Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li biste usvojili decaka ili devojcicu?

DECAKA
14
20%
DEVOJCICU
22
32%
DECAKA I DEVOJCICU
9
13%
SVEJEDNO
24
35%
Korisnikov avatar
By Seaman
I mene zanimaju kriterijumi.:D
By Çâðê_DUP
Originally posted by ^mary^
Originally posted by Angelina777
Dete ne zelim da rodim u Srbiji. To je manje-vise jedini razlog sto jos ne radjam-devojcicu, naravno. Decaka abortiram. :D
:sekirica: kako je ovo surovo...

ja bih pre svega da rodim devojcicu, a ako bude decak-sigurna sam da cemo se snaci i sa njim :beba: Ipak, ja znam da igram fudbal, kosarku, odbojku...nece mu biti dosadno samnom :)
kako je OVO surovo .....:pop:
Korisnikov avatar
By mary
Dete ne zelim da rodim u Srbiji. To je manje-vise jedini razlog sto jos ne radjam-devojcicu, naravno. Decaka abortiram. :D

ja bih pre svega da rodim devojcicu, a ako bude decak-sigurna sam da cemo se snaci i sa njim :beba: Ipak, ja znam da igram fudbal, kosarku, odbojku...nece mu biti dosadno samnom :)
kako je OVO surovo ..... :pop:
zasto je to surovo? dete ce dobiti svestranu mamu, sta je u tome lose? ;)
:D
By Çâðê_DUP

obratiti paznju na boldirani deo .... :nokti:
Korisnikov avatar
By mary

znala sam odmah sta si time htela reci :skorpija:
ali sam ignorirala i napisala ono sto je cinjenica :)
Enjoy! :snob:

mislim da smo dosta oftopicarile na ovoj temi
By Çâðê_DUP
Originally posted by ^mary^ :sekirica: kako je ovo surovo...

znala sam odmah sta si time htela reci :skorpija:
ali sam ignorirala i napisala ono sto je cinjenica :)
Enjoy! :snob:

mislim da smo dosta oftopicarile na ovoj temi
i ja sam ignorisala tvoje činjenice (ne volim da mi se zalazi u intimu plus nemam nikome nameru da objašnjavam zašto isključivi zhelim devojčicu, to je moje pravo. Ne bih mogla da volim muško dete i zašto bi ono trpelo zbog toga. dakle, okrutnost je relativna. gramatičke okrutnosti i sablazan koje u meni izazivaju, nagnale su me da načinim naoko neshvatljivu paralelu.
:oskar:
By pčelica
Originally posted by Dina
Pcelice,
kakvi su za sada kriterijumi?

Možda nisam bila najpreciznija, jer mene zbunjuje
formulacija osnovnog kriterijuma; nju sam doduše pročitala
u Politici pa ne znam dal' se radi o novinarskoj
interpretaciji, ali...
U osnovi se kao kriterijum navodi "sterilnost jednog
od supružnika", što je za mene kamen spoticanja,
jer ne znam znači li to da čak i hetero partnerima
koji nisu venčani, a kod kojih je jedno sterilno (ili bolje da
zarad medicinske ispravnosti kažem infertilno)- neće biti
dozvoljena ivf?
Možda to nekome zvuči glupkasto, ali ako je tako
formulisan zakon, onda me interesuje dal' se tu krše
osnovna ljudska prava?
Korisnikov avatar
By IriS
Ljudi... ovo se tiče besplatne vantelesne oplodnje, koliko sam ja skontala... a tu za gay ljude nema mesta, jer su i kriterijumi tipa: "Žene ne smeju imati žive dece, da su do napunjenih 38 godina starosti, da imaju neplodnost organskog porekla, dugotrajnu neplodnost neotkrivenog uzroka. Takođe, u obzir dolaze i svi oblici neplodnosti muškaraca, čiji je rezultat neuspešno predhodno lečenje bračne neplodosti." , prilično strogi i za hetero parove, koji su u BRAKU :(
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Definitivno mi nije bitno.Sto se kaze "Samo da je zivo i zdravo!!" :maji:
:kissing:
Korisnikov avatar
By Dina
Da li ste culi da je neka zena koja nije u braku uspela da dobije dete na usvajanje (kod nas)? Ili znate nekog ko se raspitivao oko toga? Ja sam cula da je to zakonski regulisano ali sam mislila da je u praksi neizvodljivo (mada je pozitivno svakako sto je i zakon donesen). Ali sam pre neki dan u jednom zenskom casopisu citala pitanje neke zene vezano za to i odgovor koji je bio skroz pozitivan, onako delovalo je da je kao manja mogucnost nego da je u braku ali kao da ima nade, da pokusa...
Korisnikov avatar
By Hys.
dina koliko se secam o tome sam pricala sa drugaricom koja zavrsava socijalni rad, i postoji u zakonu da moze.
Inace nasi bliski prijatelji koji su u braku, dobro situirani, su se jako namucili da usvoje devojcicu, godine su im trebale. Pored toliko dece kojima trebaju roditelji kao da se trude da maksimalno obeshrabre ljude da to urade, bas mi je i ta drugarica rekla da je papirologija i zakon uzasan, i da je potpuno naustrb dece a i buducih roditelja.Koliko se secam nasim prijateljima je trebalo oko 2 i po godine da im odobre, mada nisam sigurna, bas cu pitati mamu.
Korisnikov avatar
By Dina
DevokICE,

I ja sam cula istu pricu - da usvajanje kod nas ide jako tesko i dugo traje i za bracne parove. Zato me je ovaj odgovor iz casopisa iznenadio... Advokatica koja radi za moju firmu je jako dobra, prava Ali iz one serije, ima pravo u malom prstu. Bas skoro je bila ali se nisam setila da o ovome pitam, iako to nije njena oblast mogla bi nesto vise znati. Ako nesto saznam kad je budem videla javicu ovde.

