Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by katarinadimedici
Mogu se potpisati ispod svake Vel boyeve re?enice! Ovakve rasprave potvrðuju moje stanovište da se protiv nekih opšteprihva?enih zaostalih stavova borimo na istim stranama, tj. da je diskriminacija podjednaka za sve, želeli mi to ili ne. Meni kao narkomanki bi trebalo zakonom zabraniti da imam decu i da stvaram nove društvene probleme, jer je logi?no da moje dete bude narkoman,a isto važi i za pedere!? Svi narkomani su prljavi, bolesni, ubili bi za gram droge, a svi pederi žive za to kako da prevare mlade golobrade mladi?e, da ih "navuku na bombone", odvedu u neki od javnih toaleta i siluju?! To su asocijacije primitivaca! Kako da dokažem da je moje dete po?elo da se drogira jer su je DRUGOVI navukli na to, jer je bila prepuna kompleksa i želela da se na pogrešan na?in potvrdi u društvu vršnjaka?! Kako bi neki homesexualac dokazao da je i njegovo dete postalo to isto samo zato što se tako i ose?alo, što je to bio njegov izbor, a ne zbog identifikacije sa roditeljem? Ve?ina narkomana nema roditelje koji se drogiraju, kao što i ve?ina homosexualaca ima heteroseksualne roditelje jer se druga?ije ne bi ni rodili, zar ne?
Imati dete, a ne biti u stanju za?eti ga prirodnim putem trebala bi biti PRIRODNA stvar, jer bi se time smanjila patnja napuštene dece bez roditelja! Zašto bi ta deca u?estvovala u borbi roditelja za sexualnost? Onaj ko želi dete, želi roditeljstvo, sigurno ne pripada onoj slici koju sam gore navela. Taj koji želi dete, pokazuje da je sazreo dovoljno u svojoj vezi sa drugom osobom, bez obzira kojeg je pola i sexualne orijentacije i da je imati dete koje ?e ZAJEDNI?KI podizati i vaspitavati jedna PRIRODNA potreba!
Svejedno, ja razumem šta ti želiš re?i, ali RELIGIJA je nešto što su pisali ljudi, stvarali je primereno vremenu u kojem su živeli! Vear je nešto drugo, sasvim individualno! Religija o kojoj ti govoriš priznaje samo ljubav prema Bogu i sex u cilju produženja vrste, strano joj je sve što li?i na ose?anja koja su postojala onda kao i sada.
Draga katarinadimedici, iskreno vidim da si jedna jako, jako fina i lepa osoba sa ogromnim srcem i inteligencijom! Bas zbog toga sto te VOLIM i zelim ti sve najbolje, zao mi je kada cujem da si narkomanka ili da ti je dete narkoman, jer ti zelim ISKRENU POMOC, NE OSUDE NI DISKRIMINACIJE! Molim te shvati da ovo sto pisem nije da te osudjujem zbog narkomanije, ali zelim ti da shvatis da je narkomanija STETNA PO TEBE JER MALO-POMALO UNISTAVA JEDNU TAKO FINU OSOBU KAO STO SI TI! Smatram da bi i ti zelela da zivis BEZ narkomanije jer je narkomanija medicinsko-naucno dokazana kao STETNA u mnogim, mnogim stvarima po bilo koje ljudsko bice (bilo da je ono hetero, homo ili bi!).
Moja JEDINA losa navika (sto se tice uzimanja necega!) je moje umereno pusenje obicnih cigareta (jedno 5-6-7 samih cigareta na dan! brojim ih!). Dakle, NE kutija cigareta, vec samih obicnih cigareta! I odlucan sam da to PREKINEM pre nego sto dobijem rak pluca, mada pravi pusaci cigareta (oni koji puse i preko cele kutije dnevno!) za mene smatraju da pusim premalo i da se ne trebam bojati dobivanja raka pluca!
Zelim da u tebi vidim ZELJU da prekines sa narkomanijom, pa da lepo i dostojanstveno zivis u bilo kojoj seksualnoj orijentaciji (pretpostavljam da si heteroseksualna!). Zivot je tezak i bez narkomanije, a SA narkomanijom zivot je TEZI, puno TEZI! Ne trebaju ti droge, shvati to, molim te!
Hvala na podrsci mojim postovima, i ja sam tebe bolje upoznao i ZELEO BIH SVIM SRCEM da ne ranjavas jednu tako finu i dusevnu osobu kao sto si ti tvojom narkomanijom!
U nadi da vidis moje najiskrenije i najbolje namere prema tebi, kao prema rodjenoj sestri, voli te Vel boy!:friends:
By katarinadimedici
Vel Boy zahvaljujem na toplim re?ima i podršci! Naravno da je narkomanija zlo, to svako od nas brzo uvidi, jedino što je potrebno vreme da proðe prva ljubav, a zatim da se skupi snaga i izaðe iz toga...ako pre toga ne umreš!Posle mnogo godina i ja sam uspela da skupim snage, ali i sklopim neke životne kockice i krenem u normalan život. U tome pravim tek prve korake, i za sada mi je jedino jasno ŠTA JE POGREŠNO u svemu tome, a šta je ispravno, ne znam, još uvek! U svakom slu?aju, smatram da mi je Bog sa?uvao, život i ostavio razum radi nekog svog plana, a ne ?iste zajebancije, s' toga pokušavam da odgonetnem šta je to! Imam veliko životno iskustvo, hrabrost da podelim to sa nekim i odlu?nost da istrajem. Po pitanju porodice, ljubavi, zaostalosti društva i pogrešnom shvatanju sam stru?njak. Po pitanju bola takoðe!Lepo je na?i nove prijatelje i osobe sa kojima možeš na?i zajedni?ki jezik, a pri tom još srušiti neke uvrežene tabue! Oduvek sam imala prijatelje, nikada ih nisam pitala o sexualnoj orijentaciji, a moj dolazak na ovaj sajt, izazvan je isklju?ivo trpanjem u koš naše dve "grupacije" od strane primitivaca-Srpskih Arijevaca?!A kada sam došla, shvatila sam da i ovde narkomani uživaju glas beskarakternih, bolesnih (isklju?ivo svojom voljom) i kakvih sve ne, pa se u meni javila ljudska želja da demantujem takve zagovornike i pokažem da nas ima i druga?ijih, jer sebe zaista smatram druga?ijom! Što se ti?e moje sexualne opredeljenosti, recimo da sam neopredeljena, jer se zaljubljujem u osobu, a ne u pol! Eto, malo o meni za po?etak!
Korisnikov avatar
By svejedno
@KATARINAMEDICI

