Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by Black Lady
To sam cula.... i to poprilicno jos davno.... znam da je bio naslov "Uskoro zenama nece biti potreban muskarac"
i tamo sam citala, ali mene je zanimalo i ovo, vezano, posto kao sto rekoh.... u tom slucaju ce se radjati samo zenska deca...

Da, to za zensku decu je istina. Meni ne smeta, a i inace bih volela devojcice, uprkos tvrdnji moje mame da moze da me zamisli iskljucivo kako vitlam i pokusavam da ukrotim dva mala divljaka. :sweet:
Korisnikov avatar
By maka
postoji nacin da se stvori dete samo zena + zena,bez tipa.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by jovanabeograd
To sam cula.... i to poprilicno jos davno.... znam da je bio naslov "Uskoro zenama nece biti potreban muskarac"
i tamo sam citala, ali mene je zanimalo i ovo, vezano, posto kao sto rekoh.... u tom slucaju ce se radjati samo zenska deca...

Da, to za zensku decu je istina. Meni ne smeta, a i inace bih volela devojcice, uprkos tvrdnji moje mame da moze da me zamisli iskljucivo kako vitlam i pokusavam da ukrotim dva mala divljaka. :sweet:
I ja isto zelim zensko, ali kapiram da bi mozda neko zeleo musko...
a kazem da to nije moguce, ako se obavi tim putem, zbog muskog hromozoma...
@mako, o tome se diskutuje... nisi garant citala prethodno :P
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by maka
postoji nacin da se stvori dete samo zena + zena,bez tipa.

Pazi nju ribu, dosla sa INFORMACIJOM! :fancyklap:

:lol:
Korisnikov avatar
By maka
sorry,mrzelo me da citam sve,mislila sam da je tema zena+zena+tip.

A za to(zena+zena) znam jedno duze vreme. evo pogledaj ovde ,nadam se da nije izmenjen sajt www.clonaid.com

tu je bilo o tome.
Korisnikov avatar
By maka
Clonaid™ can help you:

If you’re homosexual and deeply desire a child who would carry your own genes.
Korisnikov avatar
By maka
shit,prosirili su se,kloniraju umrle,to mi se ne svidja.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Zaista ne znam, ima li tema o ovome.. ako ima, neka me prebace,tj spoje...
Ali mene interesuje.... vezano je oplodnju...
Volela bih da me neko uputi u taj proces, kada zena zeli da ima dete sa zenom i muskarcem, tj njihovo zajednicko dete....

Kakav je to proces, i kako to moze da se uradi?
Znaci dete sacinjeno od tri roditelja :)
Da li bi ste, tako nesto uradili?
Ne.. Previse komplikacija za prostu stvar kao sto je oplodnja, iskoristis necije seme, par puta ako treba, rodis, ne kazes ocu, sebicno, ali kao da je bitno, imace i drugu decu i odgajas ga sama ili sa psom ili devojkom ili kime vec..
Korisnikov avatar
By Winter
i nema pametnije odluke nego da se lezbe kloniraju..jos ludaka da naseli planetu...prosto sjajno.......:ccn:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by jovanabeograd
Originally posted by Birthday_girl
Pa, kazu da ce uskoro moci od jajne celije da se napravi spermatozoid, tako da ti taj muskarac uopste nece biti potreban.
Ja sam cula da se rade(doduse u ilegali) testovi na pacovima, pri kojima se koriste dve jajne celije(po jedna od obe majke). Od jedne se napravi spermatozoid(ne znam kako), a druga se oplodi upravo tim spermatozoidom. Tako se postize da dete nosi genetski materijal oba roditelja, u ovom slucaju majki.
Dakle, što se tiče pilića :pilence:
[size=-1]kao i ostale ptice, pilići imaju dva ista polna hromozoma ako su mužjaci a dva različita ako su ženke. Mislim da se kod njih polni hromozomi označavaju sa Z i W da bi se izbegla konfuzija sa X i Y.[/size]

Hormonskim terapijama se od malog pileta može dobiti pile suprotnog pola tj. razvijaju se semenici umesto jajnika ili jajnici umesto semenika.

