Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Myto
Ali bih zamolio autovane aktiviste, koji preporucuju autovanje u cilju opusteniheg i iskrenijeg zivota i odnosa sa bliskim ljudima da svakome ukazu na cinjenicu da je nekad bezbolnije biti licemer i skriti svoju seksualnost, jer zeljeno olaksanje moze postati teret sa kojim ce se tesko nositi i umesto boljeg povezivanja sa osobom kojoj se autojemo, mozemo stvoriti barijeru i nepremostivi jaz.
:up:

Posle ovog posta zaista ne znam sta da mislim.
Ne poznajem te, i nista sto kazem ne moze ti pomoci.
Ne mogu ni reci ni da razumem kako se osecas, jer ne razumem.
Jedino sto znam je da se ovo jednog dana vrlo lako moze desiti i meni.
Nikada necu moci da razumem ni reakciju tvoje majke. Znam da je ti volis, uprkos svemu, ali ja ne mogu a da ne osudim njen postupak.
Nadam se samo da ce jednog dana shvatiti da gresi, jer mi je potrebno da verujem da se ljudi mogu promeniti, i da ima nade za sve nas. (znam da ova poslednja recenica zvuci sebicno, ali jbg.)
Korisnikov avatar
By Dominion
toliko o bezuslovnoj roditeljskoj ljubavi...
By RuznaGlupaZla
Proci ce je... Na kraju ce shvatiti da je njen sin njen sin bio peder ili ne. Treba zeni malo vremena da se dobranise. Joj kad se od sad pa nadalje nadje u raznoraznim situacijama, u kojima bi joj znacila sinova podrska, shvatice ona sta je tu vazno.
Korisnikov avatar
By Dina
Myto,
i ja mislim kao RuznaGlupaZla - proci ce je, bar se nadam da je tako... Ja se mozda na tvom mestu ne bih uopste javljala majci jer ti si taj koji treba da bude uvredjen. Sem toga ako joj se budes javljao mozda ce nastaviti da te kinji. A ako joj se ne javljas i ne odlazis uopste delovace kao da te je izgubila... Mislim da ce to nevidjanje teze padati njoj nego tebi jer roditelji idu ka starosti i deca su im tada sve potrebnija. Onda ce joj nedostajati i one stvari koje joj smetaju kad si tu, a i tvoja pomoc u ovoj ili onoj situaciji... Sta znam ne poznajem tvoju majku, ali cini mi se da ce tako biti. Ona je stvorila jednu sliku, tj okolina, predrasude su pomogli da je stvori, ono kako sve treba da bude i sad je jako razocarana sto se sve to srusilo. Ali vremenom ce shvatiti da je i realna slika dobra i naci ce u njoj neku lepotu.
Korisnikov avatar
By m..
Nikad me niko nije postideo i izvredjao kao moja mama danas.
Nismo se videli oko mesec dana i odlucio sam da je posetim. Najavio sam joj svoj dolazak i mogla je da mi kaze da ne dolazim, ako je vec znala da je nervozna. Ali ne. Rekla je "Dobro si se setio!" I vec u njenom glasu, preko telefona, osetio sam da ce ovo biti poseta koju cu pamtiti celog zivota.

Ponasao sam se normalno, uobicajeno, kao i prethodnih 28 godina, uglavnom zejednickog zivota, ali je ona tek danas zapazila da brisem obucu svaki put kad udjem u kucu. Kao neka devojcica-kako bi ona rekla. Nije joj po volji bilo ni to sto sam nam skuvao supu. "To rade domacice, ZENE, a ti si muskarac, sine."-stigla je da podbode.
Kad sam nameravao da rascistim terasu, koju ona ne koristi i uzeo metlu da pometem, pocela je da vice na mene da budem musko i da prestanem da radim zenske poslove.
Ignorisao sam je, kao i mnogo puta do sada. Ali, tad je izgovorila tu rec. Kao da mi je noz u srce zarila i povlacila napred-nazad, da me boli sve jace i da to ne bude prolazan bol, vec nesto konstantno, sto me reze i boli iz trenutka u trenurak. Uzviknula je "PEDERCINO, slusaj sta ti govorim!"
Eho tog gromoglasnog "pedercino" mi je nekoliko trenutaka odzvanjao, dok se nisam sabrao da progovorim. Trudio sam se da budem smiren, dok mi je ona, kod koje sam redak i nezahtevan gost, govorila da dok sam pod njenim krovom necu biti PICKICA, nego muskarac sa kitom, kakvog me je rodila.
Nisam mogao da suzdrzim suze, dok je ona poput razjarenog bika uzvikivala da sam nenormalan, nabrajajuci sve cemu sam pridavao znacaj, a da ona za to zna, kao moje promasaje, nazivajuci me nenormalnim i pitajuci me kako mogu to da joj radim. Pitala me je da li normalni muskarci placu, a kad sam rekao da placu, rekla je da sam dovoljno nenormalan zbog cinjenice da pusim kurac.

