Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ok, ljudi godinama nikako ne bivaju mladji, pa je normalno da se pojavi strah od starosti, i u slucaju gay osoba - samoce.
Kakav je vas stav po pitanju sporazumnih brakova sa osobom suprotnog pola, a iste, homoseksualne orijentacije?
Ja podrzavam.
Sex nema veze sa kuvanjem kafe ili caja, dodavanjem cebeta, jastuka, razgovora i uopste brigom o drugom bicu.
Korisnikov avatar
By ns.happy
ja sam vec godinama u braku sa nekoliko bliskih prijatelja.:misici:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
:ostrisekiru:Samo izjedesh srce pale zvezde i mladost ti se vrati.
:meso:

U sluchaju da te neki klinac uz to josh i nevin osujeti u tome...mozda je sporazumni brak dobra opcija za neke. :doh:

Lichno nisam od onih koji se plashe usamljenosti ( mudri ljudi usamljenost nazivaju solitarnoshcu.)
Bojim se starosti i svega shto starost nosi. Ali radije bih ostao solitaran nego se zadovoljio nekim rezervnim opcijama. Kod mene je all or nothing.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa sad, ukoliko ne možeš da nađeš osobu istog pola, homoseksualne orijentacije za to isto, onda dobro, i nije loše rešenje. Ali o tako nečemu možda budem razmišljao tek za jedno 20tak godina. Prvo da isprobam sve kandidate muškog pola :)
Korisnikov avatar
By anche
sto rece kiborg + meni to lici na ono: 'aj se sporazumemo da lazemo ceo svet' :closet:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by MinaHarker
Ok, ljudi godinama nikako ne bivaju mladji, pa je normalno da se pojavi strah od starosti, i u slucaju gay osoba - samoce.
a kako takav brak utiče na samoću? :neznam:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Pa imas jednu osobu pored sebe koja je/bi trebalo da uvek bude tu.

Ja bih lagao ceo svet ukoliko bih uspeo da nadjem takvu osobu, ne bi mi bilo problem.
Korisnikov avatar
By Marvin
Ne mogu da zamislim ni koja kombinacija bi mi sa 30 najviše odgovarala a ne sa 60+

A za druge... tek tu mi nije jasno kako ko sa kim, koliko i zašto...
:neznam:
Korisnikov avatar
By mirth
Pa sad bas brak...

A i mislim da je samoca poprilicno zarazna, bas kao i simbioza. Na sta god da se od to dvoje naviknes, tesko ces se odvici.

S druge strane, mislim da bih mogla da udjem u tu pricu, ali vise na nekog cimerskoj/prijateljskoj osnovi, i to vise iz "zajedno smo jaci" razloga - partnerstvo moze da ucini ljudima zivot mnogo laksim i jednostavnijim, dve glave su pametnije od jedne, cetvoro ruku itd. blah blah, no s druge strane takvo partnerstvo zahteva da pronadjes bas srodnu dusu, a ako je vec toliko tesko pronaci je medju svojom ciljnom grupom da to funkcionise tako da obe strane imaju utisak da je partnerstvo obostrano prosperitetno (cak i medj str8 zivljem), koje li su ti tek sanse da pronadjes takvu/takvog, suprotnog pola, + homoseksualnog?

Doduse, ja imam bas takvo nesto u posedu :ponosan: :hvalise: , ali nesto ne znam da sam to mnogo vidjala...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by A.F.K.A.OB
pa evo i mirth je napisala nešto slično onome kako ja razmišljam. ok, imaš osobu, ali zašto onda brak? ako je ne vežeš papirom ta osobe ode ili šta?
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by 2Q2Bstr8
Originally posted by A.F.K.A.OB
pa evo i mirth je napisala nešto slično onome kako ja razmišljam. ok, imaš osobu, ali zašto onda brak? ako je ne vežeš papirom ta osobe ode ili šta?
Verovatno je na papire mislila zbog svih zakonskih olakshica koje donose... I ono samo najblizi rod ili muz/zena mogu da urade neke stvari... Moze biti korisno...
Korisnikov avatar
By hefestion
podrzavam u potpunosti , nameravam isto da ucinim kada udjem u neke tamo godine, zasad sam jos mlad pa ne razmisljam o nikakvom braku...
Korisnikov avatar
By *deni*
Na početku, prigodni stihovi Nade Topčagić :

" Bojim se starosti, bojim se sitnih bora
Al` šta da radim, al` šta da radim
kad doći mora...
Bojim se, ljubavi, sede će doći...
Da l` ćeš me staru voleti moći ? "

