- 08 Apr 2006, 09:49
Da li ste ili ste bili u vezi sa osobom koja nije vaše vere/nacionalnosti/rase?
Prema najnovijim anketama, znatno je manje zajednica (hetero- i homoseksualnih podjednako) izmeðu pripadnika razli?itih nacionalnosti. Sve reðe se dogaða da su partneri razli?ite nacionalnosti, vere ili rase.
Znam hiljadu pri?a sli?noj ovoj i nikada mi nije bilo jasno zašto se ti muškarci povinuju željama budu?e supruge koje su u totalnoj suprotnosti njihovim životnim stavovima.
Prema najnovijim anketama, znatno je manje zajednica (hetero- i homoseksualnih podjednako) izmeðu pripadnika razli?itih nacionalnosti. Sve reðe se dogaða da su partneri razli?ite nacionalnosti, vere ili rase.
Znam hiljadu pri?a sli?noj ovoj i nikada mi nije bilo jasno zašto se ti muškarci povinuju željama budu?e supruge koje su u totalnoj suprotnosti njihovim životnim stavovima.
On je iz mešovitog braka dvoje ateista, a ona iz pravoslavne porodice. Dugo razgovaraju o tome gde ?e izgovoriti sudbonosno "da". Vreme prolazi, a planovi ven?anja dvoje zaljubljenih po?inju podse?ati na tvrdoglavo natezanje starog para. U meðuvremenu njoj se malo zaokružuje trbuš?i?.
Vaga po?inje pretezati na stranu budu?e mame. Ustupci su dogovoreni: ven?anje ?e biti u jednoj crkvi, od mladoženje se ne?e tražiti aktivno u?estvovanje u ceromoniji, bi?e dovoljno da odstoji i u pravom trenutku odgovori "da". Usred rituala sveštenik mu se ipak neo?ekivano obra?a, zate?eni mladoženja odstupa korak, roditeljima izbija znoj, svatovi su se uznemirili i obred se potom ubrzano privodi kraju. Mladoženja je morao da se povinuje "crkvenim ritualima".