Originally posted by YouKnowMyName
Nadam se da necete da me razapnete zbog ovog stava koji imam, ali totalno sam protiv usvajanja dece u homoseksualne porodice. Evo i mojih razloga:
1.Vama je pruzhena prilika da se seksualono orijentishete
2.Kako ce vashe usvojeno dete odgovoriti na pitanja "Zashto ti imash dva oca [dve mame]"?
3.Kako ce reagovati na "Meni mama ne da da se druzhim s tobom jer imash dva oca [dve mame]"
4.Kako ce reagovati na etiketiranje u shkoli i kasnije u zhivotu.
5.Kako mislite da ce se postaviti ka vama kao tinejdzher kada vas bude krivio za to shto nema samopouzdanja i shto ga deca prozivaju i etiketiraju.
Samo odmah da se razumemo: Ja sam kvir i to ponosan kvir
Ali smatram da nije u redu praviti pakao nekom malishanu iz sebichnih razloga.
1. meni nije pružena prilika da se "seksualno orijentišem" (pretpostavljam da pod time misliš da odaberem seksualnu orijentaciju), ja sam rođena kao lezbijka, lezbijka sam i kao lezbijka ću umrijeti (bože, ovo zvuči tako patetično, kao neki manifest

). nikome nije data mogućnost biranja seksualne orijentacije, svima je ona urođena poput recimo boje očiju. ono što možeš birati je izražavanje vlastite seksualnosti, pa tako netko može odabrati biti gej muškarac, ali ne prakticirati gej seks, niti se upuštati u gej veze. no, ta osoba je i dalje gej osoba i emotivno će se zaljubljivati u muškarce.
2. djeca usvajaju obrazac ponašanja od osoba s kojima odrastaju. ako se ja i partnerica postavimo prema tome kao prema nečem sasvim normalnom (što to i jest!) te budemo li u tome imale podršku najbliže obitelji, tada će djeca rasti sa spoznajom da je to u redu, da su oni u pravu, a ostali nisu. na konkretno pitanje će najvjerojatnije odgovoriti: imam dvije mame koje me vole najviše na svijetu i one se vole i to je u redu.
3. djeca se druže s kime ona hoće. malo tu pomažu zabrane. možda ih neki roditelji neće htjeti u svojoj kući, ali djeca će se, kada odraslih ne bude, normalno družiti. svako dijete ima neki problem zbog kojeg ga zadirkuju i zbog kojeg je ponekad predmetom sprdnje. i moja djeca će imati. neću se osjećati krivom bude li to moja seksualna orijentacija, jer je ona sasvim prirodna i normalna, za razliku od shvaćanja osoba koje me osuđuju. bit će mi užasno teško zbog djeteta i učinit ću sve što mogu da mu / joj pomognem, no to je života bitka koju on / ona mora proći.
4. istinom. homoseksualna orijentacija je jedna seksualnih orijentacija. prirodna, normalna. obitelj nisu samo mama i tata, obitelj su i mama i dijete, tata i dijete, dvije mame i dijete, dva oca i dijete, dvije mame, dijete i mačka .... okosnica obitelji je ljubav, razumijevanje, tolerancija, poštovanje... obitelj je u srcu, ne na papiru. učiniti ću sve što mogu i znam da moje dijete shvati tko radi nešto loše. jednom kada to shvati, više neće imati problema sa etiketiranjem i osjećajem vlastite važnosti.
5. moja seksualna orijentacija neće utjecati na samopouzdanje mog djeteta. nikada se neću seksati na kuhinjskom stolu dok dijete tamo piše zadaću ili tako nešto. samopouzdanje se gradi na drugačiji način, a ne seksualnom edukacijom. da li će imati samopouzdanja ili ne ovisi o mnogo čemu. mislim da će, s obzirom da će živjeti s dvije mame (od kojih je ova jedna poprilično luda) do svojih tinejdžerskih godina biti i te kako sposobno izaći na kraj s razno raznim etiketiranjem
i za kraj, neću te razapeti, samo ću ti savjetovati da proučiš neku literaturu u vezi homoseksualnosti općenito, a koju možeš naći na web stranicama raznih LGBTIQ udruga. čimi mi se, bez ikakve namjere da te uvrijedim, da nisi dovoljno educiran o ovoj tematici, što je s obzirom da se deklariraš kao kvir osoba, tužno.