Nisam poklonik nijedne religije, osim neke koju smatram svojim pogledom na svet.

I ako pazljivije procitas moje postove, shvatices da u naprednijem drustvu ne bih imao nista protiv da gej par usvoji dete.

A to sto smatram da je za zachece potrebna, odnosno BILO BI SAVRSENO DA U TRENUTKU ZACECA POSTOJI LJUBAV, je ta neka moja religija.
Koju nisu pisali ljudi, vec ja.
By katarinadimedici
Dragi "svejedno", ovo o religiji nije upu?eno tebi, ve? napisano kao moj stav! Zaista bi bilo idealno da se svako dete rodi iz ljubavi i da se podiže u ljubavi, ali je stvarnost daleko od ideala! ?itam ovih dana o ?edomorkama, koje žive u "normalnim" brakovima i ostavljaju svoju decu da umru! Napravile su ih sa svojim heteroseksualnim partnerima iz ljubavi, ali nisu u stanju ljubav da im pruže!? Nešto baš i nisam sigurna da su takve osobe sposobne da vole, da znaju šta je to ljubav. Pre bih rekla da se razmnožavaju kao neke životinje, nagonski, ali je to slika koja zadovoljava, kao što je ljubav izmeðu dva homoseksualca ona koja ne zadovoljava takve poglede! Njima se ne daje šansa da pokažu koliko i kako znaju da vole!
Korisnikov avatar
By svejedno
Slazem se da to treba da se menja. Ali smatram da su deca poslednji korak.

Jer tek kada se jedan gej PAR bude osecao sigurno i konformno u drustvu, tek tada bi i dete o kome se staraju moglo da se nada da ce imati normalo odrastanje.

