Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Paki
Slika

Petak, 21. decembar 2007. 18:26

Španski parlament usvojio je ove nedelje zakon kojim se roditeljima strogo zabranjuje da tuku decu, čime se ova zemlja pridružila 16 evropskih zemalja koje su već zakonom zabranile batinjanje dece u školi i u kući.

U Španiji je do sada bilo dozvoljeno roditeljima da "razumno i umereno" fizički kažnjavaju decu, ali su poslanici preinačili sadržinu zakona kako bi im jasno stavili do znanja da moraju da poštuju fizički i psihički integritet svojih potomaka.

Konzervativna opozicija često kritikuje socijalističku vladu, koja je inicijator izmene, da potkopava tradicionalne vrednosti i porodicu, naročito svojom politikom legalizacije homoseksualnih brakova.

Poslanici Narodne partije, koji su glasali protiv, smatraju da će novi zakon umanjiti autoritet roditelja, dok socijalisti ističu da nove mere sprečavaju svaki nesporazum.

Britanska vlada je u oktobru odustala od potpune zabrane batina, dozvolivši roditeljima da i dalje fizički kažnjavaju decu, pod uslovom da to ne ostavlja modrice, otekline i druge povrede na telu deteta.

(Tanjug)

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=80988

---------------------------------------------------------------------------------

Nemam drugi komentar sem ALELUJA! :hail2:
Korisnikov avatar
By jukie
Nigde ne piše da slučajni prolaznici ne smeju na ulici da biju nevaspitanu decu koja ih iznerviraju

Ja ne znam stvarno kuda ide ovaj svet... uskoro će njim vladati razularena deca koja će u čoporima ići okolo i terorisati odrasle
Korisnikov avatar
By Dina
:klap:

Narusavaju autoritet roditelja :drama: Ja bih sve te ljude sto tuku decu ubila od batina - cisto da shvate autoritet :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dina
:klap:

Narusavaju autoritet roditelja :drama: Ja bih sve te ljude sto tuku decu ubila od batina - cisto da shvate autoritet :D
Apsolutno se slazem.
Mene roditelji nisu tukli i smatram da nisam bila razulareno dete, naprotiv, primereno. Mislim da deca koja postanu problematicna nemaju razumevanje roditelja, ili su brate takva jednostavno :smeh: :namig2:
Zanimljivo, oduvek sam mislila da su me roditelji na taj nacin kaznjavali, da bih postala "problematican" pubertetlija :smirk:
Enivej, super vest :klap:
Korisnikov avatar
By Dina
Mene otac nije nikad tukao, putovao je po zapadnim zemljama pa video da tuca nije neophodni nacin vaspitanja dece :doh: Majka me je ponekad cuskala do 12 godine, a tada joj je otac zapretio razvodom i uzimanjem dece pa je prestala... Mislim da svoju slobodoumnost i tolerantnost (a ja mislim da to jesam) dugujem i ocu i tome sto nisam batinana. I mislim da je kod nas toliko agresivnih i netolerantnih ljudi izmedju ostalog sto je to uobicajeni nacin vaspitanja (i danas!). Od detinjstva su nauceni agresiji, da se na ispoljavanje volje, sopstvenog misljenja, neposlusnost reaguje batinama i to se kasnije tesko prevazilazi... Jedan moj bivsi mi je pricao da i kao odrasla osoba kad god nesto pozeli "vidi" oca koji ce ga sastaviti sa zemljom, da nije uopste u stanju da prati svoje zelje i snove nego samo mora da radi kako je "propisano", iako zna da je detinjstvo proslo i da nema nikoga ko ce ga batinati ako radi nesto "nepropisno". On je inace dobijao batine za dorucak, rucak i veceru. To je naravno drasticno, ali bas zbog te drasticnosti on moze da uoci koliko su ga te batine ogranicile i kao odraslu osobu. Oni koji su ih dobijali u manjoj meri mozda ne primecuju takav uticaj ali ja verujem da batine nikada ne mogu da donesu nista dobro.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Xm... uvek sam bio pomalo razmazen, a bogami i tvrdoglav.
I nisu me tukli roditelji, jer sam uvek bio primeran dljak :smilegrin:
Mozda me je mama ponekad zbog moje, tada stvarno nepodnosljive tvrdoglavosti, po guzici.

Sa druge strane moja mama je imala ispade prema mom starijem bratu... i sto je najgore, najvise zbog glupave muzicke skole koju je eskivirao maximalno.
A i sam je kreten, jer nije smeo i mogao da kaze NE i prekine da ide u muzicku skolu jer mu je bilo mucno.
Doduse sada se ispostavilo, posle 10 godina, da se na kraju isplatilo, ali ko je to mogao znati!

Ja sam prvo naucio da govorim NE, NECU, NE ZELIM, pa tek onda sve ostalo, i mogu vam reci da se isplatilo. :)

Da se vratim na temu.
Smatram da mozda moze biti korisno ponekad da dete dobije PUC PUC... mada ne znam... (koga ja lazem! moju macketinu, prema kojoj osecam roditeljsku i zastitnicku ljubav, ne mogu ni da izgrdim a kamoli da je malkice udarim kad je nevaljala i tvrdoglava... a to je inace uvek! na mene... tako sam ponosan! a i kad uspem da je izgrdim, na kraju je izljubim, tako da nije ni cudo sto je neposlusna i ne kapira sta sme a sta ne sme... Mizzzzzza! :maca: :meda: )
Shamare nikako ne odobravam!
Po guzici ne boli... makar mene nije nikad bolelo :lol: , nego sam se uvek smejao na to, a mojoj kevi je otpadala ruka od bola. E onda kada mi je pretila varjacom... onda sam vec bio podnosljiviji, tako da to takvih obracunavanja nije dolazilo.

U danasnje vreme je sigurno najveca kazna, zabraniti detetu da gleda TV, da sedi za kompom i slicno, dok ne uradi domaci i sl.
Mislim da je to najdelotvornije.

P.S. Ljudima koji ne umeju da vapsitaju svoju decu na miran i civilizovan nacin, i koji ne umeju svojoj deci da pokazu STA SME A STA NE... a posle ih zbog toga upravo i tuku... njih treba zakonom zabraniti!
Korisnikov avatar
By Paki
Bravo, Dinče! :obraz:
Korisnikov avatar
By M M and I
Hmmm...pa sad...ovde je to zabranjeno vec decenijama...a socijalne sluzbe se uopste ne ustrucavaju da roditeljima koji tuku decu, na osnovu zakona o zabrani fizickog kaznjavanja dece, tu decu i oduzmu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!