Rekao sam joj da izadje iz sobe, ne zeleci da joj ucinim tu uslugu da izadjem iz kuce na takav nacin. Odavno sam njen dom prestao smatrati svojim, suvise dugo nisam pod njenim krovom da bih morao da bezim od sumanute majke i da se osecam zlostavljanim od strane roditelja. Mislio sam da moram da se izborim sa njom, da sacekam da se smiri, pokusam da joj objasnim, i ma kakav epilog bude bio, da odem tek nakon razgovora.

Kad sam izasao iz sobe, nakon prebiranja po proslosti, pregledanja foto albuma, nje nije bilo. Ni mog auta. Zena, koja se plasila da sedne za volan je uzela kljuceve, upalila auto i nekuda otisla. Zvao sam je na mob., javila se tek da bi pitala ko sam, a kad sam se predstavio, rekla je da se tako zvao i njen pokojni sin, peder, i prekinula razgovor.

Da li ce mi biti lakse nakon sto posaljem ovaj post i podelim deo svog zivota sa vama, nepoznati i poznati ljudi, ne znam. Ali bih zamolio autovane aktiviste, koji preporucuju autovanje u cilju opusteniheg i iskrenijeg zivota i odnosa sa bliskim ljudima da svakome ukazu na cinjenicu da je nekad bezbolnije biti licemer i skriti svoju seksualnost, jer zeljeno olaksanje moze postati teret sa kojim ce se tesko nositi i umesto boljeg povezivanja sa osobom kojoj se autojemo, mozemo stvoriti barijeru i nepremostivi jaz.
jbt strashno. bas mi je zao sto ona nema neki drugaciji odnos prema svemu tome, ne znam, ne razumem. ne znam ni sta da ti kazem. pritom ja imam brdo strejt ortaka koji se ne libe da ciste, kuvaju i rade te nazovi 'zenske' poslove, izuzetno su uredni (i samostalni, svaki od njih zivi solo od ranih dvadesetih), i ja to izuzetno cenim kod njih. ne znam, nadam se da ce se tvoj odnos s keom popraviti i da zena nije bas toliko tvrdoglava pa da ne moze da skapira neke stvari.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by m..
kazu mi da je ovo samo neka faza u sazrevanju, ovaj nece biti polno zreo jos 8 meseci. a onda ce valjda hteti pravu stvar.
Actually, that may not happen, for better or worse.

Moja prijateljica ima nekog mačora već dve-tri godine, cunja oko kuće, stvara nakot ali i dalje drnda neki džemper* koji je dobio na poklon jerbo ga je ta moja prijateljica uhvatila jednom na delu i oprostila se od odevnog joj predmeta.

*Uz aralukanje, razvlačenje po sobi, promenu pozicija, odmaranje na pet minuta - prisustvovao sam tome par puta i nikako da se načudim. :kosa:
Jao, ma neka drnda i dzemper, bolje to nego da bude sexualno frustriran. Kupice mu 'tata' neku vecu igrackicu da moze posteno da je drnda.

