Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Zwezdica
ili navatati nekoga za jedno vece da te oplodi i odgajati dete sama
veca je verovatnoca da snesem jaje, rodim pile nauchim ga japanski :hypno:

koja istrazivanja? :serlok:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
U novinama sam nedavno citala.. :) ne bih mogla da ti pomognem da izguglas.. :)
Korisnikov avatar
By Galadriel
pa onda da ih pustim da se sama odgajaju sa ucescem od 10 % :puzzle:
cudni rezultati istrazivanja :mini:
Korisnikov avatar
By Madonna
deci je dovoljan i jedan roditelj. provereno. samo ako je taj jedan dovoljno posvecen i brizan i da ne navija za obraz :sise:
By J...
Originally posted by arwen_evenstar

e sad idealno bi to sve bilo uraditi sa zenom
ali kako u Srbiji :rida:

Pa nisi u Avganistanu, ima za to i u Srbiji mogucnosti, zasto da ne, posebno za nas zene je verovatno lakse da imamo svoje dete. Mogucnosti za pravljenje deteta je Zwezdica vec pomenula. Cak nije neophodan ni taj istopolni brak da se legalizuje jer uvek mozes da rodis i gajis dete sama a koliku ce ulogu u tome imati i tvoja devojka to ti odlucujes.

Ja kada bih zelela dete sigurno da bih ga odgajala s devojkom i ne bi mi uopste to bio problem. Sta ko ima da stavlja nos u to sto recimo jedna od nas dve zene je samohrana majka i ima dete a druga zena zivi s njom, ne mora uopste da bude cudno. Svakako da je pozeljno da najbliza porodica i familija bude upoznata s tim i to podrzava a za komsije manje bitno.
Da li mislite da je model porodice koji da iz starta i svesno lishava deteta jednog od roditelja sebichan?
Nikako! Ako cemo tako rezonovati, onda je i svako radjanje deteta sebican cin jer svako rodi dete nadajuci se da ce jednog dana imati neku satisfakciju bilo kroz ostvarenje licnih neostvarenih ambicija kroz dete ili tako sto ce imati nekoga da ga brine o njemu kad ostari. Koliko puta treba da se ponovi da je detetu samo potrebna paznja i ljubav i neko ko mu to moze pruziti, sve ostalo su predrasude.
Korisnikov avatar
By Galadriel
2 J..

ne zeli svako dete iz istih razloga sigurno ne iz tih koje si navela
to govoris iz svog ugla ili ljudi koje poznajes. moji motivi i zelja za detetom nisu sebicni, naprotiv

ja znam da deca mogu odrasti i bez oba roditelja, a ne samo jednog, ali to moze biti splet nezeljenih okolnsti. ovde se govori o slucaju kada biste vi svesno lisili deteta oceve/ majcinske figure.

takodje znam da ovo nije avganistan i nisam to pisala zbog toga sto mene brinu reakcije okoline vec reakcije i formiranje licnosti deteta koje ce odrasti u okruzenju koje sam mu ja odabrala i zbog cega ce me mozda upravo ono osuditi. mozda ce to dete zeleti model porodice kakav imaju sva ostala deca, zapravo sigurno ce patiti za tim
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Ukratko, sto se dece tice...Obozavam decu, ali ne bih volela da ih imam...nikad...ok, nikad ne reci nikad, ali bar ne u narednih 10-ak goodina...
Ne bih odgajala dete ni sa zenom, ni sam muskarcem...jer jednostavno znam da nisam za materinstvo i to je to!
Korisnikov avatar
By scout_finch
volela bih da imam decu. bar troje:D kad god razmisljam o buducnosti razmisljam i o deci.
sa zenom naravno. ne vidim sebe u situaciji da pravim dete s nekim koga ne volim, tako da bilo koja varijanta sa muskarcem ne dolazi u obzir.
ne bi mi bilo bitno da je dete bioloski moje.
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da nije stvar u tome koliko roditelja dete ima nego koliko staratelja
tj. odraslih osoba koje učestvuju u vaspitavanju (nadajmo se usmerenom u "dobrom" smeru)
Ako te osobe preraspodele sve potrebne uloge u vaspitavanju i dosledno ih primenjuju, dete ima šanse da postane produktivan član zajednice (ugh kako ovo gadno zvuči)
Npr. postoje uloge u vaspitavanju koje ne bi trebalo da vrši majka nego starija sestra ili mlađa tetka; postoje uloge koje treba da vrši baka ili starija tetka; itd. A ako te uloge vrši majka (jer nema drugih odgovarajućih odraslih osoba) to je krpljenje i postoji mogućnost pucanja po šavovima. (ima dosta filmova o majci koja se pravila da je starija sestra ili najbolja drugarica i onda gubi autoritet majke).
Tj. statistički u najvećem broju slučajeva određenu ulogu u vaspitavanju će vršiti otac, određenu ulogu deda, određenu ulogu baka a određenu starija i mlađa tetka i starija sestra i mlađi brat. Ako neko nedostaje onda ta uloga mora što približnije (u skladu sa karakterom ličnosti) da se rasporedi na ostale osobe u životu deteta ako mislimo da ono ima competitive adventage u odnosu na decu kod koje sva rodbina radi svoj posao.
Korisnikov avatar
By Dina
...

ja znam da deca mogu odrasti i bez oba roditelja, a ne samo jednog, ali to moze biti splet nezeljenih okolnsti. ovde se govori o slucaju kada biste vi svesno lisili deteta oceve/ majcinske figure.

takodje znam da ovo nije avganistan i nisam to pisala zbog toga sto mene brinu reakcije okoline vec reakcije i formiranje licnosti deteta koje ce odrasti u okruzenju koje sam mu ja odabrala i zbog cega ce me mozda upravo ono osuditi. mozda ce to dete zeleti model porodice kakav imaju sva ostala deca, zapravo sigurno ce patiti za tim
Ovo sam ja cak ucila iz bioetike, bas kao sto si ti rekla. Postoji razlika da li je nesto doslo sticajem okolnosti ili svesno, planirano, to nisu iste okolnosti cak i kad je situacija ista.

