Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By operativni kadar
Nisam mogao da zaspim ju?e i pade mi nešto na pamet. Kad biste usvajali dete, da li biste želeli da znate ko su mu/joj biološki roditelji. Kad bi vam dali izbor, da li biste pogledali njihove fotografije, pro?itali ko su bili, gde su radili...
Mislim da bih želeo da znam, iako se sa moje strane radi o ?istoj radoznalosti, možda ?e to dete jednom pitati ovo pitanje. Ima pravo da zna, zar ne? :misli:
Korisnikov avatar
By mirth
Apsolutno.

Ne mogu bas da se zamislim u toj situaciji, ali u principu bi me zanimalo. Zelela bih da znam i porodicnu istoriju bolesti, i nivo svesti na kome su mu roditelji, i gomilu jos sitnih gluposti.

Prosto da bih znala sa cime mogu da racunam sa tim detetom, na sta da budem eventualno spremna, a i da njemu pomognem u izgradnji svog licnog identiteta tako sto ce svakog trenutka znati odgovor na svako pitanje "odakle potice" (ovde se sad jasno vide traume od te silne gomile ljudi koji pate od nedostatka istog i lepe se kao pijavice i grabe kao hijene - prosto ce da mi uticu i na vaspitavanje dece!).

Mislim da u suprotnom ta nova (moja) porodica ne bi bila kompletna, tj. to moje dete ne bi moglo da nastavi svoj niz jer ne bi znalo sve svoje korene...

Ali to su samo neki od razloga. Ima ih jos puno. Cak i vaznijih.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by operativni kadar
Nisam mogao da zaspim ju?e i pade mi nešto na pamet. Kad biste usvajali dete, da li biste želeli da znate ko su mu/joj biološki roditelji. Kad bi vam dali izbor, da li biste pogledali njihove fotografije, pro?itali ko su bili, gde su radili...
Mislim da bih želeo da znam, iako se sa moje strane radi o ?istoj radoznalosti, možda ?e to dete jednom pitati ovo pitanje. Ima pravo da zna, zar ne? :misli:
Mislim da ve?ina dece koja su podložna usvajanju po logici stvari poti?u iz nekih razorenih domova; sem ako su roditelji baš stradali u saobra?ajnoj nesre?i dok je dete bilo u jaslicama, a verovatno?a za to je zanemarljiva... ne verujem da bi te biografije nešto mnogo pozitivno rekle o njima. Možda ?ak doprinesu i negativnosti prema detetu... ako ne budeš u?io fiziku, završi?eš kao tvoji biološki roditelji...
Korisnikov avatar
By KiWi
Dao bih mu opciju... ako želi da sazna pružio bih mu te informacije .. ne bih ga bombardovao ne?im tako ''pipavim'' bez preke potrebe
Korisnikov avatar
By Dina
Volela bih da znam. Ne samo iz ciste radoznalosti, vec i zbog toga sto je dete moglo biti maltretirano ili vec nesto slicno, pa bi mi to pomoglo da shvatim neke (eventualne) kasnije reakcije. Detetu bih svakako rekla da je usvojeno, mislim da ima prava da zna, a i da obicno negde deca osecaju pa da ne bi zivelo u sumnji i trazenju krstenice i sl. Ali ne bih mu rekla nista vise od toga ukoliko ne bi pitalo. Ukoliko bi se interesovalo zavisilo bi od situacije, ne bih verovatno rekla detetu od sedam godina da mu je bioloski roditelj nasilnik, propalica ili alkoholicar. Ustvari verovatno bih se konsultovala sa psihologom sta,koliko i na koji nacin mu saopstiti.
Korisnikov avatar
By Oziris
Volela bih, naravno... Prvenstveno iz prakti?nih razloga, zbog istorije porodi?nih bolesti, genetskih predispozicija deteta i sl. Naravno, uvek postoji i ona "emotivna" strana svega, a to je da bih volela da mogu da mu/joj pružim sve potrebne informacije kad/ako me jednog dana bude pitao/la.
Korisnikov avatar
By Alphatrione
Nekako verujem da bi u ovom svetu od ogromne vaznosti bilo da dete nauci tome da ljubav ne zaivisi po svaku cenu od krvne veze.
Pokazivanje korena, bioloskih roditelja i jos po necega pomaze.
Takodje, kako Osiris rece, genetika deteta ipak zavisi od ljudi koji su ga rodili/napravili.
Verujem da je detetu roditelj vise onaj koji ga podize, kupa, podrzava, ljubi ga u celo kad se plasi i cisti oderano koleno, od osobe koja ga je nosila devet meseci, ili ne daj boze posvetila mozda petnaestak minuta uzitka...
To bih, naravno naucio i svoje dete. A kasnije ce imati svaku priliku da odluci sta ce sa svojim zivotom. Ne verujem u price povratka genetskim korenima...
Volim da verujem da cu biti u mogucnosti da pruzim detetu svu paznju i ljubav koju bi roditelj trebalo i mogao da pruzi, a iskrenost ce tu svakako biti neophodna.
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
:rodjendan: da morala bih da znam sve o pravim roditeljima tog deteta.Mislim da bi nam to samo pomoglo da lakse odraste i da budem uz njega sa svim raspolozivim cinjenicama njegovih pravih roditelja.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Imam strah od male dece posebno od beba, tako da usvajanje istih ni pod razno.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne znam, uopšte nisam siguran. baš sam pre neki dan razmišljao o ovome. s jedne strane, voleo bih da imam iskrene odnose sa svojom (potencijalnom) decom, ali bih još više voleo da ih zaštitim od onoga što ne moraju da prožive. za razliku od str8 parova, gej parovi ne mogu da skrivaju činjenicu da je dete usvojeno. dakle, dete će svakako znati. ostaje nešto drugo.

pravo pitanje je šta reći detetu zašto su ga biološki roditelji napustili? kako nekome od 4 godine objasniti da su ga roditelji napustili, a da on/a to ne doživi kao "ja nisam ok". a to će se svakako desiti, jer je to osnovni životni stav svakog deteta.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Jos smo mi daleko od legalizacije brakova.... suvisno je pricati o tome....
Korisnikov avatar
By coka
Naravno da bih volela da znam ko su mu bioloski roditelji, ipak su oni ti koji su ga "stvorili" i njima treba da zahvalim na svoj radosti koju bi to dete unelo u moj zivot. I naravno da se podrazumeva da bih rekla svom detetu sve sto znam o njegovim bioloskim roditeljima jer svako ima pravo da zna svoje poreklo... :saint2:
By Dionysus
Slazem se sa Cokom.
Mada kada je vez izmedju 2 devojke u pitanju, to i nije takav problem, moze jedna od njih da rodi... Veci je problem deckima..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!