Meni i zeni je sterilisani macor od ortakinje pola sata jebao noge dok nismo skontale sta je to sta on radi.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Dina
Myto,
i ja mislim kao RuznaGlupaZla - proci ce je, bar se nadam da je tako... Ja se mozda na tvom mestu ne bih uopste javljala majci jer ti si taj koji treba da bude uvredjen. Sem toga ako joj se budes javljao mozda ce nastaviti da te kinji. A ako joj se ne javljas i ne odlazis uopste delovace kao da te je izgubila... Mislim da ce to nevidjanje teze padati njoj nego tebi jer roditelji idu ka starosti i deca su im tada sve potrebnija. Onda ce joj nedostajati i one stvari koje joj smetaju kad si tu, a i tvoja pomoc u ovoj ili onoj situaciji... Sta znam ne poznajem tvoju majku, ali cini mi se da ce tako biti. Ona je stvorila jednu sliku, tj okolina, predrasude su pomogli da je stvori, ono kako sve treba da bude i sad je jako razocarana sto se sve to srusilo. Ali vremenom ce shvatiti da je i realna slika dobra i naci ce u njoj neku lepotu.
i ja to mislim, osim ako je zena bas uzasno tvrdoglava.
Korisnikov avatar
By KiWi
...
Auuu .... Ne znam šta je bolje, da si u ovako zategnutim odnosima sa kevom kao ti ili u dobrim prijateljskim kao ja.

Pre par dana sam kojoj konačno rekao kako planiram da uzmem gajbu u Bgd (inače, svaki put mi nabija na nos kako se nisam ostamostalio, ali onako na finjaka provuče kroz razgovor). Retko kad je udostojim odgovora, jer je diskusija sa njom jalov posao. Jednostavno, sve što kažem se samo odbije o njen firewall, a ona nastavi gde je stala kao da je nisam prekinuo. Tog dana je baš bila raspoložena za razgovor, pa smo imali, kako ona kaže, kreativnu diskusiju.

I onda je rekla "Stvarno mislim da trebaš da se osamostališ, ali ne bih volela da živiš sam. Oženi se pa se onda odseli (?????) ... Ne bih volela da razmišljam o tome da li se družiš sa nekim sektašima, narkomanima ili pederima!"

Na moj komentar "Nećeš moći da me čuvaš do kraja života, to ti je valjda jasno. A s' kim ću se ja družiti, to je moja stvar. Kao i da li ću se i kada oženiti. Ne misliš valjda da ću se oženiti kako bih tebi skinuo brige s vrata??"

Samo je uključila TV i gledala neku emisiju o zmijama kojih se gadi ... samo da me ne sluša.

Sutradan mi je rekla "Nadam se da danas nećeš biti tako bezobrazan kao juče!"

....

Dođe mi da se jednog dana pokupim dok ona nije tu i otperjam. Pa nek' se hvata za glavu posle ...

Myto, ako je tvoja mama bar donekle kao moja, spustiće loptu posle par dana. I ne moraš ženske poslove da radiš pred njom ako njoj već smeta.

Moja je takođe homofob, ali joj uopšte ne smeta da nekad napravim ručak, pod izgovorom "Najbolji svetski kuvari su muškarci" i "Ne postoje ženski i muški poslovi, već teški i laki".

Javi za par dana kako je prošlo sa mamom :)
Korisnikov avatar
By m..
Keva mi je pred odlazak na Exit (znala je da idem sa zenom, s tim da ona zvanicno ne zna da mi je zena, osim sto ju je upoznala i zna da ponekad prespavam kod nje, medjutim ne zna da sam s njom zivela onih 5 meseci za koje ne zna gde sam zivela uopste, moja keva je generalno u denialu oko tih stvari, i kontam da joj je lepo u denialu) rekla da pazim da nas neko ne prebije. Onda sam joj objasnila da u Srbiji moze da te umlati ili dizelas ili obrazovac i da nijedno od to dvoje u principu ne ide na exit, i da murija kontrolise svakog na ulazu. Ranijih godina su se u principu zentali od saobracajke na putu do tamo, i kumili me da idem autobusom ili vozom umesto da me neko vozi (narocito u povratku).
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by m..
Onda sam joj objasnila da u Srbiji moze da te umlati ili dizelas ili obrazovac i da nijedno od to dvoje u principu ne ide na exit,
:up:

lepo receno :)
Korisnikov avatar
By Myto
Jutros me je mama obavestila (pismom koje je ubacila u postansko sanduce, jer nije bilo markice|) da mi je oduzela auto (koji mi nije ona kupila) jer se plasi da ce da me neko ubije dok se guzim sa pederima u njemu. :doh:
Korisnikov avatar
By castor
Tvoja mama bas odlepila :no:
zajebano
Korisnikov avatar
By mitrandir
Jutros me je mama obavestila (pismom koje je ubacila u postansko sanduce, jer nije bilo markice|) da mi je oduzela auto (koji mi nije ona kupila) jer se plasi da ce da me neko ubije dok se guzim sa pederima u njemu. :doh:

