Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Vec neko vreme mi je na pameti indijska kuhinja i kako je nisam dovoljno jela kad sam bivala u UK.

Bas, bas bih da se oprobam da pravim neke stvarcice, ali to bas i nije jednostavno ovde.

Sada sam poredjala sta imam odande od zacina i zaputila se kroz online pomoc u vidu nasih i hrvatskih sajtova da vidim sta mogu da probam.

Od indijskih zacina imam:

Kari (obican), Chili (neki indijski kao), Garam Masala i Tandoori.

Tandoori je njami njami i bas mirise onako...indijski :D

Predlozi, sugestije, saveti :cheer:

ovo sam nasla da su sastojci jako jednostavni:

http://www.coolinarika.com/recept/indijski-naan/
Korisnikov avatar
By scout_finch
neam savet, samo sam dosla da pitam kad ces to da spremas?:D
Korisnikov avatar
By bas bleu
chicken korma (ili neko drugo meso ali ja ne volim) bi trebalo da moze da se izvede, imas razne recepte po netu, meni je ok dzejmijev.
svezi djumbir ima da se kupi u merkatoru zar ne? ground coriander i turmeric bi trebalo isto da mogu da se nadju (kapiram da moze kari umesto turmerika). taman za uz naan.

a i one vedzi gluposti sa leblebijama to garant isto moze.

edit: i chicken tikka masala isto moze (isto kod dzejmija npr), samo verovatno neces naci svez korijander. ali kapiram da mozda susenog ima po onim nekim fensi prodavnicama zdrave hrane.
Korisnikov avatar
By Dina
Mi bas danas bili u indijskom restoranu... lepo je bilo ali malo prejako ili smo mi preterali sa jelom...

Dosad nisam ja nesto spremala, lepse otici ovako na gotovo :D

Kad ja nesto napravim, a pretpostavljam da hocu, javljam se opet na temu... :)
Korisnikov avatar
By bas bleu
pa imas kokosovo mleko u merkatoru u konzervi - milion posto.

samo da se razumemo, ne reklamiram ja merkator ali je pored mojih kada dodjem u srbiju :lol:
imaju oni jedan section sa uglavnom kineskom klopom, e tu stoji.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ok, pogledacu cim predjem preko reke, sad mi se ne mili da zbog konzerve kokosovog mleka idem do gajbe :lejzibagr:
Originally posted by scout_finch

neam savet, samo sam dosla da pitam kad ces to da spremas? :D
bitno da ces ti da njamas...sve zavisi koliko korisnice i korisnici budu helpful ^^

edit:

vidim da je to nekim korisnicama zabavno :lol:
Korisnikov avatar
By bas bleu
^that's why all my indian food grows in m&s, neatly packed up and ready to be microwaved :)
By Speculum Columbae
Ima indijski restoran u koji nikako nisam stigao da odem, iako sam planirao 3 meseca, svaki dan.
U Palmoticevoj je, mozes da ides tamo da jedes i pitas za recepte.
Najbolja stvar sa restoranom je sto je vrlo mali i neces se osecati nelagodno (kao neka trafikica), tj. ne deluje fensi i zvanicno i snobis.
Korisnikov avatar
By Hys.
Bas bih se ja jebavala sa ovim istrazivanjem da imam m&s :P

Ok, bih, jer volim da kuvam, al ne ovoliko
Korisnikov avatar
By bas bleu
moj jedini problem sa kuvanjem indian je miris. sta god da uradis lingers on for days.
Korisnikov avatar
By bas bleu
ako mene pitas, ja sam ti vec rekla da je up to you. we can even get a take away. classy, eh? :yes:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Hys.

...

Od indijskih zacina imam:

Kari (obican), Chili (neki indijski kao), Garam Masala i Tandoori.

...

onda imas skoro sve sto je esencijalno

inace, da moras sama da mesas masala zacin, namucila bi se, jer je kardamom u srbiji prilicno tesko naci

korma i butter chicken su mi omiljena indijska jela
Korisnikov avatar
By Hys.
@Hlaefdige

nadam se taman cu isprobam jedan recept pre no sto svrnes :) Biti ces obavestena ^^

Sta znam, ja volim miris indijskih zacina, kako je kad se kuva gajbi indijsko jelo tek cu da saznam.

Forni ja isto volim, to jest volela sam sa piletinom, ali sada imam neki cudan trip sa mesom....Ne znam sta mi je, ali mogu da jedem eventualno nesto narezano tipa sunke. A bila sam taaaaaaaaaaaakaav karnivor :shrug:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
znaci...indijska a la Hys. u Beogradu,

a posle indian take away u dijaspori sa bas bleu....

brate, napravicu slauf!
Korisnikov avatar
By Azdaja
ni blizu kao kubanska (koju obazavam)

nemam savet, srecno s kuHanjem i uzivaj u kuHanju :)

ps gazda, javi kako je bilo :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Azdajo, otvori temu za kubansku, ne znam niiiiiiiiiiiistaaa o njoj a vrlo rado bih da naucim :klap:

OT:

Evo sela sam i nastavljam istrazivanje mislim da cu sutra da probam da napravim nesto pa kud puklo :cita:
Korisnikov avatar
By bas bleu
imala ja jednom kubansku satro tazbinu - ako je sudeci po njoj samo se mojito kuva tamo :)
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Hys.