[size=-1]Mi smo na vežbama iz genetike imali zadatak pri kome treba da izračunamo verovatnoću da se ukrštanjem male2female kokoši sa običnim petlom dobije muško pile.

Male2female i dalje ima ZZ hromozome, dakle ZZxZZ i 100% je verovatnoća da se dobije muško pile

Female2male x obična kokoš = ZW x ZW, svaki sa svakim = ZZ ZW WZ WW
Embrion sa WW kombinacijom ne može da se razvija, dakle bilo bi ZZ ZW WZ
1/3 ZZ (petao) i 2/3 ZW (kokoš)

Kod ljudi bi to sve bilo obrnuto što se tiče pola, dakle dva muškarca (ako bi se nekako iskombinovao njihov genetički materijal) imali bi 1/3 šanse da dobiju ćerku a 2/3 sina.[/size]

A da se vratimo na temu, trebalo bi nekako naterati jajnik da proizvodi spermatozoide i da ostane XX genetička struktura

A i treba proveriti da li neko od tog para slučajno ima drugačije hromozome nego što se čini (a da je ekspresija sprečena delovanjem drugih gena), kao ona devojčica u seriji Dr. Haus.
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by Zwezdica
Volela bih da me neko uputi u taj proces, kada zena zeli da ima dete sa zenom i muskarcem, tj njihovo zajednicko dete....

Ne.. Previse komplikacija za prostu stvar kao sto je oplodnja, iskoristis necije seme, par puta ako treba, rodis, ne kazes ocu, sebicno, ali kao da je bitno, imace i drugu decu i odgajas ga sama ili sa psom ili devojkom ili kime vec..
A ne bi volela da to dete ima oci ili gene tvoje devojke,a ne nekog tamo... ko zna koga?!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by maka

A ne bi volela da to dete ima oci ili gene tvoje devojke,a ne nekog tamo... ko zna koga?!
Ako mi je najbitnije da imam dete potpuno mi je nebitno cije ce gene imati, ako cu ga odgajati sa tom devojkom i to ce biti NASE dete cije god gene imalo..
Korisnikov avatar
By maka
[/quote]

Ako mi je najbitnije da imam dete potpuno mi je nebitno cije ce gene imati, ako cu ga odgajati sa tom devojkom i to ce biti NASE dete cije god gene imalo..
[/quote]

Ako je moguce ja bih volela da imam dete koje nosi moju i njenu genetsku kombinaciju. Dete koje ce da me gleda njenim ocima,koje ce da licii na zenu koju volim.

:love:
Korisnikov avatar
By Blady
Ja bih pak volela, da ima genetsku stranu,moju i od te zene :)
Korisnikov avatar
By Mariška
E onda jedino da sačekaš koju godinu da se razvije ta tehnologija da se DNK iz jedne jajne ćelije prebaci u drugu.

OK, moći ćete da imate samo žensku decu, ali kakve to veze ima? Dete je dete, kojeg god da je pola! Meni to uopšte nije jasno zašto je nekim ljudima toliko bitno da dobiju baš ćerku ili baš sina...
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako
E onda jedino da sačekaš koju godinu da se razvije ta tehnologija da se DNK iz jedne jajne ćelije prebaci u drugu.

