Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By lana-bg
Originally posted by YouKnowMyName

Nadam se da necete da me razapnete zbog ovog stava koji imam, ali totalno sam protiv usvajanja dece u homoseksualne porodice. Evo i mojih razloga:

1.Vama je pruzhena prilika da se seksualono orijentishete
2.Kako ce vashe usvojeno dete odgovoriti na pitanja "Zashto ti imash dva oca [dve mame]"?
3.Kako ce reagovati na "Meni mama ne da da se druzhim s tobom jer imash dva oca [dve mame]"
4.Kako ce reagovati na etiketiranje u shkoli i kasnije u zhivotu.
5.Kako mislite da ce se postaviti ka vama kao tinejdzher kada vas bude krivio za to shto nema samopouzdanja i shto ga deca prozivaju i etiketiraju.

Samo odmah da se razumemo: Ja sam kvir i to ponosan kvir :) Ali smatram da nije u redu praviti pakao nekom malishanu iz sebichnih razloga.

Zanimljiva tema. Ja jesam za usvajanje, ali ne znam kako ih odgovorila na pitanja 2,3 i 4. Morala bih da se konsultujem sa strucnjacima i parovima koji vec imaju ovakvo iskustvo. Nadala sam se da cu cuti vise konkretnih odgovora na pomenuta pitanja, ali nisam.
Korisnikov avatar
By mmiki
Ovakva pitanja se nece ni postavljati ili ce se sa odgovorima deca lakse snalaziti kad sve to postane normalno i uobicajeno, a ima jos dosta vremena do toga.
Korisnikov avatar
By Stripi

Nadam se da necete da me razapnete zbog ovog stava koji imam, ali totalno sam protiv usvajanja dece u homoseksualne porodice.
Ne uopće. Našo si Crkvu diš Boga molit. Moš fino otić na stormfront i tamo iznosit svoje ideje, bez da te iko napada.
Evo i mojih razloga:
Prilika? Ko nam je to napomenuo? Đe su se ispunjavali forumalari za to.
Uostalom, strejterima je pružena prilika da se skualno orijentiraju. Zašto nisu gej?
2.Kako ce vashe usvojeno dete odgovoriti na pitanja "Zashto ti imash dva oca [dve mame]"?
Kako će dijete razvedenih roditelja, dijete sa umrlim roditeljom ili dijete bez roditelja odgovarati na pitanja zašto nema roditelja? Treba li zabraniti samohranim roditeljima da imaju djecu? Treba li skamnuti djecu bez roditelja?
3.Kako ce reagovati na "Meni mama ne da da se druzhim s tobom jer imash dva oca [dve mame]"
Naći će neku normalniju djecu kojima je bitnije da se podijele oko uloga u dječjim igrama nego u igrama njegovih roditelja u krevetu.
Kao i sva druga djeca koju danas etiketiraju zbog nekog qrca u školi a imaju heteroseksualne roditelje. Usvojena djeca su često etiketirana.
5.Kako mislite da ce se postaviti ka vama kao tinejdzher kada vas bude krivio za to shto nema samopouzdanja i shto ga deca prozivaju i etiketiraju.
Kao i sva ostala djeca koja imaju problema sa drugom djecom u školi. Tražit će pomoć roditelja.

Samo odmah da se razumemo: Ja sam kvir i to ponosan kvir :) Ali smatram da nije u redu praviti pakao nekom malishanu iz sebichnih razloga.
Baš mi je drago zbog tebe. Eto, ja nisam ponosan što si ti ponosan kvir sa ovako devijantnim stavovima.
Ja ne kazhem da je to pogreshno, ali pod uticajem dva homoseksualna roditelja, dete nece osecati potrebu da voli osobu drugog pola, a to nije u redu. Zashto kazhem da nece osecati potrebu, zato shto je to u Srbiji tabu. Tako da ce dete, iz straha od homofobije i mrzhnje prema istoj, forsirati svoju homoseksualnu tachku lichnosti i na taj nachin sebe pretvoriti u homoseksualca...
Mozhda greshim... sve ovo govorim na osnovo svog psiholoshkog stanja do prihvatanja i odobravanja lichne seksualne orijentacije.
Baš kao i mi, koji smo imali potrebu da zbog svojih heteroseksualnih roditelja budemo strejt. Ne znam zašto ljudi ne promisle prije nego bubnu neku glupost?
I još se pita da li možda griješi.
Ma jok!
Korisnikov avatar
By nsBeckie
bravo Stripi.

