Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

kako mislite da pravite decu?

ne mislim
43
22%
mislim, ali ne znam
35
18%
sporazum sa gejem/lezbejkom
39
20%
pre bih usvojiola
25
13%
klinika/anonimni donator
26
13%
drugo
29
15%
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2814472#p2814472]zphibrid napisao:[/url]Ja bih imao, ne jedno već dvoje, troje.

Mislim da bi i ti imala decu ali zauzimaš takav stav jer ti je lakše tako.

NE. Ja takav život ne vidim. Jednostavno ne. PAKAO DOVRAGA, ubila bi to DERIŠTE.To je duboko problematično i individualno...Al ja ti baš nisam na ti sa tim "ženskim stvarima" . Meni se u suštini gadi taj cijeli proces koji žensko tijelo prolazi kroz trudnoću- meni je to užasno odvratno...zazirem od toga. Takodjer, zašto bih bila rob nekog tamo djeteta i to još tudjeg pa makar i u 40oj godini. Ma ne bi dala ni paricu za dijete , pa nisam luda jebote. Radije bih trošila pare na ženu i sebe. Ja djecu ne volim i žena koja oće dijete nema šta samnom raditi. Život je puno više od toga. Treba misliti samo na sebe .Treća stvar ja mislim da moja genetika nije dobra- da mogu i napumpat ženu, ne bih i to bi me strašilo...Plašilo bi me da će nas to dijete sve ugušiti na spavanju kad poraste ili ko zna šta. :katemoss: :bljak:
By zphibrid
Pa dobro, ti si lez i zato tako razmišljaš, možda je to uticalo i na tvoju psihu donekle, mislim verovatno jeste.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2814477#p2814477]zphibrid napisao:[/url]Pa dobro, ti si lez i zato tako razmišljaš, možda je to uticalo i na tvoju psihu donekle, mislim verovatno jeste.
Pa da ja Sam lezba ali ima i mnogo straight žena koje tako misle. Ne smijemo ni njih zapostaviti. Najgore je čuditi se što neko ne želi djecu, bio on bilo koje seksualnosti. Dap :D...
Odo sad spavat, zasluženi odmor a poslije tekma na tv-u :)
By zphibrid
Više ima lez koje tako misle zato što jednostavno one nisu za to, ti si verovatno više muško u duši.
By zphibrid
Misliš da lez može biti žensko u svakom smislu, mislim da ne i da svaka ima nešto muško u sebi inače ne bi bila lez ili je lez nešto treće, možda su gejevi nešto treće, ni muško ni žensko, ja nekada sebe tako doživljavam.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2814491#p2814491]zphibrid napisao:[/url]Misliš da lez može biti žensko u svakom smislu, mislim da ne i da svaka ima nešto muško u sebi inače ne bi bila lez ili je lez nešto treće, možda su gejevi nešto treće, ni muško ni žensko, ja nekada sebe tako doživljavam.
Duboko je problematičan tvoj post nekako. Ti si sada izjavio nešto slično kao i onaj Brus Đener na šta se svim ženama svijeta digla kosa na glavi i zbog čega ga nikada neće moći vidjeti kao ništa drugo osim muškarca što i je . Na neki način tvrdiš da ono što čini pravu ženu čini ženom sačinjava neki ružni muškarac koji bi se njoj kao trebao sviđati. Grozota..

