Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Beogradjanka86
Za to ce znati svii DOBRONAMERNI ljudi, nemam potrebu da paradiram time, nemam prosto znam kakvi su ljudi kako pojedinci razmisljaju i kad vec ne mogu da shvate nek cuju nek sumnjaju mene to savrseno ne interesuje. Ja sebe ovim osudjujem na zivot sa devojkom koju volim, osudjujem na to da ostvarim potomstvo sa covekom koji zna sta sam i koji je isti kao ja rodjen takav. Ja naravno niti planiram da zivim niti brak,samo dete sa covekom koga zelim da cenim kao coveka i prijatelja a ne muza. Brak je nevazan. I moja devojka se sa tim slaze i ja nju podrzavam na isto jer obe zelimo decu, i to nije samo to je urodjen materinski instinkt bez koga se nasa vrsta ne bi nastavila, meni je zao ako je to tebi pos >samo.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ne razumem poslednju recenicu, aj ispravi.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Originally posted by Beogradjanka86

Za to ce znati svii DOBRONAMERNI ljudi, nemam potrebu da paradiram time, nemam prosto znam kakvi su ljudi kako pojedinci razmisljaju i kad vec ne mogu da shvate nek cuju nek sumnjaju mene to savrseno ne interesuje. Ja sebe ovim osudjujem na zivot sa devojkom koju volim, osudjujem na to da ostvarim potomstvo sa covekom koji zna sta sam i koji je isti kao ja rodjen takav. Ja naravno niti planiram da zivim niti brak,samo dete sa covekom koga zelim da cenim kao coveka i prijatelja a ne muza. Brak je nevazan. I moja devojka se sa tim slaze i ja nju podrzavam na isto jer obe zelimo decu, i to nije samo to je urodjen materinski instinkt bez koga se nasa vrsta ne bi nastavila, meni je zao ako je to tebi pos >samo.
ako je to tebi ok, zasto se pravdas? razliciti smo.

Sto se tice teme - prekomplikovano za mene.
Korisnikov avatar
By Zwezdica

ako je to tebi pod >samo.
Aham, ok..

