Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Ne pravim torte sa korama, inace vrlo retko pravim torte ovako.Danas ovo probah i odlicno je-

Vrlo jednostavna torta za pripremanje...
Vrijeme pripreme: 20 min

Sastojci
600 gr šlaga
6 dcl kisele vode
200 gr mlevenog keksa
150 gr eurokrema
Priprema
1. Šlag podeliti na tri dela ( po 200 gr).
2. Za prvi deo umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl kisele vode.Ostaviti sa strane
3. Za drugi deo umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl kisele vode i zatim dodati mleveni keks.
4. Za treci deo umutiti 200 šlaga sa 2 dcl kisele vode i zatim dodati euro krem.
5. Filovati : deo sa keksom - deo sa euro kremom - beli deo
6. Ostaviti u frižideru da se ohladi

Mora da odstoji u zamrzivacu malo da se stegne pa prebaci u frizider, preporucujem dug a uzak platanj kako bi tortica dobila na visini :)

Prijatno!

Inace, mislim da moze da se doda neko vocance bez problema, ja nisam trenutno imala a momcima se jelo slatko :mama:

e da-ja sam koristila obican slag na meru, skroz kul! Cena zajedno sa kiselom oko 350 dinara, imamo u ulici prodavnicu koja prodaje na meru slag i keksic :)
Korisnikov avatar
By KiWi
Najbriži kolač ikada. Nije ultrajeftin, ali se pravi za 2 minuta:

1) Kupovna kora Takovo (uvek je treba imati u frižideru)
2) Malo soka od jagode, maline ...
2) Jagode ili maline (dve jače šolje)
3) Šlag (za svaki slučaj treba uzeti gotov kupovni, ako se nema vremena za mućenje)

Izvadiš koru iz friza, u mikrotalasnoj ugreješ sok, pospeš preko kore, u multipraktiku samelješ jagode i pospeš preko kore i preko našpricaš šlag ....

Do sada se niko nije žalio, uvek uspe i veoma je lako za pripremu. Jedini problem je kad se gosti navade na tortu, pojedu celu pa im posle bude muka ... i onda ti ispadneš loša kuvarica! (desilo mi se!)
Korisnikov avatar
By ns.happy
ja znam onu foru kad poredjas keksice da budu kora, malo ih okvasis mlekom da omeksaju a kao fil ide puding koji je skuvan u soku od nekog voca (kompot dakle) i to voce umiksas, banane (nista bez njih) , slag odozgo, ohladis i razvalis se...
Korisnikov avatar
By sofia
Evo najbrzeg vocnog kolaca;

Umutiti 300 gr slaga,u njega izlomiti 400 gr keksa i iseckati kg voca (po zelji) Izmesati dobro i ostaviti u frizider da se malo stegne.Potom oblikovati na tacni i preliti glazurom od 100 gr cokolade.

Prijatno! :D
By Çâðê_DUP
tj slatka pavlaka*(halta), dno posude pishkote, po njima prospete vocnoga soka, pomeshate haltu i voce, pravac friz, kolach njami:D

kod nas u kuci to je fensi kolach jer smo mrcine lenje za spravljanje torti:D
Korisnikov avatar
By spliff
Brzi kolach sa jabukama

sastojci:

2 cela jajeta
1 sholja shetjera
1 sholja oraha
1 sholja griza
2 rendane (veće) jabuke
1 sholja grozdjica (moze i ne mora)
3 vanilin shetjera
malo ruma (po zelji)
malo korice limuna
1 prashak za pecivo
1/2 sholje ulja
1 sholja jogurta
100 g. rendane chokolade
malo pakovanje plazme (mleveno)

sve dobro izmeshati mixerom, na namashtjeni pleh posuti prezlama (ili mlevenim keksom), izliti masu i petji 40 minuta na 190°C.

preko vrutjeg kolacha preliti chokoladnu glazuru (na pari umutiti 2.5 dl slatke pavlake i 250 g. chokolade za kuvanje)

priprema 10 minuta
+ 40 minuta za ispetji
Korisnikov avatar
By spliff
Bakin jednostavni kolač

sastojci:

3 jajeta
2 šalice šećera
1 šalica ulja
2 šalice brašna
½ vrećice praška za pecivo
2 šalice mleka (jogurta)
2 šalice oraha
100 g. crne čokolade
3 vanilin šećera

priprema:

Jaja i šećer izmiješajte pjenasto, zatim umiješajte ulje, a naizmjence dodavajte brašno s praškom za pecivo i mlijeko. Na kraju umiješajte mljevene orahe, otopljenu čokoladu i vanilin šećer. Sve dobro umiješajte, izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup, te stavite peći 45 minuta na temperaturu od 190°C.
Bakin jednostavni kolač pošećerite i režite na kockice.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Hys.

