- 24 Jun 2008, 08:34
A shto se tiche usvajanja... Ne znam, nemoguce je biti staratelj "na odredjeno vreme" iako bi taj 'proba period' bio najbolji za to da se odredi koliko su ljudi adekvatni staratelji.
Originally posted by DinaJa se ne slazhem u potpunosti... Mozhda je malo okrutno sa moje strane da ovo kazhem, ali ne zasluzhuju svi ljudi priliku da budu roditelji. Nisu, isto tako, svi svesni da li su sposobni ili ne za roditeljstvo. Neki ljudi samo zhele dete do te mere da su spremni sve da uchine, a kada ga dobiju, onda ne znaju kako da ga vaspitavaju jer su nedovoljno pripremljeni. Da su svi roditelji sposobni za to, svet bi, ralno, bio raj, zar ne?
Moze se reci i danas se gleda. Bas juce pricam sa jednom prijateljicom i ona mi navodi da nece da bude samohrana majka jer sta bi okolina rekla na to (u godinama je kad bi morala pothitno da razmislja o majcinstvu ili da uopste vise ne razmislja, a muskarca ni na vidiku). A ja inace imam vise prijateljica koje su samohrane majke, da su tako razmisljale njihove decice ne bi ni bilo... Meni ta tolika bitnost okoline nije jasna, okolina je nesto promenljivo, donekle je i sami biramo a ako bas u celini ne mogu da je trpim otici cu negde. Roditeljstvo je valjda za nekog ko ga zeli bitnije od toga "sta ce reci ljudi". Ali opet svako zna sebe i za sta je (ne) sposoban.
A shto se tiche usvajanja... Ne znam, nemoguce je biti staratelj "na odredjeno vreme" iako bi taj 'proba period' bio najbolji za to da se odredi koliko su ljudi adekvatni staratelji.