Apsolutno sam za sporazumni brak sa osobom suprotnog pola, a iste homoseksualne orijentacije.
To je vrlo zgodna interesna zajednica kojom, izmedju ostalog, možemo rešiti neke praktične probleme koje donosi život u, em homofobičnom, em tranzicionom društvu, kao što je ovo naše.
" Srećnim mladencima " nesebično pomažu roditelji i sa jedne i sa druge strane ( " da se deca valjano skuće " :sweet: ), jer su opijeni srećom što im se ispunio san da im se " jedini naslednik " oženi, ili " ćerka mezimica " uda. :usamljen:
Pa što se ne ovajditi od činjenice da se stupanje u brak kod nas i dalje smatra jednim od najvažnijih životnih pitanja, a ujedno učiniti i plezir napaćenim roditeljima, koji sanjaju svadbena zvona ?
Neko gore reče da je to " laganje celog sveta ". Ja na to kažem :
A što da ga ne lažemo ? Taj " svet " je toliko pokvaren, da ću ga sa velikim zadovoljstvom zajebati, kad god mogu.
Bitno je da se medjusobno nismo zajebali i da smo u brak ušli čistih računa.
Zato, Mina, imaš moju blanko venčanu ponudu, ovim putem te prosim, pa ako odlučis da se udaš, samo me cimni da se dogovorimo o celoj operaciji.
Predlažem da se prijavimo u emisiju " 48 sati svadba ", pa ako nam se posreći - i svadbeno veselje ćemo organizovati o trošku TV pretplatnika.
:venchanje:
Korisnikov avatar
By Dina
Javite kad ste na programu da vas gledamo :lol: :venchanje: :kolo:

Inace ja se nesto vrtim oko ove teme ali nikako nisam nasla prave reci...
Originally posted by mirth
... no s druge strane takvo partnerstvo zahteva da pronadjes bas srodnu dusu, a ako je vec toliko tesko pronaci je medju svojom ciljnom grupom da to funkcionise tako da obe strane imaju utisak da je partnerstvo obostrano prosperitetno (cak i medj str8 zivljem), koje li su ti tek sanse da pronadjes takvu/takvog, suprotnog pola, + homoseksualnog?

Doduse, ja imam bas takvo nesto u posedu :ponosan: :hvalise: , ali nesto ne znam da sam to mnogo vidjala...
:up:

Htela sam da napisem nesto slicno. S jedne strane, mislim da covek treba da se oslobadja strahova od samoce, starosti i slicnih. Ja znam ljude koji su i u osamdesetim bili zdravi i umrli odjednom, znaci nije bilo potrebe da im neko nesto dodaje. Sem toga ako pravimo bilo kakav aranzman da sa nekim ostarimo. to se moze pokazati kao prilicno neizvesno. Druga osoba moze umreti iznenada i ostaviti nas pre starosti za koju nam je bila potrebna. Pa ako su nam godine sa njom bile mucne onda smo napravili los "posao". Ako je do pomoci u starosti postoje i staracki domovi. Znaci s jedne strane ja nisam za sporazumni brak ako je iskljucivo interes u pitanju. Sa druge strane je ovo sto je Mirth pisala, ukoliko je srodna dusa u pitanju, ukoliko je osobama tako zivot lepsi i u tome vide prosperitet onda jesam za sporazumni brak. Samo mislim takodje da je to retkost.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by *deni*
...
Tetka Daliborka je jedina osoba suprotnog pola sa kojom bih ušao u sporazumni (novčani) brak iz ljubavi prema prema Daci i prema patki spremljenoj a la Daca.
Korisnikov avatar
By Myself
Tot, nisi fer.
Zaboravljas nas od pre 3 godine. :durenje:
Imadoh 2 muza, a ostadoh sama. :rida:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by 2Q2Bstr8
a kako takav brak utiče na samoću? :neznam:
Slažem se sa ovim komentarom. Osim toga: nije li malo prekasno učiti se zajednici nakon premašene šezdesete godine?
Kakav je vas stav po pitanju sporazumnih brakova sa osobom suprotnog pola, a iste, homoseksualne orijentacije?
Ako izuzmemo izgrađene i jake prijateljske muško - ženske prijateljske veze u kom pogledu smatram verovatnijom takvu mogućnost, moj stav je negativan. A pogotovo u starosti.