U svemu ostalom se slazemo.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Anonymous
jako mi se svida vas sajt, redovno ga pogledam.Rado bih se registrovala, mozda sutra.Teme su dobre , a ja se pitam dali ste tako rodeni,ili je to steceno vremenom????
Ma znash kako? Rode te i onda si prvo heterosexualan. Posle izvesnog vremena sebi kazesh, da bi hteo da budesh "nenormalan" i postanesh peder, cisto tako... :roll:

Mada me ne bi cudilo ni da to neki "postanu" pored ovolikih debila na celom svetu.
By bmnc
Pozdrav svima.
Vec neko vreme pratim neke od tema na forumu, zanimljiv je, pa sam se registrovao zeleci da ukljucim u dijalog i prokomentarisem [gde mogu].
Inace, gay sam 100% - bez mogucnosti ikakvog kontakta sa osobama suprotnog pola. Mislim da je vazno to da kazem o sebi posto ne delim misljenje vecine ljudi ovde o "nasoj" situaciji.
Originally posted by Teodora
Ej, muka mi je majke mi!!! : :flaming: : :flaming: : :flaming:
Citajuci po raznim forumima i sta-ti-ja-znam-gdje-vec-sve-ne, zakljucila sam da je glavni problem, onog zatucanog dijela heterosexualaca, upravo ta zatucanost. :zacepi: To nije procitalo ni dva slova o homosexualnosti, niti poznaje nekog homosexualca i onda dodje ovdje i pocne da pljuje i sto vise pljuje sve je vece u ocima svojim.

Par stvari koje se non-stop vuku:

1. Homosexualnost je bolest - (DAVNO DOKAZANO DA NIJE)

Voleo bih da dobijem odgovor - ako nije bolest, sta je onda? Sto sam stariji, postajem svesniji da to jeste bolest ali bolest u smislu invaliditeta. Ima ljudi koji su fizicki invalidi [ne mogu da hodaju, u kolicima se, itd] a mi smo invalidi u onom delu naseg mozga koji je zaduzen za seksualnost i njeno ispoljavanje. Ruzno mi je ziveti sa takvim saznanjem o sebi,ali mislim da je tako. Koliko god se mi trudili da nadjemo opravdanje za sebe i olaksamo sebi, cinjenica je da nismo "normalni" jer homoseksualnost [muska i zenska] ne vodi potomstvu, porodici, produzenju vrste, ne produzava zivot. Naravno, mi se mozemo medjusobno "fabrati" kako smo najnormalniji i kako nam nista ne fali ali, intimno, sami mi znamo koliko smo "normalni".

Originally posted by Teodora
2. Homosexulanost je nenormalna - (naravno da je nenormalna jer ne spada u onih 66,66% Gaussove krive. To nije dokaz ni negativnog ni pozitivnog. I natprosjecno inteligentna osoba je nenormalna.)

Ali ta nenormalnost super-inteligentne osobe nije iste vrste kao ova nasa. To se ne moze uporedjivati. Nasa "nenormalnost" se sastoji u neprirodnosti - nije prirodno biti peder/lezbejka. Zivot je bez buducnosti i perspektive jer ne vodi formiranju porodice i normalnom zivotu. Naravno, ima heteroseksualaca koji su nesrecni, nezadovoljni, nestabilni, kriminalci, razbojnici, ubice, psihopate, i sta sve ne - ali to opet ne moze sluziti kao kontra-argument da bi se reklo kako smo mi normalni. bez obzira kakvi su [heteroseksualci], oni MOGU dostici mirnocu i zadovoljstvo [to zavisi od njihovih ciljeva, pameti, razuma, itd], ali mi to NE MOZEMO, bez obzira na sve.

