Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Očevi

volim ga
43
62%
mrzim ga
8
12%
umro je
11
16%
ne poznajem ga
7
10%
By alexandermagic
Poznajem ga dobro. Nit' ga volim, nit' ga mrzim -- imam samo izvjestan respekt prema njemu. To je sve.

Isto važi i za majku.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne mogu reći da sam ga ikada mrzeo, niti previše voleo.
Poslednjih godina mi ga je žao, ali sam je kriv za svoje nedaće.
Ali sticajem okolnosti nam se i odnos poboljšao poslednjih godina, tako da je povratio moje poštovanje.

Ali majka, moja majka, ne postoji čudesnije biće na svetu, hvala joj na svemu :hail:
Kad bih bio više nalik njoj, a manje idiot :sigh:
Korisnikov avatar
By spliff
moj otac je pok, vetj neko vreme...
inache sam ga veoma voleo
bio je chovek (i otac) za desetku
By Glasnik
Volim ga. Volim ih oboje. Mislim da su veoma dobri ljudi i da su se uvek trudili da vaspitaju sestru i mene na najbolji mogući način. Nikad nisu ni jedno ni drugo govorili: ''Ovo moraš da radiš'' ili ''U ovo moraš da veruješ''. Uvek je bio pristup: ''Ja ću da ti kažem zašto ja mislim tako, a ti proceni da li misliš da sam u pravu''. I da nije toga bilo, ja danas ne bih bio ovakav. Dakle, srećan sam što imam ove roditelje. :B
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Moj ćale je kuler kakvog nema na ovome svetu... A primetio sam u poslednje vreme njegovu izuzetnu osobu taktiziranja, koju nisam primetio, a koja mi je skroz interesantna.

Mogu da kažem da ga jako poštujem, a na neki način i volim. Mada posebna vrsta ljubavi, ne ona bliska ljubav, nego drugačija...
By str00ja
Šta znam, ne bih imao ništa krupno da mu zamerim. Kao manjem mi je trenirao strogoću, ali što sam bivao stariji, i on je bivao sve popustljiviji. Nikad mi nije nametao ništa, ume da iskulira kad treba (za razliku od keve). Znao je kako maksimalno da mi dopusti, ali da me ne razmazi previše.

Nekad me samo iznervira svojim izjavama i stavovima prema meni lično, ume da pretera. I možda je trebalo u detinjstvu više da me motiviše za neke stvari.

Ali u globalu, stvarno nemam zašto da ga mrzim, niko nije savršen. Znam da sam i ja njemu pio krv neretko. Možda to ne umem da pokažem ni rečima ni delima baš najbolje, ali volim ga i cenim. Prva opcija.
By Speculum Columbae
Iako je celog života tu, ne poznajem ga.
Mi ne pričamo, zapravo. Nikada i nismo.

Za ostalo, pogledati F. Kafka - Pismo ocu
Korisnikov avatar
By Tomek
Iako to nikad nisam rekao, volim ga...
Dok sam bio mladji bili smo mnogo bliskiji... Nekako je on ostao u tom filmu u kojem sam ja jos uvek desetogodisnjak. Generalno, u mnogo boljim je odnosima s decom tog uzrasta nego sa starijom...

