Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By tramp
Mislim da je pasulj diskriminisano povrce. Postoje divna jela od pasulja. Pasulj je zdrav i uglavnom jeftin a moze i da se skuva za vise dana unapred. Moze se mesati sa pirincom, drugim povrcem i/ili mesom. Moze se praviti na salatu, kao prilog ili kao glavno jelo. A opet cesto ljudi pricaju o njemu kao najnizoj vrsti hrane. Ovo je tema za sve ljubitelje pasulja. Podelite recepte ili hvalospeve.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Ja kuvam jebeno dobar pasulj :srbin:
Korisnikov avatar
By tramp
kako, kako? :yay: (jel pomaze ako se jebe dok se pasulj kuva, jer kako mu treba puno vremena, taman da se razbije dosada :D )
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ima ona narodna Prosto k'o pasulj.

Ja ga nesto ne gotivim, ponekad tek.
O kuvanju tek nema govora, neka fora sa vodama, tvrda, meka, da odstoji...

Nekad cu da napravim Bostonski pasulj, kad imam javorov sirup, to hocu da probam.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Mars, ne znas sta propustas :djavo:
Korisnikov avatar
By Mars
Znam. Propustam puno toga odlaskom moje drage babe sa ovog sveta.

A keva nekako ne ume to da napravi kako treba.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
O kuvanju tek nema govora, neka fora sa vodama, tvrda, meka, da odstoji...
Moja mama ga jednostavno kuva u dve vode, prva voda smrdi na prašnjave ?arape pa se baca. Mislim da sam negde ?uo da što se duže prokuva u prvoj vodi, to manje gasova izaziva.
Ina?e mora da se baci ta prva voda, jer je semenja?a od pasulja otrovna i te sve gadosti izaðu u tu prvu vodu.
Ja volim krupni pasulj za koga sam našao u knjizi da se na engl. zove butterbeans, a odvratan mi je neki mali okrugli "kao graški?" koji se valjda zove canelloni beans.
U suštini treba da ima mekana zrna i ne treba da po njima ostaje tvrda semenja?a kad se stavi u usta. Ali ne volim ni kada se skroz raskuva; zato mi je butterbeans najbolji.
U pasulj se stavlja dosta crnog i belog luka, vegeta, biber, so; a u zapršku mast, beli luk, brašno, aleva paprika i nekoliko kutla?a pasuljne mešavine iz lonca (tim redom u razmaku od nekoliko minuta), pa se to opet vrne. Pasulj može vrlo brzo posle zapržavanja da se jede, ali ga treba dobro promešati da se zaprška svuda jednako rasporedi a ne da se stvore grudvice.
Korisnikov avatar
By bambola
Volim meksicku kuzinu koja dosta koristi pasulj...mada mi je omiljen srpski corbas` pasulj.Ne volim onaj gusti,prebranac-nemam u sta da umacem hleb!
Korisnikov avatar
By djo
hahah
pa umaci u ajvar, znaš kako dobro ide uz prebranac
Korisnikov avatar
By tramp
a da neko (hint bojandjo) da recept za prebranac :D

ja sam danas kuvala neku mesavinu coloradovog recepta sa mojim idejama i meksickom primesom:
u skuvan pirinac ubacila konzervu pasulja (skuvan i bez zacina), so, biber, gljive, konzerva paradajz sosa, halapenjo paprike, chili, crvena paprika, i jos neke italijanske zacine ... i to sve pakovala u toritilje, meni je bilo :mljac: ali ne znam da li tako zvuci
Korisnikov avatar
By colorado
Obozavam pasulj kao i efekte koje izaziva!!

