 13e godine poceo da izlazim vikendom i izlazak je trajao do zore,izlazio sam sa starijim drushtvom,shvercovao se u klubove i splavove,pio,pushio sa 15 poceo da se drogiram...nikad mi nisu nista rekli jer nisu znali pola toga a i bili su preokupirani drugim stvarima...

Izlazenje non-stop,po par dana me nema kuci i to je trajalo i trajalo do 19e godine i posle sam se smirio i rekao im sta se desavalo godinama unazad i kakav sam bio,nesto su oni i sami izvalili...

Dok su druga deca izlazila u dvoriste,igrala se igrachkama i u pc igraonicama ja sam izlazio u kafane,nocne klubove sa drustvom koje je bilo po 5,6 godina starije od mene.
Normalna deca su se vracala na kraju osnovne i pocetku gimnazije kucama oko ponoci a mene ne bi bilo po ceo vikend.

Sad se trude da nadoknade propusteno i strah ih je valjda pa su poceli da brinu mnogo u zadnjih pola godine.
Sve u svemu cudno...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Big Bad Bear
Zvucacu kao Jukie, tako da...
Ah moji obožavaoci, kako me samo obožavaju... ([size=-1]citat D.Dugouška[/size])

Da se nadovežem na BBB-a... idem na jedan forum gde su Amerikanci, i jednoj dolazi odrasla ćerka (npr. 28 god.) u goste nekoliko dana, i ona ih pita koja oni pravila imaju povodom javljanja i ostajanja do kasno, i oni redom kreću da govore "tvoja kuća - tvoja pravila" i dogovorili su se da ćerki čim dođe kaže da je izlazak do toliko i toliko sati a posle se kuća zaključava, i da joj se javlja gde je da ova ne brine

btw Deksi, jesi li razmišljao o karijeri u školskoj pepsi službi?
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by blenta
verovatno bi bili strogi
da ih je eventualno bilo briga
gde sam i shta radim
:hug:

kod mene slichna situacija
Korisnikov avatar
By Deksi
@jukie

:lol:
Pa razmisljao sam psihologiju da upisem ali nista od toga jer nisam poceo na vreme da se spremam za taj fax.

Tacno mogu da zamislim sebe u ex gimnaziji medju sadasnjom pepsi garniturom...siguran sam da bi me za par godina docekali rasirenih ruku :lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ne, na neki nacin su uvek stajali sa strane, iako su zarko zeleli da znaju gde, kad i skim sve se zavrsavalo sa "Idem napolje, ne znam kad cu doci"
I to tako jos od srednje skole.
Bilo je ponekad pitanja gde si bio itd, nikad nisu zvali (a nisu imali ni kad da steknu naviku, telefon sam uzeo dosta kasno), ali je bilo ponekad "sto se nisi javio"

U svakom slucaju nije da ne brinu, ali nisu smarali nimalo.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena

Bili su "strogi" dok smo bili klinci, ono itpa zgresis nesto, ajd u cosak (ako je to strogoca)...sad...pa ne..
Brinu..? Ja ne pamtim kad me je mama nazvala da vidi sta radim jesam dobro...tako da...NE!
I da prihvataju i da ne prihvataju nesto ne pokazuju to...
Ne ogranicavaju me, jer nemaju pojma gde idem i sa kim..
Ovo zadnje, nem pojma..

U sutini, moji roditelji su tu, samo kad treba da se plate racuni, ja sam tamo, oni su ovde i nije ih briga sta radim..:nokti:
Korisnikov avatar
By Sanguine
@Dexi - :( :mazi:

@blenta i zaljubljena - Fak kako mrzim roditelje koji su nezainteresovani ....neke stvari jednostavno ne mogu da razumem :sigh:

Uglavnom nije pitanje samo da li vas roditelji smaraju,brinu i ogranicavaju jer zivite s njima vec generalno...dok ste ziveli s njima,kako su se ophodili posle ako ste otisli i tako to....
Da li su se zaista ponasali kao roditelji ili ne?
Korisnikov avatar
By dungoll

prema meni nisu, naučili su se pameti posle moja dva brata

verujem da se jesu brinuli, jer ma koliko mi mislili da se oni ne brinu, uvek se brinu (vi koji ste odgovorili ne - čini se da nemate pravi dojam) , i verujem da se i dan danas brinu oko nekih stvari

to jesu, big time

dok sam imao manje od 15 godina, stalno su nešto smarali, ali ništa nisu branili, sem da ne ostajem predugo u gradu, ali prošlo ih je brzo

hm, pa - svađali smo se, ali to je više bilo pripitomljavanje andjela, tj - međusobna podešavanja nego bilo šta drugo - nekako sam ja njih dresirao, tako ja dojmim to. lako je bilo posle moja dva brata - jednostavno su bili navikli na neke stvari koje mojim burazerima nisu bile baš dozvoljene - kenjali su mi kad sam počeo da pušim, kenjaju i dan danas da previše pijem i da ne bi trebalo da se nikako drogiram (mada dugo već to i nisam radio) - ali i pored svega uvek su tu za mene ( ne samo da to kažu, već znam jesu, uvek su tu za mene, pokazalo se to više puta)

my mom and dad are just great parents.:roll:
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Originally posted by dungoll

hm, pa - svađali smo se, ali to je više bilo pripitomljavanje andjela, tj - međusobna podešavanja nego bilo šta drugo - nekako sam ja njih dresirao, tako ja dojmim to. lako je bilo posle moja dva brata - jednostavno su bili navikli na neke stvari koje mojim burazerima nisu bile baš dozvoljene - kenjali su mi kad sam počeo da pušim, kenjaju i dan danas da previše pijem i da ne bi trebalo da se nikako drogiram

Isto i kod mene samo sto su u pitanju bili stariji brat i sestra.... lepo je biti najmlade dete :cheer:
Korisnikov avatar
By dungoll
najlepše od svega je kada si najmlađe dete :zvizdi:
Korisnikov avatar
By bakalar
jest' :)

moja seka je uvek bila polu ne sretna kada bi ja dobio cokoladu od gostiju a ona ne ...

"pa zar misle da je ne jedem cokolade?" :roflmao:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena

@blenta i zaljubljena - Fak kako mrzim roditelje koji su nezainteresovani ....neke stvari jednostavno ne mogu da razumem :sigh:

Ja sma skoro otisla na ekskurziju, na 5 dana CG, moji me nisu nazvali ni dok sma bila tamo ni kad sam se vratila (ne kuci kod njih, nego u NS)...nisma mogla da verujem...hihih al sam im priredila izvinjenje kad sam dosla kuci :shok: :lol:

:zaljubljenaosvetnica:

@abcd, seka ti je carica :smeh:
Korisnikov avatar
By Sanguine
Originally posted by Zaljubljena

Ja sma skoro otisla na ekskurziju, na 5 dana CG, moji me nisu nazvali ni dok sma bila tamo ni kad sam se vratila (ne kuci kod njih, nego u NS)...nisma mogla da verujem...hihih al sam im priredila izvinjenje kad sam dosla kuci :shok: :lol:

:zaljubljenaosvetnica:
mukica :hug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!