Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deželaš
Prošlo je mesec dana od ovog, ali pošto vidim da na Forumu nema odjeka..

Razmaženi egoista!

Jelena Karleuša posle porođaja odlučila da prima injekcije za zaustavljanje mleka jer nema nameru da doji svoju bebu

Pevačica Jelena Karleuša i posle porođaja prima velike količine analgetika kako ni u jednom momentu ne bi osetila bilo kakav bol, pošto od njega ima fobiju, saznaje Kurir od izvora bliskih novopečenoj mami.

- Jelena se, naime, pre porođaja izjasnila da ne želi da trpi bilo kakve bolove, pa je prirodni porođaj otpao kao opcija. Pevačica od bolova ima fobiju i pre porođaja se sa dr Stanojevićem dogovorila o načinu na koji će svoju prvu bebu doneti na svet. Opšte je poznato kako je dr Dušan Stanojević jedan od vrhunskih stručnjaka u svom poslu, pa je upravo to razlog što ga poznate ličnosti angažuju - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Ono što je posebno interesantno jeste podatak da čuveni doktor porađa majmunice i druge životinje u zoološkom vrtu u Beogradu - zaključuje naš izvor.

Inače, porođaj JK je prošao bez komplikacija i ona se oporavlja bez problema. Međutim, Jelena i sada uzima epiduralnu anesteziju i veliku dozu analgetika kako bi izbegla bilo kakve bolove. Lekove uzima u meri u kojoj joj je dozvoljeno i u dozama koje neće štetiti njenom zdravlju. Iz samo njoj znanih razloga primila je i injekcije kako bi zaustavila mleko, pa će se njena ćerkica Atina hraniti veštačkim mlekom. Poznata pevačica će iz bolnice izaći za nekoliko dana, odnosno kada se postporođajno stanje stabilizuje. Mamu i bebu kod kuće čeka iznenađenje jer je pevačicina majka Divna za svoju mezimicu preuredila deo kuće u beogradskom naselju Altina i sve je spremno za njihov dolazak. Jelenin suprug, poznati fudbaler Duško Tošić, zbog obaveza u reprezentaciji neće moći da izvede svoje princeze, ali to će umesto njega učiniti novopečena baka Divna.

Dalibor Katić
(Kurir)

E sad, meni su od teksta zanimljiviji komentari čitalaca (na sajtu), npr. sledeći:
Pobogu, jel ta zena ima mozga? Ko zna sta ce biti njeno dete, koji ga je i radjala ako nece da ga doji, da trpi bolove...? Al ona je ipak JK, bomba nase jadne javne scene... hahahahh

Pa zar toj ženi niko nije objasnio neprocenjiv značaj majčinog mleka u razvoju bebe? Ili su joj i pored svih saveta i objašnjenja, važnije njene sise. Mogu misliti kako će se njen sinčić (ili kćer) osećati kad za 20 godina u arhivi "Kurira" budu čitali kako ih je rođena majka odbacila jer joj je važnija bila lepota njenih sisa ...

Kad se tolko plasila bola, trebala je da nadje surogatmamu pa da joj ona rodi dete. Moj sin je sisao kevu 4 god i par meseci sve dok ga starija cerka nije izlupala u javnom ssaobracaju jer je bilo stid od izvrtoperenih pogleda raznih ljudi i njihovog dobacivanja. A sada je zdrav ko dren i nista mu ne fali, a ovoj cilikonusi treba centar za socijalnirad da postavi neka pitanja! Ko je ona da detetu uskrati pravo na sisu.

ja sam se 2 puta porodila prirodno i nista mi ne fali!molila sam se bogu da slucajno ne dodje do komplikacija, pa da se porodim carskim rezom.a i injekcije za zaustavljanje mleka!...nemam komentar!ja sam svoju decu dojila!

TREBA JOJ ODUZETI DETE ONA NIJE MAJKA....

Pa ona i jeste majmunica nije boljeg lekara mogla da nadje...
Jadna ona kada se plasi bola neceg sto je priroda tako nametnula a nije se plasila da stavi silikone u svaki delic svoga tela...? toga se sirota nije plasila a sad detetu nece da daje majcino mleko, pa da i kako bi ipak su to silikoni a i vaznije je da je ona tip top nego da hrani dete... bas je EGOISTICNA ZENA - MAJMUNICA

ma bre ona je u pravu, zasto da doji svoje dete pa da ima probleme kao ja sada, da posle dojenja deteta nikako nemogu da vratim prvobitni oblik grudi :) )))), seljancura, nezna sta je najzdravije za dete. Nadam se ona njena majka Divna da ce malo vise paznje posvetiti tom detetu

Ovo samo fudbaler moze da ozeni.