Secas se tramp sta sam jeo kad smo ziveli zajedno? Obaris pirinac i dodas konzervu pasulja i cilija. Lepo je, a jednostavnije ga je napraviti nego sendvic.
Korisnikov avatar
By Delete
Ma ja jedem pasulj i konzerve, sa kobasicom :predsednik:
By Gost
Najviše volim ?orbasti pasulj uz kisele
krastav?i?e ili kiseli ribani kupus, ne volim prebranac
jer je suv i teško ga gutam. A pošto volim ljutu
hranu, obožavam sve meksi?ke varijante, jedna
od omiljenih mi je kada se napravi ljuta salsa od svežeg
paradajza sa dodatkom ?ilija i tobaska, a onda se u tome
kuva nekoliko minuta prethodno obaren pasulj, to
je stvarno super. :mljac:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
jedini pasulj koji mogu da jedem jeste tavche na gravche...
na druge nachine pripreman nikako...
mada do sada nisam razmishljao o pasulju kao o povrcu, smatrao sam ga za zrnevlje:elvis:
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by colorado
Obozavam pasulj kao i efekte koje izaziva!!

Secas se tramp sta sam jeo kad smo ziveli zajedno? Obaris pirinac i dodas konzervu pasulja i cilija. Lepo je, a jednostavnije ga je napraviti nego sendvic.
ja pravila tvoj recept sa mojim dodacima :P
Korisnikov avatar
By Daliborka
Obozavam pasulj!
U svim oblicima, a najvise onaj gusti sa slaninom i kobasicama.
Malo manje volim corbast i postan, ali i to jedem, tj. ne bezim nikad od tanjira u kojem je pasulj !
:njami:
Korisnikov avatar
By Mars
Pomesani pasulj i pirinac?!?!

Joj.

A tek treba da dodje Cokoladna Bananica i u to ubaci kupus, krompir i kokosovo brasno...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
Pomesani pasulj i pirinac?!?!
Ja sam pre jedno pet minuta baš razmišljao o toj kombinaciji i ne izgleda mi nikako. Te dve stvari se nekako ose?aju razli?itim delovima nepca, mislim da jedino Popaj može tako da iskrivi usta da istovremeno uživa u oba ukusa.
Korisnikov avatar
By tramp
meni stvarno nije lose mada ne bi mi palo na pamet da nije bilo colorada da mi to skuva :love: iako meksicka hrana ima tu kombinaciju i tako sam je valjda prvi put i jela
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by jukie
mislim da jedino Popaj može tako da iskrivi usta da istovremeno uživa u oba ukusa.
[size=-2]ili Mo iz Simpsonovih[/size]
Korisnikov avatar
By bambola
Jel zna neko recept za salatu od pasulja? Jela sam je kao dete ali se ne secam sta je dodato...
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Ja sam jeo neku salatu dok sam ziveo u BG-u ali nisam siguran da se secam najbolje kako se pravi.

Obari se rujan pasulj (znaci ona braon ili zelena, "ne-bela" varijanta) i pomesha (u jednakom delu?) sa svezim kupusom i na krugove secenim crnim lukom. So, zejtin i to je to. Meni je to cesce bila vecera nego salata :lol: :smeh:
Korisnikov avatar
By jukie
Meni je bilo muka svaki put kad sam probao ne-beli, jer ima specifi?an dodatni ukus koji beli nema... mislim da sam rasista po pitanju pasulja :duh:
By Tea
Originally posted by bambola
Jel zna neko recept za salatu od pasulja? Jela sam je kao dete ali se ne secam sta je dodato...
Ja se leti najcesce prehranjujem salatom od pasulja i kukuruza. A, jako prosto se i pravi.

Skuvas onaj tamni pasulj ( koliko hoces ), skuvas kukuruz seceras ( cela Frikom kesa), iseckas jednu vecu glavica crnog luka ( meni je najbolji onaj ljubicasti crni luk :cvetduga: ), jedna ili dve pavlake. Sve to izmixas, dodas bibir, so..ostale zacine po ukusu. Meni je neizostavan svez persun, djumbir i kari, ali ja ionako to trpam u svako jelo..

Najbolja je kad malo ostoji u frizideru..:mljac:
Korisnikov avatar
By bambola
Bas mi se prijela ta salata kad sam procitala topik...Jos koliko sutra cu da je napravim,imam crveni pasulj koji nikako da nacnemo...:bubblegum:
By Tea
Ajd, pa javi jel ti se svidja! :)

I, btw, obavezno stavi da ti se dobro ocede i kukuruz i pasulj pre nego sto ih pomesas sa pavlakom i lukom. U suprotnom ce biti bljutavo. :hekla:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!