Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Egon
jel ima neko ideju gde bi u kutku sveta pod nazivom Beograd
mogli da se nadju zachini ne tako svakidashnji za ovo podneblje ...

tipa ...

Galangal, zeleni ili crveni kardamon, sechuanski biber, ajanua ...

Slika

trazhio sam po netu ali samo na veliko ima da se uzme ...

+ key word exotic spice u google searchu mi sem toga
omogucjava da vidim razne Rebecce, Julie, Joane, Katrine i sl ... :D

jel neko koristi ove ili slichne zachine u spremanju klope ...

neka zamena?
Korisnikov avatar
By iJazz
Hm, znam da ima neka prodavnica u Hilandarskoj ulici, sa desne strane ulice, ako ideš od Politike. Ima neko čudno ime :shrug: . Svrati tamo, ako ti je u prolazu. Nisam siguran da imaju te navedene začine, ali pretpostavljam da bi mogli imati tako neke tripove...
Korisnikov avatar
By Egon
e da video sam ... u principu je to prodavnica zdrave hrane mada nemaju bash zachina ...

ali imaju svashta neshto zanimljivo ... i nije bash da nije skupo ...
By Kragi
Veceras nesto imam inspiraciju da ozivim umrtvljen forum a cini mi se da je ova tema nepravedno zapostavljena u ovom delu foruma.
* Dakle, koliko koristite i volite zacine i generalno zacinjenu hranu?
* Omiljeni?
* Koji su vam grozni? :lol:
Sta imate u kuhinji trenutno?
Koje najcesce koristite?

... pisite sta god vam padne na pamet na ovu temu. :D

p.s.
pitanja sa zvezdicom su obavezna!!! :lol:
By Sixto
Volim: kari, bosiljak, ljutu papriku mlevenu i jebenu (citaj:tucanu), origano, CIMET, mirodjiju i to bi bilo to.

Ne volim: beli luk (ako je to uopste zacin) i hren.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Puno koristim i volim i generalno i negeneralno :)

Mhhh... koji.. teško pitanje.. nekako ih sve volim kao svoju decu :radosnice:
Ajde da kažem da su to kim, kari, đumbir i mirođija. I beli luk :D Da ne ulazim u podvrste i oblike koje koristim. A da, i neke moje mešavine :D

Mrzim biber. Pogotovo beli i crveni.. diže mi se kosa na glavi kad ga vidim u jelu.. a baba to voliiii.... i da, lovorov list. Totalno ga ne volim kad preteruju sa njim.. joj, i cimet ne volim.

Posto sam ispunio ultimativne zahteve, sačekaću još forumaša da se nadovežem, sad ne mogu da iskristališem misli, od toliko bogatog sveta začina...

edit: I susam, i susam volim svuda!!!!

edit2: da preduhitrim neke - ne BAŠ svuda...
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja volim sve. Sve ukuse i začine pojedinačno, a često i sve smiksano zajedno za isti obrok - i ljuto i slatko i slano i kiselo...
Najbolje kad se pripremi garnirung na jednom velikom tanjiru na kojem je više različitih sosova sa različitim ukusima u koje se umaču komadići mesa, ribe... :mljac: Pa jedan zalogaj oplemeniš ljutim sosom, drugi slatkim, treći slanim....
Sve volim, baš sve.
:mljac:
Korisnikov avatar
By nsc
imam (gotovo) sve zacine (50ak teglica i nesto svezih u frizideru)
ne volim biber i ljutu papriku dok slatke paprike obozavam
luk (i crni i crveni i beli) rado konzumiram, kao i rendani ren (sa mileramom)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
omiljeni mi je kardamom

kari je isto super
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
izbegavam.. ne koristim cak ni so i biber