OK, moći ćete da imate samo žensku decu, ali kakve to veze ima? Dete je dete, kojeg god da je pola! Meni to uopšte nije jasno zašto je nekim ljudima toliko bitno da dobiju baš ćerku ili baš sina...
Kako bre svejedno?!
Nece mi se valjda scer rodit.
Ti izdajnice svetog srpskog roda.
Korisnikov avatar
By Blady
@Marko, meni nije bitno hoce li i muskarac biti umesan u to, da. zelim devojcicu.. ali mi nije bitno hocu ga samo sa devojkom imati ili cu i muskarca ukljuciti, kao sto sam naslov kaze....
Korisnikov avatar
By Mariška
da. zelim devojcicu...
Izvini, znam da je možda off topic, ali zašto ti je bitno da bude devojčica? Vidim da ljudi, pa evo i ti, imaju tako te afinitete, neko bi da dobije dečaka, neko bi devojčicu, ali stvarno mi nije jasno zašto je to bitno... Zašto je bitno kojeg će pola biti dete? Pa dete je dete...

A mislim i kad poraste - čovek je čovek, pa bio muškog ili ženskog pola...
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Strix
Ili andro.
Vujakljija: andro- (grč. aner, andros) predmetak u složenicama sa značenjem: čovek-muškarac

Ja kad kažem ČOVEK, pri tome mislim na LjUDSKO BIĆE, bez obzira kojeg pola, da li muškog, da li ženskog, da li interseks (hermafrodit).

Ljudsko biće je ljudsko biće, pol je samo jedna karakteristika, isto kao npr. rasa.
Korisnikov avatar
By Blady
da. zelim devojcicu...
Izvini, znam da je možda off topic, ali zašto ti je bitno da bude devojčica? Vidim da ljudi, pa evo i ti, imaju tako te afinitete, neko bi da dobije dečaka, neko bi devojčicu, ali stvarno mi nije jasno zašto je to bitno... Zašto je bitno kojeg će pola biti dete? Pa dete je dete...

A mislim i kad poraste - čovek je čovek, pa bio muškog ili ženskog pola...
jednostavno zelim devojcicu...nekako mislim, ako mogu da biram izabrala bih devojcicu, mada nemam nista protiv muske dece, naravno.. mozda jednog dana... ali sada, da zelim devojicu, i ne mogu da navodim razloga, je l` bi to bila diskriminacija....
Korisnikov avatar
By Mariška
da zelim devojicu, i ne mogu da navodim razloga, je l` bi to bila diskriminacija....
Ne mislim da je u pitanju bilo kakva diskriminacija ako želiš da rodiš devojčicu, a ne dečaka.

To je tvoja lična odluka i samo ti možeš i imaš pravo da je doneseš. Ti rađaš i niko nema pravo da ti soli pamet kako bi trebalo da rodiš muško dete.

Jedino mi je žao što, kako kažeš, ne možeš da navedeš razloge iz kojih želiš baš devojčicu. Žao mi je zato što me baš interesuje koji su to razlozi. Jer meni je potpuno svejedno kojeg je pola dete, pa bih voleo da čujem tvoju argumentaciju - možda onda i ja promenim mišljenje pa i ja poželim devojčicu!

Ali dobro, ako ne možeš da kažeš, tvoja stvar.

Tvoje pravo.

Poštujem.
Korisnikov avatar
By Blady
Pa ni meni nije presudan pol, ali ako bih mogla da biram, izabrala bih devojcicu... mislim da bih imala bolji kontakt sa njom, da bih je dobro usmeravala, ponekad bila dobra "drugarica" i delila sa njom sve "zenske" probleme... ne znam da li mozes razumeti... Upravo sam pokusala da ti objasnim... :)
Korisnikov avatar
By Mariška
Pa ni meni nije presudan pol, ali ako bih mogla da biram, izabrala bih devojcicu... mislim da bih imala bolji kontakt sa njom, da bih je dobro usmeravala, ponekad bila dobra "drugarica" i delila sa njom sve "zenske" probleme... ne znam da li mozes razumeti... Upravo sam pokusala da ti objasnim... :)
Čini mi se da otprilike kapiram...

Mada verujem da bi i sa dečakom mogla da ostvariš sasvim dobar kontakt... Osim ako ne smatraš da prema njemu ne smeš da budeš nežna, da moraš da budeš "na distanci", kako bi on izrastao u "pravog muškarca"...

