- 10 Maj 2009, 23:18
Ne pravim torte sa korama, inace vrlo retko pravim torte ovako.Danas ovo probah i odlicno je-
Vrlo jednostavna torta za pripremanje...
Vrijeme pripreme: 20 min
Sastojci
600 gr šlaga
6 dcl kisele vode
200 gr mlevenog keksa
150 gr eurokrema
Priprema
1. Šlag podeliti na tri dela ( po 200 gr).
2. Za prvi deo umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl kisele vode.Ostaviti sa strane
3. Za drugi deo umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl kisele vode i zatim dodati mleveni keks.
4. Za treci deo umutiti 200 šlaga sa 2 dcl kisele vode i zatim dodati euro krem.
5. Filovati : deo sa keksom - deo sa euro kremom - beli deo
6. Ostaviti u frižideru da se ohladi
Mora da odstoji u zamrzivacu malo da se stegne pa prebaci u frizider, preporucujem dug a uzak platanj kako bi tortica dobila na visini
Prijatno!
Inace, mislim da moze da se doda neko vocance bez problema, ja nisam trenutno imala a momcima se jelo slatko
e da-ja sam koristila obican slag na meru, skroz kul! Cena zajedno sa kiselom oko 350 dinara, imamo u ulici prodavnicu koja prodaje na meru slag i keksic
Vrlo jednostavna torta za pripremanje...
Vrijeme pripreme: 20 min
Sastojci
600 gr šlaga
6 dcl kisele vode
200 gr mlevenog keksa
150 gr eurokrema
Priprema
1. Šlag podeliti na tri dela ( po 200 gr).
2. Za prvi deo umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl kisele vode.Ostaviti sa strane
3. Za drugi deo umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl kisele vode i zatim dodati mleveni keks.
4. Za treci deo umutiti 200 šlaga sa 2 dcl kisele vode i zatim dodati euro krem.
5. Filovati : deo sa keksom - deo sa euro kremom - beli deo
6. Ostaviti u frižideru da se ohladi
Mora da odstoji u zamrzivacu malo da se stegne pa prebaci u frizider, preporucujem dug a uzak platanj kako bi tortica dobila na visini
Prijatno!
Inace, mislim da moze da se doda neko vocance bez problema, ja nisam trenutno imala a momcima se jelo slatko
e da-ja sam koristila obican slag na meru, skroz kul! Cena zajedno sa kiselom oko 350 dinara, imamo u ulici prodavnicu koja prodaje na meru slag i keksic