Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Juce smo u centru Beograda imali prilke da vidimo kako izgledaju deca koja nisu uopste vaspitavana. Jedan blagi shamar ili udarac shibom po guzi pre desetak godina i onaj retard ne bi na ledjima istetovirao "samo bog moze da mi sudi".
Korisnikov avatar
By Sunce
Mene je otac tukao, pa sam zato postao debil. Nikada nisam znao zasto cu dobiti batine. Recimo, uletim u stan glasno iz dvorista i dobijem batine jer sam ga probudio, ili recimo zato sto sam obukao "crveni" sorc, ili zato sto sam nesto izgovorio naglaskom koji se njemu ne dopada. Cesto sam dobijao batine jer sam branio sestru ili majku. Tipicna situacija je bila da me postavi na krevet, da sedim mirno: "Bices ti miran kao devojcica, jesi razumeo?!", i onda bi usledili jaki samari. Secam se zujanja usiju, ili udarca glavom o zid od siline udarca. Bilo je i slucajeva kada me je sutirao. U svakom slucaju, imao sam i masnice od njegovih saka na ledjima (posle je bio blam na bazenu jer sam hteo da se kupam u majici misleci da se masnice nece videti). Gore od batina je bila nemoc da pomognem majci da se spase. Koliko god se obracala miliciji, sve je zavrsavalo na tome da su u braku itd.

Batine - ne. Neki drugi oblik kazne - da.

Batine koje sam dobijao i situacija nemoci i straha reflektuju se i danas na moje ponasanje. Uvek sam uplasen da cu nekoga povrediti, i uvek sam kriv. I plasim se kad sam nasmejan jer me posle ceka kazna, nesto lose. Ne znam da budem voljen, to mi je nepodnosljivo. Ne znam ni da volim. Dosadan sam, patetican, i odraslo dete. Ublazavam svoju muskost, opet sa strahom da to povredjuje druge. U vezama preterano brinem pa dobijem "Vazi, mama!". Sve to deluje totalno turn off i aseksualno, jer i muskarci i zene vole "prave" muskarcine. Suprotno, deca koja su imala previse blage i pazljive roditelje, deluju cool, bez patetic momenata. Ja to bar tako vidim, i verovatno preterujem.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2387405#p2387405]Sunce napisao:[/url]Mene je otac tukao, pa sam zato postao debil. Nikada nisam znao zasto cu dobiti batine. Recimo, uletim u stan glasno iz dvorista i dobijem batine jer sam ga probudio, ili recimo zato sto sam obukao "crveni" sorc, ili zato sto sam nesto izgovorio naglaskom koji se njemu ne dopada. Cesto sam dobijao batine jer sam branio sestru ili majku. Tipicna situacija je bila da me postavi na krevet, da sedim mirno: "Bices ti miran kao devojcica, jesi razumeo?!", i onda bi usledili jaki samari. Secam se zujanja usiju, ili udarca glavom o zid od siline udarca. Bilo je i slucajeva kada me je sutirao. U svakom slucaju, imao sam i masnice od njegovih saka na ledjima (posle je bio blam na bazenu jer sam hteo da se kupam u majici misleci da se masnice nece videti). Gore od batina je bila nemoc da pomognem majci da se spase. Koliko god se obracala miliciji, sve je zavrsavalo na tome da su u braku itd.

Batine - ne. Neki drugi oblik kazne - da.