Znaš, ja imam jednu dalju rođaku (dođe mi kao neka tetka, iako nije mnogo starija od mene). Nismo baš nešto bliski, mahom se srećemo na familijarnim skupovima (svadbe, sahrane i sl.). Ipak, zauvek mi je ostalo u sećanju jedno letovanje na Zlatiboru, kada sam je posetio u vikendici koju njeni tamo imaju. Bila je sa sinom (četiri i po godine) i dve tetke (koje mom dedi dođu sestre od strica, nebitno).

Elem, ta moja rođaka, Jasna, ima neku teoriju kako decu ne treba nikada tući, već sa njima razgovarati. Kako nesporazumi i sukobi među ljudima, a pre svih nesporazumi i sukobi između roditelja i dece, nastaju usled problema u komunikaciji. Da deci treba pružiti razumevanje i ljubav, nežno i strpljivo razgovarati sa njima, a nikako vikati na njih ili ih, ne daj Bože, tući! Tako da mi je bilo neverovatno simpatično kada je njen sin, Mihajlo, koji je tada, kako rekoh, imao četiri i po godine, najozbiljnije upitao Jasninu tetku Zoru (kada je počela nešto na njega da viče): "Je l' mi to, baba-Zoro, imamo problem u komunikaciji?".

Isto tako, kada su se jednom prilikom šetali, put je prolazio pored, ne baš provalije, ali vrlo velike strmine, dubine pet-šest metara, tako da ako bi se čovek okliznuo i tu upao, sigurno bi se ugruvao, ako ne i ispolomio. Zato je, naravno, Jasna brižno rekla Mihajlu da ne ide ivicom puta, uz provaliju. Ali, dete kao dete, krete baš ivicom, uz samu provaliju, da oseti "adrenalin rush", valjda. I sada, kako rekoše Jasnine tetke, umesto da ga Jasna ispremlati, da mu više ne padne na pamet da ide tuda, ona ništa. To jest, ona dotrči do njega, klekne, zagrli ga i počne da ljubi. A onda mu, milujući ga po obrazu, nežno i strpljivo reče: "Mihajlo, ti znaš koliko ja tebe volim. Ti znaš da meni možeš sve da kažeš. Da ja nikada neću prestati da te volim. Mihajlo, molim te, reci mi kako si mogao ovako nešto da mi uradiš?" A Mihajlo, kao da je dobio one batine koje su tražile Jasnine tetke, poče da plače i kroz suze odgovori: "Izvini, mama, neću više nikada."

Ja sam tada čvrsto odlučio da, ako ga nekada dobijem, nikada neću tući moje dete. Isto tako, ako se nekada budem oženio, da ću se oženiti samo ženom koja je kao moja rođaka Jasna. Koja naše dete neće odgajati vikom, batinama, prezrivim pogledima, nego ljubavlju, nežnošću, razgovorom, razumevanjem, strpljenjem...

U tom smislu, verujem da je potpuno svejedno kojeg je pola dete.

Ne znam da li možeš razumeti... Upravo sam pokušao da ti objasnim... :)

