Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2462920#p2462920]alexandermagic napisao:[/url]Pa sad, sa 33 sam sve samo ne baba...
Pa ne možete više da budete ni devojka, pardon.. :pantićtesnakoža:
:krezavi:

Od jeftinih poslastica, spomenimo i slatki kačamak. Skuhate kačamak, potopite ga u mleko i zašećerite. Ako nemate mleka, onda ga samo zašećerite. A ako nemate ni šećera, jedite ga klot. Tako ga ja jedem već skoro godinu dana. Imam i mleka i šećera, ali ih ne mećem, već gutam klot kačamak. I tako je fin.
:mljac:
Pokušavati da me se isprovocira spikom o godinama je nešto najbesmislenije što se može zamisliti. A kao djevojka se nikad nisam ni osEćao.

Daniele, kako ga možeš ždrat 'klot'? Kačamak je kako treba samo kad je sa kajmakom.

I zašto si ti uopće na suva sam haringa-dijetama, obzirom na visinu i fizionomiju, oca ti jebem ?

---
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2463023#p2463023]Dirrty napisao:[/url]
...
To mi je jebeno odvratno, čist šećer! Iako sam zavisnik o slatkišima, ipak imam donekle prefinjeno čulo ukusa...
...
Rakče... Omiljena slastica, napitak, muzika i prijatna temperatura i u svom ste elementu. :)
PriĆali smo već o tome. Odlučio sam jednog dana pre skoro godinu dana da realizujem davnašnju želju da budem mršav. Ono što je počelo kao privremena dijeta pretvorilo se u naviku - potpunu promenu režima ishrane. :yes: Sad mi organizam više i ne traži slastice, šunke, kobasice, čvarke, pečenje, testa.. jer zna da ih neće dobiti. :nono:
:curka:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja sam nedavno jeo embargo tortu i bila mi super. a kao mali je se ni ne secam.
Moguće da je ta torta koju si jeo samo po nazivu Embargo, radi štosa, a iznutra je prava Švicarska. :rodjendan:
Prave embargo torte ne laskaju mnogo čulima ukusima. :ozbiljan: Kao ni sirotinjski euro-krem, čiji se recept za pripremu u kućnim uslovima pojavio i valjao među domaćicama po Srbiji te zlosrećne 1993. godine. Ala je bio otužan. Običan krem na bazi vanilije i nekog šugavog kakao-a.
Ali su mi zato domaći hlebovi, koje je mati mesila od brašna iz robnih rezervi ostali u divnom sećanju. Jedva sam čekao da stignem iz škole i utrčim u kuhinju u kojoj se već nalazio taze ispečen hleb umotan u platno. :mljac: Namažeš ga puterom i ne znaš šta je dosta. :vegi:
Korisnikov avatar
By bern
postoji neki recept za jeftini eurokrem. margarin, vanila, jaja, kakao, šećer. mislim da su to sastojci. pravljeno za vrijeme embarga... i nikad više :trep:
Korisnikov avatar
By Blady
Jao secam se tog eurokrema, i kada mi je mama pravila jer nisam mogla dobiti cipiripi :(
bilo skupo jbte.

Ot - Da se prikljucim i doprinesem :)

Corba od krompira.

Staviti malo ulja, kada se zagreje dodati luk i malo aleve paprike.
Dinstati ga sa malo vode i ubaciti oljusteni i iseckan krompir.
Naliti sa vodom i kuvati, staviti zacine po zelji, so , vegeta i moze malo persuna.
Na kraju dodati rezance, isto po zelji :)

Ovo cesto kuvam jer jako volim krompir i sve sa njim.

Pasulj, jer on nista ne zahteva preterano sem pasulja :)
Korisnikov avatar
By Mars
Evo ti varijanta "carske corbe od krompira", dok se jos moze...

Isto volim krompir i radim sto i ti - pa onda dodam i kesicu supe od sampinjona, koju isto volim. Dupla sreca.

