Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa sabloni i sluze da se za njih drze oni koji ne smeju da hodaju sami....

:roni:

Ne znam da li si ikada putovao po svetu, posebno po severnim evropskim zemljama...

Kod nas nisu problem roditelji i deca, vec drustvo...

Kao sto sam napisala, dete ima roditelje kakve ima. I svakako je da deca koja rastu
u nekom domu bez roditelja budu usvojena, od strane bilo kakvog para koji moze
tom istom detetu da pruzi ljubav, radost i srecu..

I nije mi jasno, kako to ti znas sta je normalno, a sta nije...

Odakle ti to?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Tema je jako osetljiva.

Koliko god moze da bude poteskoca u nenormalnim drustvima poput Srbije, Balkana... toliko je opet bolje ya dete da ima i takvu porodicu sa takvim poteskocama, nego da je nema uopste.
Korisnikov avatar
By hefestion
sta je bolje : da dete nema porodicu uopste ili da je ima ali sa istopolnim roditeljima,? pa bolje i da je nema,
Korisnikov avatar
By master yoda
Originally posted by YouKnowMyName
Nadam se da necete da me razapnete zbog ovog stava koji imam, ali totalno sam protiv usvajanja dece u homoseksualne porodice. Evo i mojih razloga:

1.Vama je pruzhena prilika da se seksualono orijentishete
2.Kako ce vashe usvojeno dete odgovoriti na pitanja "Zashto ti imash dva oca [dve mame]"?
3.Kako ce reagovati na "Meni mama ne da da se druzhim s tobom jer imash dva oca [dve mame]"
4.Kako ce reagovati na etiketiranje u shkoli i kasnije u zhivotu.
5.Kako mislite da ce se postaviti ka vama kao tinejdzher kada vas bude krivio za to shto nema samopouzdanja i shto ga deca prozivaju i etiketiraju.

Samo odmah da se razumemo: Ja sam kvir i to ponosan kvir :) Ali smatram da nije u redu praviti pakao nekom malishanu iz sebichnih razloga.

1. meni nije pružena prilika da se "seksualno orijentišem" (pretpostavljam da pod time misliš da odaberem seksualnu orijentaciju), ja sam rođena kao lezbijka, lezbijka sam i kao lezbijka ću umrijeti (bože, ovo zvuči tako patetično, kao neki manifest :D ). nikome nije data mogućnost biranja seksualne orijentacije, svima je ona urođena poput recimo boje očiju. ono što možeš birati je izražavanje vlastite seksualnosti, pa tako netko može odabrati biti gej muškarac, ali ne prakticirati gej seks, niti se upuštati u gej veze. no, ta osoba je i dalje gej osoba i emotivno će se zaljubljivati u muškarce.

2. djeca usvajaju obrazac ponašanja od osoba s kojima odrastaju. ako se ja i partnerica postavimo prema tome kao prema nečem sasvim normalnom (što to i jest!) te budemo li u tome imale podršku najbliže obitelji, tada će djeca rasti sa spoznajom da je to u redu, da su oni u pravu, a ostali nisu. na konkretno pitanje će najvjerojatnije odgovoriti: imam dvije mame koje me vole najviše na svijetu i one se vole i to je u redu.

3. djeca se druže s kime ona hoće. malo tu pomažu zabrane. možda ih neki roditelji neće htjeti u svojoj kući, ali djeca će se, kada odraslih ne bude, normalno družiti. svako dijete ima neki problem zbog kojeg ga zadirkuju i zbog kojeg je ponekad predmetom sprdnje. i moja djeca će imati. neću se osjećati krivom bude li to moja seksualna orijentacija, jer je ona sasvim prirodna i normalna, za razliku od shvaćanja osoba koje me osuđuju. bit će mi užasno teško zbog djeteta i učinit ću sve što mogu da mu / joj pomognem, no to je života bitka koju on / ona mora proći.

4. istinom. homoseksualna orijentacija je jedna seksualnih orijentacija. prirodna, normalna. obitelj nisu samo mama i tata, obitelj su i mama i dijete, tata i dijete, dvije mame i dijete, dva oca i dijete, dvije mame, dijete i mačka .... okosnica obitelji je ljubav, razumijevanje, tolerancija, poštovanje... obitelj je u srcu, ne na papiru. učiniti ću sve što mogu i znam da moje dijete shvati tko radi nešto loše. jednom kada to shvati, više neće imati problema sa etiketiranjem i osjećajem vlastite važnosti.