P.S. Jasna sada ima i ćerku. Ostala je trudna sa ćerkom nakon što je Mihajlo tražio da dobije brata ili sestru. Nije htela pre toga da rađa drugo dete. Jer ona želi da svako dete koje rodi bude željeno dete. I to željeno ne samo od strane roditelja, nego i starijeg deteta. (Često se dešava da roditelji dobiju drugo dete bez "konsultacija" sa prvim detetom, tako da prvo dete onda bude ljubomorno kada dobije sestru ili brata, oseti se zapostavljeno.) Pretpostavljam da si već razumela da se i u ovome slažem sa mojom rođakom Jasnom.
Korisnikov avatar
By Blady
Procitala sam sve sta si napisao... zanimljiv, jako primer....
Smatram, da se mozes postavljati u sustini, prema decaku onako kako mislis da je ok...
Ne pravim razliku, ali jednostavno bih volela devojcicu... mada, ne govorim to za sada... za neko vreme, npr... bih volela... :)
By VikiN
Ne razumem se mnogo u psihologiju i genetiku, ali sećam se jednog vica od pre skoro 10-ak godina. Mesto dešavanja radnje: neki pub u Londonu. Dva prijatelja sede, cugaju pivo i razgovaraju:
PRVI: "Što si toliko down zadnjih dana?"
DRUGI: "Razveo sam se."
PRVI: "Jel ono što niste mogli da imate dece?"
DRUGI: "Da je samo to. Otkrio sam da me žena vara."
PRVI: "Uh, bre, pa da sam na tvom mestu ja bih mu kosti polomio!"
DRUGI: "E jesi seljak! Kako ti nije ispod časti da biješ ženu?
PRVI: "Ma ne ženu nego njenog švalera!"
DRUGI: "KAKO KAD JOJ JE ŠVALER ŽENA!!!"
PRVI: "Ovaj... šta? Hoćeš da kažeš da ti je žena bila lezbejka?"
DRUGI: "Da."
PRVI: "I zbog toga si je oterao?"
DRUGI: "Da!"
PRVI: "Pa ti si lud!"
DRUGI: "Zašto?"
PRVI: "Ti nisi normalan! Što nisi predložio ženi da izađete negde i povedete njenu prijateljicu sa sobom, znaš ono: šetnja uz šoping, pa bioskop ili pozorište, pa večera, pa soba nekog luksuznog hotela..."
NARAVOUČENIJE: Šta je lepše od seksa sa jedom ženom - seks sa dve žene!
Korisnikov avatar
By Dina
Znaci ako ja zelim da imam dete, koja ce povuci genetiku od zene sa kojom sam, a opet mi treba i musko za to.. ne vidim u cemu je problem....??????
Znači, ako želiš da dete povuče genetiku (DNK) od žene sa kojom si, onda ona da jajnu ćeliju, muškarac da spermu, obavi se veštačka oplodnja, a oplođena jajna ćelija se uštrca u tvoju matericu. Ti rodiš dete, ono ima tvoje mitohondrije, a DNK od tvoje partnerke i muškarca.
Sta su to mitohondrije?

Koliko ja znam dete nema nista od surogat majke, sem sto je ona iznela trudnocu. Bioloski majka je ona koja je dala jajnu celiju, a surogat majka je ona zena koja iznosi trudnocu. Tu dolazi do razdvajanja pojmova majke i zene koja iznosi trudnocu koji su obicno spojeni. U ovoj temi od Black lady i ta druga zena ima emotivni odnos prema detetu ali u u uobicajenoj situaciji u svetu surogat majkama se placa da iznesu trudnocu, te stoga mislim da nema govora o nekom njihovom nasledju. Ona glumica iz sex i grada skoro je tako dobila blizance, trudnocu je iznela surogat majka.
Korisnikov avatar
By Dina
A inace sto se teme tice, pa tesko mi je da razmisljam o situaciji sta bi bilo kad bi bilo, jer ja vec imam neku drugu pricu oko deteta... Ali za sve komplikovane odnose treba bas imati zrelost da se ne bi dogodio pakao. A mi ne znamo kakvi cemo biti za deset godina, a kakve te druge osobe, sta ce sve dete buditi u nama itd. Tako da moguce da bih isla na sto jednostavniju pricu. Da sam u vezi sa zenom sa kojom hocu dete - otisle bi u banku sperme, sasvim realno resenje i kod nas. Ili ako bi bio razradjen metod spajanja dve jajne celije, mozda to. Ali kazem to su situacije sta bi bilo kad bi bilo, da je tako mozda ne bi tako razmisljala, mozda ni roditeljstvo tri osobe nije losa ideja... Samo kad bi to sve bilo i pravno regulisano pa da u slucaju neke svadje sve to moze i da se razresi...