Ne ulazim u to čiji je to auto, ali ako nije njen - kako može da ti ga oduzme?
Korisnikov avatar
By Madonna
jbt... joooj sto nije meni keva
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by shut
Kako bi reagovao u takvoj situaciji da jeste?
Korisnikov avatar
By beodecko
Joj Myto... bas gadno zvuci... i mogu da zamislim kako ti je u glavi sada i oliko te je sve ovo povredilo. Kontam da ce nju to proci, vremenom, ako budes postupio kako je neko gore i predlozio - budi u fazonu da tebi nije stalo i da si uvredjen. Preskaci svaki kontakt, jer ce ona pre ili kasnije pozeleti da te kontaktira, ako nista drugo bar da te povredi - a ako nemas koga da povredis svojim besom i hirovima, onda nije ni interesantno da budes besan, zar ne? Videces da cete doci u faznu za koji mesec ili malo vise da ce ona cutke preci preko nekih stvari. Da odnos nece biti srdacan i bajkovit - nece, ali kontam iz tvog posta da takav nije bio ni ranije. A ako se bas desi ona druga (gora) opcija, i ona ostane ovako raspolozena prema tebi duze, ili eventualno zauvek... Znas kako... Nije lako reci, jos je teze uciniti, ali jebe ti se... Zivo svoj zivot i budi srecan sto si iskren i posten pred sobom i drugima.
Uz tebe sam, stvarno, jer imam vrlo slicnu pricu sa caletom pa znam kako se mozes osecati i jako mi je zao sto ljudi upadaju u takve situacije zbog necega za sta nisu krivi i sto, realno, nije nicija stvar...
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Delete
Originally posted by shut
Kako bi reagovao u takvoj situaciji da jeste?

kupila bi nov auto

edit. na stari auto, tj mamin novi bi napisala "ja sam lezbejka" :smeh:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Azdaja
:wow:

Kako dobra ideja!
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Delete
Originally posted by Azdaja
:wow:

Kako dobra ideja!

naravno, puna sam fix ideja... :blenta:

btw, koliko joj se isplati da ga prefarba... :D

elem, da je u pitanju bio tata logicno bi bilo "ja sam peder"

