Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By reveal
da li tako nesto uopste postoji ovde na forumu, ili bilo gde drugde?

da li ste ikada upoznali neki gay par koji ima decu, nebitno da li je usvojeno ili je plod vestacke oplodnje?

da li je to moguce, sa obzirom da se zna kakvi su stavovi savremenih balkanaca.... :barf: ?

da li biste vi uradili tako nesto, tj. da li biste se odlucili da imate dete sa svojim partnerom, znajuci da je vreme za to?

kakvi su vasi stavovi prema svemu ovome?

:alexis:
Korisnikov avatar
By olgic
Ne znam nikog ko bi odgovarao tvom opisu..A sto se tice toga da li bi ja mogla da uradim tako nesto?Da vrlo rado ako znam da sam srecna sa tom osobom i da to zelim:)
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Ovako ce to biti ako da bog i zdravlje posluzi i ne pobiju nas roditelji pre toga.
Poshto sam starija, prvo cu ja da rodim bebu, ali tako shto ce njena jajna celija biti oplodjena pa usadjena u moju matericu. Kasnije ce ona roditi moju bebu. Veza do groba na sve nachine :)
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by Inner-Smile
Ovako ce to biti ako da bog i zdravlje posluzi i ne pobiju nas roditelji pre toga.
Poshto sam starija, prvo cu ja da rodim bebu, ali tako shto ce njena jajna celija biti oplodjena pa usadjena u moju matericu. Kasnije ce ona roditi moju bebu. Veza do groba na sve nachine :)
Jao to super zvuci,ja se pitam bas kako ide ta oplodnja.Treba bas jedna nasa forumasica da mi se raspita za jednu kliniku u Madjarskoj,koji su super dobri sto se tice oplodnje.Nemam doduse jos uvek partnerku sa kojom bih odgajila to dete ali nista me ne kosta da se unapred raspitam.Mozes li ti baciti koji savet ovde,gde to mislis da uradis,kako se to radi itd?
Korisnikov avatar
By EYA
Moja deca imaju puno gay mama i tata :up:
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Inner-Smile
s sto bi nas pobili nasi roditelji? :puzzle:

ajde ducke javljaj sta je bilo sa tom vestackom oplodnjom u madjarskoj :bisou:
Korisnikov avatar
By reveal
:misli:

devojcica i ja smo se dogovarale za sledeci scenario: kupimo spermu nekog tamo muskarca koji ima perfektnu istoriju sto se tice bolesti i tako to, i onda je uspricamo u jednu od nas dve (valjda mene, otkud znam... :love: )...

i posle devet meseci bebica.

a ta varijanta je samo u slucaju da ne mozemo da dodjemo do prave oplodnje, tj. da se pomesaku njeni i moji geni... to bi bas bilo slatko... :love: :love:
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by reveal
a ta varijanta je samo u slucaju da ne mozemo da dodjemo do prave oplodnje, tj. da se pomesaku njeni i moji geni... to bi bas bilo slatko... :love: :love:
Uf ja zaista nisam znala da moze da se pomesa celija dve zene i da se od nje napravi fetus,mislim slobodno recite da sam glupa izgleda i jesam,ali ja sam mislila da je to bez sperme nemoguce.Reveal?
Korisnikov avatar
By EYA
Cekamo zimski raspust pa emo vam javiti kako funkcionisemo kao familija :grouphug:
Preliminarni rezultati pokazuju da smo vise nego cool familija :zvezda:
Korisnikov avatar
By reveal
znas kako, moguce je da se pri vestackoj oplodnji jajne celije majke A (koja treba da bude oplodjena) dodaju geni majke B ("oca") znaci da se napravi smesa. e sad kontam da bi spermatozoid, tj. ono sto on nosi u sebi potrebno da bi doslo do oplodnje prirodnim putem, da bi to moglo da se napravi "sinteticki" jer sve je to stvar genetike. XY hromozomi i sta vec... nisam bas expert u toj oblasti. znas, kao sto uzgajaju kukuruze... i tako to... :smeh:
teorijski je moguce napraviti dete od dve jajne celije.

postoji i ta varijanta sto je rekla inner. da se jajna celija majke B oplodi vestackim putem spermom XXX muskarca (nekog baje...) i da se ta jajna celija usadi u matericu majke A. dete ce tada imati gene majke A, majke B ali i gene XXX muskarca.