3. Za drugi deo umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl kisele vode i zatim dodati mleveni keks.
4. Za treci deo umutiti 200 šlaga sa 2 dcl kisele vode i zatim dodati euro krem.
To bez želatina može da stoji?
Korisnikov avatar
By Marvin
Ja pravim nešto slično

200g šlaga (umućenog sa 2 dl hladnog mleka) + jedan želatin
200 g šećera u prahu
i 4dl kisele pavlake

To se sjedini.
Petit (ili plazma) se namoče u mleko.

Keks, pa 1/3 te mase gore, pa neko voće (ja naj volim jagode ili šumsko), ponovo keks, sledeća 1/3 fila, voće, keks... 1/3 za kraj

Mora da stoji bar 5,6 sati da keks omekša (najteži deo je sačekati toliko sati :giggle: )
Korisnikov avatar
By erkondisn
BROWNIES S GORKOM COKOLADOM

Sastojci
130 g maslaca
100 g gorke čokolade (70% kakaa)
130 g smeđeg šećera
1 vrećica Vanilin šećera
20 g kakaa
4 jaja
100 ml kiselog vrhnja
250 g Pšeničnog oštrog brašna
½ vrećice Praška za pecivo
sol
80 g grubo narezanih lješnjaka
50 ml soka od naranče
1 žličica naribane korice naranče

Maslac zagrijte, maknite s vatre i u njemu otopite čokoladu.
Dodajte šećer, vanilin šećer, kakao, jaja i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
Dodajte vrhnje i lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i soli.
Na kraju umiješajte lješnjake, sok i koricu naranče.
Pripremljenu smjesu izlijte u tepsiju (38×22 cm) koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i namazali maslacem. Pecite 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C.

Za glazuru zagrijte maslac, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre i miješajte tako dugo dok se čokolada ne otopi (ili pak, kao sto ja uvijek radim, otopite cokoladu i maslac u mikrovalnoj, samo oprezno i pazite da ne zagori :D )

ali pak ovo je bomba!:

ČOKOLADNA BOMBA

4 jaja
10 dag šećera
20 dag maslaca
5-6 žlica oštrong brašna
1 prašak za pecivo
15 dag čokolade (otopljene i malo ohladjene)

Ispeći u pobrašnjenoj i namašćenoj tepsiji 30-ak min.
Ispečen biskvit zaliti s 1dcl hladnog mlijeka

krema:
u 0,5 L slatkog vrhnja staviti otopljenu cokoladu (20 dag) i grijati na vatri dok se to sve ne sjedini.

kremu staviti na kolac, ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu i staviti na pola sata u zamrzivač.
Korisnikov avatar
By tintily
ju al vam lepa tema , evo nekoliko ultra brzih

1.
koliko gr keksa toliko ml jogurta i duplo manje gr secera u prahu , 100gr slaga , 100ml kisele vode , neko voce tek (kivi , banana, sitno voce...)

keks slomiti rukom , posuti secerom i preliti jogurtom pa izmesati. Ostaviti da stoji dok naseckate, operete ili sta vec radite s vocem i umutite slag. Torticu oblikovati odozgo naredjati vockice pa namazati slagom .

(Ja najvise volim sa kolutovima kivija i za pola kile keksa je dovoljno 2 kivija , a slag uvek mutim sa kiselom jer bude cvrsci)
Ovo moze i u dijetalnoj varijanti , postan keks , 0,5 jogurt i zasladjivac ;)

2. slicno kao marvinovo samo ...
u proizvoljnoj kolicini :) , kod mene sve ide odokativno

na 1 pavlaku onu punomasnu , 50gr secera u prahu i to je kolicina dovoljna za mazanje jednog reda piskota , pa vi na osnovu posude procenite koliko piskota ide po redu i koliko redova hocete .
Meni je najbolja kombinacija za zimu sa visanjama a za leto sa jagodama i kupinama.

dakle vako... pavlaku nezno promesate sa secerom. Posudu u koju stavljate torticu oblozite folijom pa umacete tek malo piskotu po piskotu u sok neki vocni, pre nego je stavite u pleh. Red piskota premazete pavlakom pa naredjate voce , pa opet do broja redova koji zelite i zavrsite obavezno piskotama . ostavite da se ohladi koji sat , prevrnete, sklonite foliju i nafilujete ili onom istom pavlakom ili slagom i ukrasite vockicama .