Inace, kako se devojcica navikla na novu porodicu i oni na nju?
Korisnikov avatar
By M M and I
ako bih usvajao...onda bih rado usvojio dvoje odjednom...decaka i devojcicu...
Korisnikov avatar
By coka
usvojila bih 2 decaka i 2 devojcice imam im smisljena cak i imena :)
ovo je naravno ako bih usvajala jer bih ja radije da im budem bioloska majka :beba:
Korisnikov avatar
By Phoenix
Ako bih se hipotetički našao u situaciji da moram da usvojim i da moram da biram pol, ne znam šta bih odlučio. Inače, nemam želju da imam decu i mislim da to nema veze sa tim što sam gej. Dovoljan bi mi bio muž koji me voli i eventualno neki kućni ljubimac/ci.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dina
Da li ste culi da je neka zena koja nije u braku uspela da dobije dete na usvajanje (kod nas)? Ili znate nekog ko se raspitivao oko toga?
Evo da ja odgovorim na sopstvena pitanja :lol: Cula sam prvo za jedan par koji je usvojio dete a da je suprug bio na samrti. Vrlo cudno da su dali dete na usvajanje u tim uslovima, s obzirom koliko sve proveravaju. Muz je vrlo brzo umro, devojcica danas ima sedam godina i zivi sa majkom. A zatim sam cula za sveze primere. Jedna zena koja je vec u procesu usvajanja, nema muza, ni partnera. I jedna koja se sprema da krene u to, ona ima cak i nekog decka ali on nece decu, pa ona usvaja nezavisno od njega. Obe su jako sposobne, poslovne zene, finansijski jako dobro stoje. Inace, cula sam cak i ovde na forumu da kod usvajanja rade jako veze (verovatno i pare). To su mozda glasine, ja nisam proveravala, niti sam ove zene pitala (a kao rekle bi mi :lol: ) ali ne bi me cudilo... Kad je to vec tako za bracne parove dobro je da je i za zene same. Ja sam mislila da su predrasude toliko jake da ni zakon, ni pare ne vrede... ali ocito je da se mogu brzo i efikasno izleciti ako ne zakonom a onda ovim drugim :wink:
Korisnikov avatar
By VANGEL
MOMENTALNO NISAM U VEZI!
ALI KAD BUDEM BIO RECICU VAM STA SMO ODLUCILI:P
By ~ Le Saint X ~
:france:
ja bih tri decaka i
tri devojcice...
decaci da budu crni...
devojcice plave...

imena decacima : Filip, Stefan i MArko/ili Nikola
imena devojcicama : Melpomena, Klitamnestra, Terpsihota
Korisnikov avatar
By Galadriel
Nadam se da cu roditi decu, a da l' ce biti musko ili zensko nek odluce sami kad porastu :lol:
Korisnikov avatar
By ANSEJ_88
Ja bih bez razmisljanja usvojio devojcu... One su mi zanimljivije ,a i imali bi vise zajednickih tema... :mama:
Korisnikov avatar
By Dina
Sad sam gledala emisiju o usvajanju i saznala da po zakonu dete moze da usvoji i jedna osoba - dakle ne radi se samo o zenama nego i o muskarcima. Ali do sada nijedan nije predao zahtev. Data su tri deteta na usvajanje samim zenama. Ali prednost i dalje imaju parovi. I ako planirate da usvajate decu uradite to ranije jer se sa priblizavanjem cetrdesetoj sanse za to smanjuju.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by Renoir

imena devojcicama : Melpomena, Klitamnestra, Terpsihota
:doh:

iskreno se nadam da ti NIKADA nece dati te tri mucenice:)
Korisnikov avatar
By venom
Devojcicu i decaka, isto godiste.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Voleo bih vise da imam jedno svoje dete... za pocetak :rida:

A kada bih imao prilike, sto se nadam da cu nekada u zivotu mozda i imati, ne bi mi bilo bitno kog je pola...
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Meni je sve jedno da li je dete mushko ili zensko. Za sada se vodim mishljenjem da nikada ne bih pristao da sa mushkim partnerom podizem dete, ali kao samohrani roditelj ili u braku sa nekom devojkom ne bih imao peoblema da podizem dete bez obzira na pol!
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Za dete nisam spreman, ali bih voleo da jednog dana imam decu. Nije mi vazno dali je decak i devojcica. Na zalost, svestan sam toga da ih najverovatnije nikada necu imati. Imam nesto problema sa jajnicima :D
Jednom prilikom sam bio u poseti domu za dojencad. Ko nije video ne zna kako je to :rida: Mislim da kada bih usvajao dete, jedino sto bi mi bilo frka je to sto ne bih mogao da usvojim sve. Uopste mi nebi pao na pamet pol deteta posle slike tolikih jadnih malih bebica koje su ostavljene same na svetu.
Korisnikov avatar
By Zibro
usvojio bi lepo razvijenog decaka starosti 28-30 godina :bubbles:
By Paris
mozda devojcicu jednog dana. moze i ona roditi ako zeli (u tom slucaju pol nebitan). volecu ga kao da sam ga ja rodila.
Korisnikov avatar
By Skituljko
Originally posted by just_me
Meni je sve jedno da li je dete mushko ili zensko. Za sada se vodim mishljenjem da nikada ne bih pristao da sa mushkim partnerom podizem dete, ali kao samohrani roditelj ili u braku sa nekom devojkom ne bih imao peoblema da podizem dete bez obzira na pol!
A zasto nikad ne bi podizao dete sa partnerom?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!