Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li biste usvojili decaka ili devojcicu?

DECAKA
14
20%
DEVOJCICU
22
32%
DECAKA I DEVOJCICU
9
13%
SVEJEDNO
24
35%
Korisnikov avatar
By Frizerka
Originally posted by Markky
joj seko to boli :kiss:

ajde evo ti jedan :poklon: i :lizalica:

Cekam stripija pa da vidim sada kada imas brata sta ce da radi :vatroslava: :kiss:
Ja volim moga baticu :kiss: markky

Stripi nek se cuva :pilence:

Jaoj moja mamica :eya: pilence kuva :cheer:

ps.Mamice,hajde nadji to trece dete.Dobicemo vise para :ogledalce:
Korisnikov avatar
By EYA
jel se za trece dobija 100 000 ? :hypno:
Korisnikov avatar
By Frizerka
Svako jutro 1000 evrica
daj pa glumi slobodnog mladica
tugu cu da lecim kupovinom
jer klin se klinom izbijaaaaaa
Korisnikov avatar
By EYA
klin po klin - klinasto pismo :rentgen:
Korisnikov avatar
By Frizerka
klin po klin......i Isus je razapet
By Markky
:gitara: :gitara:

Opet pravimo offtopic...

Da ponovim usvojio bih i decaka i devojcicu :kokice:
Korisnikov avatar
By IriS
Što da usvajam djecu kad možem sama da ih izrodim :nokti:
Korisnikov avatar
By zboO
nije poenta u tome...breee....AKO biste usvajali, kakav bi vash izbor bio??? Mnogi ljudi koji su usvojili decu, imaju i svoju "rodjenu" decu, pa su se ipak odluchili na ovakav korak...i svaka im chast!
Korisnikov avatar
By IriS
kad izrodim svoju i ako budem imala volje za još a bude me mrzelo da ganjam stomak, onda moužda i porazmislim o usvajanju, a da pritom imam para ne zna se koliko da svoj toj silnoj djeci (troje mouje) obezbedim sve što ja mislim da treba ... usvoji?u devoj?icu, pošto ?u svakako roditi tri sina :maji:
A i mougla bi ti ženo da mi rodiš neko dete, šta bi ti falilo :vijaca:
Korisnikov avatar
By Frizerka
"cvece je ukras baste,leptir je ukras cveta
a deca puna maste,deca su ukras sveeeeta "
:kasalj: :friends: :tamoamo:
By Bombina
ja bih za devojcicu i porazmislit cu
al treba da budu prava deca nego usvajanje
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Ako rodimo nashu decu (svaka makar po jedno), nekako mi je logichno da usvojimo barem jedno. Nije vazno da li je dechak ili devojchica......mislim da bih pustila decu da odaberu :)
Korisnikov avatar
By Loni
Devoj?icu.

Ina?e Zbunjena, ja ne znam odakle ti ideja da dece za usvajanje ima na izvoz.
Pet puta je više parova, koji bi da usvoje dete, nego dece.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Kada budem spreman da budem roditelj, necu usvojiti, vec cu napraviti vlastitu decu!:saint:
Korisnikov avatar
By Marvin
Ja bih decaka. Ne znam zashto. Pretpostavljam da bi mi bilo lakshe u odgoju.
Mada, kako vreme protice bolje razumevam zensku celjad od mushke.