:deda:
Korisnikov avatar
By m..
na autu keve neke otakinje je neko autolakom napisao 'gay'. naziralo se kroz farbu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
meni su svojevremeno nacrtali OVOLIKI falus ispred kuce.
ribala sam farbu 3 dana.
Korisnikov avatar
By KiWi
Predlažem da kada je već takva situacija sedneš sa njom i pričaš kao čovek sa čovekom (a ne kao rođak sa rođakom, sin sa majkom). Jasno je da je ovaj njen "ispad" pokušaj da učini nešto iako zna da je nemoćna. Što se pre pomiri sa činjenicom da to nije najgora stvar koja je mogla da joj se desi (a jasno je da sada tako misli), pre ćeš imati mira ...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Myto, potresla me te je tvoja pricha jer me najcheshce najvishe potrese i boli homofobija zenskih osoba. kontam da su i zenske i gejevi u skoro podjednako podredjenom polozaju u drushtvu od strane hetero mushkaraca, pa mi zenska homofobija/homomrznja dodje toliko maloumna da ju samo mogu povezati s seksualnom frustriranoshcu takvih zenskih ili nimfomanijom ili uzasnom zlobom, zavisti, prostaklukom i ljubomorom. Izvini, ako mislish da ove osobine povezujem nuzno s tvojom majkom, zaista se nadam da nije u tome sluchaj, ali ako jeste, shta cesh, morash biti svestan da je njen problem, ne tvoj.
Sasvim se slazem s ovim shto su ti rekle Dina, m.. onda, beodechko. Morash Myto da shvatish da zivish prvenstveno SVOJ tj. TVOJ zivot na kojeg ni roditelji, pogotovo poshto si punoletan, nemaju vishe prava. Ne zelim da zvuchim neupucen, samo me chudi shto se nisi osamostalio znatno ranije tako da ne zavisish o maminim ponashanjima. Beodechko ti je sugerisao, sa chim se slazem, da ne radish te "zenske" poslove pred njom, ako joj to bash tako ide na zivce, iako kao shto m.. podseti ima bezbroj primera kako hetero mushhkarci upravo rade te "zenske" poslove. No, sada izgleda da je kasno i za to. Tvoja mama jeste preshla granice njenim bezobzirnim ponashanjem shto jako boli kada dodje od mame. Medjutim, MORACESH da ju prebolish! Moracesh da ju otpishesh ako nastavi da bude ovakva ili josh i gora. Nisi jedini ko prolazi/je prolazio kroz ove stvari, mada, srecom, ja bash nisam imao bash takva negativna iskustva s roditeljima mi, jedan od razloga je shto sam se osamostalio prilichno rano. Ali, znam iz pricha nekih drugih ljudi da su imali ovakva ili josh i gora iskustva s roditeljima (ukljuchujuci i mame) i tu nije bilo drugog reshenja do- prekida svih odnosa.
Nadati se je da ce ti se mama opametiti na vreme, ako ne i ako te nastavi maltretirati (kao ta kradja tvojih kola s njene strane te vredjajuca pisma) moracesh ne samo da prekinesh sve odnose s njom vec i uci u borbu da ju nauchish lekciju- a, lekcija koju tvoja mama treba da nauchi je da NE moze da ugrozava zivot ni imovinu drugih osoba (ironichno, mama ti je a ponasha se kao ljuti tudji dushmanin), NE moze da shikanira bez posledica po nju.

Puno srece Myto i BUDI JAK!
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ovo je pre ispad pred roditeljima...
Blejim ja na prozoru juce, i vidim drugaricu iz osnovne kako prolazi, obradujem se tu, viknem, vikne ona...
E sad, u sobi su mama, ocuh i baka. I cuju sledece dovikivanje:

Ja: Mirjana!
M: Ooooo, Julija! Cekaj, zar ne bi trebalo da je obrnuto, da sam ja Julija i da sam tu gore?

Iskulirali su. :)
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by the1whowished
Ovo je pre ispad pred roditeljima...
Blejim ja na prozoru juce, i vidim drugaricu iz osnovne kako prolazi, obradujem se tu, viknem, vikne ona...
E sad, u sobi su mama, ocuh i baka. I cuju sledece dovikivanje:

Ja: Mirjana!
M: Ooooo, Julija! Cekaj, zar ne bi trebalo da je obrnuto, da sam ja Julija i da sam tu gore?

Iskulirali su. :)
:lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
gledam s ocem dnevnik. on komentira politicare i za jednoga kaze 'e baš je peder', a onda se trzne, pogleda prema meni i kaze 'pardon'. :lol:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Myto, ja da sam na tvom mestu ne bih joj se vise u zivotu javila, uzela bih SVOJ auto NA SILU ako treba i nestala iz njenog zivota.

TO sto je ona majka, ona se samo tako zove, to NIJE MAJKA i ne treba ti takva u zivotu!
Moja da je takva momenta jednog ne bih zalila da zauvek prekinem svaki kontakt sa njom!
By zez_82
Originally posted by Sixto

On: 'Spavas van kuce 25 dana od mogucih 30 u mesecu! Pa dovedi tu snajku na kafu nismo valjda sugavi'!

Mislim se, bila ti je snajka, mesala beton letos kad smo razvodili grejanje! :rotflmao:

Nekad pomislim da je nemoguce biti toliko nesvestan svog deteta, tj da u stvari znaju, ali se jaaaako dobro zabavljaju! :lol:

Hahahaha fenomenalno!!! :botox:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!