:drama:
Korisnikov avatar
By olgic
Meni je dovoljno i njeno dete. Mislim da se dobro slazem sa maleckom i zbog toga mi je jako drago. Naravno to nije sklop mene i nje ali ipak je njeno a kao sto nju volim tako i malecku volim (ne shvatiti pogresno)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
znas kako, moguce je da se pri vestackoj oplodnji jajne celije majke A (koja treba da bude oplodjena) dodaju geni majke B ("oca") znaci da se napravi smesa. e sad kontam da bi spermatozoid, tj. ono sto on nosi u sebi potrebno da bi doslo do oplodnje prirodnim putem, da bi to moglo da se napravi "sinteticki" jer sve je to stvar genetike. XY hromozomi i sta vec... nisam bas expert u toj oblasti. znas, kao sto uzgajaju kukuruze... i tako to... :smeh:
teorijski je moguce napraviti dete od dve jajne celije.
Mislim da smo vec pisali na Forumu o ovoj mogucnosti.
Stvar je vrlo jednostavna... za formiranje embriona trebaju ti dva gameta. Kod nekih vrsta(pre svega biljnih, nazalost) je moguce dobiti novu jedinku spajanjem dva zenska gameta.
Pokusaj je uspeo i na pacovima, s'tim sto je jedinka koja se dobije obavezno zenskog pola. Naime, nema od koga da nasledi onaj Y hromozom.
Problem stvara to sto su zenski gameti nepokretni (a spermatozoidi imaju repice) pa oplodnja mora da se vrsi vantelesno. Znaci, u laboratoriji.
Mislim da jos uvek nisu testirali ljude na ovu mogucnost. Iskreno, zabrinjava me pomisao na svet u kome uopste nema muskaraca, ili su svedeni na ugrozenu vrstu :lol:
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by MinaHarker
Iskreno, zabrinjava me pomisao na svet u kome uopste nema muskaraca, ili su svedeni na ugrozenu vrstu :lol:
ne bi se bas brecala da se to desi... :djavo: :vestica:
:)

mi pricamo o nekoj far away buducnosti kada ce se pokazati da li je to uopste moguce. pacovi nemaju istu strukturu gena kao sto ih i mi imamo.
Korisnikov avatar
By Val
da li tako nesto uopste postoji ovde na forumu, ili bilo gde drugde?

da li ste ikada upoznali neki gay par koji ima decu, nebitno da li je usvojeno ili je plod vestacke oplodnje?

da li je to moguce, sa obzirom da se zna kakvi su stavovi savremenih balkanaca.... :barf: ?

da li biste vi uradili tako nesto, tj. da li biste se odlucili da imate dete sa svojim partnerom, znajuci da je vreme za to?

kakvi su vasi stavovi prema svemu ovome?

:alexis:
Hmmmm...postoji to ovde na forumu, a i u stvarnom zivotu. I mnogo je lepo. Znas, kad se "vidis" sa devojkom, pa ti ona prica o malenoj, koja sa svojih 13 meseci non-stop pravi urnebes, nasmejes se i samo pozelis, da ih obe zagrlis, da su uz tebe. (da ja sad ne skrenem s teme...one su na Balkanu, ali ja ne)

Mislim, da je veza sa detetom savrsena veza, samo sto za to treba biti spreman, preuzeti odgovornost ... :yes:

A kad je u stvari pravo vreme za sve to? Meni se evo desava tek u 34. da se osecam zrelom za vezu sa detetom, mada vec nekih 10 godina sanjarim o tome, da imam dete sa devojkom, koju volim. I vidi, nije bilo do "vremena", nego do ljubavi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!