Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ultraviolet
lako je kurcu da se sokoli kad jebe decu njega ne boli
Korisnikov avatar
By ultraviolet
nemoj me, acid, guza me boli
ne jebi me, acid, kad te ultra moli

:shunkica:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Message original : Anhedonie

nisu me tukli roditelji, vise smo se sestra i ja tukli, porazbijasmo kucu - par prozora, vaze, stakleni sto, vrata itd.
Ona moja rodica kada je imala dve godine, udarila mene matorog konja od tri godine nekim limom ispred kuće....

A non-stop su nas ostavljali same kod kuće, da čuvamo jedno drugo (?!). Što je najgore, mi bili finili, igrali se kućica, kuhinje, gledali crtane i tako to sve sami... :hypno:

(ista je takođe stavljala maslačke u štekdoznu da je ukrasi. :lol: )
Korisnikov avatar
By mikeli
1) DA, treba dete da zna, koliko i dokle sme i moze, a i mora ,,,
2) DA, jesu, tukao vise otac, i to kad udari samar, glava ti se vrti u krug bar pet puta (eh ta bokserska ruka) ,,,,,
3) najvise samari, retkos je bilo kaisem ...
4) naravno da NE ....
5) definitivno NE.... lepom pricom se da sve pokazati, ponekad (ogd pod 1.,opisan)

misljenje se slaze sa tvojim, sigurno, "sve ima svoje mere i granice"
sad si me vratio u detinjstvo ,, :( ((
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ja sam samo jednom u zivotu od oca dobila samar, i to mislim da sam imala 6-7 godina i vristala ko nezdrava u 4h ujutru da hocu sladoled :iskolacen:

zasluzila sam ga, ali verovatno zato danas mogu na jednoj ruci da izbrojim koliko sladoleda pojedem tokom celog leta :roll:

ne opravdavam batine i nikad necu..

srce mi pukne kada vidim sestru da udari sestrica.. strasno u tome je sto ona njega udari samo kad se zaista nemoguce ponasa, ali to opet pripisujem nacinu na koji ga je vaspitala :neznam:

nadam se samo da necu doci u situaciju da svoje dete samaram ili jurim kaisem..
Korisnikov avatar
By deran
bez jukia i dine,temu ne smatram validnom...:smeh:
Korisnikov avatar
By deran
...a što se batina tiče,nije ih bilo...

joj,moj ćale je kopija danila stojkovića iz serije "grlom u jagode"-al furt... :lol:

"što si to uradio?"

ja ćutim...

"čuješ šta te pitam?"

ja da odgovorim,a ćale-ćut-ni reč da nisam čuo... :rotflmao:

al sam zato zapamtio udarac kristalnom pepeljarom glavu keve kad sam "postao" peder...nisam očekivao...al sad bih ladno vratio,makar šamarom...:zongler:
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by deran

al sam zato zapamtio udarac kristalnom pepeljarom glavu keve kad sam "postao" peder...nisam očekivao...al sad bih ladno vratio,makar šamarom... :zongler:
JEBOTE!!!!!!!! :shok:

hvala svima na komentarima
Korisnikov avatar
By Torry
dobijala sam samare i cuske po glavi

moje dete ce se vaspitavati bez batina
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2231526#p2231526]constantine napisao:[/url]...dok bije decu njega ne boli

pa ovako
Da li opravdavate batine tj. da li smatrate da roditelji treba da biju decu kada to zasluze?

Da li su vas tukli roditelji dok ste bili mali?

Koja su sve stredstva koristili?

da li su vas uvek zasluzeno batinali?

da li cete koristiti ovu metodu vaspitavanja kada budete bili roditelji?
Ne mislim da deca zasluzuju batine. Da, mama me je tukla tipa varjacom, redovno. I kad je upravu i kad nije.

Ne mogu trenutno da pricam o tome da li cu tuci decu, mada cisto sumnjam. Ne verujem u batine, ne verujem da su kod mene promenile neke stvari, cak naprotiv.

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2231526#p2231526]constantine napisao:[/url]
Pokrenuo sam temu jer sam prisustvovao sceni gde se majka dere na dete koje je tolko nevaspitano da sve radi kontra sto mu ona kaze. Tipa nalazimo se u kolima i ona njemu kaze da ne izazi na tu stranu jer ce izgrebati vrata jer je visok ivicnjak i on je pogleda i namerno iz sve snage otvori vrata i normano izgrebe kola.
E kad sam je ja pitao sto ga malo "ne izbubeca" odgovorila mi je da je u Grckoj(zive u Grckoj) zakonom zabranjeno da se tuku deca... Kada su otisli prvi put u skolu deci su dali broj telefona i reki ako vas tuku roditelji pozovite ovaj broj... Cak mi je rekla ako policajac uhvati roditelje "na delu" oduzima se dete i ide kazna od ne znam kolko hiljada evra.

znam da je greh biti decu ali sve ima svoje mere i granice....

vase misljenje?
Nisam nikakav strucnjak, cak sam isuvise mlada da bih sudila o ovakvoj temi. Ali moje licno misljenje je, da ta majka nije imala pravi pristup prema detetu od samog pocetka. Znaci ne mislim da se dete rodi bezobrazno i da se mora korigovati batinama, vec da se mora korigovati pravilnim pristupom od samog rodjenja, da do takvog ponasanja ne bi doslo.

Verujem da sigurno pomaze nesto izuzev kaisa, varjace i samara. Mrzim nasilje, svaki oblik, a batine svrstavam u tu kategoriju.

