Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Inspirirala me tema od Clodia na ovo, kao i moj zadnji komentar tamo napisan, kada sam opisala kakve se sve bljuvotine dogadjaju straight zenama koje radjaju i kako je to sve grozno :D , a onda sa sjetih jednog frenda koji mi je prije par godina Reko - pa normalno da si lezba , ja da sam zena isto bi bio lezba, pa nisam kreten da budem ko straight zene....sto me je nasmijalo a i Slažem se, straight zene stvarno svakakve sokove dozive u svom životu i sigurno im je teze nego nama jer radjaju i ima jos problema sa kojima se susreću itd...

E sad sta bi bilo da pederi ili straight likovi radjaju. Gdje bi ta djeca zavrsila? Na abortusu ili gdje? Biste li poklekli pred mukama i abortirali ili biste se zrtvovali? :lol: :saksofon:
Korisnikov avatar
By scout_finch
svakako bi u nekim delovima sveta bilo lakse/dozvoljeno zato sto ipak kroz celu istoriju drustvena pravila odredjuju skoro iskljucivo muskarci. e sad, da li bi cesce procentalno abortirali od zena, to ne znam, mozda i ne.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Govorimo li o paralelnom univerzumu gde samo muškarci rađaju, ili rađaju i muškarci i žene? I jedno i drugo bi od vremena pa do sad proizvelo potpuno drugačiji tok istorije i društvenu hijerarhiju da mislim da nema preterano smisla praviti takva poređenja. Dete treba nositi u sebi 9 meseci, potom dojiti, te predano maziti i paziti godinama, i to je itekako jedan od uzroka patrijarhata i rodnih uloga koji postoje i dan danas.

Pritom, ne kažem da su te pojave danas, u 21. veku, preterano fer i opravdane, no imale su itekako smisla vekovima i milenijumima unazad: u pećinsko doba trudna ženka ne može da ide u lov recimo; čak i u doba razvoja agrikulture, opet, nije sposobna za rad u polju ili uzgajanje stoke, te mora da se osloni na muškarca, koji je svakako već fizički jači... patrijarhalne uloge (žena->da rađa, muškarac->da privređuje, pa čak i ona odvratna "ona da rađa, on da brani" :lol: ) ipak vuku korene iz te čiste biološke, ne-ideološke dihotomije muškarca i žene (iako su se vremenom itekako otele kontroli, pogotovo pod okriljem nekih religijskih institucija). Stoga mi ova tema i nema previše smisla.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Očinski instinkt ne postoji. Mit o njemu je stvoren da bi muškarci imali prihvatljiv naziv za nametanje pravila deci koju često oblikuju kao produženu ruku koja ne češe sopstveni svrab jer mora da ga istrpi dok se očevi rukuju sa drugim muškarcima koje ne zanima tuđi svrab jer tuđa ruka svrab ne češe. A ljudi veruju da dlan svrbi kad čovek treba da dobije nešto vredno.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811087#p2811087]ZlatnaPtica napisao:[/url]Govorimo li o paralelnom univerzumu gde samo muškarci rađaju, ili rađaju i muškarci i žene? I jedno i drugo bi od vremena pa do sad proizvelo potpuno drugačiji tok istorije i društvenu hijerarhiju da mislim da nema preterano smisla praviti takva poređenja. Dete treba nositi u sebi 9 meseci, potom dojiti, te predano maziti i paziti godinama, i to je itekako jedan od uzroka patrijarhata i rodnih uloga koji postoje i dan danas.
Govorimo da rađaju muškarci, dakle, nemojte miješat žene u ovu temu :D niti išta uspoređivat..
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ali muskarac bez zene ne postoji, ne mozes da izolujes

ni meni nije jasan konteks. jel pitanje kad bi u ovom trenutku odjednom svi muskarci krenuli da radjaju ili kad bi oduvek mogli da radjaju?
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811091#p2811091]Anhedonie napisao:[/url]ali muskarac bez zene ne postoji, ne mozes da izolujes