Inace smo u embargo periodu najvise spremali sok od sargarepe i jabuka. Ne znam zasto sam to prestao da pravim, valjda sto ima puno posla oko toga a vremena malo.
Lijepo je što zapodenuste priĆu o krompir Ćorbicama, sad ću da priložim jedan zanimljiv recept za još jednu varijantu takve Ćorbice.
Dakle, obarite krtolu i ispresujete je kao za krompir pire. Onda u tu masu dodajete malo vode, malo mleka, više mleka, nego vode, stavite na laganu vatru i miješate. :napitak: Miješate, dakle, na tihoj vatri da dobijete dosta gustu ćorbicu, a tokom tog miješanja postupno dodajete i sledeće sastojke - biber ( u zrnu, ne mleven ), zatim lorberov list, tanko rezane šampinjone, sol, začin C, bijeli lukac ( zdrobljen ), jednu iseckanu mrkvu, čašu jogurta, peršunov list i zelen. Miješate dok se sve ne udinsta i ne skuha, odozgo udarite kašiku do dve kisele pavlake i služite toplo. Prijatno.
:)
Korisnikov avatar
By Mars
Umesto krompira moze kuvani grasak pa se izmiksira.
Moze i tikva, ko voli.
Kako da ne, razne varijante su možne. To sa čorbicom od graška možemo dopuniti i nekim varivom od kupusa, pa kad nas posle protera i kad izaseremo govanjce veličine Teksasa, ima samo da odahnemo i kažemo - '' Uh, što mi je laknulo.. '' :vruce: :wcsolja:
Korisnikov avatar
By Mars
Odvratan si, deni.

Osim toga, sekrement velicine i oblika Teksasa je svojstven nezdravoj ishrani bogatoj proteinima, skrobom i mastima, a u ovom slucaju vlaknastih materija i celuloze - moze da bude samo lepo formiran oblik Floride, eventualno Kalifornije (u tom cilju u corbicu valja dodati kasiku-dve psenicnih mekinja, ko ima problema sa probavom).
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2463348#p2463348]*deni* napisao:[/url]
Ali su mi zato domaći hlebovi, koje je mati mesila od brašna iz robnih rezervi ostali u divnom sećanju. Jedva sam čekao da stignem iz škole i utrčim u kuhinju u kojoj se već nalazio taze ispečen hleb umotan u platno. :mljac: Namažeš ga puterom i ne znaš šta je dosta. :vegi:
Dobro je što ste na brašno morali da čekate iz robnih rezervi, ali ste zato imali putera na gomile... :blentavi:

Ovo što je denika prepisao kao recept za čorbicu, meni više liči na potaž :) no dobro. Volim potaže - uz štapni mixer jako se lako prave, a svašta možeš da uturneš, po volji, i ne možeš da pogrešiš.

Evo jedna od mojih omiljenih čorbica:
Potrebno: 300 g crnog luka - supena kašika brašna - malo maslaca - so - biber - 4 kašike kisele pavlake - 60 g ribanog permezana- 6 kriški crnog ili polu crnog hleba.
Iseckajte crni luk na tanke listove, propržite na maslacu dok ne porumeni, dodajte brašna i mešajte na tihoj vatri 3 minuta. U to dodajte 1,5 l vode,pojačajte vatru da što pre provri. Smanjite vatru, ostavite da se kuva na tihoj vatri 20 minuta. Posolite, pobiberite. Stalno mešajući supu,dodajte kiselu pavlaku pa sve izručite u zemljanu ili vatrostalnu posudu. Preko toga stavite kriške ispečenog hleba, pospite istruganim sirom. Posudu stavite u dobro zagrejanu pećnicu i pecite dok sir ne porumeni. Supu služite vrelu.
Ovo je prepis originalnog recepta, ono kako ja pravim 'em nema precizne mere, 'em je dosta kastomajzd, ali ko voli ispašće okej :cigara:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2463433#p2463433]Mars napisao:[/url]Odvratan si, deni.