5. moja seksualna orijentacija neće utjecati na samopouzdanje mog djeteta. nikada se neću seksati na kuhinjskom stolu dok dijete tamo piše zadaću ili tako nešto. samopouzdanje se gradi na drugačiji način, a ne seksualnom edukacijom. da li će imati samopouzdanja ili ne ovisi o mnogo čemu. mislim da će, s obzirom da će živjeti s dvije mame (od kojih je ova jedna poprilično luda) do svojih tinejdžerskih godina biti i te kako sposobno izaći na kraj s razno raznim etiketiranjem :D

i za kraj, neću te razapeti, samo ću ti savjetovati da proučiš neku literaturu u vezi homoseksualnosti općenito, a koju možeš naći na web stranicama raznih LGBTIQ udruga. čimi mi se, bez ikakve namjere da te uvrijedim, da nisi dovoljno educiran o ovoj tematici, što je s obzirom da se deklariraš kao kvir osoba, tužno.

:cvetduga:
By ginkoBiloba
Ponosni kvir sa paklom od detinstva ili sam ja pogresno razumeo :)
:odrasti:
Korisnikov avatar
By Sing
Najnovija istrazivanja (objavljena pre nekoliko dana) pokazuju da nema razlike izmedju dece usvojene od strane gay i str8 roditelja:

'Gay or straight, the sexual orientation of adoptive parents does not have an impact on the emotional development of their children, according to a new study...'

http://www.reuters.com/article/lifestyl ... MK20090925

:eureka:
Korisnikov avatar
By Mars
Ma kako da ne. Mora da je tako, da nikakav impact na emotional development nema to dal imaš dve mame ili dvojicu tata ili po jedno od svakog.

Dobro da rezultat studije nije da u gay sredinama usvojena deca postaju super-ljudi.

:nunchake:
Korisnikov avatar
By Mars
Ma da. To sve finansirao onaj sir Elton John. Ko nama Strategic Marketing pred izbore...

Naručeni rezultati sve.
Korisnikov avatar
By Insorcer
ovo mi bash zapinje za oko:

4.Kako ce reagovati na etiketiranje u shkoli i kasnije u zhivotu.
5.Kako mislite da ce se postaviti ka vama kao tinejdzher kada vas bude krivio za to shto nema samopouzdanja i shto ga deca prozivaju i etiketiraju.
Ovo bi trebalo da brine i npr jevreje u Nemachkoj (ili rome u Srbiji), te da se ipak ne odluche na razmnozhavanje jer pobogu neko tje im etiketirati decu?!

..omfgg
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by hefestion
sta je bolje : da dete nema porodicu uopste ili da je ima ali sa istopolnim roditeljima,? pa bolje i da je nema,
to moze da izjavi samo neko ko ne zna sta znaci odrastati u sirotistu, iliti "Sit gladnome ne veruje"

dakle, po tebi,

bolje je za dete da zivi do svoje 18 godine u domu u kojem staratelji ne mogu da stignu da se brinu za njega onoliko koliko bi trebalo, posto moraju da se brinu za jos stotinu dece, nego da odrasta uz 2 coveka koji ce se brinuti o njemu non-stop

bolje je za dete da nema nista osim odece i igracaka koje dobija milostinjom, nego da ima 2 coveka koji ce mu kupovati sve sto mu treba, pa i sto mu ne treba

bolje je za dete da spava i zivi u spavaonici sa jos desetoro dece (ili i vise), nego da ima sopstvenu sobu gde ce imati svoj mir i svoju privatnost

bolje je za dete da raste okruzeno decom sa raznoraznim problemima koje su, nazalost, doneli iz svojih heteroseksualnih porodica u kojima su doziveli zlostavljanje, i koja ce ga ili maltretirati na ovaj ili onaj nacin ili ce pokusati da ga vrbuju za neku svoju kliku koja ce maltretirati neku drugu decu (veruj da itekako u svakom sirotistu ima takve dece), nego da raste uz dva coveka koji ce ga zastititi od takvog uticaja

bolje je za nekoga sa 18 godina da izadje iz sirotista bez igde ikoga (osim eventualno drustva iz sirotista koje je u istoj situaciji), bez novca (dobice nesto od drzave ali to je mizerno), bez sanse da recimo upise fakultet osim ako nije ekstra pametan pa dobije neke skolarine, bez posla (osim eventualno neki sitni ili krupni kriminal), nego da ima uz sebe 2 coveka koji ce ga pomagati i finansijski i emotivno, sta god da odluci da radi nakon srednje skole, bilo da zeli fakultet ili neki posao, i da zna da ce uvek imati kucu i pomoc svojih roditelja u kakvim god problemima da se nadje u zivotu

