Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By LeaJovana
Zaista sam morala da postavimovu temu s obzirim da sam se malopre rasplakala na pesmu koju mastam da pevam svojoj buducoj cerkici. A nemam bas sa kime osim sa svojom srecicom pricam o tome, niko me ne shvata ozbiljno zbog mojih godina. Svi misle da je to neki moj mladalacki hir, opsesija i slicne gluposti. Ali nije...to je moja neostvarena zelja i tiha patnja vec par godina. Zaista zelim da imam bebicu, vise od svega na svetu. I on zeli isto, ne zbog mene, vec zbog oboje, tada bi nam zivoti bili potpuni. Uh koliko smo samo suza prolili zbog toga... Mama mi je pricala da sam, dok sam bila jos sasvim mala klinkica od tek 3 godine, jurila za bebicama, gledala ih sa divljenjem i mazila. A tek kada sam sa 4 dobila sestricu, mojoj sreci nije bilo kraja! Bukvalno nisam davala nikome da je pipne. Svi su mislili da sam ljubomorna ali ja znam da sam je jednostavno previse volela i da sam se bojala da mi je ne uzmu :) Nocu kad pajki u krevecu kraj mog kreveta, ustajala sam i dugo dugo sedela kraj nje i gledala je. A sve lutke su bile moje bebe, svi su se cudili kako odgovorno i nezno postupam sa njima.
Korisnikov avatar
By LeaJovana
Onda sam, negde posle 15. godine, prvi put osetila ono sto se kaze materinki intinkt. Ne znam ni kako ni zasto, jednostavno se pojavio taj neopisiv osecaj zelje za detetom. Naravno da mi je bilo jasno da ne mogu da ga imam, da nije vreme i da nemam sa kim. Ali sam intezivno mastala o tome. Onda je naisao moj Markic... Dok smo jos bili prijatelji pricala sam mu o tome jer je samo on uvek umeo da me saslusa. jedino on nije smatrao da sam cudna, samo ga je cudilo sto tako temperamentna i divlja devojka kakva sam tada bila zeli nesto tako vazno i lepo. Posle smo zakoracili u vezu, u zasad najlepsi deo mog zivota! Sve je uvek bilo savrseno. Daleko od toga da se nikad nismo svadjali, ali smo sve ipak umeli da resimo na pravi nacin. Nije nam dugo trebalo da shvatimo da smo stvorenio jedno za drugo. Vise se nismo plasili vezivanja, najdubljih osecanja, zeleli smo jos vise i vise... Za moj rodjendan me je verio, a ubrzo smo poceli i da zivimo zajedno. A onda smo pozeleli i nesto samo nase, nesto nevino, malo i najsavrsenije na ovom svetu - nasu bebu! I bez obzira na sve pokusali smo da je zacnemo. Toliko nas je to ponelo da nam nista drugo nije bilo vazno, samo da sto pre ugledamo to divno stvorenje i da se brinemo njemu najbolje sto umemo. Sanjali smo o maloj srecnoj porodici, preslatkim trenucima, dogovarali se oko imena, citali knjige na tu temu, mazili moj stomak i zamisljali tu mrvicu u njemu, plakali u duetu nad svakim negativnim testom. A onda nam je uspelo! Od tolike uzbudjenosti plasila sam se i da proverim, ali znala sam da je u meni. Nocima nisam mogla da zaspim.
Korisnikov avatar
By LeaJovana
Sa nepunih mesec dana trudnoce sam je izgubila... Imala sam uzasne bolove u stomaku, krvarila sam... Ali to nije bilo nista naspram bola u mojoj i njegovoj dusi. Danima sam plakala i pitala se zasto bas nama, zasto posle svega? Tu noc smo dugo pricali. Verujemo da sve ima svoj razlog, da nista nije slucajno i da je to izgleda bila poruka da jos nije doslo vreme da ostvarimo svoju najvecu zelju. Prestali smo sa pokusavanjem. Presla sam na pilule, redovno idemo na preglede. Sve je u redu, gvala bogu. Posvetili smo se nekim drugim stvarima, trudimo se da ne mislimo toliko na bebu, a i cini mi se da smo sada hvala Bogu i opusteniji. Ali nismo prestali da je zelimo. I da se odusevljavamo pesmom 'Dzeni' kako bi je nazvali ako bude curica. Decak ce se zvati Alex. da nastave tradiciju pomalo neuobicajenih imena hehe, mada moj decko ima bas obicno ali lepo ime. Na sumnjamo u to da cemo biti divni roditelji, pogotovo zato sto imamo isti sistem vaspitanja, a i zdrav odnos. On zeli da se vencamo. Naravno da zelim i ja ali tek kada se bebica rodi jer ce mi tek tada taj trenutak biti potpun. Krajem godine cemo najverovatnije ponovo poceti da radimo na bebi! Samo se molimo da nam se trud konacno isplati (mada i nije neki trud hehe) i da docekamo trenutak da je kroz najsrecnije suze u zivotu zagrlimo...
Korisnikov avatar
By LeaJovana
Dzeni, lepoto,
nedostajes mi ceznjo,
da te ljubim
nezno, nezno, nezno...
Korisnikov avatar
By bothways
:placko:
Sad sam se raznezio...

