- 08 Okt 2007, 08:31
Jutros sam, silom prilika ustao veoma rano i odjurio do grada da obavim par poslića. Kada sam obavio sve neophodno, još onako sanjiv navratio sam kod moje mame na posao, onako u prolazu ... Njena kancelarija je velika, a prozori joj ne rade (već godinama), pa zato drži otvorena vrata između svoje kancelarije i susedne ... U toj drugoj sedi njena koleginica sa ćerkom, zetom i njihove dve bebe ... i pričaju ovako: "Za treće dete se dobija puno pogodnosti, pomažu i vladine i nevladine organizacije. Mislim da bi nam bilo pametno da rodimo još jedno dete. A ti zete kaži onom tvom da te otpusti i skine sa spiska i opet te vrati da radiš na crno, jer ako samo majka radi i ima tri bebe u kući može da dobije kojekakvu finansijsku potporu od nevladinih organizacija, mnogo veću nego kada joj je muž zaposlen." Pritom niko nije pomenuo da oni žarko žele treće dete ... a onda mi mama kaže da je ta devojka sa blizancima želela da abortira ali ju je mama nagovorila da ih ipak rodi baš zbog svih novčanih zgoditaka ...
Imao sam osećaj kao da prisluškujem razgovor par ljudi u računovodstvu neke firme, a ne tri osobe koje odlučuju da li će se jedan život stvariti ili ne. Baš sam besan!
Imao sam osećaj kao da prisluškujem razgovor par ljudi u računovodstvu neke firme, a ne tri osobe koje odlučuju da li će se jedan život stvariti ili ne. Baš sam besan!