Ne znam jel imaš sestru ili nekoga da malo bolje ipak upoznaš ženski rod. Djeluješ mi duboko patrijahalan tip u kojega je to usađeno ili je ostavilo traga a ti bi želio da nije dakako i to ti stvara glavne probleme u životu i sputava te. Barem ovaj dio gdje tvrdiš da je gay muškarac ni muško ni žensko- time kršiš njihovo dostojanstvo. Čovjek može biti vojničina, heroj, imat sve odlike muškosti i biti eto gay. Gay nas ne definira, to je samo eto nešto što jeste. Jedan aspekt nas.
By zphibrid
Pišem kako sebe doživljavam, pošto se ne osećam ni kao muško ni kao žensko, ne znam ja kako ti sebe doživljavaš, verovatno kao ženu ali onda moraš biti svesna toga da nisi 100% žena to je činjenica, kao što ja za sebe ne mogu reći da sam 100% muško jer se ne uklapam u taj kalup, logično, mada ima i onih koji se uklapaju.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2814495#p2814495]zphibrid napisao:[/url]Pišem kako sebe doživljavam, pošto se ne osećam ni kao muško ni kao žensko, ne znam ja kako ti sebe doživljavaš, verovatno kao ženu ali onda moraš biti svesna toga da nisi 100% žena to je činjenica, kao što ja za sebe ne mogu reći da sam 100% muško jer se ne uklapam u taj kalup, logično, mada ima i onih koji se uklapaju.
ali ti kalupi su ionako izmišljeni kalupi u koje se zapravo niko ni ne može uklopiti. To što ti mislliš da se netko super uklapa u taj kalup je vjerojatno samo tvoj subjektivan osjećaj. Sami ti kalupi kao da su napravljeni za jedan povlašteni stalež ljudi. Tj. kao da su ti kalupi rađeni promatrajući upravo njih. Tako je ženstvenost da je žena lijepa, očuvana, krhka i bespomoćna - to je kalup koji datira još iz srednjeg vijeka. Jasno nam je da su i u srednjem vijeku takve žene mogle biti samo iz povlaštenih staleža a često im je takvo ponašanje bilo i nametnuto- malo je tu njihovog prirodnog ponašanja . Šta je sa ženama kmetovima kojima su ruke krvarile od motika, koje su bile snažne kao muškarci od rada - takvih je bilo dakako znatno više od ovih očuvanih i bespomoćnijih. Da se po njima radila vizija ženstvenosti, onda bi to tako izgledalo, no, one naravno nisu mogle imati takav utjecaj ni u dalekoj budućnosti. Isto tako je i što se tiče muškosti - nameće ti se da moraš biti jak, snažan fizički, odlučan, hrabar, lider no opet da li je onda jedan kmet muškarac po tome? Ispada da ne....Da li muškarac koji danas radi 12 sati na dan može sebi priuštiti da ima isklesano tijelo kao neki snob koji ne radi ništa i može visit u teretani eto iz čiste zajebancije itd. ..Isto tako ako i vidiš muškarca koji po tvom subjektivnom sudu odgovara 100% muževnosti, tko zna da li je npr. hrabar, možda je teška kukavica, plašljivac. Možda samo glumi da je hrabar a zapravo se smrtno boji u sebi.... Ni to onda nije 100% muškarac po nekim tim standardima koji su ravni dječjim bajkama.
Više je normalnije da u svom ponašanju imaš neke sličnosti i sa ženama, a da se u nekim stvarima možda za nijansu razlikuješ i više si u skladu sa muškim čoporom i da se to kod svih nas izmjenjuje u skladu sa našom osobnosti. Jer ipak na kraju krajeva nije te tata napravio diobom samo svojih stanica već i muškarac i žena. Svi mi imamo u sebi i estrogen i testosteron, i muške i ženske aspekte. Sve je to sasvim OK i jedino zapravo prirodno.

Moja poruka je: Ne zamarajte se nebitnim stvarima. Muževnost i ženstvenost ne postoji u suštini, ne povodite se za nemogućim standardima. Muškarac je kategorija u koju spadaju ljudi koji dijele iste fizičke atribute i biologiju. isto vrijedi i za ženu. Kategorija.

Ženstvenost i muževnost nije kategorija jer bismo onda imali onoliko kategorija koliko je i ljudi na planeti Zemlji.
Hah, našla sam savršen način koji mi kao mlađoj i tupavoj nikada nije dolazio u glavu. Naime, kad bih se za 3-4 god odlučila imati dijete otac bi morao biti strejt i onako pravi uzor jer mi ego ne dozvoljava da miješam gene sa svakakvim ljudima. I činilo mi se to kao nemoguća misija, a klinike puno zezanja, mogu biti i skupe, nema ih u blizini a opet ja sam pristalica da dijete mora imati i majku i oca pa sam našla način. Naime, ima gospodin koji je stariji od mene ono 30 god i bio bi spreman donirati sjeme. On se nikada nije ostvario kao otac što je šteta a zna da sam ja lezba. Po meni je to divno da se starijim straight muškarcima ponudi prilika da budu očevi. + Nekako su mi stariji uvijek ulijevali povjerenje i ako bi ičije dijete nosila onda je to od starijeg čovjeka. Sad sam ga i našla hvala Bogu i spreman je čekati, a inače je solo...a opet, mogla bih ga i zavoljeti. Bitno je da volite na neki način oca svog djeteta ili majku jer to nisu samo objekti koji vam pomažu da dođete do nečega. Ovo mi je najdraži i najslađi post koji sam ovdje napisala <3
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!