Iako sam gay, u svojim tridesetim godinama, vrlo glupo mi izgledaju komentari pojedinaca po kojima je homoseksualnost potpuno normalna stvar i koji je izjednacuju sa heteroseksualnoscu. To je van pameti, po mom misljenju. Ovo mozda izgleda smesno jer ja sam jedan od tih nenormalnih ali... sta da se radi. To nije razlog da bezim od istine i da sebe lazem.
Posebno mi izgledaju smesni predlozi o homo-porodici u kojoj je ostvareno potomstvo, uz prisustvo 2 majke [lezbejke] i 2 oca [pedera]. Tako nesto, po mom misljenju, moze pasti na pamet samo bolesnoj osobi. Da li je uopste potrebno objasnjavati zasto? I, takodje, kad covek cuje tako nesto, da li je uopste cudno sto nas svi heteroseksualci smatraju nakazama?
Na nesrecu, to smo sto smo, i treba ziveti sa tim. Zivot je tezak, nimalo lak, ali treba izdrzati i nositi taj "krst" u/na sebi. Ko zna, mozda nesto dobro ispadne na kraju?! U svakom slucaju, nikako ne smemo opravdavati i smatrati normalnim nesto sto nije normalno.

Pozdrav,
bmnc
Korisnikov avatar
By Val
bmnc, ti si onda prvi i jedini peder kojeg citam na ovom forumu, koji definitivno nije normalan. I to samim ovim stavom koji si izneo!
Po tvom, sva ZIVA BICA ovog sveta koja su "bisexualna" nisu normalna, ali se trude da sakriju svoje sklonosti prema istom polu, bili to kucici, macici, ljudi i ko god...???
Ili TI jednostavno ne mozesh da zivish sa cinjenicom da volish da pushish ... umesto da ti to radi neka cica? U cemu je tvoj problem? Pa mislim stvarno...

I da, usvajanje, kao i radjanje dece u gay-brakovima i van njih je sasvim ok. I naravno 100% moguce...sa ili bez fizickog kontakta.

Muka mi je vishe od svih tih izjava koje su prepune mrznje i netolerancije. Zashto sve to globalizujete? Zashto prvo ne naucite da zivite svoj zivot sa tom cinjenicom da vas privlace osobe istog ili suprotnog pola, pa onda pokushajte da uverite bilo koju osobu sa tendencijama prema istom polu da je bolesna!

Na kraju krajeva, zashto je neko uopshte opsednut svojim sexualnim opredeljenjem? Zar nemate drugih (stvarnih) problema u zivotu? Ja kao zena sasvim opushteno volim drugu zenu i ni minut ne troshim na razmishljanje o tome zashto volim ZENU a ne mushkarca. Koga to vec zanima? Meni lepo, njoj lepo i za ostalo nas bash zabole.
Naravno, ako nam bude sudjeno...vencacemo se, roditi bebu i ziveti srecno do kraja ovog suvishe kratkog zivota!
A ostali neka se bakcu razmishljanjima o tome, da li je to normalno ili ne... :smeh:
By bmnc
Originally posted by Val
bmnc, ti si onda prvi i jedini peder kojeg citam na ovom forumu, koji definitivno nije normalan. I to samim ovim stavom koji si izneo!
Po tvom, sva ZIVA BICA ovog sveta koja su "bisexualna" nisu normalna, ali se trude da sakriju svoje sklonosti prema istom polu, bili to kucici, macici, ljudi i ko god...???

Ne razumem bas najbolje poentu, ali tacno je da su sklonosti prema svom polu nenormalne. Ili, da ublazim, neprirodne.
Originally posted by Val
I da, usvajanje, kao i radjanje dece u gay-brakovima i van njih je sasvim ok. I naravno 100% moguce...sa ili bez fizickog kontakta.

Naravno da nije ok. Samo ono sto je prirodno je ok - a samo prirodno vodi produzenju vrste i normalnom zivotu. Samim tim sto sam ja gay ne znaci da je biti gay najnormalnija stvar u zivotu, jer nije i nikada nece biti.
Originally posted by Val
Muka mi je vishe od svih tih izjava koje su prepune mrznje i netolerancije. Zashto sve to globalizujete?

