Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Low carb mi onomad spasiJo zdravlje.
Sada sam opet na low carb rezimu.

Objasnjenje:

Low-carbohydrate diets or low-carb diets are dietary programs that restrict carbohydrate consumption usually for weight control or for the treatment of obesity. Foods high in digestible carbohydrates (e.g. bread, pasta) are limited or replaced with foods containing a higher percentage of proteins and fats (e.g., meat, poultry, fish, shellfish, eggs, cheese, nuts, seeds, peanuts, and soy products) and other foods low in carbohydrates (e.g., most salad vegetables) although other vegetables and fruits (especially berries) are often allowed. The amount allowed of these foods varies with different low-carbohydrate diets.

Such diets are sometimes ketogenic (i.e. they restrict carbohydrate intake sufficiently to cause ketosis) for example, the induction phase of the Atkins diet.[1][2][3] Some sources, though, consider less restrictive variants to be low-carbohydrate as well.[4]

Apart from obesity, low-carbohydrate diets are often used as treatments for some other conditions, most notably diabetes[5][6][7] and epilepsy,[8][9][10] but also for chronic fatigue syndrome (see ketosis) and polycystic ovarian syndrome.

Ukoliko imate negativno misljenje o ovom vidu ishrane da otvorite novi thread, ovo je tema isljucivo za RECEPTE i savete.

Evo jednog finog, ukusnog i recepta (isprobanog):

Nutritional Information
Per Serving:

Net Carbs: 3 grams
Total Carbs: 8 grams
Fiber: 5 grams
Protein: 3 grams
Fat: 7 grams
Calories: 97
Makes: 6 servings
Prep Time: 10 minutes
Total Time: 20 minutes

Ingredients:

* 1 head cauliflower, separated into small florets
* 1 large roasted red pepper (homemade or jarred), rinsed and patted dry
* 10 Kalamata olives, pitted and sliced
* 2 tablespoons olive oil
* 2 tablespoons chopped parsley
* Salt and pepper

Not only do red peppers add color and flavor, they provide a dose of beta-carotene, a powerful antioxidant.

Directions:

1. Bring a medium saucepan of lightly salted water to a boil. Cook cauliflower 6-7 minutes until tender but firm. While cauliflower is cooking, cut red pepper into thin strips.
2. Drain cauliflower. Mix in red peppers, olives, olive oil and parsley. Season to taste with salt and pepper.

izvor:

http://www.atkins.com
Korisnikov avatar
By Hys.
Govedina ala sljivovica:

Sastojci:

1 crveni luk
2 cena belog luka
4 snicle od govedjeg buta (tanke)
2 casice dobre sljivovice
kasika maslinovog ulja
zacin c, biber, malo tucane paprike (NE aleva)

-Snicle izlupati (ne mnogo, da ostanu socne). Svaku zaciniti, sa obe strane. U MALI pleh staviti snicle, preliti sa maslinovim uljem i vode toliko da ih "pokrije" zatim doliti 1 casicu rakije.
-Cesnjeve belog luka (neoljustene) rasporediti, crveni luk grubo iseci na komade i rasporediti.
-Prekriti alufolijom i staviti na 200 stepeni SAMO 10 minuta max.

Posle toga smanjiti na 120-150, na svakih 20 minuta proveriti koliko ima tecnosti i dolivati vode i rakije toliko da prekrije snicle (ali JEDVA)
Drugu casicu sljivovicu dodavati isto tako sa vodom.
Otprilike sat i po treba dok snicle ne pocnu da se raspadaju pod viljuskom (tada su gotove).

Takodje, u poslednjih pola sata moze u malo vode za dodavanje da se razmuti trecina kasike kukuruznog brasna (sto je najvise carb u celom receptu) i doda, kako bi se dobio gusnutiji sos, ali i nema potrebe.

Na kraju pred serviranje sitno iseckan svez persun.

