Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By emo_haos_

volim da saslušam drugu stranu.

čovek ne može ostati ravnodušan na srceparajuće životne priče.

jedino ne smeju se mešati teze. trebalo bi da stručna lica pojasne stvar. znači ukoliko je potrebno napraviti neki edukativni program (u whatever formi) onda ga treba napraviti.

dosta informacija iznetih u ovom videu su dezinformacije. ja sam za to da treba saslušati, ali nikako ne uzimati ništa izgovoreno zdravo za gotovo. žena iz snimka izgovara neke stvari 100% uverena, ali vidi se da ne poznaje materiju. ovo je kao neki mali disclaimer s obzirom da sam ja ovdeokačila video.
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2701336#p2701336]emo_haos_ napisao:[/url]

volim da saslušam drugu stranu.

čovek ne može ostati ravnodušan na srceparajuće životne priče.

jedino ne smeju se mešati teze. trebalo bi da stručna lica pojasne stvar. znači ukoliko je potrebno napraviti neki edukativni program (u whatever formi) onda ga treba napraviti.

dosta informacija iznetih u ovom videu su dezinformacije. ja sam za to da treba saslušati, ali nikako ne uzimati ništa izgovoreno zdravo za gotovo. žena iz snimka izgovara neke stvari 100% uverena, ali vidi se da ne poznaje materiju. ovo je kao neki mali disclaimer s obzirom da sam ja ovdeokačila video.
Naslov emisije implicira odmah da je vakcinacija losa... u samom uvodu joj kaze "sad imas prostor sta hoces da pricas, zbog cega te cenzurisu na svim televizijama"... sve je jasno...

Zena prica, a ova "a jooooj"... "da da"... "auuuu"... "bravo"... sacuvaj boze. Poseluse sele i heklaju sve u sesnaest... coktanje i slicno... svako jebeno selo ima televiziju.

Predstavlja autizam svog deteta kao vigilnu komu koje je sposobno samo za disanje jer zaboga ne govori, ne cuje, ne slusa... govori o skidanju sa lekova od godinu i po dana (bullshit), govori o navodnom "ruskom neurologu" koji joj je dao savet da skuplja urin deteta koji sagoreva plasticnu posudu... o oduzimanju dece ukoliko se ne vakcinisu... desetinama hiljada dece koja su "ostecena" vakcinama... deci koja su zdravija nevakcinisana... O JEBENIM MALIM MOZDANIM UDARIMA ( W T F )... destilovana voda cisti decu sa autizmom... svaka zemlja poseduje POSEBAN SUD KOJI SE BAVI SAMO VAKCINAMA (O BOZEEEEE)... "koncentrat" zive u vakcinama... farmaceutskoj mafiji i sest flasica antibiotika... AIDS epidemiji zahvaljujuci vakcinama... nije bilo DCP pre deset godina...

Preporuka voditeljke da se ne vakcinisu deca jer nema dovoljno mesta u zatvorima i roditelji ne mogu biti sankcionisani... voditeljka je prepoznala po pogledu detetu mozdani udar po ocima...

J E B O T E ! ! !

Tuku u roze dzemperu ne treba apsolvirati...
By Sixto
Problem vecine roditelja dece sa ometenoscu je sto se nikada sustinski ne pomire sa prirodom njihove dece i sto imaju iskrivljenu sliku stvarnosti.

Kada cujes one bulsite na tv kako je retarditano dete, daunovac dar s neba... u pitanju je klasicna religijska zatucanost "tako je moralo biti, tako je onaj hteo"...
Svaka romansirana prica iz medija kako oni obozavaju svoju cerku sa autizmom, sa daunom, dcp-om je bulsit. Cvece, srca, baloncici... a nikada nece da vam kazu drugu stranu price, da nemaju odmor, da nemaju svoje vreme, da ne idu kod prijatelja, ne idu na zimovanja, ne mogu da se opuste, ne mogu da odspavaju duze vikendom u krevetu... brakovi im se poremete, zapostave drugu decu...
Ometena deca (izuzeci su funkcionalne osobe koje su u malom procentu) su dojencad na nogama. Moras im oprati, skuvati, opeglati, odvesti u skolicu, dovesti, raditi s njim, okupati ga... sve... samo sto hoda i jede samo (a neki ni to ne rade)...

