Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Pranje sudova doživljavam jako tragično. Slava da je onom ko je izmislio mašinu, slava...

Što se kuvanja tiče, znam svašta i znam svašta lepo...

Gde li je moj kuk blog odavde??

Originally posted by reveal
Sta nalazite zanimljivo u tome?
:psiholog:
Oko tih pomenutih sati uz šporet i seckanje...Verujem da mi nimalo ne bi bilo zanimljivo da moram da radim svaki dan (kao i sve drugo što se mora, uostalom), ali mislim da je upravo to vreme, koje ne može da se ubrza, koje ne može da se skrati - deo zadovoljstva kuvanja u mom slučaju. Uspostavlja ritam, posle celog dana trčanja, jurnjave, borenja sa obavezama. Kada voda treba da proključa. Pa kada u njoj nešto treba da se skuva, smekša. Što moraš da promešaš, okreneš. Neko sedativno dejstvo.

Naravno, i da vidiš drago biće kako slatko jede to što si spremio, ali to nije uvek slučaj.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
svidja mi se sto dina kao ideal kulinarstva navodi nemacku i polusmrznutu hranu :)

inace imam 3 grupe jela: 1) ona koja znam da spremim, 2) ona gde eksperimentisem i 3) ona koja se ne kuvaju. spemam 2) samo kad u kuhinji imam dovoljno 3).
Korisnikov avatar
By Mars
Ima onaj vic, kao, kako izgleda pakao. Koji narodi su za šta zaduženi. E, Nemcima je tu palo da KUVAJU. Pakao znači.

A nemačku preciznost i posvećenost poslu su uzeli mislim Italijani, a njihovu romantičnost i strast Englezi...i ne znam dalje.

Ali Nemci kuvaju u paklu, toga se sećam.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nit umem nit volim da kuvam. Silom prilika sam naučio da spremam belo meso, tikvice, krompiriće, da kuvam pasulj i to bi bilo to. Sve samo elementarne stvari, čisto da ne skapam od gladi :)
Ali pranje sudova posle tuđeg kuvanja mi ne pada teško.
Kad bi neko hteo da mi kuva, ja bih bez problema prao sudove posle toga.
Korisnikov avatar
By erkondisn
erkondisn je prava tradicionalna kucanica s eksperimentalnim elementima u svrhu sto vece prakticnosti sto se kuvanja tice. skraceno receno, ravno za udaju.

doduse, pranje sudja zna biti smor.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja imam odredjene tabue. Prosle nedelje sam pokušao da prevazidjem jednu fobiju i isečem meso na kocke...i shvatio da to definitivno nije za mene. Odvratan osećaj.

Kad je isečeno, umem svašta da napravim.
Korisnikov avatar
By Mars
Nisam. Misliš da bi pomoglo?

Nije meni bilo najstrašnije hvatanje u ruke (mada nije ni neko uživanje), nego prolazak noža kroz živo meso.
Korisnikov avatar
By Kiborg
E onda malo teže, ali ništa te ne košta da probaš. Ukoliko eliminišeš taj taktilni osećaj živog, gnjecavog mesa, možda nećeš toliko ni da pridaješ značaja tom osećaju prolaska noža kroz tkivo. Mada, sve to je stvar navike, na kraju krajeva, i meni je bilo gadno kad iglom pogodim kost, na živom čoveku, pa se vremenom navikneš.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ne znam, ja nešto ne bih da se prisiljavam ako baš ne moram. Isekli ljudi lepo za takve kao što sam ja, ali sam ja svejedno uzeo komad, da probam.
Korisnikov avatar
By h2o
Pošto sam godinama živeo sam naučio sam da spremam razna jela :kuvar:

Jednom sam svom drugu u 3h posle ponoći spremio palačinke :palacinke: On nije mogao da veruje i pitao me: "Kako ti nije bilo mučno" :gric: Video sam ljubav u njegovim očima posle tih palačinki :lija:

Jednom sam naterao druga da zajedno napravimo tortu :rodjendan:
Korisnikov avatar
By Hton
Ne volim da kuvam, ali volim da jedem. Mada postajem za mrvicu bolji u nekim stvarima zahvaljujuci horusu.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by h2o

Pošto sam godinama živeo sam naučio sam da spremam razna jela :kuvar:

Jednom sam svom drugu u 3h posle ponoći spremio palačinke :palacinke: On nije mogao da veruje i pitao me: "Kako ti nije bilo mučno" :gric: Video sam ljubav u njegovim očima posle tih palačinki :lija:

Jednom sam naterao druga da zajedno napravimo tortu :rodjendan:
ne kaze se dzabe da put do necijeg srca vodi preko stomaka.
prisecajuci se, vecina mojih veza je bila takva da je on kuvao a ja jeo :-) kasnije sam i sam naucio par fora, i poceo da eksperimentisem. nije lose. pojede se sve. skoro mi je drug demonstrirao kako se pile pece samo na soli. neverovatno ukusno, probajte obavezno, u tepsiju samo pospete so, i rknete pile. ne pokrivate, nista, samo u rernu, istopi se, bude F-A-N-T-A-S-T-I-C-N-O

edit - ja vec odgovarao ovde :-))
Korisnikov avatar
By blue90bg
Ja obozavam da kuvam!!! toliko da to cak i studiram :kuvar:
i, najbolji osecaj je kada se nekome dopadne moje " delo " i mnogo ga hvali :klap:
a, sudove retko ja perem! jer moraju , ti sto su jeli, nekako da se oduze :shmi:
By J...
Da li sam vec rekla - ne volim da kuvam, samo volim da jedem. :cowboy:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Obozavam! :love:

I to vise za druge nego za sebe. Ako znam da ima neko ko ce to da ceni i voli onda volim i da spremim, ako sam samo ja, onda me uglavnom mrzi, te volim da zovem prijatelje da im spremam!

I uopste nisam los :kosa:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne volim kuvanu hranu. Najvise volim da jedem presne stvari - sveze voce i povrce, kao i bademe i lesnike. :njami:

Ne secam se kada sam zadnji put seo za sto pa jeo predjelo, supu, glavno jelo, pa dezert. To kod mene ne postoji.

U poslednje vreme pravim sledece: skuvam nekakve makarone i to postavim na dno tanjira. Preko toga iseckam povrce: paradajz, krastavac, papriku, sargarepu, zatim dodam masline, kuvani kukuruz, susene aromaticne biljke iz Provanse, i sve to prelijem maslinovim uljem.

Volim da dekorisem stvari, da sredim savrseno sto kada sam u dobrom drustvu. Ne pravim torte, palacinke i sl., ne znam da pravim i ne trudim se da naucim. Postoje, hvala Bogu, pekare i poslasticarnice, supermarketi, pa cu se snaci jednog dana. Cesto me ljudi pitaju: a sta ti jedes?

:lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
ne, ja volim jesti. i oprati sudje. :elvis:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Sunce

Ne volim kuvanu hranu. Najvise volim da jedem presne stvari - sveze voce i povrce, kao i bademe i lesnike. :njami:

Ne secam se kada sam zadnji put seo za sto pa jeo predjelo, supu, glavno jelo, pa dezert. To kod mene ne postoji.

U poslednje vreme pravim sledece: skuvam nekakve makarone i to postavim na dno tanjira. Preko toga iseckam povrce: paradajz, krastavac, papriku, sargarepu, zatim dodam masline, kuvani kukuruz, susene aromaticne biljke iz Provanse, i sve to prelijem maslinovim uljem.

Volim da dekorisem stvari, da sredim savrseno sto kada sam u dobrom drustvu. Ne pravim torte, palacinke i sl., ne znam da pravim i ne trudim se da naucim. Postoje, hvala Bogu, pekare i poslasticarnice, supermarketi, pa cu se snaci jednog dana. Cesto me ljudi pitaju: a sta ti jedes?

svasta...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Popeye

ne, ja volim jesti. i oprati sudje. :elvis:
Tu se slazemo.

Jednom sam pravio keks tortu. I sta se desilo? Od lickanja i mirisa, isparenja, toliko mi se ogadila, da posle toga nisam ni uzivao u torti.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by ns.happy
Originally posted by Sunce

svasta...
:jezik:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by erkondisn

erkondisn je prava tradicionalna kucanica s eksperimentalnim elementima u svrhu sto vece prakticnosti sto se kuvanja tice. skraceno receno, ravno za udaju.

doduse, pranje sudja zna biti smor.
Udaj se za mene. Ja volim da perem sudove. :yay: Imacemo i domace maslinovo ulje!

:wink:
Korisnikov avatar
By Delerium
zavisi kako kad, ali u svakom slucaju moram da nesto spremim kuci, posto me mrzi da odem do menze...
Korisnikov avatar
By nsc
probao, znam skoro sve da skuvam - od supice iz kesice do sarmi, nije mi narocito zadovoljstvo pa se retko upustam u to
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Zonche!

I to vise za druge nego za sebe. Ako znam da ima neko ko ce to da ceni i voli onda volim i da spremim, ako sam samo ja, onda me uglavnom mrzi, te volim da zovem prijatelje da im spremam!

Isto.Inace ne volim da kuvam i bakcem se oko kuhinje(tacnije ne volim da je prljam):snob:
Korisnikov avatar
By constantine
obozavam... jos kad pustim neku muzikicu sve ide ko po ulju.......

malopre sam spremio krompir paprikas
Korisnikov avatar
By walt333
Sta da kazem kada mi i zu-zu kocke zagore ili budu zive! TUGO
Korisnikov avatar
By Insorcer
Volim da kuvam....i to mi poprilično dobro ide. :kuvar:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!