So... :cigareta:

Može li se zamisliti "majka" bez boli? Ili je to njeno ključno svojstvo? Naime, tu i tamo se provuče teza da jednu od važnih snaga u održavanju patrijarhata čine upravo žene (and I know that we have disagreements on this). Moje pitanje bi dakle bilo, kako po vama stoji sam koncept majke u tom kontekstu? Mogu li se sve specifičnosti koje se nabrajaju kao "povlašćenja" ili pak "blaženost" majčinskog iskustva (požrtvovanost, strpljenje, opraštanje, razumevanje za drugog, posebna veza sa detetom, porodicom, nacijom, Bogom i sl.) tretirati kao išta drugo do li uživljavanje u mazohistički mjuzikl jedne marginalne niše? Ili: jesu li figure "Velike Majke"/Majke Zemlje/tarotske Kraljice/ostalih metafora plodnosti../ samo mirišljavi avatari jedne iste, Fundamentalne Radnice? Da li je nedavni trend respiritualizacije žene (Dan Brown, Camille Paglia) pojačao ovako shvaćenu kulturu materinstva?? I da li vi lično problematizujete majčinske "obaveze" čije plodove upražnjavate/ne upražnjavate?
Korisnikov avatar
By Delete
Meni je sasvim opravdano da neko ko ima sredstva za to sebi i priusti takve stvari.
Ako nece da je boli i ne treba da je boli. A i zasto bi se mucila kad moze i bez tih tegoba?!
Znam sasvim normalne odrasle osobe koje su bile uskracene za majcino mleko, pa im nista ne fali. Ako je to njena odluka, ne treba niko da se mesa u to. Ne moze neki polupismeni citalac Kurira da zna sta je bolje za njeno dete od nje same, koja umesto autora ovog neprimerenog clanka ima lekare pored sebe i moze da priusti sebi i svojem detetu mnogo vise od prosecnog citaoca Kurira.
Iskreno, ne verujem nicemu sto pise u Kuriru, pa ni ovom, a cak i da ima istine, opet sam uverena da je bar deo price izmisljn.
Korisnikov avatar
By KiWi

verovatno nikada nije čula izjavu koju je moja baba često ponavljala "kolostrum pokreće univerzum"
By biotherm
Ali, informacije su iz Kurira... ne razumem vas zasto bacate pare na Kurir, isprace vam mozak
Korisnikov avatar
By hlaefdige
sto se tice bola i analgetika, ukoliko stvarno ne stete....podrzavam skroz!!

a majcino mleko...e tu se ne bih izjasnjavala jer ne znam dovoljno.....
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by biotherm
Ali, informacije su iz Kurira... ne razumem vas zasto bacate pare na Kurir, isprace vam mozak
sve novine imaju elektronsko izdanje
a postovi se obično čitaju do kraja pre no što se komentarišu
Korisnikov avatar
By BellyButton
...- Ono što je posebno interesantno jeste podatak da čuveni doktor porađa majmunice i druge životinje u zoološkom vrtu u Beogradu - zaključuje naš izvor...

(Kurir)
Koliko god ja podrzavao ili ne podrzavao JK, ova digresija u tekstu je krajnje neukusna... Ali takve stvari nisu nishta novo za Kurir...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nema žena nikakve razloge da trpi bolove, a kada već ima epidural, nema razloga da se on vadi, to je jedna od metoda za dužu kontrolu bolova koja smanjuje potrebu da se analgetici unose sistemski.
Sa druge strane, budući da ne doji, nema uopšte ograničenja u tome koje lekove će da uzima.
I treće, bolja je prirodna ishrana dece, preko majčinog mleka dete dobija antitela i prirodnu mešavinu proteina i lipida koja je evolucijom naštimovana za ljudsko dete. Deca koja su hranjena veštački imaju veću učestalost alergija u životu il' tako nešto. Ali u svakom slučaju ženino je pravo da bira kako će da hrani dete.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by BellyButton
...- Ono što je posebno interesantno jeste podatak da čuveni doktor porađa majmunice i druge životinje u zoološkom vrtu u Beogradu - zaključuje naš izvor...

(Kurir)
Koliko god ja podrzavao ili ne podrzavao JK, ova digresija u tekstu je krajnje neukusna... Ali takve stvari nisu nishta novo za Kurir...

e da...ovo sam isto htela da kazem pa sam zaboravila...
By alexandermagic
Originally posted by Kiborg
I treće, bolja je prirodna ishrana dece, preko majčinog mleka dete dobija antitela i prirodnu mešavinu proteina i lipida koja je evolucijom naštimovana za ljudsko dete. Deca koja su hranjena veštački imaju veću učestalost alergija u životu il' tako nešto. Ali u svakom slučaju ženino je pravo da bira kako će da hrani dete.