Zbog prirode stanja ovih roditelja drzava im je obezbedila odredjene benificije u drustvu koje oni iskoriste, ali kada ih pitate reci ce vam "drzava nam nista ucinila nije".

Imaju predrasude o vakcinama, predrasude o terapiji ("to je hemija"), predrasude o tretmanu, lecenju, svemu...
Prodju sve faze od dana dijagnoze od neverice, razocarenja, ljutnje, besa, preko mirenja (nikad do kraja), borbenog stava, prekriticnosti, osecaja bespomocnosti... Probaju zvanicnu medicinu, hodze, popove, vracare, orgonite, zeolite, cudotvorne enzime, rekonekcije...
Samoinicijativno menjaju ili ukidaju terapiju deci, vrate je tek onda kad naude sebi i drugima... jer nikad se ne otresu sna o tome da njihovo dete ne mora da uzme saku benzodijazepina dnevno ili antiepileptika. Teorije zavere, osecaj vrhunskog autoriteta u smislu potreba i terapije svog deteta, nepoverenje prema lekarima i informisanje sa interneta, od drugih isto tako unesrecenih roditelja i nadrilekara.

Krajnja neka faza je faza oguglanosti... slegnu ramenima i kad im dete gura prst u struju, i kad povredi neko drugo dete, recnik u komunikaciji im ide i do otvorene vulgarnosti prema ljudima koji rade s njihovom decom (potpuno "verbalno inkontinentni")...

Naravno mimo ovog obrasca postoje izuzeci koji su divni ljudi, svesni zivota i stanja u kome im se dete nalazi, ali su u velikoj manjini.

Ova zena je tipican primer osobe koja ne razume da joj je dete jednostavno uslo u statistiku populacije sa autizmom i da je vakcina najmanji problem koji ce u zivotu imati.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
to je ta ista žena sa pinka što si okačio youtube snimak. to je njena priča. nije joj lako, nimalo. ali barata velikim delom "poluinformacijama" ili apsolutnim dezinformacijama.

voditeljka je Maja Volk, zagovoritelj sirove hrane i tome sličnog. voditeljka veruje da je vakcinacija uzrok gluvonemosti njenog deteta. a mlađa voditeljka, koja izgleda kao da nma veze sa životom, je druga ćerka Maje Volk. samo veličanje Slađane Velkov već dosta otkriva.

ne da je bilo šta gore napisano od nekog velikog značaja ali, opet, daje okvir celom dijalogu.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
za svog života nisam nikada čula da je neko rekao za dete sa autizmom/d. sindromom da je lako. zapravo, žena i kaže da je to pakao.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2701353#p2701353]Sixto napisao:[/url]...
Samoinicijativno menjaju ili ukidaju terapiju deci, vrate je tek onda kad naude sebi i drugima... jer nikad se ne otresu sna o tome da njihovo dete ne mora da uzme saku benzodijazepina dnevno ili antiepileptika.
činjenica je da su takvi roditelji, kako si i sam napisao donekle, sa svojom decom 24/7. u tom smislu najbolje poznaju svoje dete, i mogu da prate razvoj i stanje svoga deteta kao niko drugi.
PLUS
mogu da se edukuju o bolesti/poremećaju svog deteta. tvoje "samoinicijativno menjaju terapiju deci" me samo asocira na umišljenost ljudi koji su završili medicinski fakultet kao da su "Bogom dani". ZAPRAVO NE POSTOJE UMIŠLJENIJI I NADOBUDNIJI LJUDI u celom univerzumu. naravno, čast retkim izuzecima, koji mogu biti izuzetni stručnjaci a potom čvrsto nogama na zemlji.

naravno da neko ko nije završio medicinski fakultet ne može obavljati hirurške zahvate, ali kada je reč o nekakvim terapijama i tome slično svaki čovek ako ima volje i neophodna sredstva (pristup stručnoj literaturi etc.) naravno da se može edukovati. ja lično verujem da može dati i bolju terapiju svom detetu nego tamo neki nezainteresovani lekar, jer ruku na srce lekari su generalno nezainteresovani za svoje slučajeve i odrade ofrlje "posao". uzrok tome mogu biti niska primanja, but hey, welcome to the club!
Ova zena je tipican primer osobe koja ne razume da joj je dete jednostavno uslo u statistiku populacije sa autizmom i da je vakcina najmanji problem koji ce u zivotu imati.
vidiš, ja sam potpuno drugačije shvatila ovu ženu.
By Sixto
Bullsit.