Meni je pod samo, jer ja ne zelim decu, i bitniji mi je kvalitetan partnerski odnos, nego dete, ali ok, svako u zivotu ima drugacije prioritete.
Korisnikov avatar
By Beogradjanka86
Pa temu je pokrenuo neko ko verovatno razmislja o istom i ja se ne pravdam vec govorim cinjenice, polemisem, debatujem. Ne znaci mi nista ako me neko podrzi ili ne podrzi ja sam se od toga ogradila, rekla sam onaj ko zeli isto TAJ ce razumeti, onaj ko ne razume nije trebao ulaziti u temu, a mozda je ipak i trebao jer ovako mogu da u ,hajde mogu slobodno reci replici objasniti mnogo shire nego jednim postom.
Korisnikov avatar
By Madonna
voleo bih da imam dete/decu ali sumnjam da ću imati. ali ako ipak budem, ili ću usvojiti, ili bih sa nekom prijateljicom pravio đecu. u svakom slučaju to ne bi bila surogat majka, niti neka osoba koju ne poznajem, tu osobu bih morao da volim kao prijatelja, da nam se planovi, očekivanja, razmišljanja na tu temu poklope da ne bismo kasnije ispaštali ni mi ni deca. što se tiče života u laži, dete bi imalo 2x mamu i 2x tatu ili 3x tatu i mamu, ili četu očeva i majki. zašto je ok da dete ima 2 mame ili dva oca ili samo jedno, a nije ok da ima mamu i 2x tatu ili bilo koju od navedenih kombinacija. uostalom to nisu ni tate ni mame osim onih bioloških, već osobe koje ga vole više od sebe samih i koje ga odgajaju i vaspitavaju :drama: :gotika:
I nazalost ja znam da su pare uvek problem i ja tom detetu kao zrela i odrasla osoba zelim da priustim normalan zivot a ne znam da li cu mocu sama. Zatim, covek sa kim bi to uradila bi znao sta sam ja, i ja znam sta je on i jako mi je bitno da niko nikoga ne laze! Nazalost opet moram da kazem, ovo je Srbija i moramo da se mi mali prolazni ljudi snadjemo kako znamo da ispunimo svoj zivot i da budemo srecni. Ja imam devojku i zelim sve sa njom. Imala sam isto tako jaku vezu i pre ove ali je pukla i znam da nikad ne mogu da kazem da je to zena sa kojom cu provesti ceo zivot, ali tome stremim i nadam se da ce umeti da ceni ono shto ja zapravo jesam. Hocu da kazem da sam shvatila koliko smo svi mi na ovom svetu usamljeni, kao shto je neko ovde napisao, i ne samo mi homoseksualci nego svi, ali ljudi tu realnost ne prihvataju jer je jako teska. To moze da shvati samo onaj koga pogodi takva nesreca. Izgubiti jako dragu osobu nemati sa njom cak ni dete... sta vam osraje tada.. uspomena i opet ulazak u neku novu neizvesnu vezu bez cilja. Ljubav jeste lepa ali je ne treba precenjivati
svaki tvoj post ovde mi je malo.. scary, kao da ti gori pod nogama, kao da ćeš, ako prođe još neko vreme a ti ne rodiš, uraditi sve samo da to ostvariš no matter what.
Korisnikov avatar
By Beogradjanka86
nazalost to je tema, veruj mi da sam usla u neku temu npr kako napraviti zmaja od papira ja ne bih pricala o deci i pederima :) no hard feelings.
Korisnikov avatar
By pochi
Oooo. Zasto su ljudi opsednuti reprodukcijom kada je ceo svet zahvatila ekonomska kriza? Mislim,razumem kada se to jednostavno DESI( lik nije izvadio na vreme i to je visa sila :lol: ) ali da TOLIKO forsiras nesto. smooooor
Kada bilo ko u mom prosustvu i pomisli na to uvek napomenem: Tvoja deca nece imati vodu za pice ako nastavis da se tusiras po 20min. Deteta mogu da se odreknu,al tusiranja nikako :D
Korisnikov avatar
By pochi
Trebalo bi da malo manje zelimo svasta a malo vise mislimo i meditiramo. :lol:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Covek jednostavno godinama postane rob svojih strahova i pritisaka drustva koje nam namece norme, te nemamo vise ni volje ni snage, a ni vremena da se borimo protiv vetrenjaca, jer bioloski sat otkucava i dosadilo nam da nas ljudi gledaju kao neke (sad vec malo matorije) cudake koji su 'dovoljni sami sebi'. Dovoljan razloga za ovako kompromisno resenje - brak iz interesa ili straha od neizvesne samotne buducnosti?

Mislim da ova kombinacija ( lez + gay = dete) nije losa stvar, svako je slobodan da radi sta god hoce, ali samo kao, recimo, neki specifican slucaj, a ne kao nesto sto se generalno preporucuje homo ljudima kao idealno resenje (sa ovog foruma nedaj boze) usled krajnje ocajne situacije polozaja lgtb ljudi kod nas.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ako bi se ukazala neka pogodna lezbejkica... pa što da ne... bio bih spreman da napravimo bebu, pa šta bude.
Baš da vidim da li su istinite priče da roditeljstvo donosi jedan sasvim novi pogled na smisao života.
:paki:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Drakche

...
Mislim da ova kombinacija ( lez + gay = dete) nije losa stvar, svako je slobodan da radi sta god hoce, ali samo kao, recimo, neki specifican slucaj, a ne kao nesto sto se generalno preporucuje homo ljudima kao idealno resenje (sa ovog foruma nedaj boze) usled krajnje ocajne situacije polozaja lgtb ljudi kod nas.
Upravo. Generalna preporuka moze da bude jedino izjednacenost u pravima sa heteroseksualnim osobama tj da deca rastu sa mamom i tatom, mamom i mamom ili tatom i tatom.

Ali to ne znaci da ljudi u pojedinacnim situacijama ne mogu da zive i u poliamoriji i u dogovornoj zajednici ili da budu samohrani roditelji ili nekom cetvrtom obliku zivota i da to bude zadovoljavajuce i za njih i za decu.

