Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Jutros sam, silom prilika ustao veoma rano i odjurio do grada da obavim par poslića. Kada sam obavio sve neophodno, još onako sanjiv navratio sam kod moje mame na posao, onako u prolazu ... Njena kancelarija je velika, a prozori joj ne rade (već godinama), pa zato drži otvorena vrata između svoje kancelarije i susedne ... U toj drugoj sedi njena koleginica sa ćerkom, zetom i njihove dve bebe ... i pričaju ovako: "Za treće dete se dobija puno pogodnosti, pomažu i vladine i nevladine organizacije. Mislim da bi nam bilo pametno da rodimo još jedno dete. A ti zete kaži onom tvom da te otpusti i skine sa spiska i opet te vrati da radiš na crno, jer ako samo majka radi i ima tri bebe u kući može da dobije kojekakvu finansijsku potporu od nevladinih organizacija, mnogo veću nego kada joj je muž zaposlen." Pritom niko nije pomenuo da oni žarko žele treće dete ... a onda mi mama kaže da je ta devojka sa blizancima želela da abortira ali ju je mama nagovorila da ih ipak rodi baš zbog svih novčanih zgoditaka ...

Imao sam osećaj kao da prisluškujem razgovor par ljudi u računovodstvu neke firme, a ne tri osobe koje odlučuju da li će se jedan život stvariti ili ne. Baš sam besan!
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by hlaefdige
joj znam!
ali najstrašnije je što ja uopšte iz njihovih reči nisam stekao utisak da oni žele to dete zbog njega samog .. ono će im podići standard i to je njima najbitnije ..
Korisnikov avatar
By hlaefdige
uh....ali stvarno ostanem bez reci....ne znam da li imam pravo da komentarisem uopste....ali stvarno...
Korisnikov avatar
By anche
moze im se... zakon dozvoljava da prave decu kol'ko 'oce... :kafa:

ti kivi, nemo' besnis nego u'vati pa pravi decu - to je nesto sto stvarno razbesni strejtere :lukavi:
Korisnikov avatar
By Zoe
Tesko da ce im to "podici standard" :neto:

Koliko god da drzava daje para (a znam da daje i znala sam prosle godine koliko je davala) dete i njegove potrebe kostaju vise, nemojte to da zaboravite! Mnogooo vise.

E, sad, moguce je da su doticni bas kreteni koji to ne uvidjaju, a takodje je moguce da se kod njih PODRAZUMEVA da zele i vole dete, ali gledaju sta ce im drzava dati, onako usput.....

Tesko da ce da radja decu neko tek onako, a pogodovu drugi put.......ajde ako si se "zajebao" jednom, neces i drugi put pa da ti daju sve na ovom svetu.....

Znam da tako moze da izgleda njihov razgovor, verovatno bih i ja to prvo pomislila, ali ipak je to jako MALO sto se dobija od drzave u odnosu na sve troskove........jako, jako malo....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kakve ovo veze ima sa gej roditeljstvom? :puzzle:

što se tiče olakšica, one i jesu za to da se koriste. meni je sasvim ok da se cela priča oko podizanja nataliteta ne svodi na puko prepucavanje o tome kako su pederi krivi za tzv. "belu kugu", već i da se nešto konkretno (čitaj: finansijski) preduzme. pa ako majka ima pravo na prevremno penzionisanje ako ima više od troje dece, a podizane porodice joj je neki životni cilj, zašto da ne.

s druge strane, svaka budala može biti roditelj, pa me ne bi iznenadilo da ljudi stvarno ovako kalkulišu. mada to nije usamljen primer. ljudi ovako glupo kalkulišu oko gomile drugih stvari (tipa svih ti kredita), jer svi žive "od danas do sutra".
Korisnikov avatar
By Zoe
Ne znam sta si ti time mislio 2Q2Bstr8, ali ja sam tokom godina uvidela da drugacije i ne mozes i ne treba da zivis osim dan za dan, od danas do sutra i da ti svaki bude nov i cist, tek rodjen....naravno, planovi su more than ok, ali ipak.....svaki treba da bude okupan posebnoscu novoga....
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim slicno kao Zoe - da se negde podrazumeva da zele dete i nezavisno od olaksica. Pa sto olaksice idu uz to, utoliko bolje. Mada meni licno je bilo jako cudno kad sam cula da parovi dobijaju decu da bi pomogli natalitet. Mene uopste nije interesovalo da radjam dete zbog drzave, pa cak ni zbog mojih roditelja, partnera... Sve do onog casa dok nisam osetila da ja nezavisno od celog ostalog sveta zelim dete o radjanju nisam razmisljala. Ali kapiram da nismo svi isti a i da su svi kao ja - slabo bi se deca radjala, eventualno bi se stiglo do jednog...
Korisnikov avatar
By Zoe
Ju, pa naravno da ni ja nikada u zivotu ne bih razmisljala o radjanju zbog nataliteta i drzave!!! Mislim, to jos nisam cula da je neko uradio.......

