Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Allkey
Dobro, nije bilo idealnijeg mesta za postavljanje ovoga. :)

Da li smatrate da je voda sa chesme ipak do neke granice shtetna i da ipak treba piti flashiranu?

A koliko ste ubedjeni da je i flashirana dovoljno dobra?

Da li primecjujete razlike u ukusu izmedju razlichitih brendova flashiranih voda?

Koja vam je omiljena, ukoliko konzumirate?

-------------

Ja smatram da je chesmovacha shtetna, o da. Tek od kad sam video shta se zadrzhava u Zepterovim filterima...

Primecjujem znatne razlike u ukusu. Rosa, naprimer ima nekako kiselkast ukus, dok Voda Voda, kao prava voda, uopshte nema ni miris ni ukus, do skoro mi je bila omiljena.

Onda sam naishao na Zlatibor o2 vodu. Takodje nema miris, ni ukus, a miluje, prija, mnogo je dobra. Najsavrshenija voda ikada. I to zbog koncentracije rastvorenog kiseonika... (Zbog nje sam i pokrenuo temu. :P )

Dakle, kako vi gledate na sve ovo?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ja sam skoro proba;a Zlatibor O2 vodu i ok mi je, mada u kuci imam i dalje samo Voda vodu. Umem ponekad da popijem i cesmovacu, da se podsetim kakva je, ali samo ponekad, uglavnom mi nije dovoljno hladna.
By RACABG
posto sam upoznat sa procedurom prerade cesmovace ,a ujedno i nalazima analize te iste josh uvek pijem vodu sa cesme.
cesmovaca je skroz ok ispravna 100%
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Cula sam da je VodaVoda zapravo cesmovaca?

ont: mi imamo neki filter za preciscavanje cesmovace.
Korisnikov avatar
By catch me if you can
cuo sam da treba da se menjaju flasirane vode povremeno zbog mineralnog sastava.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
meni se svidja voda-voda. par ostalih koje sam probao imaju cudan ukus - ova mi prija. a i ambalaza je lepa. :)
By RACABG
Originally posted by Mr Dee
meni se svidja voda-voda. par ostalih koje sam probao imaju cudan ukus - ova mi prija. a i ambalaza je lepa. :)
ja mislio da preferirash valjkaste oblike :)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
pa ova je zaobljena na ivicama. :P
By RACABG
hahahahahahaha lood si 100%
Korisnikov avatar
By M M and I
Vodu iz cesme...na pamet mi ne pada da placam 1,5 Euro za flasu od pola litra vode koja je eto uvezena za norveskih fjordova ili francuskih alpi kad je voda kod nas sto zbog klime, bogatstva ove zemlje vodenim tokovima i izvorima sto zbog prilicno malog zagadjenja odlicna...i uvek hladna, pa i usred leta...Ako neceg u ovoj zemlji ima onda ima vode i to napretek...
Korisnikov avatar
By Mr Dee
treba me flasirati, sta da kazem. :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
radjeno je istrazivanje koje je dokazalo da ljudi koji piju vecinom flasiranu vodu imaju vise karijesa od onih koji piju cesmovacu. objasnjenje je nadjeno u tome sto se cesmovaca fluorise (to je cak i zakonom obavezno). medjutim, kao neko ko je imao priliku da pije zrenjaninsku cesmovacu, sve je bolje od nje.
slazem se da treba menjati vode, ne treba se zadrzavati na samo jednom brendu, upravo zbog tih minerala koji su karakteristicni za svaku.
zlatiborku sam pio, iskreno nisam primetio neku razliku od neke vodavoda-e npr. ali ralika je ocigledna kod prolom vode (koju lekari daju kao protektivnu terapiju za kamenje u bubrezima)

inace, vodavoda, vlasnistvo siENDsi grupe, je kupila rosu, i kako sam cuo, vodavoda i rosa se toce na istom izvoru, samo u drugu ambalazu... ne znam koliko je to tacno, ali ja sam uvek za teorije zavere hehe..
Korisnikov avatar
By one of the people
voda iz cesme se testira nekoliko puta dnevno i mora da prodje kroz iste ako ne i ostrije standarde nego flasirana voda.
coca-colina Dasani voda je ustvari flasirana i toce je u svakoj drzavi gde se i prodaje.

naravno postoji i Fiji voda koja se sipa na ostvru Fiji i pije je jedna Jenet Jackson i probao sam je i .... $10 kasnije morao sam u WC. haha.

:roll:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by ns.happy
radjeno je istrazivanje koje je dokazalo da ljudi koji piju vecinom flasiranu vodu imaju vise karijesa od onih koji piju cesmovacu. objasnjenje je nadjeno u tome sto se cesmovaca fluorise (to je cak i zakonom obavezno).
voda se u našoj miloj zemlji fluoriše samo u nekoliko gradova (Užice, sistem Rzav /Arilje, Požega, Lučani, Čačak i Gornji Milanovac/, Kruševac i Pančevo)... u Beogradu je to teško izvodljivo, jer, kako su mi objasnili, grad se snabdeva vodom iz više različitih rezervoara, pa bi fluorisanje iste bilo mnogo skupo. nisam upoznata sa razlozima nefluorisanja vode u ostalim gradovima Srbistana.