Podseca me na njega ovo sto je Glasnik pisao...
Korisnikov avatar
By Dina
Glasala sam za prvu opciju. Bio je odlican otac i sad je... On je od onih ljudi koji nisu dobili decu po inerciji nego zato sto je to zeleo i to se vidi. Nikad nas nije tukao iako je u vreme kad sam ja bila dete to bio uobicajen nacin vaspitanja. Uvek je imao strpljenja i paznje za sestru i mene i danas ima. A opet nikad mi se nije previse mesao u zivot, kada su svi navaljivali na mene da dobijem dete, da "podarim" unuce roditeljima on se uopste nije mesao u to. Ako bismo pricali o tome govorio je upravo da decu treba da dobijaju ljudi koji ih zele, on je zeleo i zato mu nikad nije tesko nista bilo za nas dve. I uopste najcesce se pridrzavao onog - zivi i pusti druge da zive, a nadje mi se kad mi je potreban i kad mu se obratim sto je meni sjajan odnos za odrasle osobe. Naravno, imao je i mane... mada su moje zamerke ne u vezi njega kao oca, mozda kao muza. Mada to zavisi i od druge strane, ja nisam zena kao moja majka pa i ne mogu da se zamislim u takvom braku. Uglavnom po prirodi mnogo vise licim na oca, moja majka je bas pre neki dan rekla da ja zivim brak iz njegovih snova, da je on mastao tako da ima brak a da je slobodan sto njoj nije padalo na pamet da dozvoli. U stvari moja majka jeste mozda njegova najveca ljubav, otac je govorio da je ona jedina zena u koju je bio bukvalno zaljubljen sedam godina, posle je to preslo u neku drugu dimenziju, ali sa drugim zenama je to bilo mnogo krace. Ono sto mu ja zameram je varanje iza ledja, ali sudeci po izjavi moje majke ona na poliamoriju nikad ne bi ni pristala. U svakom slucaju dok je on usao u brak iz ljubavi i decu isto dobio iz tih razloga kod moje majke je sve uglavnom pitanje statusa. Ona je bila protiv feminizma, malo sam uspela tu da joj izmenim stavove, ali mislim da je i danas zadovoljna sto je zivela u neko drugo vreme. Ona smatra da se dobro udala i sve poslove zavrsila. Nikako ne bi volela da je morala mnogo da radi, ovako malo radila a dobro zivela i zivi, za nju idealno. Nije se mnogo ni sa mnom bavila kad sam bila mala, mnogo manje od oca... U svakom slucaju sam bliza sa ocem, mada sam mozda ponesto uzela od majke, ne mnogo...
Korisnikov avatar
By colorado
OK mi je cale. Lepo saradjujemo jer se uglavnom ponasa kao deo namestaja u kuci. Postujem sto je jako vredan. Nikad recima nije iskazivao emocije, ali je celog zivota radio u proseku 14 sati dnevno da bi mi svi udobnije ziveli... tako da mu je celog zivota kuca sluzila iskljucivo kao mesto gde on spava. Voli da deli i pomaze i takvi su mu i mnogobrojni visedecenijski prijatelji. I veseljak je.
Nismo prisni, ali ga volim.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
bioloskog prezirem, jer je bio u stanju da 23 godine dolazi subotom u 17h, kao "porodicni prijatelj" u posetu i folira, a kad sam saznala (od drugih ljudi), onda ispao pizda

onaj drugi je umro, ali taj nije ni ziveo sa nama nikad, da smo se sreli negde na ulici, ne bih ga prepoznala
Korisnikov avatar
By Mage
Jako volim svog ćaleta. Pravio je mnogo gluposti u životu i to ga je skupo koštalo (ne samo njega), ali danas je jedna zrela i"mudra" osoba. Uvek mogu da se u njega uzdam i pričam o bilo čemu, čak i o momcima :D

Voleo bih jedino da mogu više da mu pomognem, i njemu i mojoj sestri i kevi... ali eto nadam se da će od ovog mog odlaska u Švedsku biti nešto ;)
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Popeye

moja teorija je da je u socijalizmu nastala jedna citava generacija nesposobnih muskaraca, o kojima se zapravo brinu njihove supruge. one su pak uspjele paralelno i raditi, imati karijere, kao i roditi djecu i spasavati obitelj od svoojih tupavih muzeva, ali su zbog mentaliteta vecinom nespremne na razvod.

tako da sve to izgleda smijesno
:roflmao:

skrooooz, jer je tacno
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
Obozavam svog cala. U nekim stvarima uzor mi je u tome kakav covek treba biti. Nije sad neki dobar pedagog ali trudi se oko nas, voli nas, i uvek je tu za nas. Mada, malo je tupav. Keva mi je lujka, ali i nju volim.
Korisnikov avatar
By *deni*
Nas četvoro članova uže porodice ( otac, majka, sestra i ja ) smo uvek bili ravnopravni, sa različitim periodima u kojima je neko imao prevlast, koju je sam nametnuo.
Ćale i ja se ne slažemo, ali se volimo. Niti je on otac kakvog sam ja zamišljao, niti sam ja sin kakvog je on zamišljao.
Tu smo slični, zamislimo nešto i onda besnimo što to nije tako kako smo zamislili.
Obojica smo tvrdoglavi, zato smo se valjda mnogo i svađali. Nervira on mene, a nerviram i ja njega. Da ne govorimo o njegovom, u početku besu, a sada već patnji zbog moje seksualne orijentacije.
Ali, osećam da me voli, kao i ja njega. Sve mi je praštao. Bilo šta da se desi, ja sam njegov sin, kao što je i on moj otac. Više puta je u praksi dokazao da je to tako, zato mogu reći da sam zadovoljan.
:)
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
nedostaje mi, nikad ga nije bilo dovoljno u mom životu.
Korisnikov avatar
By Tungi
Uvek na bio,uvek na moj strani..Od njega sam imao uvek reci podrske i sada je imam.Volim ga puno.
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by Popeye

moja teorija je da je u socijalizmu nastala jedna citava generacija nesposobnih muskaraca, o kojima se zapravo brinu njihove supruge. one su pak uspjele paralelno i raditi, imati karijere, kao i roditi djecu i spasavati obitelj od svoojih tupavih muzeva, ali su zbog mentaliteta vecinom nespremne na razvod.