Osim toga, sekrement velicine i oblika Teksasa je svojstven nezdravoj ishrani bogatoj proteinima, skrobom i mastima, a u ovom slucaju vlaknastih materija i celuloze - moze da bude samo lepo formiran oblik Floride, eventualno Kalifornije (u tom cilju u corbicu valja dodati kasiku-dve psenicnih mekinja, ko ima problema sa probavom).
Dobro, najverovatnije si u pravu, ja sam u svom opisu pribegao, da se tako izrazim, stanovitoj umetničkoj slobodi. :yes:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2463475#p2463475]Synesthesia napisao:[/url]

Dobro je što ste na brašno morali da čekate iz robnih rezervi, ali ste zato imali putera na gomile... :blentavi:
Imali smo putera, jer je baba na selu gojila kravice i puter mutila lično. :yes:
A brašno ne znam baš da li je bilo iz robnih rezervi, više sam dekorativno upotrebio taj izraz, zato što je bio ( i ostao ) široko popularan. :yes:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2463475#p2463475]Synesthesia napisao:[/url]
Ovo što je denika prepisao kao recept za čorbicu, meni više liči na potaž :) no dobro. Volim potaže - uz štapni mixer jako se lako prave, a svašta možeš da uturneš, po volji, i ne možeš da pogrešiš.
Smutiš gušće, dobijaš potaž, smutiš ređe, dobiješ čorbicu. :shake: :napitak:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2463433#p2463433]Mars napisao:[/url]Odvratan si, deni.

Najgrđe govanjce je, po mom iskustvu, posle votke. Crno i tvrdo kao ugljen. Ne mereš išćerat' iz guz'ce ! :wcsolja:
I još nešto, Sinestezija. Dobro je poznato da posetioci ovog Foruma ni u vreme najgorih kriza ( prošlih, sadašnjih i budućih ) nisu ostajali i neće ostajati bez putera.. na glavi. :yes:
Ako ga nekad i fali među namirnicama, na glavama ga vazda ima i više nego dovoljno.
Toliko.
zimi uz neko vino,

Police

oprati glavice krompira, preseci na pola i ne ljustiti, poslagati u tepsiju, na svaku polovinu krompira staviti parce slanine(moze i sira ko ima), peci na 200-250 stepeni dok se slanina ne istopi i cackalica ne prodje kroz krompir.

za 4 osobe potrebno izdvojiti 200 dinara - 2 evra (bez vina) :)
Korisnikov avatar
By blenta
kako je to dobro
samo mi se vise svidja da se pece sam bez slanine
i sa sitnim sirom kad se vruc izvadi iz rerne
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Evo i još jedan recepis, za sladokusce koji ne jedu čokoladu iz velikih prodajnih lanaca :lol: , ako takvih ima-

Recept je opet odokativan, a sve može manje ili više, kako ko voli:
Jedna banana, dve kašike kakaa, 1 kašičica cimeta, 1 kašika meda.

Sve staviti u činijicu, i ispasirati, ili dobro izgnječiti viljuškom, da se napravi kaša. Ostaviti u frižideru na 15ak min da se prohladi i malo stegne.

Tako ja pravim "čokoladu" :yes: Dobro je za doručkić, ili raniju užinu.
^ Sad osjećam nešto što bi se, valjda, moglo okarakterizirati kao griža savjesti što ono napisah, mada to mislim.

Barni ima taj neki pristup poštenjačine, koji te odma' neutralizira. :ozbiljan:

---
Mogu samo da zamislim kako se ovaj S. usere od tog 'slatkog' doručka.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Meni je mama pravila belu čokoladu tokom 90ih, bila je divna! Nisam siguran da se još uvek seća recepta, ali ako ga ikada iskopam, javljam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!