Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Koliko se potrudite da operete povr?e koje kupite ve? spakovano u one fine kutijice? Ja sam danas prošao po merkatoru upravo kada je jedna od zaposlenih uspela da prospe kutijicu sa onim malim paradajz?i?ima, pa su se kotrljali po odeljenju za povr?e kao klikeri (uspeo sam da ne stanem ni na jedan). E sad ona je krenula da ih skuplja, a posle kad sam se okrenuo, upravo je pritiskala poklopac na jednoj od kutija... Tako da postoje dve mogu?nosti: a) trudi se da zaptije ostale kutije da se i one ne bi prosule; b) vratila je paradajz?i?e u kutiju i nonšalantno je stavila u frižider, pa ?e neko da ih kupi... Dakle ona verzija iz TV kuvara kada direktno iskrenu kutijicu u šerpu nije mnogo uputna...
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Ili jedem povr?e iz svoje njive ili kupujem na pijaci. U svakom slu?aju mora dobro dobro da se ispere.
Korisnikov avatar
By spark
mene smara to pranje, ali bez obzira na to, mislim da sam prilicno temeljan. do duse, smeta mi sto perem toplom vodom, jer mislim da ne prija povrcu, ali mi se cini da kad perem hladnom, kao da mi trnu prsti.

najvise vremena, pored zelene salate, potrebno mi je za mlad luk, posto svako "pero" otvorim nozem i operem, jer sam par puta u njima ulovio neke puzice i crvice, pa mi onda presedne jelo... :barf: cak ne volim kod drugih da jedem zelenu salatu i mlad luk, jer stalno tripujem da su puni crvica...

a i ovi nasi pederi brate, sve neki koji ne vole luk... mogu da zamislim kako ga pazljivo peru, kad ga i ne vole... :misli:
By Gost
Originally posted by spark

najvise vremena, pored zelene salate, potrebno mi je za mlad luk, posto svako "pero" otvorim nozem i operem, jer sam par puta u njima ulovio neke puzice i crvice, pa mi onda presedne jelo... :barf: cak ne volim kod drugih da jedem zelenu salatu i mlad luk, jer stalno tripujem da su puni crvica...

a i ovi nasi pederi brate, sve neki koji ne vole luk... mogu da zamislim kako ga pazljivo peru, kad ga i ne vole... :misli:

Kad je mlad luk u pitanju, "perca" nikad ne jedem, suviše su zelena za moj ukus, ali mi u svakom slu?aju ne bi palo na pamet da bih nešto unutra mogao na?i :)
Ina?e obožavam luk, a posebno mlaðani :)

Što se kojekakvih crvi?a, puži?a i ostalih stvorova koji imaju više od 4 noge (ili pak nijednu), skrenuo bih pažnju na karfiol :) Tu se tek može prona?i svašta :)
Držati ga neko duže vreme u toploj vodi, kako bi svi ti silni "dodaci u ishrani" isplivali :) I tako nekoliko puta dok ne budete sigurni da nema više ni?eg :)
By Çâðê_DUP
Ja manijakalno perem sve, i voce i povrce,
volim da ga jedem bez ljustenja (naravno, kad
je to moguce) i uopste se ne obazirem na njihove
fensi-shmensi ambalazice. Imam i sundjercic,
specijalno namenjen za to.
Korisnikov avatar
By Mars
Prvo-ne bi mi palo na pamet da pored divnih pijaca, boja, mirisa, guzvi-kupujem povrce u sterilnom Merkatoru.

Drugo,mora dobro da se pere. Prskaju ga svacim, ne postuju rokove o prestanku apliciranja raznih otrova, narocito za rane sorte...i onda ljudi imaju tegobe. Krastavac narocito, operem ga i posto ga oljustim...

Ali zato sto sam voleo da jedem tresnje direkt sa drveta, a uskoro i kajsije ... !!!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
Prvo-ne bi mi palo na pamet da pored divnih pijaca, boja, mirisa, guzvi-kupujem povrce u sterilnom Merkatoru.
Da, ali kada zauji zima, onda se vo?e i povr?e po 300 dindži kilogram može na?i samo tamo :snesko:
Korisnikov avatar
By Mars
Kad zazuji zima, ja jedem zimnicu i tropsko voce.

Drugo ne racunam.
A i vise se radujem pravom, prolecnom povrcu, kad stigne.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by jukie
Dakle ona verzija iz TV kuvara kada direktno iskrenu kutijicu u šerpu nije mnogo uputna...
siguran sam da se i tad povr?e prvo opere, a zatim izmeri potrebna koli?ina za zadato jelo. posle možeš da ga vratiš i u plastiku iz kojeg si ga kupio, jer je (makar meni) lakše da kuvam pošto pripremim sve potrebne sastojke.
Originally posted by spark
do duse, smeta mi sto perem toplom vodom, jer mislim da ne prija povrcu, ali mi se cini da kad perem hladnom, kao da mi trnu prsti.
povr?e ne treba da se pere toplom vodom, pogotovo ako ?eš ga koristiti za salatu. ako ti je voda hladna, namesti na neku neutralnu temperaturu, tj. oko 35 stepeni i bi?e sve okej. druga opcija je da koristiš ?etkicu. ili da potopiš povr?e, pa da ga pereš u nekoliko ispiranja...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!