E, pa, ja se ne slazem sa tim. Cini mi se da naspram svih ovih problema sa kojima se suocavaju deca u sirotistu, i kasnije kad izadju iz njega, problemi koje ce dete istopolnih roditelja imati ponekad kada ga druga deca budu ismejavala zbog toga sto su njegovi roditelji istog pola ili nerazumevanje odraslih koji ce ga gledati sa nekakvim licemernim sazaljenjem, izgledaju gotovo nistavno, a sasvim sigurno nisu nesto sto se ne moze resiti ili prevazici.

Uz sve ovo nisam spomenula: ljubav, ljubav i ljubav. Dete koje odraste bez roditeljske ljubavi i koje nikada ne sazna sta je to roditeljska ljubav ne moze psiholoski biti podjednako stabilno kao dete koje odraste uz 2 coveka koji ga vole, vole i vole.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by jukie
Ali smatram da nije u redu praviti pakao nekom malishanu iz sebichnih razloga.
Da vidimo alternative:
-život u domu
-život na ulici sa povremenom posetom svratištu
-život u karton sitiju ispod mosta
-život sa nekim siromašnim hraniteljima kod kojih će ceo dan da okopava njivu za parče suvog hleba jer za više nemaju
-smrt (mislim budimo realni, ležanje na hladnom betonu i u šahtu baš ne garantuju dug život)
end of discussion.
Korisnikov avatar
By Srklet
well, ja definitivno ne bih otvaracu topica dao da usvoji dijete. :D
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by nsBeckie
Originally posted by hefestion
to moze da izjavi samo neko
ko je fijuknuo
Korisnikov avatar
By Loni
A evo i mojih rezona za usvajanje dece od strane homoseksualnih zajednica ili pojedinaca...

1. TELO i LIČNOST su dve odvojene stavke. I to tako treba gledati.
Kad se vrši ocenjivanje podobnosti neke ličnosti za određene funkcije treba se gledati samo na ličnost, ne i na telesne karakteristike.

2. POL je oznaka TELA. Dakle pol potpuno treba zanemariti kada se ocenjuje podobnost jer je takođe deo tela.
Na kraju krajeva šta nekog ocenjivača briga da li neko u gaćama ima penis il vaginu.

3. Ako je POL oznaka TELA, a nijedna oznaka TELA nije validna za ocenjivanje, već samo psiha, onda komisiju treba da je baš briga da l su usvojitelji muško, žensko itd.

Odatle logički sledi da negacijom bitnosti telesnih osobina i fokusioranjem pažnje na psihu nestaje i samo pitanje kog su pola partneri te se stvari fokusiraju na druge osobine ličnosti.

Dakle zašto bi Arkan, neki huligan ili bilo ko drugi bio u boljoj poziciji od bilo koga ko je 1000 puta normalnija ličnost samo zato što je gej.

NAPOMENA

Deca uopšte ne moraju da budu ismevana zbog svojih specifičnih porodica.
To se rešava tako što se jedan partner proglašava za OCA, a drugi za UJAKA u javnosti.
Ili jedna partnerka za MAJKU, a druga za neku tetku.

Kad dete postane punoletno, onda može okolini ispričati pravu istinu,
ali čak iako nema ovakvog zataškavanja, okolina će se čuditi tome samo u prvim godinama, ali ne i kasnije. Ljudi oguglaju na sve.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Loni
To se rešava tako što se jedan partner proglašava za OCA, a drugi za UJAKA u javnosti.
Ili jedna partnerka za MAJKU, a druga za neku tetku.
U javnosti, kažeš.

Znači odu u goste, ili u prodavnicu, dete od 5 godina se jednom partneru obraća sa "tata" drugom sa "ujače".

Nisi rekao šta kad udju u svoja 4 zida, ali obzirom da je predloženi model za javnost, pretpostavljam da je privatni drugačiji.

I tvrdiš da to neće da stvori konfuziju detetu u glavi? Da je dovoljno samo detetu lepo objasniti? Da to dete neće samim tim da dobije poruku da je cela situacija, ceo njegov život nešto što treba da se krije, u čemu da se pretvara.