Ide odlicno uz gore navedenu salatu.

izvor:

gladna :hys:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Hmmm... pečena paprika i karfiol?? Zvuči super, ke isprobam. Samo što mi je traćenje energije da palim rernu zbog 1 paprike, al ajde sad.
Korisnikov avatar
By KiWi
mmmmmmmmmm ....... lepo :eya:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Joj, opet Etkins.... Zar ta firma nije bankrotirala vrlo brzo?
Inače, dijeta po kojoj možeš da jedes masno meso, sireve i čvarke a ugljeni hidrati su zabranjeni je, po meni, smešna.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Hys.
although other vegetables and fruits (especially berries) are often allowed.
Ček malo... ovo znači da je bobičasto voće posebno dozvoljeno?
Pošto u mojoj verziji Atkinsa, na koju su me treneri bacili je to bilo toliko NE! da me uvek i zanimalo zašto pobogu.
Bila je neka fora na poene, pa sabereš za jedan dan koliko smeš... a bobice su bile tipa 100g je poena za nedelju dana :lol:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by AngraMaina

Hmmm... pečena paprika i karfiol?? Zvuči super, ke isprobam. Samo što mi je traćenje energije da palim rernu zbog 1 paprike, al ajde sad.
pa da se ispeci i bez rerne :) uz mrvu ulja :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by mitrandir

Joj, opet Etkins.... Zar ta firma nije bankrotirala vrlo brzo?
Inače, dijeta po kojoj možeš da jedes masno meso, sireve i čvarke a ugljeni hidrati su zabranjeni je, po meni, smešna.
Ahhahahah...naravno da nije :)

Ugljeni hidrati NISU zabranjeni. Naprotiv. Ko je procitao knjigu, to zna.
A stp se tice masnog mesa, cvaraka i ostalog, dovoljan je comon sens.

@Marvin:

Dragi ja ne znam na sta su te stavili, ali posle 2 nedelje, voce ne da nije zabranjeno, nego se preporucuje! Na kraju se jede APSOLUTNO sve sem belog secera i belih testenina.
Preporucujem ti da kupis knjigu, jer je tu sve lepo objasnjeno.

@Angra:
Pa de rerna!
Papriku na plotnu od sporeta, da skroz zacrni kao za ajvar, 10 mina maks treba, oljustis i to je to :)

@Fornikejt:
Ima recepata bez mesa, naravno!
Mozes da pogledas kroz search: low carb vegeterian, a postavljacu i ja :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Btw, ja sam jos onomad skinula 35 kilograma posle 1000000 neuspesnih dijeta (verujem estrogen koji je bio 4 puta visi od normalnog je tu dao velikog udela :lol: ) za 6 meseci, i tu kilazu odrzavala 4 godine, uz minimalna odricanja.
Posto me prijatelj progesteron i estrogen opet zajebava, pa time i kilaza, opet sam na low carb, i posle nedelju dana ( i to ne striktnog pridrzavanja, bile slave sta ce co'ek) vec se vide rezultati.

Jedem povrce SVAKI DAN, btw.
Korisnikov avatar
By LittleRed
Ma super je Etkins...I ja sam sa njim ranije baš dosta smršala i dugo držala kilažu...stvari su krenule nizbrdo kada sam prestala da pušim, a još se pogoršale kada me je significant other uvela u vode prehrambenog hedonizma (što je, moram da priznam, baš prijalo ali je u kombinaciji sa mojim krajnje usporenim metabolizmom bio fatalni spoj).
Sada sam na Etkinsu već pune tri nedelje, i super se osećam...Sita sam, ne osećam nikakvu potrebu za slatkišima, ne osećam se iscrpljeno kao obično kada držim dijetu...Isto se trudim da jedem što više povrća.
Anyway, onaj karfiol ću rado da probam, baš mi primamljivo deluje :)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Hys.
Pa de rerna!
Papriku na plotnu od sporeta, da skroz zacrni kao za ajvar, 10 mina maks treba, oljustis i to je to :)
Pa ovde nema plotni!

:eureka: Umotam u foliju i pripalim vatricu odozdo. :vatroslava:
Korisnikov avatar
By Hys.
Joj Angra pade mi na pamet da mozda nemas...stavi onda kilo paprikica u rernu, one mogu da se zamrznu, pa sledeci put ne moras da palis rernu.

@LittleRed

Ej pa super :D !
Mozemo da si budemo podrska :)

Sta je tebi omiljeno da jedes? Koliko otprilike grama ugljenih hidrata unosis?
Korisnikov avatar
By Hys.
Ako neko dolazi na zemunsku pijacu, obavezno da dodje ovde:

Slika

Pedja vepar prodaje kobasice koje su bez aditiva, cisto meso i JEBENO MNOGO SU DOBRE.