tako da sve to izgleda smijesno, ali tim zenama su njihovi "karakteristicni" muzevi sjebali i zagorcali zivote.
BRAVO!
U potpunosti se slažem!
Ide u potpis, ako nemaš ništa protiv :)

o kojima se zapravo brinu njihove supruge.
I mame :)
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Obozavam ga. I danas mi, iako imam 23 godine, jos uvek tepa, poljubi me uvek u obraz kad dodjem kuci, prihvata i uvazava svako moje misljenje i daje sjajne savete. Dakako, prema majci je isti takav, nakon 22 godine braka i dalje joj kupuje cvece, nakit, govori joj redovno da je voli, cesto je bez razloga poljubi...Imam sjajne roditelje
Korisnikov avatar
By taurus
obozavam ga:grin:

brat je mamin sin a ja tatin :)
Korisnikov avatar
By crni90
Imam korektan odnos sa ocem. Retko se viđamo, ali čujemo se redovno telefonom i šalje pare.

Retko ga viđam jer smo udaljeni više od 120 km. Poslednji put sam ga video u februaru 2008. a pretposlednji u junu 2006. Sa mojom sestrom se video u decembru 2005.
Šokirao sam se kad sam video koliko je osedeo za samo 2 godine sad je verovatno još dedastiji => jbg. godine :placko: a uvek je izgledao minimum 5 godina mlađe... al' dobro, bitno je da je čovek zdrav :)
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Originally posted by ultraviolet

ne umem da ga ne volim, i 200 x sam rekla da je kreten, pa se 200x pokajala, pa opet rekla, pa se pokajala, pa ovo pa ono lihglhdlitjpč čudan odnos, čudan. čas je tatica, čas je gmaz debeli. ma isti smo /čak i hodamo isto, jebote/ :giggle:
uvrnuto.
al' jebiga, volem.
kod mene isto.

i mama i ja imamo problem u komunikaciji s njim :shrug:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
moj tata ce sad napuniti 73 godine, preskocili smo celu jednu generaciju :doh:
jako mi je nedostajao dok sam bila mala, posto je radio u inostranstvu, i vidjala sam ga samo 3 puta godisnje po nedelju dana.. kad je dobio penziju i vratio se, on je vec bio starac, a ja tinejdzer u najludjim godinama kome je sve smetalo..
ali oduvek sam bila tatino dete i trazila njegovu blizinu.. volela sam da spavam kraj njega kad dodje, da idem na selo u vocnjak, ceprkam ispod auta i ispod haube i postavljam glupa pitanja, iako me to u sustini nikad nije zanimalo.. zbog njega sam i pocela da pratim fudbal i postala zagrejama grobarka, samo kako bi mu kontrirala, posto je on naravno zvazas :lol:
jako me boli kad odem kuci, posto uvek se poteze ta prica da on hoce da me uda i "ukuci" pa da moze na miru da umre.. svestan je vec svojih godina, a mislim pa ja toga jos nisam, posto uvek nadjem neku glupost da se posvadjamo..
prebacujem mu mnoge stvari, kako nisam imala normalno detinjstvo, propustila porodicna letovanja i zimovanja, kako mi nikad nije bio na roditeljskom.. sve su to gluposti i nezrela razmisljanja ka pomislim da je on radio ko crnac sve tri smene kako bi se ja sad sirila po Beogradu..
on mi prebacuje da sam "ogrubela" u poslednjih par godina, posto ne pricam toliko sta mi se desava..
ali ja sam ipak tatina maza, i iako sam kravetina od 24 godina, i dalje imam potrebu da mu sednem u krilo i zagrlim :medo:
samo se nadam da ce mu Bog dati zdravlja da jos dugo pozivi, posto bez njega ne mogu da zamislim zivot.
Korisnikov avatar
By Delerium
Volim svog oca, a generalno je i jako dobar covek. Jedino sto moze da me iznervira jeste njegova povremena nezainteresovanost i nereagovanje na neke situacije koje se desavaju u porodici...
Korisnikov avatar
By Mahoney
otišla svinja pred moj prvi rođendan i nikad se nije javio (niti vratio).

dakle: prezir + mržnja!

:meduza:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!