Sad, mozda i ja serem, zato sto nisam roditelj. Ali cu se sigurno svim silama truditi da nadjem drugaciji nacin, da objasnim detetu neke stvari.
Korisnikov avatar
By Herald
Рефрен те песме сам певаѫ кад сам био играѫ седмица са бабом :D
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2232099#p2232099]deran napisao:[/url]

al sam zato zapamtio udarac kristalnom pepeljarom glavu keve kad sam "postao" peder...nisam očekivao...al sad bih ladno vratio,makar šamarom...:zongler:
hardcore jbt. Bas mi je zao...

Ont: pa ne znam... Sa jedne strane mislim da je pogresno tuci decu, ali u nekim situacijama... mozda je ipak opravdano. Ne znam da li pomaze u vaspitanju, mozda i jeste kontraproduktivno... nem´ pojma.

Mene moji nisu nikada tukli... mozda su me klepili 2-3 puta, ali je bilo totalno zasluzeno.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
moj sestric je pre par dana dobio samar od svoje majke zato sto mi je preko fona rekao da me voli.. pola dana sam preplakala

(hint za one koji nisu upuceni - sestra ne prica sa mnom od kad sam se autovala i plasi se da joj ne zarazim dete)
Korisnikov avatar
By Blady
^ WTF?

Sada znam zasto nisam odgovarala na ovu temu, too much za mene.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Svačega se čovek nasluša i nagleda za života...

Decu ne treba tući, osim u posebnim situacijama kada pokušaju nešto što bi im moglo ugroziti život, npr. namerno pentranje po gelenderima ili namerno cupkanje po ivici neograđene terase, i tome slično.

Sve ostalo je na roditeljskim veštinama roditelja.

Mene nisu tukli, ne u smislu batinjanja, povremene ćuške naravno.
Koristio bih kao što sam naveo iznad. :opacupa:
Ne opravdavam batine i nikad ne bih ni mogla ni htela da dignem ruku na svoje ili bilo čije dete, pre svega jer prezirem ispoljavanje fizičke snage nad slabijima. Mislim da kakav god problem da postoji, može da se nađe lepši način za njegovo rešenje.
Ne bih rekla da su me moji tukli, po nekom mom shvatanju tuče. Bilo je par puta šakom po dupetu, ali to je bilo čisto vaspitno i u situacijama kad sam bila skroz nedokazana i tvrdoglava, tako da im to opravdavam. Najveće batine sam dobila sa nekih 8/9 god jer nisam mogla da prestanem da plačem i vrištim ceo dan što su mi uginuli mačići, pa je valjda ćale mislio da će batinama da me utiša, ali opet ni to nije bilo nešto ozbiljno.
Kad sam već "porasla", popila sam šamar par puta od keve tokom nekih verbalnih rasprava, što mislim da nije bilo zasluženo, jer uvek pazim na reči, ali 'ajde.
Koristili su samo varjaču - klasik nema šta, i pamtim da sam uvek sakrivala one najveće. :D
1. 'biju' decu, sirok je pojam ,,, Moj konacan odg, Da !
2. Da !
3. Samaranje ! ps. glava mi se danima vrtlea u krugovima ....
4. Zasluzeno, definitivno Ne !
5. Da treba, da, ali kao nekad sto je bilo, definitivno Ne !
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
pokojni otac nas je jako rijetko tukao. mama takodje, ona je uglavnom vikala iz sveg glasa i time nas ubijala u pojam.
Pamtim nekoliko uzasnih batina, i iako je bilo povoda za njih, ne smatram da su bile zasluzene.

Dobijao sam dosta batina kao klinac i od starijeg brata.

Zato sam sa nepunih 15 otisao od kuce.
Kad mi je bilo 16 ili 17, mama je poslednji put pokusala da digne ruku na mene, pa sam je zaustavio i prijeteci upitao "sta si to krenula?!?!"

Od tada ne dozvoljavam da na mene podignu glas, a kamoli da me udare.

Smatram da djecu treba vaspitavati kroz sistem nagradjivanja i kaznjavanja (GO TO YOUR ROOM, nema sladoleda, nema setnje, nema kompa ili igraonice). Nikako kroz strah od batina.
Tako se, barem kod iole inteligentnije djece, samo razvija sposobnost da se batine izbjegnu. Kroz manipulaciju, lazi, skrivanje...

eto.
Korisnikov avatar
By scout_finch
nikad nisam dobila batine od roditelja, tata nikad nije ni glas povisio, al' ja sam bila dobro i poslusno dete pa mi se cini da nisu ni imali razloga. mada ne kazem da postoji razlog da se dete udari,da ne citiram sam radovica, 'ocu da kazem, nisam pravila pizdrije namerno, nisam se svadjala, a oni su me pustali da radim kako mislim da treba. i moja majka je pristalica drzanja predavanja od par sati ako napravim neko sranje, i u tim situacijama mi se cinilo da bih vise volela da mi zvizne samar i zavrsi s tim, al' sad mi je drago sto znam da imam roditelje kakve imam.
Lemala nas majka(brata i mene) i uzduz i popreko kad god bismo pravili pizdarije.Najvise nas je lemala kad bismo se nas dvoje potukli.Nema tu :On je kriv,ona je kriva.Duple batine odmah.Otac me tukao samo 1 kad sam mu pocepala mesecnu kartu za prevoz.Sve sam im oprostila :D
Korisnikov avatar
By boo_radley
Keva me uništavala zbog bezveznih dečijih nestašluka. Mislim da sam najviše mrzela za kosu kad me dohvati pa me podigne, uf kako to boli, nije ni čudo da mi je kosa sad ovako slabašna. :lol:

Mislim da je 'metoda' potpuno besmislena. Verovatno ne bih ni mogla da udarim dete. :shrug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!