Inace vezano za ovaj prethodni razgovor, ja bih vise volela devojcicu, mada mozda najvise i cerku i sina, super bi bilo da su blizanci :klap: Ranije nisam ni htela decu a kad su mi povremeno dolazile ideje onda sam htela sina. A promenila sam kad sam osetila da sam dovoljno svojih pitanja razresila i da sam sebe kao zenu prihvatila (bar koliko toliko). Mislim da je teze vaspitavati decu svog pola. Jer tesko bi bilo da ja dobijem devojcicu a da joj ne prenesem sve svoje dileme i ambicije i tesko je shvatiti da ona moze biti sasvim razlicita od mene. Upravo kad sam smatrala da sam dovoljno zrela da to ne ucinim onda sam pozelela devojcicu. Dotle sam mislila da je bolji decak jer tu mi je jasnije da je to druga osoba i nema neke takve identifikacije ni potrebe da je kao ja.

A to sto se Jasne koju je Marko opisivao tice, sasvim se slazem sa onim delom protiv batina. I meni je uvek bilo problem da zamislim da imam dete sa nekim zaostalim, radije mi je bilo da uopste nemam dete, nego da dobije zatupljujuce vaspitanje i da se vaspitava batinama i predrasudama. A sa odlucivanjem deteta, pa sta znam, moze i ono da ima misljenje. Ali cesto je razlika medju decom premala da bi imalo misljenje. Ili ako su blizanci, kako da ih pitam da li hoce da budu blizanci? ;) Ali inace mi je taj deo upitan. Mislim jesam ja za demokratiju i uvazavanje deteta, ali osoba od tri godine je daleko od realnog sagledavanja sveta. Mozda se u tom trenutku njemu cini da je najvaznije biti centar roditeljske paznje i drugo dete dozivljava kao uljeza. Ali drukcije ce sve to biti kad bude odraslo ;) Nije ono tad svesno da je roditeljski zivot prolazan i da ce verovatno do zrelog doba ostati samo na svetu, a nece biti samo nikad ako ima brata ili sestru (u najvecem broju situacija su podrska jedni drugima). Tako da bih ja preuzela da tu odluku donesem ja tj u saglasnosti sa partnerom, ali ne dete.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Dina
Znaci ako ja zelim da imam dete, koja ce povuci genetiku od zene sa kojom sam, a opet mi treba i musko za to.. ne vidim u cemu je problem....??????
Znači, ako želiš da dete povuče genetiku (DNK) od žene sa kojom si, onda ona da jajnu ćeliju, muškarac da spermu, obavi se veštačka oplodnja, a oplođena jajna ćelija se uštrca u tvoju matericu. Ti rodiš dete, ono ima tvoje mitohondrije, a DNK od tvoje partnerke i muškarca.
Sta su to mitohondrije?

Koliko ja znam dete nema nista od surogat majke, sem sto je ona iznela trudnocu. Bioloski majka je ona koja je dala jajnu celiju, a surogat majka je ona zena koja iznosi trudnocu. Tu dolazi do razdvajanja pojmova majke i zene koja iznosi trudnocu koji su obicno spojeni. U ovoj temi od Black lady i ta druga zena ima emotivni odnos prema detetu ali u u uobicajenoj situaciji u svetu surogat majkama se placa da iznesu trudnocu, te stoga mislim da nema govora o nekom njihovom nasledju. Ona glumica iz sex i grada skoro je tako dobila blizance, trudnocu je iznela surogat majka.
Da, ovo nema veze sa surogatstvom... to je zena koja bukvalno sluzi za oplodnju... razvitak i porodjaj... kao neka masina....
A ovo je nesto drugo sto ja zelim... zelim da poseduje od svakog po nesto, sa tim dani jedna osoba, nece biti masina :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!