Bash sam danas pola dana pricao sa mamom mi o ovoj temi, zena hoce da postane hranitelj. Skroz odlucila. I ona bi decaka.
By Çâðê_DUP
Originally posted by sweet angel
Dakle, da imate tu mugocnost, da li biste usvojili decaka ili devojcicu ili bi vam bilo svejedno? Koliko biste uopste dece voleli da imate?
Ne planiram da usvajam dete/decu.
Kad se sklope kockice planiram da rodim
dete. O broju jos nisam razmisljala;
to ce zaista da zavisi od dosta faktora; u
svakom slucaju najbitniji ce biti moja mogucnost
obezbedjivanja svega tom detetu.
(Ne volim kada ljudi kazu "da, deca
su najvece blago, zato ih imamo desetero"- a
nemaju 'leba ni za sebe.)
Korisnikov avatar
By Andre87
Decaka...da ne bude lujka k'o ja:P
Pa i ako krene...manje pati
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Glasala sam za devojcicu.... Mada mislim da bih i devojcicu i decaka znala da razumem i odgojim kada za to dodje vreme...
:bye: :meda:
Korisnikov avatar
By Zibro
decka i devojcicu i jos jednog decka .......
mislim da su devojke koje imaju i starijeg i mladjeg brata u super situacii
Korisnikov avatar
By Oziris
Ne mogu jos uvek da razmisljam o tome kao o necem realnom u najskorijoj buducnosti, jer nemam materijalnih uslova da sada rodim ili usvojim dete ( @ pcelica :hail: )
No, da konkretno odgovorim na temu: Ako bih radjala dete, zaista mi ne bi bilo koji je pol. Pre bi mi bilo bitnije kakve gene nosi njegov otac, koliko je doticni zdrav i kakve nasledne zdravstvene katastrofe nosi sa sobom, te bi mi biranje oca bila mnogo relevantnija stavka od razmisljanja o polu. A ako bih usvajala dete, onda bih volela da to bude jedna bebica devojkica sa veeeejikim ocima, okruglastom glavicom, rumenim obrascicima i punim usnicama, pa bi tako licila i na mene i na moju devojku :)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Pol deteta ne zna?i samo razliku u piši, ve? je važan faktor za zdravlje vašeg deteta. Devoj?ice su osetljivije na neke bolesti od de?aka, i obrnuto. Evo nekih osnovnih razlika...

ŠTA TREBA DA ZNATE O DE?ACIMA I DEVOJ?ICAMA

DEVOJ?ICE

KUKOVI
Smatra se da problemi s kukovima pogaðaju jednu od 250 beba. Uroðeno iš?ašenje kuka, ?ak je šest puta ?eš?e kod devoj?ica nego kod de?aka. U našoj zemlji, gotovo sva deca obave ultrazvu?no snimanje kukova do tre?eg-?etvrtog meseca zivota. Ultrazvuk je najpouzdaniji metod za rano otkrivanje ovog problema.
POLNI HORMONI
De?aci i devoj?ice se razlikuju i po polnim hormonima koji se lu?e u njihovom telu. Dva glavna zenska hormona su estrogen i progesteron. U telu devoj?ice takoðe se proizvodi i nešto malo muškog hormona testosterona, koji je odgovoran za razvoj miši?a i rast, ali je estrogen hormon koji je zaslužan da se zene razlikuju od muškaraca. Iako je lu?enje estrogena najja?e u toku puberteta, zbog njegove uloge u razvoju i stimulaciji polnih karakteristika (kao što su grudi, na primer), estrogen i testosteron uti?u na na?in razvoja vaše bebe u toku njenog razvoja u maminom stomaku.
GLAVOBOLJE
Devoj?ice su sklonije migrenama od de?aka, što može da se utvrdi ve? u uzrastu od dve godine. Simtomi obuhvataju glavobolju i bol u stomaku. Ako se vaša devoj?ica zali na ove ili sli?ne tegobe, posavetujte se sa lekarom.
GOVOR
Devoj?ice u 87% slu?ajeva progovore pre de?aka. U uzrastu od tri godine, ?ak 95% devoj?ica pokazuje opsezno znanje govora, dok de?acima treba još godinu-dve da dostignu taj nivo. Dalje, devoj?ice mnogo brze nau?e gramati?ka pravila, izrazavaju se duzim i kompletnijim re?enicama, mnogo više pri?aju i upotrebljavaju mnogo više opisnih prideva.
ZGLOBOVI
Devoj?ice su naklonjenije bolestima kao što je hroni?na upala zglobova. Neka istrazivanja pokazuju da ova bolest pogaða jednu od hiljadu devoj?ica. Ukoliko je vaše dete obolelo od artritisa, lekar ?e mu prepisati odreðenu terapiju i le?enje.

