Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sanguine
Otvorih ovu temi inspirisan ovim sranjima sto su bila danas na trgu povodom protesta radikala...
Ne mogu da verujem koliko balavaca,dece,malih razbojnika vrslja ulicama i pravi sranja...
Jbt jesu li toliko dokoni ljudi da cekaju jedan miting da lome i unistavaju sta stignu po gradu.
Gde su njima roditelji?Znaju li oni sta im rade jadna deca i kakvu su gamad podigli?
Nije mi jasna svest omladine danas.....kako je moguce da su toliko ljudi zatupeli i zasto?
Mislim da su bitni propusti napravljeni u vaspitanju i podizanju te dece+uticaj okoline i eto neonacionalistickih huligana ispranih mozgova.
Sta vi mislite o svemu ovome?

I evo jedna fantasticna reklama koja me dodatno podstakla na razmisljanje.

''

"Watch your thoughts; they become words.
Watch your words; they become your actions.
Watch your actions; they become habits.
Watch your habits; they become character.
Watch your character; it becomes your destiny."
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Meni je to strasno...gde god se okrenem u zadnje vreme ovaj pretuko ovog, ovaj ubio ovog, a sve klinci moje godiste i mladji...
Jbt, ni sama ne znam sta se vise desava...sta misle sta ce koji k da postignu unistavanjem svog grada...
Znas kako, jeste da roditelji igraju veliku ulogu o tome...ali opet oni ne mogu da prate 24 sta im deca rade...nekako ipak po meni sva krivica (ili bar veci deo) ide tim klincima, svako je odgovoran za svoje postupke..

Jbt, kuda ide ovaj svet...
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Mislim da je najveci problem u vaspitanju i okolini te dece. Mada kada vidim sta se deci sve servira kroz filmove i crtane filmove mogu i TV da svrstam u grupu najacih faktora...
Danas je svako drugo dete legija, ljuba zemunac ili neki drugi "velikan" srpskog savremenog drustva.... Bar da se sada ugledaju na karadzica pa krenu sa ucenjem :giggle:
Da se nadovezem na moju zenu, tacno je da roditelji ne mogu da prate decu 24h dnevno ali mogu da ih od malih nogu uce da ne lazu i da razgovaraju sa njima. Treba im posvetiti maksimalnu paznju i zadobiti njihovo poverenje.
Ako tako krenemo onda druga dva faktora mogu skoro pa da se zanemare :D
Korisnikov avatar
By jukie
Spot je malo crno-beo
( :giggle: pa ceo je crno-beo)

Mislim da se celo društvo promenilo i da je sada teže vaspitavati dete

Npr. školski psiholozi i pedagozi prigrlili su takozvana dečja prava i protumačili da ona znače da dete sme u školi da radi šta hoće ako je to u skladu sa njegovim željenim pravcima razvoja (tj. niko ne sme detetu da zabrani da se razvija u skladu sa tim pravcima)

Znači ako dete želi da bude divljak, ne možete da ga sprečite, jer je njegovo pravo da se razvija u tom smeru

I sad ovo izgleda smešno kada se pročita, ali činjenica je da za mnoge stvari ne postoje nikakve prave kazne u školskom okruženju. "mali razgovor sa psihologom i pedagogom" nije nikakva kazna, smanjena ocena iz vladanja nikoga ne zanima jer ne ulazi u prosek ocena, sa jedinicom iz vladanja (koja znači da si otprilike polomio pola školske zgrade ili 1-2 nastavnika) ne mogu da te izbace iz škole niti da te prebace u drugu školu ako to ne želiš.

Što se tiče crtanih filmova ne slažem se da su mnogo agresivniji nego kada smo mi bili mali. Klaviri i đulad su samo padali na glave, Josa Ćosa je svakih pet sekundi leteo u provaliju dok se bezobrazni zec smejao. Ceo appeal Popca Kopca koji skalamerijom udara Sofronija Leghorna u glavu je upravo bio smešan i zabavan zbog toga što smo znali da je to šarena laža, jer u realnom životu ne smeš da tučeš odrasle jer su oni glavni, i to je bio neki otpusni ventil.

