Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by DirrtyUniverzalan obrazac ne postoji.
Usraste temu maximalno... iako je retardirana od pocetka.
Ti si pod "obavezno" mislio na tvoj slucaj.
Dok je shut to skapirao kao univerzalan obrazac.
Moram li ja sve da pojasnjavam!
U svakom slucaju, to je pocetna tacka, a sta se kasnije desava, niko ne zna...
Originally posted by LoniJa se s ovom prvom mogucnoscu uopste ne slazem. Prvo usvajanje se vrsi u sredinama koje su tolerantne... Tako da su za vecinu ljudi razlicitosti normalne, deca uce u skoli da u porodici moze da bude uz dete/decu mama i tata, mama i mama, tata i tata ili jedan roditelj itd... Ne bi psiholozi sigurno dali dete na usvajanju homoseksualnom paru ako bi detetov zivot svakodnevno bio pakao. Drugo je samo dete. Ne moze se uciti licemerstvu, da je okolina tako bitna, da ne pricam o haosu u glavi jer jedno je uloga oca a sasvim drugo ujaka.
...
NAPOMENA
Deca uopšte ne moraju da budu ismevana zbog svojih specifičnih porodica.
To se rešava tako što se jedan partner proglašava za OCA, a drugi za UJAKA u javnosti.
Ili jedna partnerka za MAJKU, a druga za neku tetku.
Kad dete postane punoletno, onda može okolini ispričati pravu istinu,
ali čak iako nema ovakvog zataškavanja, okolina će se čuditi tome samo u prvim godinama, ali ne i kasnije. Ljudi oguglaju na sve.
Originally posted by nsBeckieStoji sve što govoriš, ali je isto tako prirodno za svoje dete želeti najbolje i pokušati sačuvati ga od svih loših iskustava.
Izgleda da je glavni argument onih koji su protiv to sto ce decu ismevati i/ili maltretirati u skoli. A decu iz heteroseksualnih porodica niko nikada ne maltretira i/ili ismeva u skoli? Nikada u sopstvenoj skoli niste videli da neko dete ismevaju, tuku, ili sta god, zbog milion nekih glupih razloga: zato sto je streber, zato sto je obukao neku glupu majicu, zato sto je ovakav, ili onakav... zato sto se na neki nacin izdvaja ili istice... Ako cemo tako, onda je pitanje zasto heteroseksualni parovi imaju decu, kad ce im se deca suocavati sa porugom ili maltretiranjem ako im se slucajno desi da budu drugacija od "mase"... Niko ne kaze da je odgajati dete lako--u kakvoj god porodici da odrasta, roditelji ce uvek imati pune ruke posla... Ali, bolje je za dete da ima roditelje, nego da nema nikoga.
Originally posted by J...
Ne vidim zasto u homoseksualnoj zajednici dete ne bi imalo priliku da usvoji neke heteroseksualne obrasce. Da sam ja u toj situaciji, sigurno da bih dete prvenstveno okretala u heteroseksualnom pravcu, znaci pitala da li mu se svidja u skoli neko (suprotnog pola) itd.(jer bi mu zivot tako bio laksi u heteroseksualnom okruzenju i drustvu)
Kad dodje u pubertet i kad shvati sta voli, to bi bio izbor koji bih postovala.
Originally posted by J...Ako se ne varam to je je ovo sto je pisao i Loni ali ja mislim da je to problematicno na vise nivoa - i iz ugla deteta i iz ugla majke koja nije bioloska i zbog ucenja deteta da je sredina ne znam kako vazna. Ako sto gledali seriju L word meni je to model kako to izgleda verovatno u praksi posto jelte ne mogu da susretnem ovde u okolini. Npr kada dve zene odlucuju da imaju dete i jedna je bioloska majka i druga sa njom planira kojeg muskarca ce odabrati za bioloskog oca deteta, kroz sve zajedno prolaze i pre i za vreme i posle trudnoce. Ona se psiholoski oseca kao majka, osecanja su verovatno vrlo slicna kao kod muskarca koji bi bio u toj situaciji, samo sto njemu niko ne bi osporavao ocinstvo. Ali onda ako ce se osoba koja se oseca kao majka i koju ce dete tako dozivljavati zvati tetka onda je to meni skoro gora diskriminacija nego da usvajanja uopste nema. Ja mislim da je mnogo bolje da kada se steknu uslovi za usvajanje, kad je sredina dovoljno senzibilisana itd dve mame uvek to budu kao i dve tate, sa svim drugim mislim da bi komplikovanu situaciju ucinili jos komplikovanijom...
...
Ipak mislim da je na neki nacin lakse imati svoje dete, recimo da je u tom slucaju lezbejkama dosta lakse nego gay muskarcima da ga imaju, tako da onda ta osoba u gay braku koja je bioloski roditelj, za dete je mama tj. tata a druga osoba je npr. "teta" ili "cika". Ne vidim sta je tu neobicno da mama ili tata imaju prijateljicu/prijatelja s kojim zive zajedno. To je sasvim prihvatljiv model i za svet i okolinu a i za odnose unutar te porodice. A isto to se moze organizovati i kod usvajanja recimo da samo jedna osoba bude usvojitelj.
...
Originally posted by DinaDa, kada je sredina dovoljno senzibilisana, nemam nista protiv toga a na kraju sve je to i licni izbor tih roditelja i njihova procena nivoa senzibiliteta drustva gde zive.
Ja mislim da je mnogo bolje da kada se steknu uslovi za usvajanje, kad je sredina dovoljno senzibilisana itd dve mame uvek to budu kao i dve tate, sa svim drugim mislim da bi komplikovanu situaciju ucinili jos komplikovanijom...
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!