DE?ACI
GENETSKI RIZICI
Astma i dijabetes ?eš?i su kod de?aka. Nije utvrðeno šta je tome razlog, ali se veruje da je za to "kriva" genetika, odnosno da se ove dve bolesti mnogo ?eš?e prenose sa o?eva na sinove, nego sa majki na k?erke.
U?ENJE I PONAŠANJE
Disleksija, problem sa ?itanjem, de?ake pogaða tri puta ?eš?e nego devoj?ice.
Disleksija, nazalost, ne moze da se uo?i pre uzrasta u kojem dete po?ne sa u?enjem ?itanja i pisanja. Problemi u ponašanju, kao što je nedostatak paznje i hiperaktivnost, mnogo su u?estaliji kod de?aka nego kod devoj?ica. Mnogi roditelji mešaju hiperaktivnost sa zivahnoscu deteta, što je sasvim normalna pojava. Meðutim, ako dete malo spava, ima problema sa apetitom i ne miruje ni 5 minuta, svakako treba da se posavetujete sa lekarom.
STOMA?I?
De?aci su mnogo skloniji deformaciji na ulasku u zeludac, koja se naziva stenoza pilorusa. To je, zapravo, suzenje dela zeluca koje izaziva neprestano povra?anje u mlazu. Ako primetite
da vaša beba nakon sisanja, u mlazu povrati ceo sadrzaj zeluca, i to se ponavlja posle svakog obroka, najverovatnije da se radi o stenozi. Le?enje je operativno.
SLUH
De?aci su skloniji problemima sa sluhom. Oni teze razlikuju zvukove i teze pamte ono što vide i ?uju. Ako je kod de?aka evidentan ovaj problem, najverovatnije da ?e u školskom uzrastu imati problema i sa u?enjem. Cim uo?ite problem, odmah se posavetujte sa stru?njakom. S druge strane, de?aci mnogo lakše u?e da voze bicikl ili da se snalaze u prostoru.
MOTORIKA
Dok su devoj?ice bolje u jezi?kim zadacima, de?aci su, uopšteno govore?i, mnogo spretniji. Njihove igre su grublje, fizi?ki su aktivniji, vole takmi?arske sportove i odli?no se snalaze u igrama loptom. Takmi?enje je sastavni deo svake igre de?aka, dok je to kod devoj?ica prava retkost.
Korisnikov avatar
By habl_
Decaka - zamislite godine superiornosti dok pikamo loptu.
Devojcicu - da ne ide na sastanke modno unakazena.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dina
Cula sam da se deca i potencijalni roditelji "prepoznaju". Tako da ne bih imala nesto unapred odredjeno kada bih se na to odlucivala.

Mada, dok sam zelela decu mastala sam da imam trii sina (pa se to verovatno odnosi i na usvojeno dete). Vremenom sam smanjivala dok nije doslo do nule...
Ja sam ovde opet promenila misljenje i popela se na jedan :lol: I to sam sad sigurna da cu imati devojcicu, ima i ime - Anastasija, a rodicu je za jedno godinu-dve...

A ako se ipak ne rodi i ukoliko bih usvajala, ostajem pri onom prepoznavanju sa detetom... ali sad bih i za usvojeno verovatno pre usvojila devojcicu... U stvari razmisljam da kad rodim Anastasiju, kasnije usvojim jos jednu devojcicu. Ali to je manje sigurno, ovo za Anastasiju sam trenutno bas resena bez obzira na okolnosti (sem ako opet nesto ne promenim) a za drugu devojcicu ako bude celokupna takva situacija...
Korisnikov avatar
By Laika
Usvojila bih, možda pre devojčicu ali u principu mi je svejedno.
Da, a bih i da isprobam veštačku ili kakvu god oplodnju i da ''podarim'' nekome život.
Korisnikov avatar
By Paki
Usvojio bih DETE ... :)
By Çâðê_DUP
Dete ne zelim da rodim u Srbiji. To je manje-vise jedini razlog sto jos ne radjam-devojcicu, naravno. Decaka abortiram. :D
Korisnikov avatar
By mary
Originally posted by Angelina777
Dete ne zelim da rodim u Srbiji. To je manje-vise jedini razlog sto jos ne radjam-devojcicu, naravno. Decaka abortiram. :D
:sekirica: kako je ovo surovo...

ja bih pre svega da rodim devojcicu, a ako bude decak-sigurna sam da cemo se snaci i sa njim :beba: Ipak, ja znam da igram fudbal, kosarku, odbojku...nece mu biti dosadno samnom :)
Korisnikov avatar
By Val
Ne bih usvajala. A vishe bih volela da dobijemo decaka.Samo se nadam da moja devojka ovo ne procita... :D Moracemo da radjamo blizance, jer bi ona vishe volela devojcicu. :roll:
By pčelica
Originally posted by Laika
Usvojila bih, možda pre devojčicu ali u principu mi je svejedno.
Da, a bih i da isprobam veštačku ili kakvu god oplodnju i da ''podarim'' nekome život.

Ja sam tek pre neki dan čula kriterijume
za vantelesnu oplodnju, ne mogu da kažem
da su me sada nešto iznenadili, nisam ni očekivala
gay friendly pristup- doduše, ako kanimo u EU, fakat
će to morati da promene.
Korisnikov avatar
By Dina
Pcelice,
kakvi su za sada kriterijumi?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!