Batine koje sam dobijao i situacija nemoci i straha reflektuju se i danas na moje ponasanje. Uvek sam uplasen da cu nekoga povrediti, i uvek sam kriv. I plasim se kad sam nasmejan jer me posle ceka kazna, nesto lose. Ne znam da budem voljen, to mi je nepodnosljivo. Ne znam ni da volim. Dosadan sam, patetican, i odraslo dete. Ublazavam svoju muskost, opet sa strahom da to povredjuje druge. U vezama preterano brinem pa dobijem "Vazi, mama!". Sve to deluje totalno turn off i aseksualno, jer i muskarci i zene vole "prave" muskarcine. Suprotno, deca koja su imala previse blage i pazljive roditelje, deluju cool, bez patetic momenata. Ja to bar tako vidim, i verovatno preterujem.
Deca blagih roditelja se pretvore u mlitave kilavce koji sebi ne znaju casu vode dodati.
Ne opravdavam tvoje roditelje, ali ne bi voleo da mi je sve bilo na dladu i da mi je roditelj ostavio sve na gotovo.
Mene je otac tukao, poslednji put u trecem razredu osnovne isutirao zbog nekih mojih pizdarija oko jela. Znam da je pogresno to raditi s detetom, ali imao sam momente neke u zivotu kad se zamislim pa mi drago sto je to uradio.
Korisnikov avatar
By constantine
ja sam dpbijao batine samo kada sam preterivao. Svaki put sam zasluzio ali te batine nikada nisu bile nasile. vise je to bila neka cuska ili po dupetu. i sada sam divno dete svi me hvale (samo kad bi znali da sam peder :lol:)
Grozna je ova Suncetova ispovest,hocu reci potresna. Ja mislim da sam batine povremeno dobijao tamo negde do svoje 12 godine i to kad se bas preterano izbezobrazim. Mislim da sam ih dobijao zasluzeno i opravdano i na primeren nacin. Osim u jednom periodu u prvom razredu osnovne skole,kada je otac radio sa mnom domace zadatke i preslisavao me ,pa sam za greske bio telesno kaznjavan. To je bio sam pocetak prvog razreda,ucili smo da citamo,secam se starog bukvara i lekcije kojom se uvezbavalo citanje slova Sh- Shushumig shumom shumori,tako nekako je glasio tekst koji je valjalo procita ti. Ja zapnem,ne mogu da procitam,a ovaj zlotvor mi stoji nad glavom i samo cekam kad ce da me raspizdi u lobanju svojom shaketinom. Teror je trajao par meseci,svaki dan,dodje kuci s posla,ruca ,pita sta je bilo u skoli i pravac u sobu da radimo domaci i vezbamo citanje i matematiku do vecernjih sati. Moguce da je tad bio u nekoj kriznoj fazi na poslu,pa mu je popodnevni teror nad nemocnim sestogodisnjim detetom dosao kao idealni izduvni ventil,ne znam,ali nije bilo prijatno i urezalo mi se u secanje. Majcini izlivi besa su bili i ostali sarmantni, i dan danas je povremeno zezam i provociram da bi me udarila,pa se smejem.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Otac me nije bio uopšte, ali keva jeste, ko vola u kupusu :))
Ali sad koliko me sećanje unazad služi nisam dobijao batine iz čista mira, obično sam se ponašao ko idiot pa polomio nešto, ili se svađao na vrlo vulgaran način sa gazdom /neko vreme smo živeli kao podstanari/ :D ili sam gazio sveže zasađeno povrće po tuđim baštama :D, nisam hteo da spavam kad treba i tako to...
Instrument je obično bila ruka, a povremeno prutić ili kaiš. Često sam uspeo da izbegnem batine pravovemenim bežanjem, hahahahaha, posle je prođe volja. Mislim da sam poslednje batine dobio u 3. ili 4. razredu osnovne, posle toga više nije bilo telesnih kažnjavanja.