Nema ni mrznje ni netolerancije u mom dopisu. samo sam izneo svoje misljenje. Tvoj stav je, medjutim, vrlo uskogrud i vrlo netolerantan.
Originally posted by Val
Zashto prvo ne naucite da zivite svoj zivot sa tom cinjenicom da vas privlace osobe istog ili suprotnog pola,

Zato sto se neko ko je iole pri pameti nikada ne moze u potpunosti pomiriti sa cinjenicom da je gay. Zato dobar deo gay ljudi [oba pola] ima ceste promene razposlozenja, nezadovoljstva, tuge, dosta njih i depresije. Tome nije uzrok lose vreme ili neuzvracena ljubav [iako prividno moze biti] nego nenormalnost homoseksualne ljubavi. Da je gay ljubav prirodna i normalna, puno vise nas bi bilo sretno. A to nije istina, bez obzira koliko se pojedinci trude da dokazu drugacije.
Originally posted by Val
...pa onda pokushajte da uverite bilo koju osobu sa tendencijama prema istom polu da je bolesna!

Zato sam i napravio napomenu - da sam i ja gay. Time nekako sebi dajem za pravo da ubacim jedno takvo misljenje.
Citajuci forum, covek lako stekne utisak da je netolerancija najveca upravo na strani gay populacije - prema svemu sto nije gay.
Originally posted by Val
Na kraju krajeva, zashto je neko uopshte opsednut svojim sexualnim opredeljenjem? Zar nemate drugih (stvarnih) problema u zivotu? Ja kao zena sasvim opushteno volim drugu zenu i ni minut ne troshim na razmishljanje o tome zashto volim ZENU a ne mushkarca. Koga to vec zanima? Meni lepo, njoj lepo i za ostalo nas bash zabole.
Naravno, ako nam bude sudjeno...vencacemo se, roditi bebu i ziveti srecno do kraja ovog suvishe kratkog zivota!
A ostali neka se bakcu razmishljanjima o tome, da li je to normalno ili ne... :smeh:

Ima i ljudi koji lazu i varaju druge, pa nemaju grizu savesti zbog toga, i smatraju da je ok. Gledao sam na Discovery-u dokumentarac o psihopati koji sasvim normalno i mirno prica kako dobija te napade i kako ima potrebu da ubija ljude - nema ni trunke kajanja niti se pita da li je u redu to sto radi, to je za njega sasvim normalno.
To sto si se ti poistovetila sa sopstvenom homoseksualnoscu je tvoj izbor [mada je i ovo diskutabilno!] i ne sluzi ti na cast. Ali, svako ima svoj zivot i zivi ga kako zna i ume. Voleo sam i ja jednog tipa, ali je uz tu ljubav uvek bila prisutna i svest da tu nesto nije u redu - uvek je uz ljubav bila prisutna i tuga i nesreca. A to je zato sto me je ispunjavalo osecanje prema coveku - koje nije prirodno.

pozz.
By Pending-For-A-Bending
PA...
Nisam citao celu temu, ali sto se tice dece... Da danas, u Srbiji, imam tipa s kojim zivim (muz) NIKAD ne bih usvojio dete.
To dete bi toliko propatilo u nasem drustvu.

Da je drugacije vreme, ili druga zemlja, odmah bi to uradio. Jer stvarno zelim da imam dete
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by bmnc
To sto si se ti poistovetila sa sopstvenom homoseksualnoscu je tvoj izbor [mada je i ovo diskutabilno!] i ne sluzi ti na cast. Ali, svako ima svoj zivot i zivi ga kako zna i ume. Voleo sam i ja jednog tipa, ali je uz tu ljubav uvek bila prisutna i svest da tu nesto nije u redu - uvek je uz ljubav bila prisutna i tuga i nesreca. A to je zato sto me je ispunjavalo osecanje prema coveku - koje nije prirodno.

pozz.