ni meni nije jasan konteks. jel pitanje kad bi u ovom trenutku odjednom svi muskarci krenuli da radjaju ili kad bi oduvek mogli da radjaju?
interesantna su oba konteksta. Ali recimo kad bi odjednom krenuli rađat hipotetski, jer da su oduvijek mogli rađat- već bi to bilo normalizirano tako da nije interesantno previše. Mada možete komentirat oba slučaja.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811089#p2811089]Dark Walker napisao:[/url]Očinski instinkt ne postoji. Mit o njemu je stvoren da bi muškarci imali prihvatljiv naziv za nametanje pravila deci koju često oblikuju kao produženu ruku koja ne češe sopstveni svrab jer mora da ga istrpi dok se očevi rukuju sa drugim muškarcima koje ne zanima tuđi svrab jer tuđa ruka svrab ne češe. A ljudi veruju da dlan svrbi kad čovek treba da dobije nešto vredno.
Smatram da ne postoji niti majčinski instinkt. Već je to plod nekih ljudskih nagađanja i uvriježenog mišljenja, možda nešto kao predrasuda. Straight žene jednostavno izda vlastito tijelo koje je programirano da imaju djecu. Dakle, kao što vidite, većina straight žena postane majka iznenada, rjeđe planirano. Zatim, gdje se tu ogleda majčinski instinkt. Izgleda kao da straight žena služe kao neka vrsta inkubatora, dakle niti šire svoju lozu, niti svoje prezime niti išta pa kakv im je onda interes da imaju djecu? Ovako gledano kroz povijest tj. istoriju postojanja ljudskog roda. Žene su jednostavno izdane vlastitim tijelom. Zatim, mnoga djeca su u prošlosti umirala jer bi ih vlastita majka zatiskala ili izgnječila na spavanju recimo kad ih je držala u krevetu ili su se udavila u mlijeku, hrani itd, ako izuzmemo normalno učestale bolesti od kojih su umirala djeca. Naravno da su žene to pokušavale prikriti. - vlastitu pogrešku.

Eh sada, današnje majke također nemaju neki majčinski instinkt, jednostavno ne možemo govoriti o urođenom instinktu. Mnoge trebaju pomoć bilo patronažnih sestara koje dolaze u posjet bilo čiju, mnoge se boje primit svoje dijete u ruke-.. Moja tetka recimo ne voli provoditi previše vremena sa svojim djetetom, otvoreno je to priznala ai vidi se, pa ga je samo od malena davala na čuvanje, sad vrtići i tako. Ona je uspješna pravnica i ono, ne voli djecu, a tetak je dijete i hranio na bočicu sa onim mlijekom za bebe, jer ona nije imala osjećaj za to- da dijete sere, da mora da jede itd. Tako da su morali platiti stručnu pomoć. Naravno, moja tetka je izuzeto dobar roditelj i strog odgajatelj, al nije za baš malu djecu koja se ne znaju brinut o sebi. Sasvim razumljivo.

Ugavnom, da skratim- ne vjerujem u postojanje majčinskog instinkta :D smatram ga predrasudom nametnutom ono iz kamenog doba. Jednostavno - velika laž..
Ali, ovo je bilo skretanje sa teme.
Korisnikov avatar
By gossip
Sa svojih nepunih 29 godina imao sam sexdate-ove,vezice,ozb veze,verdibu i u svemu tome sam jako bio rigorozan kada je sex u pitanju,higijena i zastita. Nikada nisam imao sex bez kondoma. Tako da u mom slucaju do trudnoce ne bi ni doslo. E sad...ako kojim cudom bih zatrudneo....ja na roditeljstvo gledam kao momenat gde je dete uvek bilo i uvek bice na prvom mestu,pa ako sam osetio da sam se dosta "iziveo" rodio bih dete i odgajao ga sa ili bez saglasnosti/ucesca druge strane,medjutim ako osetim da mi jos nije vreme za to onda bih prekinuo trudnocu,
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Okay, dakle, mogu da rađam odjednom.

Meni je to iskreno strava, jer mi na najlakši način rešava pitanje potomstva/roditeljstva - ako budem želeo decu (tamo nakon 30, recimo), mogao bih sam da rodim, bez da se bakćem sa vratolomijama usvajanja deteta, surogat materinstvom i sl. A kad bi se desila trudnoća pre toga - abortirao bih bez mnogo razmišljanja. I generalno sve što smatram o abortusu kao pojavi i temi važi i u slučaju da se ja sutra rodim sa matericom. Jesam li sad odgovorio na zadatu temu konačno? :lol:
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811116#p2811116]gossip napisao:[/url]Sa svojih nepunih 29 godina imao sam sexdate-ove,vezice,ozb veze,verdibu i u svemu tome sam jako bio rigorozan kada je sex u pitanju,higijena i zastita. Nikada nisam imao sex bez kondoma. Tako da u mom slucaju do trudnoce ne bi ni doslo. E sad...ako kojim cudom bih zatrudneo....ja na roditeljstvo gledam kao momenat gde je dete uvek bilo i uvek bice na prvom mestu,pa ako sam osetio da sam se dosta "iziveo" rodio bih dete i odgajao ga sa ili bez saglasnosti/ucesca druge strane,medjutim ako osetim da mi jos nije vreme za to onda bih prekinuo trudnocu,
Vidiš to je interesantno, jer u tom paralelnom svemiru, mi lezbijke nemamo nikakvu zaštitu za vrijeme seksa tako da kad bi nekim , ne znam izlučevinama oplodile jedna drugu, ukratko, mi bi bile trudne svako malo.... ja bi se bojala seksat evo, majke mi mile :lol: :lol: .. Ne znam jel bi me više zašokiralo kad bi mi ona saopćila da je trudna ili da sam ja - u tom slučaju bih otišla na abortus jer bi se usrala imala 40 , 30 godina ili 20. I to bi bilo samo jedan dan , ja sa vrata vičem svojoj dragoj - Ode ja na abortus, vraćam se brzo , kao dobro jutro... ali nju bi probala nagovorit da ne ide na abortus i trudila bi se bit podrška maksimalna.... ah, taj paralelni svemir ;)
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811117#p2811117]ZlatnaPtica napisao:[/url]Okay, dakle, mogu da rađam odjednom.