Inače, mislim da decu treba povremeno izudarati dok su manja, deca su tad ko neke životinjice i red bi bio da se telesno kazne, ali mislim da je dovoljno par puta prutićem po dupetu, da zaboli efektno, ali da bude bez eventualnih fizičkih posledica i samo za one stvari koje mogu da budu opasne, nprtrčanje na ulicu bez roditeljskog nadzora, pentranje uz stepenice, naginjanje preko terase, maltretiranje manje dece...
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2387430#p2387430]Sixto napisao: Deca blagih roditelja se pretvore u mlitave kilavce koji sebi ne znaju casu vode dodati.
nakon suncetove potresne priče, ovaj tvoj tvoj izliv empatije prosto je nepodnošljiv. kao cjepanica iz vedra neba, pravo u čelo. tako nekako.

meni je jeziva i denijeva priča.

da, bilo je batina. od stane oba roditelja. međutim, ništa traumatično. nisam za batine i mislim sa su znak slabosti (kako tradicije, tako i roditelja).
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
za.
postoji faza gde se instrumentalno ucenje moze primeniti.
bolje da udarim dete po guzi nego da mu na druge nacine objasnjavam zasto ringlu ne treba dirati, ili zasto ne treba prilaziti utikacu sa mokrim rukama.

p.s. mene su mama i ocuh ubijali od batina. ali od tate sam samo dva puta dobila batine (ne strasne, ali je bilo kaisem). i te batine nikada necu zaboraviti. to su jedne od onih stvari...
a naravno, ne bih podnela ni udarac kaisem u nekoj igri, ma nema sanse.
Fizička kazna je samo znak nesposobnosti i nemoći roditelja. Ako je dete već dovedeno u takav stadijum da se nikakvom drugom "metodom vaspitanja", osim fizičke kazne, ne može dopreti do njega onda je već kasno za neke promene na bolje i to je veoma poražavajuće za te roditelje. Bolje sprečiti nego lečiti. Dete treba vaspitavati od samog početka, postoji toliko načina i metoda efikasnijih od fizičke kazne. Što ne znači da je treba u potpunosti i isključiti, udariti dete dlanom po turu nekoliko puta, a nikako tući po glavi ili po telu koristeći kojekakve mlačuge i toljage.

Keva me je tukla, ne mnogo ali jeste, uglavnom zasluženo. Sećam se samo jednih batina koje sam dobio od ćaleta i čini mi se da nisu bile zaslužene. :svejedno:
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2387405#p2387405]Sunce napisao:[/url]Mene je otac tukao, pa sam zato postao debil. Nikada nisam znao zasto cu dobiti batine.
...
Ovako je bilo i kod mene.

Ot -
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2231526#p2231526]constantine napisao:[/url]...dok bije decu njega ne boli

pa ovako
Da li opravdavate batine tj. da li smatrate da roditelji treba da biju decu kada to zasluze?

Da li su vas tukli roditelji dok ste bili mali?

Koja su sve stredstva koristili?

da li su vas uvek zasluzeno batinali?

da li cete koristiti ovu metodu vaspitavanja kada budete bili roditelji?
Smatram da sami treba da procene da li su deca zaista zasluzila bas batine, i u slucaju da se to razgovorom ne moze resiti, onda da.

Da.

Razna sredstva.

Nisu. Nekada nije bilo povoda.

Pa, i nisam bas sigurna da hocu. Vise preferiram razgovor.
Korisnikov avatar
By starsailor
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2387405#p2387405]Sunce napisao:[/url]

Suprotno, deca koja su imala previse blage i pazljive roditelje, deluju cool, bez patetic momenata.
sunce :friends:

moji su roditelji blagi i pazljivi. nikada me nisu tukli. mozda mama mene i brata po guzi, ali to 2-3 puta maximum.

ali ja ipak nisam cool. i patetic sam i previse brizljiva. slicno nesto kao sunce.
tako da nema pravila.
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2387405#p2387405]Sunce napisao:[/url]
Batine koje sam dobijao i situacija nemoci i straha reflektuju se i danas na moje ponasanje. Uvek sam uplasen da cu nekoga povrediti, i uvek sam kriv. I plasim se kad sam nasmejan jer me posle ceka kazna, nesto lose. Ne znam da budem voljen, to mi je nepodnosljivo. Ne znam ni da volim. Dosadan sam, patetican, i odraslo dete.
Zao mi je sto si to prozivljavao sa caletom... Par ljudi koje znam su imali slican psiho tretman od strane svojih roditelja i to je stvarno strasno.

