- 04 Jun 2005, 21:31
Sad te nove sladolede na štapi?u ne jedem, ali dok sam bio mali jesam. Prvo sam muku mu?io da nabedim roditelje da mi dozvole da ih uopšte jedem. Dakle, kao sasvim mali imao sam operaciju krajnika i moja mama je razumela da sada NE SMEM da jedem sladoled (a ustvari je bilo obrnuto...).
Anyway, prvog leta koga se se?am sam jeo Kupinelu i tu mi se jako svidelo što je bilo onih mrvica. Onda ga je nestalo, pa sam od vo?nih jeo Hladišu, a Rumenka sam prezirao jer je bio bezveze.
Od ?okoladnih sam naj?eš?e jeo ?okomoko, a malo sam zazirao od Rum koktela, jer sam shvatio da je rum alkohol a da deca ne smeju da piju alkohol, pa sam se plašio da ?u se recimo napiti i da ?e me policija odvesti. Na Sneško sam prešao za vreme nestašice ?okomokoa.
E onda smo jednom išli kod moje mnogobrojne rodbine i u lokalnoj prodavnici su imali neku varijantu sladoleda sa krispijem odozgo i unutra, koji nisu prodavali u Beogradu, pa sam svako malo išao da kupim još tog sladoleda (iako me kod ku?e nisu puštali da sam idem u prodavnicu, ovde jesu jer je saobra?aj bio nikakav a i svi su nas znali pa se nismo plašili ludaka).
Leni i Kapri su tada važili kao skupi-skupi sladoledi, koji se jedu samo u specijalnim prilikama, a Kapri mi se i nije dopao i do dan danas ne smatram da je ?okolada nešto što treba mešati sa vo?em. Limunko, majmunko i sli?no su bili bezveze sladoledi.
Se?am se da je bio i neki vanilin sladoled sa žutim vo?nim prelivom. Ne se?am se kako se zove, ali je isto bio fensi.
Jedno vreme su postojali i sladoledi sa dva štapi?a (da li to i sada ima?).
Kad sam probao Bolero, mislio sam da je to rajska fantazija i od tada su mi ostali sladoledi onako...