Isto je i sa igranim filmovima. Veličanje genocida nad Indijancima u svakom kaubojskom filmu, ratni filmovi iz NOB-a koji su obilovali smrtima, je l'. Tu se sad nadovezuju sve one priče iz NOB-a kojima su nas "dojili" u školi (veličanje pojma dece ratnika, srceparajuće priče o žrtvovanju radi opšteg cilja itd). Današnja deca ustvari u predtinejdžerskom uzrastu imaju mnogo manje propagande agresivnosti direktno usmerene prema njima.

E zbog svega toga današnji roditelji ne umeju da prepoznaju da li je televizijska emisija pogodna ili nije za njihovo dete u određenom uzrastu. I mi smo odrastali gledajući istu vrstu i količinu agresije na TV. Razlika je u tome što danas odrasle osobe imaju mnogo manje prava da vaspitavaju dete kako žele, i onda su deca podivljala. Ranije su postojali ventili i pritisci koji su sprečavali decu da se skroz razulare, počev od šamara kada počneš da sikćeš na nekog odraslog.
By J...
Ono sto je meni grozno i neshvatljivo kako jedan mlad covek moze da prihvati tako konzervativnu, fasisticku ideologiju. Da li je on svestan koliko bi i sam bio ogranicen kad bi ideologija koju podrzava zaista dosla na vlast.

Nekako mi uz mladost ide sirina, zelja za upoznavanjem razlicitih ljudi, otvorenost, nevinost. Onda vidim klinca sa majicom (zna se vec kojom) i pitam se ... ako ovo dete nema mozga, zasto nema ni srca ni duse? Kakvim su ga to zlom hranili dok je raslo?
Korisnikov avatar
By Deksi
Reklama je odlicna :wow:

Sto se tice omladine,vaspitanja,ponasanja...mislim da su roditelji napravili bitne propuste u podizanju te dece....i da su mahom od roditelja ucili mnogo toga,naravno tu je i lose drustvo,uticaj okoline....
Jednostavno cim vidim da osoba ne moze da prihvati razlicitost i ima nizak nivo svesti zakljucujem da od malena nisu radili na razvijanju njene licnosti a ona kasnije nije imala predispoziciju da je sama razvije.
Cim roditelji ne znaju sta im deca rade na ulicama ni gde su verovatno nisu znala ni sta rade pre 10-15god kad su tek prohodala
Korisnikov avatar
By Sanguine
Btw zaboravih pored roditelja kao osnovnih vaspitacha da pomenem prosvetne radnike,ustanove,medije i kolektivno zalaganje za usmerivanje klinaca na pravi put.
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Hmmm...frustracije ovog naroda i roditelja se prenose i na potomke.

Sta da se radi kad su heroji danas ceca,jeca,radovan,mladic....gomila loshih primera i atmosfera puna mrznja od 92e kad se gomila nezadovoljnih,uplasenih izbeglica sjatilo u Srpske gradove.
Josh pored toga tipicna zatucanost naroda na Balkanu,odecenost od ostatka sveta i kaskanje za svim desavanjima.
:pas:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Kada se roditelji bave glupostima, umesto vaspitavanjem svoje dece, onda ispadne to sto je ispalo.

Najbitnije detetu od malena objasniti sta je dobro, a sta ne, da odrasta sa pravim vrednostima (da budem jasna, pod ovim ne mislim na oubicajeno podrazumevani religijsko-patrijarhalni sistem vrednosti), usmeriti ga da se u zivotu bavi necim korisnim (sport, muzika, jezici, slikarstvo, nebitno je), razgovarati sa njim, izgraditi odnos koji pociva na poverenju i razumevanju i onda ce od tog deteta jednog dana postati covek.

Detetom se ne treba baviti od onog trenutka kad pocne da pravi problem, nego od rodjenja, da taj trenutak nikada ne bi dosao.

E, onda ce dete biti odlican ucenik, zato sto zna da tako treba, ne zato sto ga teras, nece piti, pusiti i drogirati se, jer ce znati da je to stetno i ruzno, ne zato sto mu branis, nece se ponasati nasilno, jer ce shvatati besmislenost takvog ponasanja...

Vec u prvih pola sata razgovora sa nekom osobom, mogu da vidim da li su ga roditelji samo odgajali, ili su ga pritom i vaspitavali i bavili se njima.

e, da, jos jedna bitna stvar:
U prvimg odinama zivota su roditelji decji role model i uzor i te godine treba iskoristiti za to formiranje vrednosti, jer sto osoba ima bolje izdefinisane pojmove dobrog i loseg, to ce manje biti podlozna uticaju okoline.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!