Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Val
Ne znam da li je tema za hobi ili gde, al' ajd.

Ja bih svoju passion za pravljenjem torti svrstala u hobi-rubriku. DakleM...shta me zanima:

Da li neko sam pravi figurice i dekoracije od fondana?
Da li neko sam pravi fondan-smesu?
Imate li recepte torti koje mogu da "izdrzhe" fondan masu na sebi?

Ako da, volela bih da vidim slike, postavljene recepte torti..jednospratnih, dvospratnih...kako god.

Evo mog prvog pokushaja:

Slika

:neznam:
Korisnikov avatar
By Mars
Ako ti je ovo rezultat prvog pokusaja, onda si ti Mikelanđelo u kujni.

Prelepo.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja deluje mi strava al mislim da bih ja sve pojeo pre nego sto bih zavrsio tortu :/ i onako kad god pravim nesto slatko pojedem pola sastojaka onako "da probam jel dovoljno slatko"
Korisnikov avatar
By Mars
A kakav ti je ono problem iz domena statike - zasto torta ne bi izdrzala fondan preko i okolo?
Korisnikov avatar
By Val
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2464008#p2464008]Mars napisao:[/url]A kakav ti je ono problem iz domena statike - zasto torta ne bi izdrzala fondan preko i okolo?

Do sada su sve torte izdrzhale. Ali, fondan je tezhak. Chak i ako su fihurice radjene nekoliko dana unapred i osushene, teshke su. E sad...ako pravim trospratnu tortu, kapiram da cje mi se sve zbljuzgati. Teshko je sve to zajedno. Kad pomislish da jedan fondan-"poklopac" sadrzhi skoro 1kg shecjera u prahu...kako sve to da stavim jedno na drugo, a da se ne sj*be? Zato za sada pravim samo obichne...jednospratne. Pochetnichke, ali ukusne. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ne znam. Cake Boss obilato sve zatrpava fondanom. Sad ne znam - mozda je sam list tanji?

Ako je problem u figuricama, ja bih natakao na drvca od raznjica (recimo, to mi prvo pada na pamet) u duzini sirine torte i 1mm vise...pa nabodes to na tortu i figurica "lebdi" nad njom.
Korisnikov avatar
By Val
Da, ali kako tortu na tortu da postavim, bez da se zbljuzga? A da ne koristim one etazhere... :neznam:
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2464030#p2464030]Val napisao:[/url]Da, ali kako tortu na tortu da postavim, bez da se zbljuzga? A da ne koristim one etazhere... :neznam:
ja bih napravio etazere, od nekog diskretnog, cvrstog materijala...tako na principu ubodne testere odozgo, i znas da ce torta da stoji savrseno pravo..a spolja se ne vidi (posle kad jedan sprat ode, samo se izvadi i skloni).
Korisnikov avatar
By Val
Ali, ali...ja necju sa etazheroooommm... :neznam: :(
Korisnikov avatar
By bothways
Ma treba praviti ružne torte i kolače, da ti ne bude žao da ih pojedeš.

Good work
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
val, postavi taj recept jbt,
na netu svi neki sa fruktozom i svasta necim.
A ja kupio samo bocicu glicerina. I neke boje.

Hocu da pravim i ja fondan :D
Korisnikov avatar
By Val
Eno postavih na drugu temu... :D Josh juche! :P

E da, happy halloween guys. :)

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Val
Ae, evo ga i ovde:

Natopish kesicu zhelatina u 50 ml vode.

Zatim u 20 ml vode rastopish 100 gr fruktoze. To da kuva 30 sek.

Odmah ubacish nabubreli zhelatin i supenu kashiku glicerina u fruktozu.

Smesu prebacish u 600g shecjera u prahu, meshash kashikom dok se ne sjedini, a dodatnih 250g secjera umesish ruchno. I eto ga. Kad se sve to sjedini, dodajesh boje po zhelji...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
e pusi kurac sad ti sa fruktozom, jedva sam i glicerin nasao. Opet u apoteku, znaci?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
kroz kakve muke treba da prodje mlada domacicae prije nego li se domogne svog prvog secernog zeke.
Korisnikov avatar
By Val
Paaaa...sam si trazhio. Sada se pati! :P Al' kad ga uradish prvi put, smejacjesh se. Jer, jednostavnije ne mozh' bit'... :)
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
minja kaze da je dovoljno premazati ih tankim slojem glicerina kad se osuse. I na fotkama njeni fondani sijaju bas bas
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!