Ja znam i slucajeve da strejt osobe dobiju dete a da su samo prijatelji. Ako ne nadju Mr Pravog ili Mrs Pravu to ne znaci da treba da ostanu i bez deteta. I da je za zenu odmah izlaz da bude samohrana majka. Ja prva iako maksimalno podrzavam zene kad tako nesto odluce ne verujem da bih ikad bila spremna za takvu odluku. Isto u vezi jedan na jedan osecala sam se kao sa lancima i ideja o detetu mi je bila mucna. A kad pomislim na dete koje odrasta u sarenoj zajednici vise ljudi sa slobodom i raznim uticajima odmah se osmehujem. Vazno da osoba upozna i sebe i svoje zelje i mogucnosti i granice da ne unesreci i sebe i druge osobe, prvenstveno dete koje nije trazilo da se rodi.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Null

voleo bih da imam dete/decu ali sumnjam da ću imati. ali ako ipak budem, ili ću usvojiti, ili bih sa nekom prijateljicom pravio đecu. u svakom slučaju to ne bi bila surogat majka, niti neka osoba koju ne poznajem, tu osobu bih morao da volim kao prijatelja, da nam se planovi, očekivanja, razmišljanja na tu temu poklope da ne bismo kasnije ispaštali ni mi ni deca. što se tiče života u laži, dete bi imalo 2x mamu i 2x tatu ili 3x tatu i mamu, ili četu očeva i majki. zašto je ok da dete ima 2 mame ili dva oca ili samo jedno, a nije ok da ima mamu i 2x tatu ili bilo koju od navedenih kombinacija. uostalom to nisu ni tate ni mame osim onih bioloških, već osobe koje ga vole više od sebe samih i koje ga odgajaju i vaspitavaju :drama: :gotika:

...
:up:
Korisnikov avatar
By (Hilbert)
Ne zelim dete, ali ako neko zeli, i ovo ne radi ni iz kog drugog razloga, sto da ne, bas lepo.
By alexandermagic
Originally posted by Null

:sweet:

OnT: Brak ne bih sklopio nikad i ni s kim. Bilo da se radi o muškarcu, bilo o ženi.

Dijete ću imati, a stvaranje iluzije o skladnom hetero braku i obitelji zbog okruženja nalazim nepotrebnim.
By CoParenting
Pozdrav svima,

Konacno sam naisao na forum gde se razmatraju stvari za koje sam zainteresovan. Citao sam poruke i razmisljanja razlicitih ljudi, pa da i ja iznesem neka svoja.

Pre svega mislim da to sto je neko gay, nikako ne znaci da ne zeli decu, da ih ne voli i da se ne bi istinski posvetio njihovom podizanju. Smatram da je roditeljski instinkt podjednako jak i kod gay ljudi. Protivnik sam misljenja koje je neko izneo ovde, ode lezbejka u banku spermu i gotova stvar. Sva istrazivanja su pokazala, da to ostavlja snazan psiholoski efekat na decu, da ne znaju ko im je otac. Uostalom iz tog razloga mnoge drzave su ukinule koncept anonimnih donora (SAD, Velika Britanija, Australija), mislim da anonimni donori jos jedino opstaju u Danskoj.

Zato medju gay ljudima (ali i ne samo njima) preovladava koncept koji se zove CoParenting (ili Intended Parents), gde npr. lezbejski par, ili lezbejka, ili str8 zena, pronalazi buduceg oca svog deteta ili deca, i dogovara sa njim u kojoj ce meri biti ukljucen u odgoj dece (Beogradjanka86 svidjaju mi se tvoja razmisljanja, i to moze biti poptpuna ukljucenost, ili kao sto je neko naveo da recimo vikendom dete bude kod oca, ili kako god, razumni ljudi se uvek mogu dogovoriti). To je vrlo zastupljeno u razvijenim drzavama, postoje cak i agencije koje spajaju ljude zainteresovane za ovo, u Velikoj Britaniji i sajt (Pride Angel).

Dakle da ne smaram puno prvi put :trep: Vrlo sam zainteresovan da sa lezbejkom, lezbejskim parom ili single str8 woman (sto kazu na zapadu) dobijem dete (decu :trep: ). I to ne radim zato sto to sredina hoce (jer zabole me k. za nju), vec sto obozavam decu i hocu da se ostvarim kao roditelj. O ovom sam dugo razmisljao, a kad sam video svog prijatelja letos, koji je gay i zivi u Australiji (radi kao doktor, sto je tamo vrlo placeno), i ima troje preslatke dece sa jednim lezbejskim parom, i u cije je podizanje aktivno ukljucen, dobio sam jos jaci podstrek.

