Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by VikiN
Ne razumem se mnogo u psihologiju i genetiku, ali sećam se jednog vica od pre skoro 10-ak godina. Mesto dešavanja radnje: neki pub u Londonu. Dva prijatelja sede, cugaju pivo i razgovaraju:
PRVI: "Što si toliko down zadnjih dana?"
DRUGI: "Razveo sam se."
PRVI: "Jel ono što niste mogli da imate dece?"
DRUGI: "Da je samo to. Otkrio sam da me žena vara."
PRVI: "Uh, bre, pa da sam na tvom mestu ja bih mu kosti polomio!"
DRUGI: "E jesi seljak! Kako ti nije ispod časti da biješ ženu?
PRVI: "Ma ne ženu nego njenog švalera!"
DRUGI: "KAKO KAD JOJ JE ŠVALER ŽENA!!!"
PRVI: "Ovaj... šta? Hoćeš da kažeš da ti je žena bila lezbejka?"
DRUGI: "Da."
PRVI: "I zbog toga si je oterao?"
DRUGI: "Da!"
PRVI: "Pa ti si lud!"
DRUGI: "Zašto?"
PRVI: "Ti nisi normalan! Što nisi predložio ženi da izađete negde i povedete njenu prijateljicu sa sobom, znaš ono: šetnja uz šoping, pa bioskop ili pozorište, pa večera, pa soba nekog luksuznog hotela..."
NARAVOUČENIJE: Šta je lepše od seksa sa jedom ženom - seks sa dve žene!
:bic:
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Black Lady
Originally posted by VikiN
Ne razumem se mnogo u psihologiju i genetiku, ali sećam se jednog vica od pre skoro 10-ak godina. Mesto dešavanja radnje: neki pub u Londonu. Dva prijatelja sede, cugaju pivo i razgovaraju:
PRVI: "Što si toliko down zadnjih dana?"
DRUGI: "Razveo sam se."
PRVI: "Jel ono što niste mogli da imate dece?"
DRUGI: "Da je samo to. Otkrio sam da me žena vara."
PRVI: "Uh, bre, pa da sam na tvom mestu ja bih mu kosti polomio!"
DRUGI: "E jesi seljak! Kako ti nije ispod časti da biješ ženu?
PRVI: "Ma ne ženu nego njenog švalera!"
DRUGI: "KAKO KAD JOJ JE ŠVALER ŽENA!!!"
PRVI: "Ovaj... šta? Hoćeš da kažeš da ti je žena bila lezbejka?"
DRUGI: "Da."
PRVI: "I zbog toga si je oterao?"
DRUGI: "Da!"
PRVI: "Pa ti si lud!"
DRUGI: "Zašto?"
PRVI: "Ti nisi normalan! Što nisi predložio ženi da izađete negde i povedete njenu prijateljicu sa sobom, znaš ono: šetnja uz šoping, pa bioskop ili pozorište, pa večera, pa soba nekog luksuznog hotela..."
NARAVOUČENIJE: Šta je lepše od seksa sa jedom ženom - seks sa dve žene!
:bic:
Nisam ljubitelj bičevanja.

Zato ću radije citirati jednu meni veoma dragu forumašicu, koju izuzetno cenim:

uopšte volim što sam lezbejka, jer žene su lepe. Ne volim što sam lezbejka kad muškarci misli da ću biti njegova devojka zato što sam lezbejka:

Glup muškarac: Ja volim lezbejke, ti voliš lezbejke, šta je problem?
Ja: nisi lezbejka.

Kao da misle da lezbejka znači "dve žene + muškarac". Nemam problema sa njima koji to žele, a nisam jedna od njih.

ne volim ovaj "pa ima i dobri muškarci. ja sam dobar muškarac. prelepa si, moraš biti moja"

ja sam lezbejka. ne volim kurac. fuj, kurac. Nema izuzetaka za tvoj kurac.

(kad žena ima kurac, to je druga priča)

Toliko o "spajanju lepog i korisnog".
Korisnikov avatar
By Mariška
Ne pravim razliku, ali jednostavno bih volela devojcicu... mada, ne govorim to za sada... za neko vreme, npr... bih volela... :)