Slažem se s ovim korisnikom.

(*Boldovani dio je znanstveno dokazana činjenica.)
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
A koga zapravo zaoble za JK?
Korisnikov avatar
By Modesty
Jebe mi se za Jelenu Karleušu...imam takvih i u svom gradu.

Vi baš imate vremena za bacanje kad vas okupiraju ovakve bedastoće...kad je ta žene uopće bila vrijedna nečije pažnje.
By alexandermagic
Ovdje se govori o ženama i dojenju i šta mi mislimo o istom.

Dotična je samo uzeta kao primjer. Treba li se sve svima crtati?
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by alexandermagic
Ovdje se govori o ženama i dojenju i šta mi mislimo o istom.

Dotična je samo uzeta kao primjer. Treba li se sve svima crtati?
hvala na objašnjenju...ne trebaš svima crtati,ja sam među rijeđim...ima ovdje dosta pametnih.

A što se tiče dojenje,ja sam baš prošla,što bi reli kao bos po trnju,grudi su mi bile kao baloni,vrištala sam od bolova...mogla sam nahranit četvero.
Posle dva mjesec sam htjela tražit tablete za zaustavim mljeko,bilo je neizdrživo,nisam smjela popiti kap tečnosti da se još manje stvara...sanjala sam da pijem bare,da ležim ispod cisterne za vodu a o bolovima da ne pričam ali mi je ljekar rekao da svakako to mljiko koje mi je u grudima(betonima upaljenim) mora izači....odustala sam odljekova i izmuzala sam se,umirala i prošlo je.....počela sam uživat u dojenju tek posle 3 mjeseca.
Korisnikov avatar
By jukie
Moja sestra nije htela da sisa posle par meseci pa su (smo) je hranili Bebiron-om.

Moram da priznam da je Bebiron bio odlična stvar. Bio je upakovan u divne kartonske kutije idealne veličine da na njima isečeš vrata i koristiš ih kao kućicu za svoje plastične životinjice

* * *

Što se tiče porađanja šimpanzi, tu imamo dva aspekta:
-razlog što lekari humane medicine porađaju majmunice i druge životinje u zoološkom vrtu u Beogradu je taj što ih zove njihov dobar pajtaš Vuk Bojović da to urade i oni onda dođu
-šimpanze su skoro iste (99 odsto) kao ljudi, pa lekari humane medicine umeju sasvim dobro da ih porode
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Nebitna stvar je u kojim novinama je pisalo i o kojoj se licnosti radi...
Sta koga briga da li ce ona da se poreadja prirodnim putem ili carskim rezom i da li ce unositi analgetike? To je njeno zdravlje, njen zivot i njene odluke.
Ja je licno razumem, znam koliko je tesko trpeti bol, svakok drugog meseca zavrsim u Hitnoj zbog bolnih menstruacija, to traje otprilike nekih 6 godina, nemam nikakv poremecaj, doktori kazu tipa: "zalomilo ti se da te boli, jebi ga". I znam kako je kada ti je vise i muka da pomislim da te ista boli i kada gledas da to izbegnes, jer ti je jednostavno vise dosta da trpis...

A da li ce da doji dete je opet njena stvar. Cinjenica je da je tako zdravije, ali je takodje cinjenica da sve odluke donosi za sebe i svoje dete, ne za nekog treceg. A to za alergije ne mora da znaci, mene majka nije mogla da doji iz zdravstvenih razloga, a nikada u zivotu nisam ni na sta bila alergicna....

@Modesty
TAko je bolno?

A, ako sam do sada i razmisljala o dojenju kao opcji (a jesam!), to sada definitivno otpada. Zao mi je, ali ja kroz to NE prolazim... Kako su druga deca koja nisu dojena prezivela, prezivece i moje...
Korisnikov avatar
By XerYuS
Krava nevidjena...

A ovo me je slatko nasmejalo:
Originally posted by deželaš

- Ono što je posebno interesantno jeste podatak da čuveni doktor porađa majmunice i druge životinje u zoološkom vrtu u Beogradu - zaključuje naš izvor.
Korisnikov avatar
By XerYuS
a nije ni krava, posto krave daju mleko.
By Paranoid Androgynoid
..ako cemo o nazivu teme, "Pravo na sisu".. ne smatram da detetu moras "dati sisu" tj. dojiti ga sopstvenim mlekom da bi od njega napravio buducu zdravu licnost.
postoje zene koje su jednostavno bioloski sprecene da priuste svom novorodjencetu nesto tako, postoje i one kao JK koje jednostavno ne zele da ih takvo pruzanje zadovoljstva detetu "boli".. ima zilion razloga..