I da li zaista misliš da su ljudi toliko blesavi, kada bi se to i dozvolilo i po gradu odjednom niknu porodice tata+ujak+dete, ili mama+tetka+dete a do tada ih nigde nije bilo. Nekako se eto poklopilo, ne, nismo mi od njih.

NE za usvajanje dece homoseksualnim parovima. Dete treba da ima majku i oca, ne zanimaju me rezultati glupih studija.
Ni u San Franciscu a kamoli Srbiji.
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Mars
Ma da. To sve finansirao onaj sir Elton John. Ko nama Strategic Marketing pred izbore...

Naručeni rezultati sve.
Neznam za to, ALI...ti znas da ja tebe volim, prema tome) kad si slobodan ajde da pogledamo zajedno metodologiju studije pa da utvrdimo da li je validna. Ako je metodologija validna, i mi sa njim slazemo, onda...:lizalica:
Korisnikov avatar
By Sing

Znači odu u goste, ili u prodavnicu, dete od 5 godina se jednom partneru obraća sa "tata" drugom sa "ujače".
Ili mozda se obojici obraca kao 'tata' i 'moj drugi tata'

''
NE za usvajanje dece homoseksualnim parovima. Dete treba da ima majku i oca, ne zanimaju me rezultati glupih studija.
Ni u San Franciscu a kamoli Srbiji.
:zacepi:
I dalje te volim....(unconditionally)
Korisnikov avatar
By Mars
Hahaha... :D

Taj test si prošao, idemo dalje... :)

Elem, stvarno mislim da dete mora da ima mamu i tatu, a ne dve mame i dvojicu tata. Da ne gleda čežnjivo u pravcu druge dece i hetero-parova i pita se kako je njima i šta propušta.

Vaspitanje dece je jedan ozbiljan i komplikovan proces sam po sebi, a kamoli opterećen ovakvim stvarima.

I u San Franciscu, a kamoli Srbiji...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mozda u ovako nazadnim drustvima bi to predstavljalo problem (jos uvek!).

Verujem da se u civilizaciji, vise cene roditelji (mama i tata, tata i tata, mama i mama, ili samo mama ili samo tata) nego nemanje istih... sto je i po meni najvaznije.

Poenta price je, ili imas roditelje, ili nazalost nemas (jednog ili oba).

Dakle, ne vidim mesto bilo kakvoj konfuziji, a jos manje glupavim pitanjima okoline.
Korisnikov avatar
By Sing
Hahaha... :D

Elem, stvarno mislim da dete mora da ima mamu i tatu, a ne dve mame i dvojicu tata.
Znam da poznajes dobre ljude koji su odrasli ili uz jednog roditelja ili uz nijednog (nego uz babe i tetke).

A sad procitaj pazljivo ovo, pa zatvori okice i zamisli sta ti zelim reci:

Zamisli da ti se u zivotu 'zadesi' da moras/izaberes da odgajas dete (tvoje/tudje/itd), a uz to imas i (pametnog, lepog, itd) partnera.

Zamisljas?

Zamisli da odgajas to dete najbolje sto mozes i dajesh sve od sebe da tom detetu pruzis sto mislis da je najbolje.

Zamisljas?

Zamisli da to dete prolazi kroz teske situacije u skoli zbog toga sto zivi sa Tata-Marsom i Tata-Jupiterom a ne sa Tata-Marsom i Mama-Venerom.

Zamisljas?

Zamisli da na kraju to odete postaje covek koji voli svoj zivot i kome je drago da si mu ti (i tvoj partner) pruzio sansu da ne ostane u sirotistu ...(iz koga ga usvaja Elton Dzon)

:jumphug:
Korisnikov avatar
By Mars
...preštampavanje svig mogućih formulara i izbacivanje "ime oca" i "ime majke", aiijjk....

Ne znam da li će da postoje zasebni (razne nijanse bledo roze i zelene boje) ili neki univerzalni: "ime prvog roditelja", "ime drugog roditelja"...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ili jednostavno, ime (jednog) roditelja?

Nikada nisam shvatao tu dramu.
Dakle, roditelj je ili dobar ili nazalost losh, u kojoj god kombinaciji!
Korisnikov avatar
By Mars
Ne mogu sad da vidim - još uvek žmurim i zamišljam ono što si mi rekao.

:povez:
Korisnikov avatar
By Mars
Da zaključimo, dete mora da ima:

1. mamu obavezno
2. tatu obavezno
3. strica obavezno :D i
4. tetku, ako mam hoće (nemam ništa protiv)

:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!