Da, ovo nema veze sa surogatstvom... to je zena koja bukvalno sluzi za oplodnju... razvitak i porodjaj... kao neka masina....
A ovo je nesto drugo sto ja zelim... zelim da poseduje od svakog po nesto, sa tim dani jedna osoba, nece biti masina :D
Ako želiš devojčicu, ali ne sada, već za neko vreme, pretpostavljam kroz koju godinu, a želela bi i da poseduje nasledne osobine i tvoje i od tvoje partnerke, onda mislim da je najbolje da izbaciš muškarca iz cele stvari, a da iskoristiš ovu novu tehnologiju da se od dve jajne ćelije (jedna tvoja, jedna od tvoje partnerke) dobije embrion. Verujem da će ta tehnologija da se razvije za koju godinu, taman kada ti i bude potrebna!
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Dina
Sta su to mitohondrije?
Koliko ja znam, mitohondrije su ćelijske organele (ima ih u svakoj ćeliji u organizmu, pa i u jajnoj ćeliji i spermatozoidu) koje molekule hrane koji uđu u ćeliju pretvaraju u adenozin-tri-fosfat (ATP) koji predstavlja kao neko "pogonsko gorivo" za sve procese u ćeliji. Jednostavnije rečeno, mitohondrije proizvode energiju za ćeliju. E sad, po meni kvalitet (rada) mitohondrija možda donekle može da utiče na temperament ličnosti, ali to je samo moja pretpostavka...

Što se tiče nasleđivanja, ono što je sigurno jeste da se ne nasleđuju od oca. Naime, prilikom podele oplođene jajne ćelije mitohondrije iz spermatozoida bivaju uništene, a dele se samo mitohondrije iz jajne ćelije. Tako da dete nasleđuje mitohondrije samo od majke.

Situacija je malo komplikovanija kada se oplođena jajna ćelija jedne žene ubaci u matericu druge žene koja će izneti trudnoću (tzv. surogat majka). Zato što onda fetus pored mitohondrija svoje biološke majke, preko posteljice, iz krvi, tj. krvnih ćelija, svoje surogat majke, dobija i njene mitohondrije. Tako da onda dete koje je rodila surogat majka u svojim krvnim ćelijama ima mitohondrije i od svoje biološke majke i od surogat majke.

Priznajem međutim da u ovim stvarima nisam stručan, pa molim jukie-ja da me ispravi ako grešim.

Ranije nisam ni htela decu a kad su mi povremeno dolazile ideje onda sam htela sina. A promenila sam kad sam osetila da sam dovoljno svojih pitanja razresila i da sam sebe kao zenu prihvatila (bar koliko toliko). Mislim da je teze vaspitavati decu svog pola. Jer tesko bi bilo da ja dobijem devojcicu a da joj ne prenesem sve svoje dileme i ambicije i tesko je shvatiti da ona moze biti sasvim razlicita od mene. Upravo kad sam smatrala da sam dovoljno zrela da to ne ucinim onda sam pozelela devojcicu. Dotle sam mislila da je bolji decak jer tu mi je jasnije da je to druga osoba i nema neke takve identifikacije ni potrebe da je kao ja.
Dina, ja još mnogo svojih pitanja nisam razrešio. Još uvek imam mnoge dileme. Još uvek nisam prihvatio sebe kao muškarca (možda koliko-toliko, ali ne mnogo više od toga).

Vidim da si se ranije i sama susretala sa sličnim problemima (samo iz ženske perspektive). Zato bi mi bilo jako drago ako bi htela da mi, ako ti nije suviše neprijatno, ukažeš na neke tvoje postove ili teme, za koje osećaš da su ti bile od značaja, da si pomoću njih razrešila neka svoja pitanja, dileme i (ne)prihvatanja.

Inače, učešće na forumima na ovom sajtu za mene predstavlja jedno neverovatno iskustvo, fenomenalno širenje vidika, takoreći svakodnevno sticanje novih uvida, ali je, istovremeno, prilično teško, tj. zahteva popriličan psihički napor. Kakvo je tvoje iskustvo?

jesam ja za demokratiju i uvazavanje deteta, ali osoba od tri godine je daleko od realnog sagledavanja sveta. Mozda se u tom trenutku njemu cini da je najvaznije biti centar roditeljske paznje i drugo dete dozivljava kao uljeza. Ali drukcije ce sve to biti kad bude odraslo Nije ono tad svesno da je roditeljski zivot prolazan i da ce verovatno do zrelog doba ostati samo na svetu, a nece biti samo nikad ako ima brata ili sestru (u najvecem broju situacija su podrska jedni drugima). Tako da bih ja preuzela da tu odluku donesem ja tj u saglasnosti sa partnerom, ali ne dete.
Moja rođaka Jasna ostala je u drugom stanju sa ćerkom kada je Mihajlo imao osam godina i tražio od nje da mu rodi sestru ili brata. Inače i njena majka je zbog toga ogovara, u stilu "ma, mogla je ona mnogo pre da rodi drugo dete, nego nije htela".

A što se uopšte potrebe za rađanjem drugog deteta tiče, ja tu imam stav da je bolje imati jedno dete, kojem roditelji imaju vremena da se posvete, nego rađati drugo dete, pa onda posle nemati dovoljno vremena ni za jedno.