..ali ima i istrazivanja koja dokazuju da "pravo na sisu" nije nuzan cinilac za formiranje zdrave i normalne licnosti.
ko ne zna (a trebalo bi da malo njih ne zna) neka pogleda i progugla jedan klasik istrazivanja na ovu temu Harry Harlow-a i trebalo bi mu se upaliti pokoje svetlo u glavi, a ne odmah "JK je krava..".

postoje nuznije stvari na ovom svetu od sise.
i mleka.
i mleka iz sise JK, ma koliko senzacionalna kad iz dekoltea vrisne bila.

mislim da je malo skandaloznije po to dete sto mu je JK majka i sto ga nece pomaziti 5 puta nedeljno verovatno, ali to je vec visoko intelektualna problematika da bi se u Kuriru obradjivala, za bolje od sise i nisam ocekivala da se uhvate :nokti:
Korisnikov avatar
By ns.happy
:up:
kako misle da prima epiduralnu anesteziju i dalje? :nerd: :lood:
Korisnikov avatar
By Dina
Nazalost postoji neko "takmicenje" zena u tome da su se prirodno porodile, to ja valjda mera koliko su zelele dete a u stvari ostatak patrijarhata. U inostranstvu je kako sam ja citala obavezan epiduralni porodjaj i zena mora da pise zahtev zasto hoce da se poradja prirodno... A kod nas... :sigh:

Inace, sto se mene tice, ako dodje do toga, carski rez obavezno, i zbog mene i zbog deteta. Inace odlicno podnosim bolove ali ako to ima neku svrhu, ali posto ne vidim ovde nikakvu svrhu...
Originally posted by Kiborg
...
Sto se dojenja tice, to vec nameravam, samo ako budem u situaciji. Prvo iz ovih razloga koje napisa Kiborg, a drugo jer mi je dojenje nesto lepo... koliko god mi je drago sto moje bliske prijateljice imaju decu, kad su bile situacije da one uzmu bebu da je doje, meni se pojavi bar mrvica zavisti. Ja sam vec bila u drugom stanju i bio mi je super osecaj kako se grudi menjaju... Na zalost moje (nase) su bebe otisle :placko: ali eto imam neki bar pocetni osecaj kako to izgleda a meni je dobar osecaj i nikako ga ne bih propustila. Naravno, to je individualno, i nemam nista protiv da zene to i ne cine...
Korisnikov avatar
By XerYuS
Originally posted by ns.happy
:up:
kako misle da prima epiduralnu anesteziju i dalje? :nerd: :lood:
:lol: :smeh: :smeh: :smeh: :lol:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Većina je majki sposobna da dade "mlijeko", ali ih je tek manji broj sposobnih da dadu i "med".
Erich Fromm

:smirk:
Korisnikov avatar
By Stripi
zaš bi bacali pare kad imaju online izdanje?
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja imam mleko, i to po prilicno, ali nemam koga da dojim... :D

... i nije mi padalo na pamet da uzimam lekove da zaustavim svoje mleko,
jer mi je to bas nekako super.

Desava mi se kad se sagnem da mi potekne par kapi i navlazi majicu sa obe
strane.. i to mi je super osecaj...

No, njeno je pravo da radi kako zeli, oseca i moze, ali nema pojma sta propusta!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by deželaš
Kad se tolko plasila bola, trebala je da nadje surogatmamu pa da joj ona rodi dete. Moj sin je sisao kevu 4 god i par meseci sve dok ga starija cerka nije izlupala u javnom ssaobracaju jer je bilo stid od izvrtoperenih pogleda raznih ljudi i njihovog dobacivanja. A sada je zdrav ko dren i nista mu ne fali, a ovoj cilikonusi treba centar za socijalnirad da postavi neka pitanja! Ko je ona da detetu uskrati pravo na sisu.

Bas sam htela da razmisljam o JK, ali mi je ovaj komentar potpuno omeo koncentraciju... Dozvoliti detetu da sisa 4 godine je imbecilnost veca cak i od injekcija za zaustavljanje mleka. Bila je ovde vec tema o nekoj deci koja sisaju iako imaju desetak godina, i svi su se slozili da je bolestina, ali je podjednako bolesno i ovo... jos napisati... i onda se takvi ljudi nadju pametni da osudjuju neke cilikonuse i da njima oduzimaju decu...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!