Pravi se račun bez krčmara. Tu se onda vidi da problem samoće do u pozno doba ostaje nerešen ili banalno sveden na nečiju (ne)prisutnost. Zajednica nije postala naša stvarnost, nismo je hteli a sada iz razloga straha nešto želimo, što je sebičan motiv i nagoveštaj promašaja. Tako se siluje stvarnost; mi imamo naše male želje a onda očekujemo da se stvarnost prilagodi nama. To se obično ne događa.
By Ulix
Ne mogu sebe da vidim u takvoj zajednici.

Tesko sebe zamisljam da uopste zivim sa nekim. Kada zamisljam sebe u starosti, ne razmisljam o tome s kim i gde, vec koliko sam srecan, koliko ispunjen - a za to mi niko drugi nije potreban, jer me kao osobu najmanje definise veza, tj. neka druga osoba.

Mogao bih da zivim sa sadasnjim deckom, i to je prvi put da sam tako nesto osetio. Razlog je, pretpostavljam, to sto on ima neki cudan nacin na koji moze da oseti kad me treba ostaviti na miru, kada nisam raspolozen, kada zelim da budem sam. I ne samo sto oseti, vec to i postuje; sto je, naravno, dragoceno.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Myself
Tot, nisi fer.
Zaboravljas nas od pre 3 godine. :durenje:
Imadoh 2 muza, a ostadoh sama. :rida:
Uh, uhvatila si me u neveri! :blush: :blush: :blush:

Pa dobro, s obzirom da poliamorija u ovoj zemlji još nije ozakonjena onda možemo da obnovimo našu zajedničku romansu u punom ( dok se prisetim svih supruga i supružnika) ili za početak skraćenom sastavu. Sve pominjemo ja i moj dečko da se vidimo jednom s tobom u NS ali je stvarno vreme da to i realizujemo. A ako se nađeš u Bg imaćemo možda pun sastav.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Tot
...
Tetka Daliborka je jedina osoba suprotnog pola sa kojom bih ušao u sporazumni (novčani) brak iz ljubavi prema prema Daci i prema patki spremljenoj a la Daca.
Evo, Daca lije 7000 suza radosnica zbog ove tvoje izjave.

Slika
:radosnice:
Korisnikov avatar
By Tot
Zbilja dražesno! Slađa od devojčice s tom mašnicom :)

Dekoltirana Daca je top rated u mom srcu :love:
Korisnikov avatar
By Tot
Pošto ste lepo diskutovali, svi ste zaslužili da sa vama podelim radost zbog divnog poklona koji mi je prosledila tetka Daca. Lijem suze radosnice.

:radosnice:
Ja moram Totu jednu pesmicu da ostavim, Daliborka me cimala . kaze specijalno za Tota, pa ajde

''
Korisnikov avatar
By *deni*
Snimam temu, pakujem je i saljem je Daci na mail, mada ja mislim da ona kao gosca posecuje ovaj Forum i cita teme koje su joj, kao gosci, dostupne.
Garantovano ce biti dirnuta... :radosnice:
Vas dvoje biste, rek`o bih, bili idealan par za sporazumni brak o kakvom se ovde diskutuje...
:venchanje:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ja podrzavam.
Sex nema veze sa kuvanjem kafe ili caja, dodavanjem cebeta, jastuka, razgovora i uopste brigom o drugom bicu.
I ja podrzavam, kao shto sam vec i govorio u slichnim temama.
Pogotovo, kao shto Deni ovde reche, u izrazito homofobnim heteroseksistichnim zemljama kao shto su zemlje ex-Yu, to moze biti neki modus (sur)vivendi za gej ljude oba pola.

Recimo, meni je zao shto nisam bio uspeo da sretnem i upoznam neku srodnu dushu gej zenu pre mog iseljenja, pa da iselimo zajedno te zivimo zasebno svoje gej zivote, josh '97-e godine. Tada skoro nisam ni znao da li i ima gej ljudi u zemljama ex-Yu, sem sebe. :tuzan:
Korisnikov avatar
By Hton
tako mi je sve jedno za takav brak,ko kako hoce nek i uradi. A sebe jedino mogu da vidim u gay braku(umrecu usamljen:D).
Korisnikov avatar
By Vel boy
svakako da je gay brak prioritet ali ovaj sporazumni je neka rezerva.
Korisnikov avatar
By KiWi

Podržavam. Gde trebam da potpišem?
Korisnikov avatar
By Zibro
teoretski da ali u praksi su stvari mnoooogo komplikovanije

na primer sta ako je ta moja potencijalna supruga totalno muskobanjasta razbacana lezba pa e pola grada zeza a pola grada mi se cudi sto se bas njome ozeni
( ovo i je prvo palo na pamet ) :)

a o svom onim interpersinalnim finesama koje zajednicki zivot donosi necu ni da pricam
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!