evo i ja da odgovorim, mada sam vec ranije pisala na ovu temu
Da ne zalazim sad u to da nam je "pruzena prilika" da budemo strejt (ali smo mi tu priliku odbili, jel? :eureka: ). Detetu ce takodje biti pruzena prilika, ne brini se. Seksualna orijentacija se ne uci, ni od roditelja ni od okoline. Ako je dete strejt, pa makar svi najblizi oko njega bili gej (sto je tesko postici, jer gde je strejt rodbina, komsije, strejt parovi koji se setaju na ulici, itd.), ono ce biti strejt. A ako je dete gej, makar svi oko njega bili strejt (sto je, priznacete, lakse zamisliti, barem sto se tice vidljivosti), ono ce biti gej.
Dete treba pripremiti na takva pitanja. I naravno, biti potpuno iskren. Deca ionako sve bitno skontaju, mnogo su pametnija nego sto neki ljudi misle, i mogu da shvate dosta toga ako im se lepo od pocetka sve objasni. Tako pripremljeni, odgovorice drugoj deci da je to stvarno super i time ce ih zainteresovati jer je to za njih nesto novo i neobicno, pa ce hteti sve da cuju. hehe.
S takvima nece ni hteti da se druzi, jer ce vec unapred znati da postoje ljudi koji ne shvataju i ne prihvataju bilo sta sto je drugacije od njihovih zatvorenih shvatanja. U startu ce imati prednost jer ce mu/joj biti objasnjeno zasto je to tako. A ako bas bude bio/la tuzan/na onda ce ga dve mame/dve tate utesiti, obrisati mu/joj suze i zaspace srecan/na i zadovoljan/na sto ima tako dobre roditelje koji ga/je vole i koji ga/je razumeju i podrzavaju u svemu.
Reagovace na sebi svojstven nacin, koji se ne moze predvideti, jer je svaka osoba razlicita i razlicito reaguje na nasilje (to etiketiranje jeste oblik nasilja). No, ako ga roditelji pripreme i na to, i ako s njim izgrade odnos pun poverenja, dete ce im reci sta mu se desava u skoli i oni ce mu pomoci tako da ce zajedno proci i kroz to. Kasnije u zivotu, odrasla osoba je vec izgradjena i tad je vise tesko da ce obracati paznju na takve stvari...
Nakon ovakvog odnosa roditelji-dete kakav sam ja pokusala da opisem, to dete ce imati ogromno samopouzdanje i daleko od toga da ce kriviti roditelje, cak sta vise u njima ce uvek naci podrsku i razumevanje posto su kroz sve prosli zajedno. Kao tinejdzer/ka, interesovace ga/je momci i/ili devojke i birace sopstveno drustvo po sopstvenim interesovanjima, a na prozivke i etikete jednako ce odgovarati kao i ranije, u skladu sa tim kako su ga roditelji vaspitali da se nosi sa preprekama: hrabro i bez osecaja krivice.

I na kraju, izrasce u coveka koji ima sirok um i srce, koji je tolerantan prema drugima, a ne u homofoba ili nekoga ko samo gleda sta drugi rade kako bi na njima istresao sopstvene frustracije.

Drugim recima, uz mnogo ljubavi i strpljenja, uz mnogo bavljenja detetom, roditelji mogu prevazici sve ove prepreke.
I sto vise javnost bude bila senzibilisana, to ce lakse sve teci. U nekoj buducnosti, verujem da ce takvi problemi biti izuzetak a ne pravilo, jer vise to nece biti nesto novo ili neobicno da dete ima dve mame/dve tate...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!