I mislim da osoba koja odlucuje da ima dete mora (ili bar bi trebalo) da razmislja i o svojim zeljama ali i o zeljama tog novog bica, naravno ono je nepoznato i ne zna se kakve ce biti njegove specificne zelje ali neke stvari su koliko toliko predvidljive... Takodje razlikuje se da li dete planiramo u Srbiji danas ili kroz petnaest godina, ili u Avganistanu danas ili u Velikoj Britaniji, sve su to razliciti uslovi a samim tim uticu i na odluke.

Ja sam u queer braku i kod nas to super funkcionise, samo jos dete fali, ali nadam se da ce uskoro... ali mi smo atipicni i sumnjam da to moze biti neki univerzalni obrazac.

Ali mislim da si svakako ispustila mogucnost da recimo gay bude otac a lezbejka majka, ne moraju uopste da zive zajedno, niti u braku, zajednicko im je samo dete a svog zivota se ne odricu. U toj prici dete ima i lik oca i lik majke, dok dodje do obdanista vec ce i onako i pola hetero roditelja biti razvedeno pa to sto ne zive zajedno ne bi bilo tako cudno. Kome hoce moze da spomene da ustvari ima dve mame i dve tate a kome nece, ne mora da zna detalje, to se moze ostaviti detetu da odluci.
Korisnikov avatar
By SabotagE
Dina,ti si u braku? :)
Nisam imala pojma,to je super!
Volela bih ako ikada budes imala vremena da malo pises o tome,jer me vrlo interesuje. :)
Hvala ti unapred!
Korisnikov avatar
By Dina
Sabotage,
spominjala sam ja to po nekim topicima, mislim kad ima veze sa temom... Ali kad bih htela malo detaljnije da pisem, onda bih morala citav roman, pa ako bi i to uradila verovatno na kraju opet nikom ne bi bilo toliko jasno, sem mozda nama :lol: Onako osnovno a i da ima veze sa ovom temom - krenulo je bas od te ideje da imamo zajednicko dete koje bi zivelo sa mnom, nikakav zajednicki zivot, niti brak, nisu bili u planu. A onda se desila hiljadu i jedna komplikacija oko dobijanja deteta, sve to se proteglo na nekoliko godina, a u tom periodu smo se mi mnogo bolje upoznali, nasli neku frekvenciju koja oboma odgovara. U svemu tome je nas odnos postao i zvanican brak i ima neke elemente toga a opet ne nalikuje ni na sta sto se klasicno zove brakom, to onda ja dodam to queer. Delimicno zivimo zajedno i imamo neki nas svet, delimicno ne zivimo i svako ima svoje odnose sa drugim ljudima i svoj drugi svet. Tako nekako... :)
By J...
mozda ce to dete zeleti model porodice kakav imaju sva ostala deca, zapravo sigurno ce patiti za tim
Nece. Ukoliko ga pravilno vaspitas i pruzis mu sve sto je u tvojoj mogucnosti da mu ucinis detinstvo lepim, mislim da nece imati pravo da ti ista zameri. Ukoliko to nekad u zivotu ucini to bi vec bio njegov problem koji bi morao sam sa sobom da resi (mozda je dete razmazeno ili sebicno itd).

To kazem zbog toga sto dete ako hoce da zameri nesto roditelju, uvek moze naci neki razlog za to. Recimo u slucaju da je rodjeno u siromastvu, pitace zasto su ga rodili kad nemaju novca, u slucaju da je rodjeno u porodici neke nacionalne manjine pa naidje na diskriminaciju pitace zasto su ga rodili, u slucaju da ima (ili nema) bracu i sestre mozda mu nesto tu ne bude po volji pa ce se opet zaliti, u slucaju da su mu roditelji strogi vernici a ono zbog toga bude ismevano u skoli, milion je uzroka zbog kojih dete moze da zameri roditeljima.

Medjutim, ja verujem da dete to nikada ozbiljno ne moze uciniti ukoliko ima korektan i iskren odnos s roditeljem (starateljem) jednostavno zbog toga sto ce imati obzira i zahvalnosti za sve ono sto je dobio od roditelja pozitivno, ukoliko su se oni trudili da budu dobri roditelji.

S druge strane, cak i u naizgled savrsenoj porodici spolja dete moze i to s pravom svasta da zameri roditeljima ukoliko su oni losi i neodgovorni i ukoliko je ta naizgled savrsena porodica ustvari samo maska a njihovi medjusobni odnosi su ocajni.
Korisnikov avatar
By Oziris
Kada budem planirala drugo dete, buduci da sam samovoljno, i po obostranoj odluci u monogamnoj vanbracnoj zajednici koja ima sve elemente braka (cak i zajednicku imovinu - nekretninu) osim onog papira u maticnoj sluzbi, jedina mogucnost je banka sperme ili gay muskarac voljan da "pripomogne", bez ili sa materijalnom nadoknadom za dati biomaterijal. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!