Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
#663909
Slika Guverner američke savezne države New Jersey u četvrtak je potpisao zakon koji će istospolnim parovima omogućiti sklapanje građanske zajednice, sa svim bračnim pravima i odgovornostima, ali se ona neće službeno nazivati brakom.

Zakon čini New Jersey trećom saveznom državom u SAD-u koja uvodi institut građanske zajednice i petom koja istospolnim parovima nudi neku verziju braka.

Connecticut i Vermont dopuštaju homoseksualcima građanske zajednice, Massachusetts im omogućuje sklapanja braka, a Kalifornija ima partnerstvo u zajedničkom kućanstvu, koje jamči sva bračna prava.

Potpisivanju zakona nazočilo je oko 150 aktivista za prava homoseksualaca koji ipak smatraju da je on tek jedan korak prema potpunom izjednačavanju s brakom.

"Iako smo time dobili određena prava, rastužuje nas različit tretman ljudskih bića", rekla je jedna aktivistkinja.

Zakon je posljedica odluke Vrhovnog suda države New Jersey prema kojoj svi istospolni parovi moraju imati ista prava kao i vjenčani raznospolni.

Aktivisti su najviše nezadovoljni činjenicom da će gradonačelnici, kao i u slučaju heteroseksualnih parova, moći odbiti izvesti obred civilnog partnerstva, što se neki već najavili.

Ipak, neki pravni stručnjaci smatraju da ako oni nastave vjenčavati raznospolne partnere, a odbiju to učiniti gayevima i lezbijkama, mogu biti optuženi na temelju zakona o zaštiti ljudskih prava.

Zakon će stupiti na snagu 19. veljače, a parovi koji se prijave za registraciju građanske zajednice morat će čekati na ceremoniju tri dana, isto kao i heteroseksualni parovi za stupanje u brak.


www.net.hr
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!