Meni je to iskreno strava, jer mi na najlakši način rešava pitanje potomstva/roditeljstva - ako budem želeo decu (tamo nakon 30, recimo), mogao bih sam da rodim, bez da se bakćem sa vratolomijama usvajanja deteta, surogat materinstvom i sl. A kad bi se desila trudnoća pre toga - abortirao bih bez mnogo razmišljanja. I generalno sve što smatram o abortusu kao pojavi i temi važi i u slučaju da se ja sutra rodim sa matericom. Jesam li sad odgovorio na zadatu temu konačno? :lol:
Jesi, bravo Zlatna ptico, tvoj odgovor je iskren i iz duše. :smug:
Korisnikov avatar
By 2kune
briga o djeci je društveni konstrukt... pa bi, neovisno o spolu, abortus prestao biti toliko poželjan da dijete nije toliki trošak, da ne uništava karijere, da ne mijenja životne planove, itd... to što mnogi ne mogu izići iz koncepcije ovog društvenog konstrukta pa čak izmišljaju i roditeljske nagone ili ovisnost toga svega o spolu je sasvim druga stvar... uostalom, i današnji str8 muškarci čine abortus kada napuštaju ženu koju su napunili samo im se to ne računa kao takvo nedjelo...
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Briga o deci je društveni konstrukt a nagon za roditeljstvom izmišlljen?! U kom univerzumu? Ljudi su životinje nastale selekcijom/evolucijom čiji je pokretač upravo nagon za preživljavanjem i razmnožavanjem koji je sastavni deo svakog živog bića (a briga o mladuncima je i odlika svih sisara), i ljudi nipošto nisu izuzetak. To što smo u poslednje vreme te nagone uspeli da osvestimo, kontrolišemo, planiramo, ili svesno odbacujemo nikako ne znači da oni više ne postoje.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
konkretni metodi brige o deci su drustveni konstrukt al briga nije
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2811321#p2811321]Anhedonie napisao:[/url]konkretni metodi brige o deci su drustveni konstrukt al briga nije
prihvaćam ispravku... zbog kratkoće nijesam iznio potpunu istinu... :hvala:
briga za djecu je evolucijska stečevina i aktivira se kada se dijete dogodi... postoji čitav niz i proces hormonalnih promjena koji se aktivira... no, roditeljski nagon ne postoji... nitko nema potomke zbog roditeljskog nagona... uglavnom se dječica neželjno dogode zbog jednog sasvim drugog nagona... ljudi koji dječicu planiraju ne rade to nagonski već žele živjeti društveni konstrukt uspješne familije svog društva... ponašanje životinja odavno se više ne objašnjava nagonima, pogotovo kad su sisavci u pitanju... nitko ne može dobiti broj mog dilera... imam jak nagon da ga ne dijelim svugdje naokolo :P
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Aha, ok, da, konkretni metodi brige i forma porodice jesu društveni konstrukti. :up:

S druge strane, ipak mislim i da ti nagoni nisu isključivo impulsivne prirode ("sad mi se baaaš jebe, pa ako zakači(m), zakači(m)"), nego se manifestuju i u sofisticiranijim oblicima, kroz recimo hormonske promene i dugotrajnija stanja svesti, a društveni modeli su samo jedno od sredstava za njihovo ostvarenje. Tj, poentiram da je nekad vrlo nejasna granica između nagona i osvešćenih želja i ponašanja (nagon može da se zamaskira kao racionalna želja/odluka, a i neka prosta želja za uklapanjem u društvo može da se pogrešno protumači kao nagon), ali u ovom slučaju mislim da dileme nema.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!