Jednostavno, zavrsio sam faks, radim u dobroj multinacionalnoj kompaniji. I hocu da se ostvarim kao roditelj, i opet kazem ne zbog uticaja sredine, vec iskljucivo sopstvenih zelja. Da me ne zanimaju deca, nikad se ne bih upustio u ovo.

Pa eto ako ima zainteresovanih devojaka, zena mogu me kontaktirati na pvt, ili na mail i msg: co_parenting_srb@yahoo.com
Prvo dobro upoznavanje, a posle ko zna...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by CoParenting

...

... Protivnik sam misljenja koje je neko izneo ovde, ode lezbejka u banku spermu i gotova stvar. Sva istrazivanja su pokazala, da to ostavlja snazan psiholoski efekat na decu, da ne znaju ko im je otac. Uostalom iz tog razloga mnoge drzave su ukinule koncept anonimnih donora (SAD, Velika Britanija, Australija), mislim da anonimni donori jos jedino opstaju u Danskoj.

...
Donori su anonimni i u Makedoniji. Tamo zena mora da potpise neku potvrdu da se sa tim slozila i da nece traziti nikad oca deteta.

Da li su se ta istrazivanja bavila singl zenama ili su ukljucene i lezbejke? Te porodice se ponesto razlikuju jer su u prvoj samo dete i zena a u drugoj dve mame i dete... Ako mislimo da su deca u ovoj drugoj porodici nezadovoljna nesto i imaju potrebu da tragaju za ocem nismo li protiv gay roditeljstva? Da li deca u hetero porodicama imaju potrebu da tragaju za jos jednom mamom jer im mama i tata nisu dovoljni? Ako nemaju zasto bi dete u porodici sa mamom i mamom moralo da bude nezadovoljno sto nema tatu? Mislim da se detetu moze objasniti da u nekim porodicama postoje dete i roditelj, negde mama, tata i dete, a negde mama, mama i dete, zatim tata, tata i dete i jos da dodam moju omiljenu vise osoba i dete. Detetu se objasni da su sve te porodice razlicite ali iste po ljubavi i tome slicno, i da nema razloga za nezadovoljstvo u kojoj god od njih da je rodjeno...
By CoParenting
Tungi, nisam iz Somobra. Rodjeni sam Beogradjanin sto bi se reklo i u njemu zivim :carica:
By CoParenting
Dina,

Istrazivanje je obuhvatilo i samohrane majke i lezbejske parove, i u tome nije poenta. Radi se o tome, o situaciji da dete ima bioloskog oca, od njega nosi genetski materijal, njegove gene, a nikad nece saznati ko mu je otac.
Jednostavno to je jedan snazan poriv unutrasnji da saznas od koga vuces korene, i to je svojstveno svoj deci. U ostalom bas je bilo dobra emisija na nacionalnoj geografiji, i to o deci koja su stvorena od donora iz banke sperme, i koja su danas mladici i adolescenti. O tome koliko im je tesko bilo odrastanje sto ne znaju bioloskog oca, zakljucak je bio da su oni kao neki mutanti...

Nasla si primer gde su anonimni donori, Makedonija, pa dobro verujem da su SAD, Velika Britanija i slicne drzave mnogo naprednije po tom pitanju.

Imas i mnostvo primera, gde su bioloski roditelji ostavili dete, odhrane ga i podignu ga adoptivni roditelji, i ono kad odraste, krene da traga za biolskim roditeljima, uspostavi dobar odnos sa njima, pa im se cak i vrati. Znaci traga za biolskim roditeljima, koji su bili toliki skotovi da ga ostave na ulici ili u sirotistu, kad je bilo bespomocna beba.

Gay roditeljstvo, nisam protiv njega, istrazivanja su i tu pokazala da se ona mogu odraziti cak i pozitivnije na razvoj i napredak deteta. Ali u Srbiji? Pa u Srbiji su gay roditelji van zakona. I kad ce to biti, za jedno 150 godina? Nazalost u Srbiji se stvari odvijaju jako sporo. Tu banku sperme su najavljivali jos 2007, zakon je donet 2009. Sad je 2011 a banke sperme jos uvek nema. Kod nas se stvari razvijaju brzionom lenjivca, a on je bas brz, ako si nekad gledala kako se krece :cvetduga:

Da zivimo prosecno 500 godina, vredelo bi to cekati u Srbiji, a ovako...