trenutno imam u kuhinji samo cimet i kari. Kari obozajem
Korisnikov avatar
By voicesman
Volim zacine i zacinjenu hranu generalno. Trenutno sam se navukao na cubricu u sve je turam :P grozan mi je cimet, bar u hrani (slatkisima i ajde).
By str00ja
Kari :love: Kari u sve, kari u venu, mislim da ću početi i u kolače da ga stavljam.
Volim bre vegetu, baš me briga ako vi to ne tumačite kao začin :lol:
Paprika mlevena i slatka i ljuta, origano, bosiljak, čili - njam. Indijski orašćić i ruzmarin isto. Kim ORGANSKI NE PODNOSIM, fuj.
Đumbir mi je ok.
Od slatkih cimet naravno obožavam, vanilu, i neskvik, i za njega me briga ako ga ne smatrate začinom, ja ga tako koristim :wundy:
Inače bahato začinjavam, a i retkost je da upotrebim samo jedan.
Korisnikov avatar
By Mali-Princ19
Sve osim cimeta i kima.
Cimetni miris mi budi mucninu, ne znam zasto, a kim mi je bas fuj.
E, da, i susena zalfija, ono je grozno.
Korisnikov avatar
By nsc
ali je mnogo zdravo
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369084#p2369084]voicesman napisao:[/url]Volim zacine i zacinjenu hranu generalno. Trenutno sam se navukao na cubricu u sve je turam :P grozan mi je cimet, bar u hrani (slatkisima i ajde).

gde si nasao cubricu u srbiji?

do skora toga nije bilo, nisam ni znala sta je dok nisam 2000-te zivela u bugarskoj

a tamo je u sve guraju

mene podseca na nesto sto je bilo zacin, a onda se malo uzeglo
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Maggi.. dobri su im začini ovako, ali te kese su mi fuj. Sve se polepi, zagori i.. fuj.

Imam bolji predlog - kupi obične kese za pečenje (kvalitetnije + povoljnije) i frikombinuj sama svoje začine za šta god! :lija:
Korisnikov avatar
By Rakunica
:doh:
Da znaš da hoću :D
Volim ja da je meso malo reš, ali u njihovim kesama stvarno zadnjih 10ak minuta pečenja je haotično. Stalno proveravam da ne zagori. :kuvar:
Korisnikov avatar
By Koroleva
jedem sve zacine koji pomazu organizmu da funkcionise. biber za mrsavljenje, so za ukus :) - obozavam slano, kari takodje jer se od njega cuva moja linija, mirodjija, persun i pokusavam da jedem ih sveze iako su ruznog ukusa... omiljene zacine nemam i biram ih iskljucivo prema njihovoj korisnosti.
Korisnikov avatar
By АlexxэlA
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368917#p2368917]Kragi napisao:[/url]
* Dakle, koliko koristite i volite zacine i generalno zacinjenu hranu?
* Omiljeni?
* Koji su vam grozni? :lol:
Sta imate u kuhinji trenutno?
Koje najcesce koristite?
*Volim začinjenu hranu, samo da nije mnogo ljuta. Koristim dosta začina, ponekad i previše.
*Peršun (u svim oblicima), pa cimet, pa muskatni oraščić (kako to lepo zvuči). :)
*Kim i mirodjija ponekad.
*Svašta - beli luk, beli i crni biber, kari, origano, vlasac/vlašac...
*Peršun, biber, tucanu papriku i naravno so. Ustvari sve ^ spomenute.
Korisnikov avatar
By Madonna
svako ko ima nešto protiv kima mi postaje smrtni neprijatelj, strooja je prvi na crnoj listi
samo to imam da kažem
By alexandermagic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369328#p2369328]Rakunica napisao:[/url]Moram priznati da su mi oni Maggi sočno iz rerne začini lepi. :ozbiljan:
Da, što se tiče mirisa, ali kad se konzumira meso jasno je da tu nešto nedostaje. U prevodu, preblago je. :ozbiljan:

Kuhinja mi je puna začina, ali to je više za gledanje nego za uporabu, bar kad je moj obrok u pitanju. Recimo da dosta koristim sol, crni biber, đumbir, šafran i bosiljak, a netko zloban bi mogao primEtiti da sam sklon staviti ih i tamo gdE im nije mesto. Što ću kad ih volim. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Rakunica
^ Ništa ne može spremiti dobro meso kada se natenane peče/prži/kuva, šta sve ne. Ove kesice u kombinaciji sa začinima su samo za brza rešenja. Ima interesantan ukus, ali da, neuporedivo je ukusnije dodavati posebno začine u voljenoj kombinaciji :)

on: U poslednje vreme silujem se origanom :drama:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
u poslednje vreme RUZMARIN :njami: uglavnom sušeni :/
Korisnikov avatar
By bothways
Kari, susam, kim, bosiljak, origano, ponekad aleva.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!