Azdajo, otvori temu za kubansku, ne znam niiiiiiiiiiiistaaa o njoj a vrlo rado bih da naucim :klap:

sjutra kad budem normalna otvaram temu... :)

jes kuHala nesto indijsko? :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nesam školovala indijsku, ali bejah u Indian palace pre x godina i bilo je jako dobro (i relativno skupo). iako ukusno, meni je to sve bućkuriš (smućkaj&prospi) varijanta i nešto me ne inspiriše za home-made cooking.

kokosovo mleko ima u merkatoru, ali je tipa 400 din za 200 ml što je straobalno mnogo. mislim da je jeftinije kupiti kokos, pa cediti. :)
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by 2Q2Bstr8

nesam školovala indijsku, ali bejah u Indian palace pre x godina i bilo je jako dobro (i relativno skupo). iako ukusno, meni je to sve bućkuriš (smućkaj&prospi) varijanta i nešto me ne inspiriše za home-made cooking.

kokosovo mleko ima u merkatoru, ali je tipa 400 din za 200 ml što je straobalno mnogo. mislim da je jeftinije kupiti kokos, pa cediti. :)
Hahahaha, e ziva nisam da cujem kako je proslo cedjenje kokosovog oraha...
Korisnikov avatar
By Azdaja
:lol:

mozda je covek mislio kad ga presece, pa iscedi iz njega zivot - nemoj da si tak'a :lol:
Korisnikov avatar
By smaug
^
Da ...kao Marko Kraljevic suvu drenovinu sa tavana od devet godina...ili vec kako to bese..Yep.

@Hys. - jes kuvala ista?

Vidi ovo:
2 kasike ulja
1 kasika senfa
1 mala glavica luka
Cimet (ili jedna stapic ili pola kasicice )
4 cena belog luka
1 kasicica cimeta. Kasicica kima a ne cimeta...
1-3 cili papricice
2 kasicice sitno seckanog ili mlevenog korijandera
½ kasicice garam masala
2 pire od dva paradajza srednje velicine
400ml kokosovog mleka
450 g bele ribe secene na krupne komade
So, biber

Zagrejes ulje, dodas luk, cimet I senf. Smanjis temperature I kuvas dok luk ne postane zlatno braon.
U medjuvremenu u blenderu napravis pastu od djumbira, belog luka, I cili papricica I 50 ml vode. Dodas ovo luku koji se kuva I onda dodas kim a ne cimet, garam masalu I korijander. Kuvas dok sva tecnost ne ispari a onda jos malo da to proprzis (pazi da ne zagori). Dodaj paradajz I 100ml vode. Skuvaj opet dok ulje ne izadje na vrh. Dodaj kokosovo mleko I 150ml vode, pojacaj vatru da prokljuca a onda smanji da polako vri. Onda dodaj ribu I kuvaj jos 4-5 minuta dok se riba ne skuva. Dodaj so I biber po ukusu
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
no comment... ček da nađem neku majcu sa one teme...

Slika
Korisnikov avatar
By Hys.
Smaug super mi deluje ovaj recept! Oticicu do merkatora ovih dana pa cu naci to kokosovo mleko, sunce mu poljubim.

Da li moze nesto drugo umesto bele ribe-ja volim ali necu kuvati samo za mene, a samo ja volim ribu :sigh:
Korisnikov avatar
By smaug
Hm... Pa moze piletina. Samo sto onda moras da je proprzis pre nego sto je dodas sosu na kraju i da onda kuvas malko duze od 5 min. Samo jel nece da bude kao sa ribom. E al ako je tom nekom problem miris ribe onda da kazem da ne treba da brine jer je miris sosa jak i totalmo overpower miris ribe. A ako je problem tekstura ribljeg mesa.... Pa mozda ni to nece da bude problem jer ako je sveza riba onda se ovako skuvana razlistava.
A moze i samo lebac da se umace u mocu a ti poklopas ribu :-)

E, ako budes pri lovi u merkatoru vidi dal imaju fish sauce i lime (onaj zeleni limun koji ne znam kako se kaze na srpskom). Imam mnogo dobar thai recopis za piletinu u lime and coconut milk. Al mnogo dobar! Uzgred zar nemaju malo fensije health food prodavnice kokosovo mleko i te tako stvari?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ako nađeš fish sauce negde, javljaj. :) u Merkatoru ga nema, ne znam ni da li su ga uopšte i imali.

lime = limeta :)

btw, koliko sam uspeo da saznam, kokos u prahu + vruće mleko (ili voda) u odnosu 1:4 bi trebalo da budu adekvatna zamena za kokosovo mleko, makar što se ukusa tiče.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!