Ja međutim imam moju sestru, koju volim i puni mi znači. Ali ona, srećom, nema ovakve probleme, kakve imam ja, a izgleda mi da si ih imala i ti. Tako da moja sestra ne može baš uvek da me razume. Zato bih voleo kada bih imao neku "virtuelnu sestru", ovde na forumu, koja je prošla kroz slične probleme kroz kakve i sam prolazim, sa kojom bih mogao da podelim svoje misli i osećanja, a da znam da će me razumeti, jer se i sama slično osećala. Elem, da li bi htela da budemo "virtuelni brat i sestra"? Nemoj mi, molim te samo, odmah odgovarati, nemoj odmah odbiti. Sačekaj da prođu bar tri dana, pa mi onda odgovori, ako uopšte želiš da odgovoriš.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako
Ne pravim razliku, ali jednostavno bih volela devojcicu... mada, ne govorim to za sada... za neko vreme, npr... bih volela... :)

Da, ovo nema veze sa surogatstvom... to je zena koja bukvalno sluzi za oplodnju... razvitak i porodjaj... kao neka masina....
A ovo je nesto drugo sto ja zelim... zelim da poseduje od svakog po nesto, sa tim dani jedna osoba, nece biti masina :D
Ako želiš devojčicu, ali ne sada, već za neko vreme, pretpostavljam kroz koju godinu, a želela bi i da poseduje nasledne osobine i tvoje i od tvoje partnerke, onda mislim da je najbolje da izbaciš muškarca iz cele stvari, a da iskoristiš ovu novu tehnologiju da se od dve jajne ćelije (jedna tvoja, jedna od tvoje partnerke) dobije embrion. Verujem da će ta tehnologija da se razvije za koju godinu, taman kada ti i bude potrebna!
ja bih i da ubacim i taj spermic :D
Korisnikov avatar
By Mariška
ja bih i da ubacim i taj spermic :D
E, onda se predajem. :giggle:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako
Ranije nisam ni htela decu a kad su mi povremeno dolazile ideje onda sam htela sina. A promenila sam kad sam osetila da sam dovoljno svojih pitanja razresila i da sam sebe kao zenu prihvatila (bar koliko toliko). Mislim da je teze vaspitavati decu svog pola. Jer tesko bi bilo da ja dobijem devojcicu a da joj ne prenesem sve svoje dileme i ambicije i tesko je shvatiti da ona moze biti sasvim razlicita od mene. Upravo kad sam smatrala da sam dovoljno zrela da to ne ucinim onda sam pozelela devojcicu. Dotle sam mislila da je bolji decak jer tu mi je jasnije da je to druga osoba i nema neke takve identifikacije ni potrebe da je kao ja.
Dina, ja još mnogo svojih pitanja nisam razrešio. Još uvek imam mnoge dileme. Još uvek nisam prihvatio sebe kao muškarca (možda koliko-toliko, ali ne mnogo više od toga).

Vidim da si se ranije i sama susretala sa sličnim problemima (samo iz ženske perspektive). Zato bi mi bilo jako drago ako bi htela da mi, ako ti nije suviše neprijatno, ukažeš na neke tvoje postove ili teme, za koje osećaš da su ti bile od značaja, da si pomoću njih razrešila neka svoja pitanja, dileme i (ne)prihvatanja.

Inače, učešće na forumima na ovom sajtu za mene predstavlja jedno neverovatno iskustvo, fenomenalno širenje vidika, takoreći svakodnevno sticanje novih uvida, ali je, istovremeno, prilično teško, tj. zahteva popriličan psihički napor. Kakvo je tvoje iskustvo?
Pa ne bih sad mogla da kazem da je postojala neka tema koja mi je "ukazala na neki put" ali pisanje na raznim temama i citanje foruma mi je sigurno donekle pomoglo. Sto se pitanja roda i slicnih tice, najbolji je svakako transrodni forum, videla sam da si i ti tamo pisao.

Sto se psihickog napora tice, pa ne toliko, mozda nekad... Ali ja bas pisem onda kad me nesto inspirise, kad nesto zelim da kazem ili sam se nasla u necemu i onda to ide dosta lako. Ja mislim da je dobro kad razgovor na diskusijama nalikuje onom uzivo i da tada i ima najveceg efekta za ucesnike.
jesam ja za demokratiju i uvazavanje deteta, ali osoba od tri godine je daleko od realnog sagledavanja sveta. Mozda se u tom trenutku njemu cini da je najvaznije biti centar roditeljske paznje i drugo dete dozivljava kao uljeza. Ali drukcije ce sve to biti kad bude odraslo Nije ono tad svesno da je roditeljski zivot prolazan i da ce verovatno do zrelog doba ostati samo na svetu, a nece biti samo nikad ako ima brata ili sestru (u najvecem broju situacija su podrska jedni drugima). Tako da bih ja preuzela da tu odluku donesem ja tj u saglasnosti sa partnerom, ali ne dete.
Moja rođaka Jasna ostala je u drugom stanju sa ćerkom kada je Mihajlo imao osam godina i tražio od nje da mu rodi sestru ili brata. Inače i njena majka je zbog toga ogovara, u stilu "ma, mogla je ona mnogo pre da rodi drugo dete, nego nije htela".