No naravno Dina ti imas apsolutno pravo na svoje misljenje i uvek ces se rukovoditi njime. Ja sam zastupam ovaj stav, i smatram da nije cudo sto taj koncept toliko uzima maha i u vrlo razvijenim i naprednim zemljama, gde je i gay roditeljstvo realno moguce.
Korisnikov avatar
By Dina
CoParenting,
Nisam slucajno navela primer Makedonije. To je zemlja u koju nase zene najcesce idu kada jer rec o vto sa doniranom spermom. I tamo je tako kako sam navela - za sad. Ja nisam pratila da je anonimno donatorstvo ukinuto i na drugim mestima, ali verujem da je tako kako kazes. Tu emisiju nisam gledala, ali jeste moja majka pa znam o cemu se radi. Ono sto ja mislim jeste da je to ipak shou tj da su za potrebe gledalista uzeti slucajevi gde su deca zaista patila zbog nemanja jednog bioloskog roditelja kako bi emisija bila zanimljiva... Ne sumnjam da deca zele da saznaju cinjenice o svom rodjenju. Ali to ne znaci da pate. Usvojena deca zele da zaokruze sliku o svom zivotu, da upitaju tog bioloskog roditelja zasto... ali to ne znaci da su ona izlozena ne znam kakvoj patnji zbog toga ili da ce napustiti svoje roditelje i vratiti se onim bioloskim, ja nisam cula ni za jedan takav slucaj a znam za prilicno slucajeva usvajanja. Ja duboko verujem da je roditelj samo onaj koji odgoji dete. Naravno da postoji genetsko ali svo to nasledje i magicno dejstvo slicnosti roditelja i deteta dolazi do izrazaja onda kada je bioloski roditelj istovremeno i onaj koji odgaja. Tada je tesko razdvojiti sta je stiglo od onog bioloskog a sta je dete naucilo odrastajuci u toj porodici. Tada dete moze biti vezano i za lose roditelje jer su oni jedini za koje zna. Npr droga i alkoholizam nisu nikakve nasledne bolesti ali jesu bolesti zavisnosti. Ako dete celog zivota odrasta uz zavisnika to ponasanje moze i njemu postati neki model cak i ako to nije zelelo. Ako je iz takve porodice izdvojeno i usvojeno ono nema kontakt sa takvim ponasanjem i susrece se sa drugim nacinima resavanja problema pa ih i usvaja. Kod donatora sperme nije neka takva prica jer su oni zeleli da pomognu nekom da ostvari roditeljstvo a i mozda im je trebao novac, mozda i jedno i drugo. Ali nema te price o ostavljanju vec rodjenog deteta. Tako da se te price ponesto razlikuju, sto opet ne znaci da dete nece zeleti da potrazi tog bioloskog oca donatora sperme, mislim da je opet rec o zaokruzivanju zivotne price.

Ipak sve zajednice imaju manjkavosti koje mogu da se odraze na dete prvenstveno mislim ako roditelji sami sa sobom nisu uvereni da je to najbolji put i da su oni pravi roditelji. Strejt parovi kad ulaze u brak to najcesce cine zbog medjusobne ljubavi. Lezbejska zajednica je mozda potencijalno rizicnija za napad na dete iz spoljnjeg sveta nego zajednica gaya i lezbejke ali unutrasnja slika je bolja. Unutrasnja slika je zapravo ista kao i kod strejt para, mame su se vencale (da li zakonski ili u svojim srcima vec zavisno od zemlje u kojoj su) i dobile dete iz ljubavi. One su isle za svojim snovima i dete svakodnevno oseca tu toplinu i ostvarenje snova. Sa druge strane sumnjam da je san lezbejke i gaya bio da gledaju jedno drugo svakog dana. Dobro i strejt parovi se mogu razvesti ali oni uvek mogu da odgovore na pitanja deteta da su se nekad voleli, da su nekad pratili snove itd. S te strane (po meni bar) bolja situacija je kad je otac gay a majka biseks ili strejt i da je (bila) zaljubljena u njega. To samo u onom slucaju kad tu svoju ljubav moze da pretvori u nesto drugo, kad prihvata homoseksualnost partnera i ako uspeju da uspostave dobar odnos u nekoj dimenziji. Tada ta zena moze da kaze da je pratila ono "idi kuda te srce vodi", cak da je ekstreman slucaj tog pravila, doveden do krajnosti i po svaku cenu. Druga strana to bas ne moze da kaze ali dete bar ima jednu osobu koja nije pravila kompromis i koja bi bila tu i da nije deteta. To moze da bude poruka da neke osobe prate svoje srce a neke nacine kompromise, pa neka ono vidi prema sebi kako ce biti u njegovom zivotu i koji mu se put cini boljim... Sa druge strane spoj gaya i lezbejke moze da optereti dete, moze mu delovati da su ti ljudi zrtve njegovog rodjenja, da srca zele da im budu negde drugde ali eto sticajem zivotnih okolnosti su tu. Ne mora to da se ni kaze, dete oseca energiju ovakvu ili onakvu. Pri tom nisam ja protiv nijednog oblika roditeljstva samo sam da ljudi dobro promisle pre rodjenja deteta i upoznaju sebe i izgrade medjusobni odnos.
By CoParenting
Dina,