Ali to nije i ne moze da bude tvoj izgovor za psihicko propadanje, "nesposobnost voljenja" etc. Moras se izdici iznad takvih mentalnih zamki (koje sam sebi postavljas). Ljudi se i te kako mogu menjati i te kako mogu da nauce, pa i pod "stare dane".

Ne dozvoli da ti to upravlja zivotom, to ti je moj savet.
Korisnikov avatar
By Sunce
Hvala ti, Mage. U pravu jesi. Voleo bih da mogu da se promenim, i nije da nisam pokusavao svasta, ali ne vredi. Tvoj odgovor jeste najcesci: "Pa kad je to bilo, koliko ti imas godina?" Psihicko maltretiranje je ipak konstantno, iako razudjeno. I neke slomljene stvari mogu da zalepim ali nisu celina. Valjda je potrebno vreme i trud.
Tukla me je mama, tata nije. Nista drasticno i uglavnom zasluzeno, poneka cuska, samar, varjaca i tako to... Nije nikad uspela da me sputa, nastavljala sam da budem nesnosna, a pokusavala sam i da uzvratim. :D

Tukla bih verovatno, ne jer obavezno smatram da je to posebno efektivan vid vaspitavanja vec zato sto mislim da necu moci da se obuzdam da ne prilepim cusku tako jednom krajnje neobazrivom, neuvidjavnom, hiperaktivnom, agresivnom, iznad svega razmazenom deristu kakvo sam ja bila, ukoliko, jelte, iver ne padne daleko od klade...
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2387528#p2387528]Orlando the Lady napisao:[/url]za.
postoji faza gde se instrumentalno ucenje moze primeniti.
bolje da udarim dete po guzi nego da mu na druge nacine objasnjavam zasto ringlu ne treba dirati, ili zasto ne treba prilaziti utikacu sa mokrim rukama.
Mislim da bi udarac u takvoj situaciji pre doveo do besa deteta prema roditelju i gubitku/slabljenju poverenja u njega, nego što bi pomogao uviđanju da ringlu ne treba dirati/da se ne treba penjati na ogradu/trčati preko ulice bez gledanja da li ima automobila i sl.

Edit to add: Smatram da je moguce da roditelji podignu dete koje nema vecih psihickih problema i koje ce odrasti u funkcionalnu odraslu jedinku i pored povremenih sljepkanja po pozadini, ukoliko ga vole, to mu pokazuju i generalno se ponasaju "normalno" prema njemu (svestan sam manjkavosti ovog termina, ali mislim da cete razumeti sta hocu da kazem + pisem post na forumu, ne seminarski rad :P ). S druge strane, smatram da je apsolutno moguce vaspitati dete koje ce biti prilagodjeno, funkcionalno, nerazmazeno itd. bez ikakvih batina.
Korisnikov avatar
By Kadmiel
Kao poslednju mogucu metodu, da, ako dete napravi bas neko veliko sr@nje (ali i onda samo ''smacking'', ne prebijanje dece). Mene roditelji su istukli kao malog mozda 2-3 puta (inace sam bio dobro dete ali sam imao svoje ''trenutke'':P). Ipak, postoje druge metode, a i iskreno, ne bi trebalo da svako ima decu, neki ljudi jednostavno nisu za to...

Kada vidim nekoga da se izivljava na detetu though... Jesus fucking non-existent Christ, what the fuck is wrong with these people.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
apsolutno protiv. ne zelim da vaspitavam dete icemu kroz strah i patnju. lose je na hiljadu nacina.
By Ulix
Apsolutno sam protiv fizičkog kažnjavanja dece. O negativnim posledicama takvog vaspitavanja postoji mali milion studija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!