:zid: :doh:
Korisnikov avatar
By Morpheus
Pa tako je svuda u svetu,nije samo kod nas slucaj.Recimo u americi covek zapali sopstvenu kucu kako bi dobio pare od osiguranja....idu cak i dalje pa placaju za ubistvo muza/zene zarad dobijanja para od osiguranja...Tako da me incijativa te zene (koleginice) ni malo ne cudi.Srbija je ovo....nema se para a toliko se zeli pa makar i ta mizerija od par hiljada.

I moj kolega je svojevremeno sredjivao neka dokumenta kako bi dobio decji dodatak za trecu cerku....silna papirologija mu je trebala za sumu od 1000 dinara.

Danas se gotovo sve radi iz koristi,sto ne odobravam,ali tako je to.Ima i mnogo gorih stvari pa ljudi okrecu glavu i reaguju kada je kasno.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Zoe
Ju, pa naravno da ni ja nikada u zivotu ne bih razmisljala o radjanju zbog nataliteta i drzave!!! Mislim, to jos nisam cula da je neko uradio.......

Ja cula, cak i da je to danas "u modi", tj. da im je motiv za radjanje treceg deteta - pomoci Srbiji. Ali nadam se da nije jedini...
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Morpheus

I moj kolega je svojevremeno sredjivao neka dokumenta kako bi dobio decji dodatak za trecu cerku....silna papirologija mu je trebala za sumu od 1000 dinara.

Silna, presilna :nope:

Ja se vec neko vreme zajebavam sa tom istom papirologijom, i jos nisam zavrsila.....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Morpheuse, mnogo gledaš filmove američke mejnstrim produkcije. prevara sa osiguranjem ima svuda, a nedavno su i ovde pohapsili organizovanu grupu koja je nameštala iznose odštete za saobraćajne nezgode na štetu osiguravajućeg društva.

@Zoe: ne mislim na tu romantičarsku filozofiju nego na neke realne stvari života. recimo: koliko ljudi stvarno ume da kontroliše svoje troškove, a koliko ih se do beskraja zadužuje da isplati prethodne dugove? kolikom broj ljudi kad čuju da se nešto "deli" prvo zine dupe, pa se posle češu što ih je neko samo tako "za*ebao". svakodnevni primer: koliko ljudi pročita neki dokument pre nego ga potpiše. i tako dalje.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Cekajte, pa ljudi uvek kukaju kako sve te subvencije nisu dovoljne ni da se to dete hrani, a kamo li oblaci, skoluje itd...

A sto se tice drzave (a i crkve), mislim da je kalukacija oko nezeljene dece problem vrednosti beskonacno male nizeg reda u odnosu na problem nataliteta.

I posle se ljudi zgrazavaju nad decom nacistima, huliganima na utakmicama, striptizetama i sponzorushama.
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by 2Q2Bstr8

@Zoe: ne mislim na tu romantičarsku filozofiju nego na neke realne stvari života. recimo: koliko ljudi stvarno ume da kontroliše svoje troškove, a koliko ih se do beskraja zadužuje da isplati prethodne dugove? kolikom broj ljudi kad čuju da se nešto "deli" prvo zine dupe, pa se posle češu što ih je neko samo tako "za*ebao". svakodnevni primer: koliko ljudi pročita neki dokument pre nego ga potpiše. i tako dalje.

Naravno,naravno......
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Zoe

Znam par porodica koje su devedesetih dobile treće dete. I to drugo već bio starije od 10. Znači, uopšte im u planu bilo nije.
To meni skroz nekako životinjski. Krenuli ratovi, ginu ljudi, pa ajd da se nakotimo da ih zamenimo...
Korisnikov avatar
By horus.
Drzava je odlucila da podigne stepen nataliteta u zemlji i davanjem "finansijske nadoknade" podstice se rast istog. E sad ulaziti u motive ljudi koji zele decu malo je bzvz, jer problem smanjenog nataliteta je prisutan.
Zoe je u pravu, dete kosta daleko vise i zaista je glupo ocekivati da ce buduci roditelji zaraditi na detetu... mozda kada bi ga kasnije prodali... :cinican:
Korisnikov avatar
By jukie
Manje dece - manja odeljenja u školi :skola:
Manja odeljenja - brže se pregledaju kontrolni
Brže se pregledaju kontrolni - nastavnici imaju više slobodnog vremena
Više slobodnog vremena - viši životni standard

Pomozite nastavnicima, imajte manje dece? :hmm:
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by jukie

:lol: :lol: :lol:

Tebi je bas baksuz-dete :baksuzdete: u secanju....... :lol:

Ej, stvarno, videla sam gomilu baksuz-dece :baksuzdeca: :uplasen: od one nase prepiske o istima....gomilu :shok: :uplasen:

Ili sam sad samo pocela da ih primecujem?!