Pokusavajte ponovo! Sto pre! :sweet:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Lepo je sto osecas materinski instinkt i sto zelis bebu. Ali ja moram da ti malo pokvarim 'zabavu', cinjenicom da je jako mladim majkama podjednako tesko da iznesu bebu kao i onim koje su mnogo stare. Jednostavnije receno, telo nije spremno na hormonski shok koji bebac uzrokuje. Tako da je dobro ako ste ipak resili da trudnocu odgodite za kasnije.
Jeste da nije moja stvar, ali kako si mislila da budes i majka i srednjoskolka?
Korisnikov avatar
By LeaJovana
Ma niko ne kvari zabavu, jer istini za volju i nije zabava, vac vise neka vrsta problema, bas zbog mojih godina. Ali verujte, ja tu nista ne mogu, bezbroj puta sam pokusala da to izbacim iz glave ali drzi me istom jacinom vec vise od godinu dana. Imam 18 godina, zavrsavam skolu posle koje me ceka posao... A znam za teskoce u trudnoci, posebno za prevremeni porodjaj kod dosta mladih trudnica, procitala sam sve sto se da procitati o bebama, ali iskreno ne brine me to mnogo jer rizik jednostavno UVEK postoji, a ni ne mora da ga bude, to je vec do nekog tamo gore...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Moj najprijateljskiji savet ti je da upises fakultet i uradis nesto za sebe, dete ti nece pobeci, uvek mozes da ga imas, a ne bi bilo lose da pre nego sto ga rodis smislis i cime ces da ga hranis.
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
a ne bi bilo lose da pre nego sto ga rodis smislis i cime ces da ga hranis.
Meni se cini, sto sam starija, da su ovakvi komentari /saveti /ubedjenja tipa "prvo zavrsi skolu, budi dobar djak, pa onda nadji decka/devojku, vencajte se i imajte dete (i nikako sex pre braka!! :lol: )" (iskarikirala sam malo, naravno, radi vece slikovitosti) pre svega precenjeni i pretvoreni u klise-izreku i klise - kao samorazumevajuci tip ponasanja.

I da se razumemo, ja sam sve ove "zadatke" :lol: :skola: :venchanje: :giggle: ispunila (ne namerno, jednostavno, takvi su mi bili afiniteti i ono sto sam smatrala prioritetima u razlicitim periodima zivota, te se tako prica i "sklopila"), da ne bude da neko pomisli da pricam iz perspektive "kiselo grozdje". :odbij:
(a nije strashno ni ako pomisli, ali profesionalna deformacija mi je da cak i u postovima moram da navedem poziciju sa koje govorim i polazisnu platformu za dalju razradu ;) )

I ne mislim da nije moglo drugacije.

Jednostavno se desilo i desava ovako, a sled stvari je mogao biti i mnogo, mnogo razlicitiji.

Znam ljude koji su se zaljubili i vencali pre dvadesete, dobili decu, a potom zavrsili fakultete.

Znam i one koji imaju decu, a nisu zavrsli fakultete i srecni su.

Takodje i one koji su zavrsili fakultete i nemaju decu, iako bi imali "cime da ih hrane". I oni su srecni.

Sva resenja su moguca.
I sva su potpuno u redu.

Zato, LeaJovana, ako zaista zelis bebu, radite na tome, i ona ce doci. :love: :paki: :sweet:

A ukoliko ste zaista odgovorni i znate u sta se upustate (a ne vidim razlog da nije tako! :) ), naci cete i nacina da toj bebici / bebicama ;) pruzite sve sto im je potrebno.

A pre svega razumevanje i ljubav. :mazi:

Nikakav novac niti trpeza iz snova ne moze zameniti to. :setnja: :paki:

Srecno!!! :hug:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Dete je velika odgovornost!
Ako neko ne moze da iskontrolise sebe i sopstvene emocije, kako ce onda moci da se brine o detetu, pruzi mu dobro vaspitanje i pomogne mu da se razvije kao stabilna licnost, kada ni sama to nije?
Korisnikov avatar
By uninvited
Pa mom misljenju.. sve dolazi u svoje vreme.. sto znaci da ce beba,ukoliko je zaista toliko zelite,doci kad tad.. do tada trebate oboje da se skoncentrisete na svoje zivotne obaveze.. mislim prvenstveno na posao(novac) i koliko ko govorio da to nije bitno,ali ipak jeste,jer beba mora imati svu 'pripratnu opremu'. Znate i sami na sta mislim. Sto se tice same odgovnornosti,po postovima delujes i sama svesna svega sto beba sa sobom nosi i + ta velika ljubav sto imate jedni prema drugom i sto ce imati i mala beba sa vase strane je ocigledna..
Tako da,pusti te malo vremena da prodje,skupljajte kintu i posle uzivajte praveci bebu :)
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Jbt, ja se tebi divim... :)

I ja imam 18, i volim bebe i zelim vise njih, ali nikad mi ne bi palo na pamet da zatrudnim ni da sma str8 pa da imam s kim....bar ne narednih 5godina...

Tebi svaka cast, tj vama svaka cast :)
Znam kako je meni bilo tesko kad sam saznala za moju batu i seku :( a kako je tek vama bilo kad ste izgubili svoje dete :(

Divim vam se, stvarno....:)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Wilhelmina
Lepo je sto osecas materinski instinkt i sto zelis bebu. Ali ja moram da ti malo pokvarim 'zabavu',
Evo i ja malo da kvarim zabavu... dete će biti bebica vrlo kratko vreme, zatim postaje toddler pa predškolac pa mlađi osnovac pa tinejdžer. Meni je prosto neverovatno koliko su deca mojih koleginica i kolega brzo prelazila iz jedne faze u drugu - praktično svaki put kada sam ih video bili su u sledećoj fazi. Tako da posle vrlo kratkog vremena više nećeš imati bebicu nego aktivnog malca koji trči okolo, gura prste u svašta i pita čudna pitanja, i dok se malo središ tu je već polazak u školu, iz koje ti svakog dana kući stiže jedno poveće dete koje više nije samo pod tvojim uticajem nego pod uticajem celog društva i moraš da paziš da ne postane huligan da te posle ne bi kleli ljudi po forumima i blogovima

E sad sam sam sebe rasplakao :rida:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!