Gresis, emisija nije bila show, vec vrlo sistematski i istrazivacki odradjena emisija. Nacionalna geografija pravi emisije na osnovu studioznih cinjenica, a ne rekla kazala. Recimo bila je i emisija o biseksualnosti, da li ona postoji ili je samo neki vid prikrivanja kod gay ljudi. Emisija je pratila istrazivanje jednog naucnika koji je gay i koji je imao predubedjenje da biseksualnost istinski ne postoji. Pratili su reakcije na mozgu kod biseksualnih ljudi, nadrazaje, kada su izlozeni gay i str8 stimulansima:cheer: i na kraju je on sam zakljucio da biseksualni ljudi zaista postoje.

Vidis, ja sam taj slucaj licno video da dete juri za bioloskom majkom. U prvoj firmi u kojoj sam radio, sredovecna zena se odrekla svog sina kad je bio beba. Posle je dobila 2 cerke sa muzem kojima je bila ne znam kako dobra majka, puna ljubavi i darezljiva. I posle svega toga on je kao mladic od 20 i kusur godina, dolazi i trazio i hteo ne znam kakav odnos. A ona je cak pokusavala da ga zloupotrebi za neke prljave radnje u svom tekucem zivotu. Jednom recju odvratno. A to sto ti verujes da je onaj sto odgoji dete roditelj, moralno je ispravno ali ne bude tako uvek. Uostalom i moj pomenuti prijatelj iz Australije je naveo to nepoznavanje bioloskog oca i taj efekat na dete, kao razlog zasto je tamo ukinuto anonimno donorstvo. Jednostavno to je jedan, jak ugradjen instinkt kod ljudi da saznaju bioloske roditelje, i nije dzaba poceo da se devalvira koncept anonimnog donorstva, nije to uradio neko iz obesti, vec na osnovu cinjenica i iskustva.

A tu je i malo mislim moralna dilema, tebi je otac deteta neko o kome nemas pojma, koga nikad nisi videla. Za banku sperme je vazno da je cist sto se tice STD, a oni ce mu mozda meriti IQ? I kako ces spreciti da dete rodjeno iz banke sperme recimo ne stupi jednog dana u odnos sa nekim rodjakom bioloskog oca. Kao pratice to, a kako? U Srbiji, gde jos preovladava stav da ej bolje da dete raste uz narkomane roditelje, nego da preuzmu socijalne ustave brigu o njemu.

I jos da dodam, mislim da bi dete u situaciji gde su mu roditelji istopolni, u sredini kakava je Srbija, bilo u mnogo tezoj situaciji, nego gde ima lezbejku i gaya koji "glume" str8 par. U konzervativnoj sredini, sva deca imaju oca i majku, a ona u periodu odrastanja, pubertetu, treba da prihvati da ima dve majke ili dva oca, i kaze svojim drugarima? Pa svi bi ga odbacili, totalno bi bilo izolavano. U nekoj kasnijoj fazi, zrelijoj, moglo bi da se nosi sa time, ali kad je malo ili u periodu puberteta? Mozda bi bilo moralno ispravnije, i svakako bi, ali za dete vrlo vrlo tesko.
Korisnikov avatar
By Beogradjanka86
Tako je, klinci znaju da budu jako surovi prema vrsnjacima koji se razlikuju i to moze da ostavi velike posledice na dete.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!