LM, ja volim da pijem Aqua Vivu, VODA VODA i Zlatibor O2 (delim isto iskustvo sa postavljačem teme kad je ova voda u pitanju)
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ja samo znam da su mi pre par godina nashli pesak u bubregu, da sam pio flashiranu vodu mesec dana i posle toga vishe nisam imao... :)
(mislim da je bila voda "vrnjci")... whatever...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by E.c.h.o...
Cula sam da je VodaVoda zapravo cesmovaca?

ont: mi imamo neki filter za preciscavanje cesmovace.
ja sam u nekim novinama kalibra Kurir/Press čitao da je dnevna proizvodnja fabrike za flaširanje VodaVoda veća od kapaciteta izvora koji su kupili, pa se veruje da je bar 20% te vode zapravo česmovača ... Samo mi nije jasno koja česmovača, kada se cela banja snabdeva tom istom vodom koju flaširaju (nemaju oni drugi vodovod)
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Koristim flasiranu.Napunim flasu na cesmi.
Korisnikov avatar
By one of the people
Originally posted by ^RAY^
Koristim flasiranu.Napunim flasu na cesmi.
i ja.

:yes:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
@Kiwi: pojma nemam, zato pitam. Neko mi tako rekao.

E, svidja mi se nova Rosa (dal for Kids), sa ukusom voca.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by catch me if you can
cuo sam da treba da se menjaju flasirane vode povremeno zbog mineralnog sastava.
dobro si čuo. to se radi zbog različitog mineralnog sastava različitih vrsta vode. preporučljivo je da se jedna voda pije otprilike mesec dana, pa se onda pređe na neku drugu.
Originally posted by ns.happy
inace, vodavoda, vlasnistvo siENDsi grupe, je kupila rosu...
Rosu je kupila Coca Cola HBC. u Hrvatskoj Coca Cola puni Bistru, čak imaju i iste reklame, a i logo liči. a čini mi se da se Rosa i Voda voda toče na dva potpuna različita mesta u Srbiji.
Originally posted by one of the people
voda iz cesme se testira nekoliko puta dnevno i mora da prodje kroz iste ako ne i ostrije standarde nego flasirana voda.
na žalost u Srbiji to nije slučaj. recimo svuda u Vojvodini je voda užasnog kvaliteta, pre svega jer se crpi iz reka, a ravnice uvek imaju lošiju vodu od planinskih predela zbog zemljišta. onda, vodovodi su stari i od gvozdenih cevi, pa voda sadrži mnogo (previše) gvožđa, a uz to sve se stravično hloriše.

s druge strane, Beograd recimo ima odličnu vodu.
Korisnikov avatar
By KiWi
@2Q2Bstr8: A odatle trač da će CocaCola biti pravljena od mineralne, a ne obične vode ...
Korisnikov avatar
By Rei
Pijem chesmovachu od kad znam za sebe, i ne hvata me paranoja. Jedini problem koji imam sa vodom u Novom Sadu je shto ponekad nije dovoljno hladna.
Korisnikov avatar
By bothways
coca-colina Dasani voda je ustvari flasirana i toce je u svakoj drzavi gde se i prodaje.

naravno postoji i Fiji voda koja se sipa na ostvru Fiji i pije je jedna Jenet Jackson i probao sam je i .... $10 kasnije morao sam u WC. haha.

:roll:
Probao sam i ja Fiji vodu... Nije bila losa. Mada, i dalje se secam Evian-a kupljenog u Francuskoj...

Licno, pijem uglavnom cesmovacu. And nothing's wrong with me. :D
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pijem Odmenjsku vodu, ali uglavnom zato što je ova u Kragujevcu očajnog ukusa. Česmovača je gružanska voda koja vuče neki miris od tog jezera.

Gvožđe u vodi nije opasno po zdravlje. Samo joj daje loš, metalan ukus i može veš da farba u crveno :)
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by catch me if you can
I to je tachno.

Ni jedna ne mozhe da ima idealan minerlani sastav, a svi ti minerali su potrebni organizmu, tako da je najbolje da se menjaju...
Korisnikov avatar
By one of the people
It's a sad reflection on our society that something as basic as drinking water is now a bottled, branded consumer product.
Korisnikov avatar
By djo
It's a sad reflection on our society that something as basic as drinking water is now a bottled, branded consumer product.
:up:
:kiss: :protest:
Korisnikov avatar
By erkondisn
ma sve je to cesmovaca :D zivjela cesma :)
Korisnikov avatar
By decko
Kad kupujem flasiranu uglavnom uzimam Voda Vodu posto mi je najbolja a svidja mi se i ambalaza :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!