Cena im je znacajno skuplja od klasicnih kobasica, 1 000 dinara je kilogram.
Ali su do jaja.
Vikendom Pedja ima porcije divljaci (paprikasa) to jos nisam probala.
Korisnikov avatar
By nsc
a jeste li probali karfiol (obaren, razdvojen na sitne delove) preliven nemasnim jogurtom (ostaviti da odstoji najmanje sat) i zacinjen raznim svezim travama - mirodjija, bosiljak, majoran, list celera, majcina dusica, origano
Korisnikov avatar
By Hys.
E, to zvuci skroz fino.
Mada ja ne mogu jogurt jos uvek da pijem.

(A i kad ga budem pila, onaj masniji ima manje ugljenih hidrata)

To je kao salata od krastavca, samo sto tamo stavim i beli lik.
Skroz njami, samo sto je krastavac malo tezak, tako da je karfiol dobra alternativa :)
Korisnikov avatar
By Madonna
kupiš tunu u salamuri.. i pojedeš. a može i da malo dodaš nekog začina npr. mirođija, origano.. kari*..
Korisnikov avatar
By Hys.
U procedjenu tunu iz salamure stavis majonez, sitno seckani kiseli krastavac, mirodjiju, beli luk, seckani persun i pavlaka.

Manje kalorijska varijanta je beli luk i mirodjija.

Inace je najbolje mrsavim kad jedem hamburger. Bez zajebancije. Cisto govedje meso koje mi samelju dva puta, sama napravim pljeke, preko ide zelena salata i kiseli krastavac secen ko flis' papir, kackavalj ili onaj sir za tople sendvice, majonez i izdinstan crni luk.
Skroz anhelti, al ukusno da mres.
I ladno kad to jedem, kilogrami samo idu dole.
Korisnikov avatar
By Madonna
pa možda ako umesto tri pojedeš jedan :lol:

ili više potrošiš od toga.
jao mirođija :drama:
Korisnikov avatar
By Madonna
POLA KILE AMBURGERA! :shok:
ja bih tako al big mek od po kile. :sigh:

a na temu: od proteina hasam belo pileće/ćureće, tunu nekad salamura nekad oil kad ustreba omega 3 masna kiselina, jaja pa nekad bez žumanceta, mleko, soja, itd. pa onda sabiram oduzimam...
Korisnikov avatar
By Hys.
e pa jbg...ne mre big mek...ne mre lebac...

Inace, piletina biliv it or not ima dosta holesterola, vise nego teletina :yes:
Korisnikov avatar
By Madonna
ma, jebagaa, ne merem sad sve to kalulisati, dosta mi i ovo informacija :overload:
Korisnikov avatar
By Hys.
Ma opusteno, samo kazem, meni je kad sam jos onomad to cula, bilo iznenadjenje totalno.
Korisnikov avatar
By nsc
zasto svi tvoji recepti imaju majonez?
zar on nije mastan?
ja samo na domaci (kad ja na brzaka napravim) ne podrigujem
zar smes pavlaku?
pljeske volim, samo ja pre pecenja umesim i seckan crni luk, ili pored njih malo isprzim sitno seckan crni luk, pa u zemicku domaci ketchup (moja mama pravi, nema boljeg), luk pa pljeskavicu (to mesi moj tata, sa zacinima - majoran, mirodjija i sl.), list-2 zelene salate ili malo sitno iseckanog svezeg kupusa i drugi deo zemicke premazan senfom, nikad vise od jedne ili max 2 pljeske umesene sa lukom i ispecene na rostilju, bez hleba (zemicke), samo sa kiselim krastavcicima
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by nsc

a jeste li probali karfiol (obaren, razdvojen na sitne delove) preliven nemasnim jogurtom (ostaviti da odstoji najmanje sat) i zacinjen raznim svezim travama - mirodjija, bosiljak, majoran, list celera, majcina dusica, origano
Nikad mi nije palo na pamet da se može i tako napraviti, u biti meni se to ne bi niti dalo. Ja ga inače jedem često i to ga kuham doslovce 2-3 minute i onda bacim vodu i to samo polijem maslinovim uljem, dodam kuhani krompir i bijeli luk, sol..i to je to, promiješam :)
Korisnikov avatar
By Hys.
zasto svi tvoji recepti imaju majonez?
zar on nije mastan?
ja samo na domaci (kad ja na brzaka napravim) ne podrigujem
zar smes pavlaku?

-smem sve to, low carb je.

A nemaju bas svi recepti :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!