Pa u tome i jeste tvoj problem. Ali kako mozesh da tvrdish da SVI mi koji volimo osobe istog pola treba sebe da ubijamo razmishljanjima o tome?
Ja sam svesna cinjenice da NIKADA necu biti sa mushkarcem, jer me jednostavno ne privlace i vishe sam nego srecna sa svojom devojkom, koja isto razmishlja kao i ja (tj. ne razmishlja o homosexualnosti uopshte)! To je tako prirodna pojava kao i kad padne kisha. (A ne, po tvom smo svi mi psihopate koje otovreno pricaju o zlocinu zvanom homosexualnost. :roll: )
Volimo se, srecne smo, vencacemo se i imati porodicu ...(ako bude sudjeno tako).
Ni na kraj pameti mi nije da se smaram razmishljanjima shta ce reci komshije (koje svakako znaju da sam lez i prihvataju me u potpunosti), a za roditelje koji su me nakon dvogodishnjih nesuglasica takodje prihvatili, ne moram da brinem , jer su zdravog razuma i vole me kao svoje dete bez obzira na to s kim idem u krevet i shta volim da jedem, a shta ne....
Znaci, shta ti u stvari pokushavash da nam nametnesh ovom tvojom tvrdnjom? Svoje probleme u glavi ili...?
By bmnc
Originally posted by Val
Originally posted by bmnc

pozz.
Pa u tome i jeste tvoj problem. Ali kako mozesh da tvrdish da SVI mi koji volimo osobe istog pola treba sebe da ubijamo razmishljanjima o tome?
Ja sam svesna cinjenice da NIKADA necu biti sa mushkarcem, jer me jednostavno ne privlace i vishe sam nego srecna sa svojom devojkom, koja isto razmishlja kao i ja (tj. ne razmishlja o homosexualnosti uopshte)! To je tako prirodna pojava kao i kad padne kisha.

To apsolutno nije prirodna pojava niti ce ikada to biti. Ne treba nas ubijati radi toga ali to nije prirodno i nije normalno. To je poremecaj. Isto kao kada vidis invalida na ulici: mozes izraziti saosecanje prema njemu jer on ima problem - on/a je trajno bolesna osoba. To je tako, ne treba otkrivati toplu vodu. isti je slucaj sa nama: mi smo isto tako invalidi jer nam je seksualnost usmerena prema pogresnom objektu [kod mene prema tipovima, a kod tebe prema ribama]. To je, isto tako, invalidnost. Mozemo se ti i ja "fabrati" koliko god hocemo, i mozemo koristiti ovaj forum svi mi da se ubedjujemo kako smo potpuno normalni - ali nismo, i to je fakat.
Jedino sto je prirodno jeste odnos muskarca i zene. "Nasi" su odnosi normalni isto kao i seksualni odnosi ljudi sa zivotinjama ili lesevima. Nema razlike. To je bolest.

Originally posted by Val
(A ne, po tvom smo svi mi psihopate koje otovreno pricaju o zlocinu zvanom homosexualnost. :roll: )
Volimo se, srecne smo, vencacemo se i imati porodicu ...(ako bude sudjeno tako).
Ni na kraj pameti mi nije da se smaram razmishljanjima shta ce reci komshije (koje svakako znaju da sam lez i prihvataju me u potpunosti), a za roditelje koji su me nakon dvogodishnjih nesuglasica takodje prihvatili, ne moram da brinem , jer su zdravog razuma i vole me kao svoje dete bez obzira na to s kim idem u krevet i shta volim da jedem, a shta ne....
Znaci, shta ti u stvari pokushavash da nam nametnesh ovom tvojom tvrdnjom? Svoje probleme u glavi ili...?

To nisu "problemi u glavi" nego svest da imam u sebi nesto sto je nenormalno [kao i ti, i skoro svi ljudi na forumu] i, sledstveno tome, teskoca u prihvatanju te nenormalnosti. Naprotiv, onaj ko to prihvati tek tako - kao sasvim normalnu stvar - bas taj ima problem, i to veliki.

Homoseksualnost se ne moze shvatiti kao, eto, jedna u nizu razlicitosti medju ljudima: nije to isto kao i cinjenica da ljudi imaju razlicite ukuse te jedu sta vole, izlaze gde hoce i s kim hoce, upisuju skole koje hoce, itd. To nema veze jedno s drugim.
To sto su te roditelji prihvatiti pokazuje njihovu ljubav prema tebi, ali ne i da je normalno da budes lezbejka.

bmnc
Korisnikov avatar
By Paki
I šta si sad uradio? Stavio jebeni smajli kao post da bi temu digao zbog čega ? :zacepi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!