Postoji i varijanta da u cinijice stavite 3-4 piskote , 1-2 kasike voca i dopunite pavlakom pomesanom sa secerom , pa tako dobijete zanimljive poslastice.

3.recept koji vam je ostavila hys je fantastican kad sredisnji deo nije cokoladni nego se u njega umute znjecene maline ;)

4.ekstra brza tortica

300gr plazme
250ml neceg zutog gaziranog
200gr mlevenih oraha ( sa lesnikom je fantazija)
200gr secera u prahu
1 margarin ( ostaviti ga prethodno da omeksa na sobnoj temp.)

slag i kisela za ukrasavanje

sve ono sipate u vanglu, operete ruke, zasucete rukave i doooobro ugnjecite prstima da ne ostanu grudvice margarina. Oblikujete po zelji ( ja pravila ui cvetice i jelkice i klavire, mede, zeke, sise...) nafilujete , malo ohladite i onda se gojite

e sad nesto sto se pece a brzo je :

1.Medenjaci

3 jajeta
250gr secera
3 kasike meda
50gr margarina
500gr brasna
1k.k. sode bikarbone
1k.k cimeta

Umutiti jaja sa secerom , dodati ostale sastojke, izmesati i praviti kuglice velicine oraha . Stavljati u podmazan pleh ( nek razmak izmedju kuglica bude 1-2 cm) i peci na 200 stepeni 10-ak min.

2.brz i jeftin kolac sa jabukama

mera vam je solja ili casa kako vi odaberete

2 solje rendanih jabuka
1,5 solja secera
2 solje brasna
1 solja ulja
1 k.k sode bikarbone
1 vanilin secer
1 k.k cimeta

jabuke oljustiti, narendati i posuti secerom i ostaviti da odstoje bar pola sata, zatim pomesati sa ostalim sastojcima i izliti u podmazan pleh. ispeci i ohladjeno seci na kocke.

3. vocni kolac

2 jajeta
3 kafene soljice secera- priblizno 150 ml
2 soljice ulja
5 velikih solja brasna
1 prasak za pecivo
1 casa kiselog mleka ili jogurta
voce po zelji , najbolje je sa visnjama i meni je mera pun dupok tanjir visanja
umutiti sastojke, masu izliti u podmazan pleh pa odozgo posuti vocem i ispeci.

Za danas vam je dosta :)

Napomene :

- kod svih kolaca koji se peku , patispanja, piskota, biskvita ili kako ko vec sta zove , gde imate jaja prvo umutite belanac sa secerom da dobijete cvrst sneg a onda ostale sastojke umesate lagano varijacom ili kasikom , na taj nacin ce kora biti vazdusastija

- podmazan pleh znaci namazan uljem pa posut brasnom i to tako sto visak brasna istresete tako sto okrenete pleh i malo ga lupite po guzi :)

- svako testo pecete u prethodno zagrejanoj rerni , osim ako nije drugacije receno, a peceno je onda kad ga bocnete cackalicom, istu izvucete a na njoj nema testa i suva je .

Pa uzivajte ;)
Korisnikov avatar
By Marvin
Banana bread mafini:

Potreban vam je mikser, 3 prezrele banane, 2 šolje brašna, pola š margarina, 1 š pavlake, 1 ipo š šećera, 1 š mlevenih oraha (što krupniji to lepše), 2 jaja, pola kesice praška za pecivo.

Umutiš. Metiš u modle za mafine.
20 minuta na 200 C
Korisnikov avatar
By ns.happy
lazes... obozavam kad mogu samo izmiksati... :love:
Korisnikov avatar
By Marvin
Čokoladni mafini:

100g brašna, 100 g šećera, 50g maslaca, 30g kakaa, kesica praška za pecivo, kesica vanil šećera, jedno jaje, malo manje od deci jogurta, 2 kašike mleka, 50 grama lomljenje crne čokolade

Sjedini se sve sem brašna (u kom je prašak za pecivo), pa se brašno dodaje lagano uz mešanje. na kraju lomljena čokolada.

U modle. 10 minuta na 200 C
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Marvin
Originally posted by Hys.