A što se uopšte potrebe za rađanjem drugog deteta tiče, ja tu imam stav da je bolje imati jedno dete, kojem roditelji imaju vremena da se posvete, nego rađati drugo dete, pa onda posle nemati dovoljno vremena ni za jedno.

Ja međutim imam moju sestru, koju volim i puni mi znači. Ali ona, srećom, nema ovakve probleme, kakve imam ja, a izgleda mi da si ih imala i ti. Tako da moja sestra ne može baš uvek da me razume. Zato bih voleo kada bih imao neku "virtuelnu sestru", ovde na forumu, koja je prošla kroz slične probleme kroz kakve i sam prolazim, sa kojom bih mogao da podelim svoje misli i osećanja, a da znam da će me razumeti, jer se i sama slično osećala. Elem, da li bi htela da budemo "virtuelni brat i sestra"? Nemoj mi, molim te samo, odmah odgovarati, nemoj odmah odbiti. Sačekaj da prođu bar tri dana, pa mi onda odgovori, ako uopšte želiš da odgovoriš.
Uh ja opet mislim da je sebicno imati jedince. Naravno stoji to da ako roditelji ne mogu da se posvete deci onda je bolje imati jedno... Ali ja mislim da kad se rodi jedno nije problem ni dvoje, a kad je tu dvoje onda moze i troje :lol: Salim se malo, no ja mislim da su sestre i braca, hajde ne mogu da kazem znacajniji od roditelja, ali vrlo znacajni. Oni su veciti saveznici upravo protiv roditelja a takodje i u igri sa drugom decom ili u skoli a i kasnije u zivotu, to sam vec pominjala. Naravno, nije uvek tako idilicno ali u najvecem broju slucajeva koje ja znam braca i sestre jesu veliki oslonac tokom zivota. Pa nece valjda moja buduca deca biti ti neki izuzeci, a naravno zavisi to dosta i od roditelja.

Hvala ti :kiss: Necu svakako da odbijem, ti si draga osoba :) Vreme ce pokazati koliko cemo se druziti, poklapati u razmisljanjima a ako bude tako i budemo se dozivljavali kao virtuelni brat i sestra, to bi bilo izuzetno lepo :)
Korisnikov avatar
By Mariška
Hvala ti :kiss: Necu svakako da odbijem, ti si draga osoba :) Vreme ce pokazati koliko cemo se druziti, poklapati u razmisljanjima a ako bude tako i budemo se dozivljavali kao virtuelni brat i sestra, to bi bilo izuzetno lepo :)
Mnogo ti hvala, Di(v)na!
Korisnikov avatar
By Mariška
Uh ja opet mislim da je sebicno imati jedince.
Uf, a ja u stvari, kad razmislim, nemam nikakvu potrebu da imam više od jednog deteta.
Imao bih drugo dete jedino ako bih našao partnerku koja želi više od jednog deteta, a i samo dete želi da dobije sestru ili brata.
Inače nemam želju za više od jednog deteta.
Ali jedno dete bih zaista želeo da imam.
Doduše, ne otkucava mi, bar se nadam, neki "biološki sat", tako da mi nije najprioritetnija stvar u životu da postanem roditelj.
Ali mi to jeste jedan od važnih ciljeva u životu.
Korisnikov avatar
By Dina
To malo zavisi i od zivotne situacije. Ja sam imala veliki period u zivotu kad uopste nisam htela decu. A kad sam promenila tu odluku, onda je to bilo jedno dete jer je situacija bila prilicno komplikovana. Medjutim posto se ispostavilo da mi dobro plivamo u komplikacijama ;) onda su nam se ambicije povecale na vise dece. Ali videcemo da li se zelje i sudbina poklapaju. ;) Meni samo nije jasno zasto neki ljudi toliko ocajavaju ako ne mogu da imaju decu ili cak kad im nastanu problemi za imanje drugog (jos manje razumljivo). Znam parove koji 15 godina (bukvalno toliko) idu na vantelesnu oplodnju. Pa ne bih provela 15 godina mog zivota na taj nacin, ma nema sanse... Ali mozda ja pricam iz pozicije nekog kome je zelja za decom novijeg datuma i to je uvek jedna od zelja i planova. Ja verujem u neku sudbinu i da iz nekog razloga nesto tako treba da se odvija pa ne bih pala u ocaj kako god da bude...
Korisnikov avatar
By Blady
ALO BRE

Da li ima nekih novina u vezi ove teme?
Musko + zensko + zensko ili zensko + zensko?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!