Apsolutno su neobjektivni iz pozicije roditelja da odredjuju kakva je terapija njihovom detetu dobra.
Kada se budes susrela sa majkom koja ne jebe pet posto sto joj dete divlja i ne moze da sedi pet minuta i drzi olovku u ruci jer mu je paznja rasturena, a pride je i agresivan... pa kad mu vrati terapiju kad joj porazbija sve u kuhinji kod kuce i onda mu vrati terapiju... onda ces imati predstavu o cemu pricam.

Tvoje pretpostavke o nezainteresovanosti, neznanju, otaljavanju posla... to su upravo teze koje njima izlaze iz usta... jer nikad nisu zadovoljni. Ko si ti bez ekvivalentne diplome da nekom neuropsihijatru kazes da otaljava posao...? Da, ta terapija je dizajnirana da smiri agitiranu osobu, da, ta terapija je smisljena da mu proredi epi napade da ne mora da nosi kacigu na glavi i da moze da obavi neki zadatak, a ne da konstantno stojis pored njega da kad upadne u grand mal ne razbije glavu o cosak stola...

Nemoj shvatiti ovo sto pisem kao nesto sto eventualno imam protiv tebe, ali ljudi, pa cak i ja, budu zapanjeni kad krenu ovom populacijom da se bave kakvi su odnosi medju ljudima.

Ti imas majku koja na tvoje "on je danas udario u glavu drugara" kaze "pa njegova mama nema protiv kad ga ovaj udari... ili "proveravao sam mu transaminaze, na gornjim su vrednostima, ukinuo sam mu malo terapiju".... ili "pokusacemo da zamenimo terapiju nekim biljnim tabletama koje smo dobili"... ili "uzeo je telefon kad je zazvonio i ispricao se sa strikom" a dete nije progovorilo nikad u zivotu... ili "on od kad ste poceli krojacku radionicu non stop neke konce mrlja po ustima" a opsesivno otkad znas za njega gura u usta toalet papir, lisce, pertle, pikavce s ulice, granje, svo djubre koje nadje... ili "ajde sad da nam odrecitujes pesmicu" a on od svega zna da kaze "šiški"... udara glavom o radijator konstantno i ima zadebljani pecat bez kose od visegodisnjih udaraca a tata ti kaze "njemu je lepo, dobar je", a mama "to je hemija" iako je farmaceut (zamisli paradoks, jebo diplomu koliko mi je zamucena moc rasudjivanja)...

Tih primera nije hiljadu... vec milion...
Odsustvo samokriticnosti kod roditelja bolesne dece se granici sa privremenom neuracunljivoscu... probali bi i pomislili sve samo da nekako detetu pomognu ili promene realnost... bas zato su zgodna prilika za mamipare koji im prodaju zeolite, orgonite, tecne kiseonike i ostale pizdarije odlepljene od mozga.

Iz svoje bespomocnosti i posledicne lakovernosti ne mogu biti uzeti zdravo za gotovo vec uvek sa rezervom. Mogu se oni edukovati, ali apsolutno niko od njih nije otisao na sajt ALIMS i pogledao stogod o preporucenoj terapiji, vec je pitao roditelja poznanika iz udruzenja i dobio preporuku za pizdariju tipa zeolita, jer je gospodja vec probala to govno i "radi super stvar".