To bez želatina može da stoji?
Ladno :yes:

Samo mora da bude u zamrzivacu neko vreme.

Btw, ostatak posta ne gledam nit recepte :povez:

:low carb diet:
By Swanheart
:misli:

kupi se ananas u krugovima
slozi u par staklenih posuda ( da bi se lepo videlo ), prelije pudingom od vanile

lako i slatko:shunkica:
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Naaaaajbrzi i naaaajlaksi recept ikada! Nema ni prljavih sudova. Mama mi ga dala.

Potrebno:
- Maxi
- 700-1200din

Uzmem "Slatki dani".
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Tart by Dzejmi Oliver:

Korica:

125 gr putera
100 gr secera u prahu
malo soli

Umutiti mikserom, pa dodati 2 zumanca i opet umutiti

Dodati:
250 gr brasna

Umutiti pazljivo rukama. Ne sme da se pretera sa mesanjem.

Ostaviti u frizideru ili ledari sat vremena da odmori, zatim seci na tanke snite i redjati u modlu za pecenje (treba da se dobije kora sa ivicama koja ce drzati fil na mestu). Utapkati prstima da se svi delovi spoje u celunu.

Pece se 15 - 20 minuta na 200 stepeni (dok ne porumeni).

Na ovu koricu se baci krem po volji.

Krem br 1:

Korica se pospe svezim vocem (najvi se volim visnje ili ananas) i onda se preko toga prespu 2 pudinga od vanile kuvana na vodi umesto mleka. Moze i kombinacije visnje - puding od cokolade.

Krem br 2:

Bilo koji krem kuvan na pari, po volji autora.

Krem br 3:

Vocni krem za zeleom (ko ume da, ja ne znam).

Krem br 4:

310 ml slatke pavlake se stavi da prokljuca sa 2 kasike secera

Zatim se doda:
110 gr putera
450 gr. cokolade za kuvanje

Mesa se van sporeta da se sjedini
Ohladi se
Doda se 100 ml mleka.
Promesa se da se dobije glatka masa
Prelije preko korice.
(kao medju korak mogu da se dodaju i visnje)
Korisnikov avatar
By tebra
Kad se zazelim kolaca, napravim Bombice...

Samo ti treba Plazma, sok (a moze i voda) i mleveni orasi ili kokos (ako neko voli kokos)...
Izdrobite Plazmu u neku fanglicu, sipate sok preko i muljate, muljate dok ne napravite smesu.
Onda vadite male komade iz te smese i pravite bombice (loptice) od njih, a kasnije te bombice uvaljate u mlevene orahe i to je to...

Gotovo za 5 minuta... :kuvar:
Korisnikov avatar
By blue90bg
Kolac sa makom

1 pakovanje korica za rozen tortu
1 solja(2d) secera
2 solja vode
1 margarin
1 pakovanje mlevenog maka
mleveni keks po potrebi (100-200g)

vodu, secer i margarin staviti da provri. kada provri, skinuti sa vatre, dodati mak, mleveni keks dodavati dok se ne dobije masa srednje gustine. prohladiti masu i filovati kore. preko staviti fondan. ja ne stavljam fondan jer ga ne volim i mrzi me da ga pravim :napitak: .... moze i cokoladom da se prelije, ili necim drugim, budite kreativni :okret:
Korisnikov avatar
By Tomek
gotovo za 5 minuta

1 kg mlevenog keksa + 1 l vocnog jogurta, to je kora
na to se stavi izgnjeceno voce
slag

pravio sam sa malinama i jagodama
Korisnikov avatar
By Kittrie
600 g mlevenog keksa, (mleveni badem , susenu papaju, ananas , zele, itd po zelji..)
narendati/izmiksati jabuke (500g), u malo vode prokuvati (da omeksaju i puste sok)
dodati obican i vanilin secer, cimet. limunov sok u jabuke
sve sjediniti, stoji samo, staviti u fridz, kad se ohladi preliti slagom.

najjednostavnije moguce, jeftino a lepo koooo.. JOJ !! :D

ne znam mere ovde sam lupila, jbg, nekako odokativno.
Korisnikov avatar
By Hys.
^iz mog iskustva jabuke ne moraju da se prokuvaju uopste, samo ih tako narendane ostavis neko vreme -20 mina vise nego dovoljno :)
By LeDeNa_
Ne jedem slatko.Moze jedan brzinski kolac ponekad.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!