:uplasen:
Korisnikov avatar
By селпередејз
Bela kuga jeste realan problem jer u ovu zemlju nece niko hteti imigrirati jos duuuuuuugo...
Ko ce izdrzavati penzionere?

Zar nije pametnije placati za prvo dete, jer dok novopeceni roditelji pokupuju sve sto im treba - bankrotiraju,
a posle za ostalu decu imaju od prvog deteta i krevetic i kolica i igracke i ovo i ono...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Kiwi
joj znam!
ali najstrašnije je što ja uopšte iz njihovih reči nisam stekao utisak da oni žele to dete zbog njega samog .. ono će im podići standard i to je njima najbitnije ..
yep.
ni ja od raznih strejtera chesto ne stichem utisak da oni zele decu zbog dece vec su tu bash kalkulacije bazirane na privilegijama, kaprici i "zajebacemo sistem" tipovi rezonovanja. ima toga i po Americi, kao shto reche Morpheus, kol'ko hocesh....
i, kao shto i unicorn reche "I posle se ljudi zgrazavaju nad decom nacistima, huliganima na utakmicama, striptizetama i sponzorushama."....
josh bih samo dodao- i posle se ljudi zgrazavaju nad infanticidima, masakrima u porodicama, incestima, seksualnim zlostavljanjima unutar porodica itd... itd....
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by jukie

:neto: :nono:
Manje dece - manje odeljenja u skoli!
manje odeljenja u skoli - manje casova nedeljno za nastavnike
manje casova - neispunjena norma (od 20 casova nedeljno)
neispunjena norma - bedna plata
bedna plata - nezadovoljni nastavnici bez drzavnog ispita!
Korisnikov avatar
By Pauceti
Mozda su roditelji pre pricali o tome. Ne treba ih u startu kriviti. Jeste da je Kiwi cuo sta su pricali tj nacuo, mozda je bas promasio deo koji se ticao samog odgoja deteta. Bar se nadam... Ako je cela prica zaista takva da se roditelji bave samo kalkulacijama cccc jadno dete.

No, odoh ja da rodim trece dete pa od olaksica da kupim onaj svetlucavi Cartier sat sto sam juce video u Knezu. Ta ta :eviltrep:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Kiwi
joj znam!
Jes bre, bas ce im rodjenje deteta podici standrad u zemlji Srbiji. Koji tupsoni.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Zoe

:up:
Korisnikov avatar
By HappyHours
Za masu problema, ne samo kod nas, vec i u razvijenijim zemljama, najveci problem je manjak razuma i svesti.
Sustinski problem u radjanju za poboljsanje finansijske situacije porodice moze biti resenje, pod uslovom da kreatori ideje umeju da barataju novcem a samim time ce i postovani izvor prihoda - decu.
Cemu novac moze da pomogne ako ne ode u investiranje i poboljsanje ishrane, obrazovanju, vaspitanju... a roditelji vec razmazeni toliko da i svoju decu ne izvode na put vec udovoljavaju sebi kupovinom najnovijih mobilnih telefona, preskupe garderobe, razbacivanjem po fast-food restoranima, izlascima upravo 'zivotom od danas do sutra' samo ako ima para...
Ovaj problem je svuda prisutan, i imucniji uspevaju da svoju decu nauce da cene tezinu novca i ne postaju toliko razmazeni - gde naravno ima izuzetaka...
Sloj sada vec formiran izmedju srednje i nize klase nazalost ne vidi nista osim novca kao jedino resenje za zivot, a ako ce deca doprineti povecanju budzeta - uh sto pre.
Sama situacija iz gore pomenute price moze ti reci koliko taj mladi bracni par nema svoje misljenje i stav ako su vec dozvolili da im sole pamet o radjanju i garantovanom potenciranju na brak.
Tako ce pola zivota slusati zive roditelje, a ostatak odlucivati prema secanju kako bi matori resavali probleme i, nazalost, retko vaspitavali decu tolerantno vec prenosili tradiciju.
Svuda je tako, ne samo u Srbiji.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Xm... moja tetka ima troje dece.

Tretje je rodila pre 4 godine doduse, ali i tada su se takodje dobijali neki novci za to...
Ali koliko sam upucen to je neka besmislena suma bila, oko 90 000 din.
Sta sa tim covek danas moze da uradi?!

Pa da je sada i duplo vishe od toga...
Dete dok napuni 1 godinu svog zivota, pola tih para ce spiskati samo na pelene!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!