Ovo sve tebi sigurno nije od velikog znacaja, manje vise trucanje u prazno... ali ovo je nacin evolucije kako jedan roditelj dospe od dijagnoze do otpocinjanja MMS (CD) protokola kojim truje svoje dete varikinom.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2701363#p2701363]Sixto napisao:[/url]Bullsit.
Ko si ti bez ekvivalentne diplome da nekom neuropsihijatru kazes da otaljava posao...?
a ko si ti da kažeš suprotno?? šta si umislio, ako sarađuješ sa jednim poštenim čovekom neuropsihijatrom, da su u Srbiji svi odreda takvi? šta si ti, gosn. dr., umislio?

ja razumem da lekarima koji marljivo i pošteno obavljaju svoj posao nije pravo kada čuju nešto loše o lekarima generalno. ali situacija je takva, na žalost SVIH nas, mahom su nezainteresovani. verujem da ih je i premalo u odnosu na potrebe. ali jbg, loš glas uživaju sa pravom. izuzetaka ima, uvek ih je i bilo, i verujem da uživaju poštovanje koje zaslužuju. (naravno ima i nezahvalnih ljudi...)

verujem da ima takvih situacija kao što si naveo, verujem da su to nečiji životi. jako je teško bilo šta na to reći.
By Sixto
Ok, dakle prezumpcija nevinosti nista... svi su susteri dok se ne dokaze suprotno a... Voleo bi da znam kriterijume na osnovu kojih si dosla do tog podatka, obilazis neuropsihijatrijske ustanove po Srbiji ili sta?

No... da ne zadrzavam se na toj "tezi" nema potrebe je pobijati... ovom problematikom se bavi jako malo ljudi u Srbiji. Dr Mitrovic je reputaciju stekao u radu sa autizmom... u Novom Sadu radi i Saska (ne znam joj prezime, nikako da upamtim) i prilicno su posveceni poslu.

Koliko puta roditelj kaze bio sam, odveo dete, na kraju u razgovoru sa zenom cujes da je bio pre vise od godinu dana.

Kad se upustis u konkretnu problematiku onda pricamo, stavove stecene na osnovu losih iskustava u interakciji sa pojedincima u zdravstvu ne vredi pominjati...
Korisnikov avatar
By emo_haos_
nisam mislila striktno na neuropsihijatre. generalno, zdravstvo u našoj zemlji je na dnu. ne mogu da krivim striktno ljude, jer i država je velikim delom kriva, ne ulaže se ni u šta (ili prostije rečeno nedovoljno).

da, podatak nije statistički, ili objavljen negde, to je ono što ja znam na osnovu raznih (mahom tuđih) iskustava. a ne zaboravimo da su ljudi gotovo uvek u strahu kada su primorani da traže pomoć lekara specijalista. retko ko će se usuditi da javno govori o tome, jer ko će mu sutra pomoći (lekari su poznati po lojalnosti jedni drugima).

ako bi govorila konkretnije, na najcrnjem glasu je Betanija :( tuga. horor film. te žene su preplašene. a neće se ni jedna usuditi da se nešto "pobuni", gde će sutra otići ako opet bude trebala da se porodi. to je strašno. ali strašno. i kakvi su to ne lekari, ljudi. gde je njima ljudskost. o takvima ja ovde govorim, svesna da nisu baš SVI takvi.
Korisnikov avatar
By Night
Ne znam kako neko moze da poslusa Sladjanu Velkov, koja tvrdi da covek ima hlorofil i da moze da se hrani Suncevom energijom, koje je prema doticnoj zapravo hladno i ne emituje toplotu.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2701380#p2701380]emo_haos_ napisao:[/url]generalno, zdravstvo u našoj zemlji je na dnu.

ako bi govorila konkretnije, na najcrnjem glasu je Betanija :( tuga. horor film. te žene su preplašene. a neće se ni jedna usuditi da se nešto "pobuni", gde će sutra otići ako opet bude trebala da se porodi. to je strašno. ali strašno. i kakvi su to ne lekari, ljudi. gde je njima ljudskost. o takvima ja ovde govorim, svesna da nisu baš SVI takvi.
Ovo za betaniju sam i ja cula.
Korisnikov avatar
By Night
A koliko sam negde procitao, MMS je industrijski izbeljivac.
Korisnikov avatar
By Srklet
podrzavam da roditelji koji ne zele vakcinirati svoju djecu ne vakciniraju svoju djecu. to je kao retard verzija eugenike. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Blady
POvraca mi se od tih srca

Ono kao,
truj se dete <3
trujem se <3
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!