Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Modesty
njam,njam,karadžorđeva....BINGO!
Korisnikov avatar
By Val
Je l´ da? :D I tata bi sine...
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Njami :)
Posebno mi se svidja sto si dala ideje i za dekoraciju... Znaci, definitvno pravim ove stvari, sad cu da sacuvam sve ovo u jedan dokument: recepte odavde i recepte sa u2u... :) Yeeee...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Obari viršle i jaja, uz paradajz i papriku - ima prste da poližete.
:mljac:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Virsle su nezdrave i ne jedem ih, a kuvana jaja ne volim, ali hvala tetka Daco, u svakom slucaju :)
Korisnikov avatar
By Val
Pa trazhila si "dekoraciju". ;) Ali, chekaj da dodjem u Srbiju pa cjem te uchim da kuFash! :) Il´ cjem ti skuFam neshto pa ti reci zheni da s´sama bila vredna. :lol:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
:cvece:

Bolje da me ucis, da umem to posle i sama ;) )
Narocito kad budemo zivele zajedno ce mi trebati, ona ume da kuva, ali nije fer da ona sve radi.... treba i ja oko necega da se iscimam :)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Virsle su nezdrave i ne jedem ih, a kuvana jaja ne volim, ali hvala tetka Daco, u svakom slucaju :)
Ma ko ti je to rekao da su nezdrave ?
Za dobar želudac nema loše hrane danas.
Sve je oko nas nezdravo i vazduh i voda i sve ostalo, a ti se uhvatila baš za viršle...
:roll:
Korisnikov avatar
By Val
Joj, virshle su super! A josh bolje kada se prisetim shta sve sadrzhe! :smeh:
Korisnikov avatar
By Val
:cvece:

Bolje da me ucis, da umem to posle i sama ;) )
Narocito kad budemo zivele zajedno ce mi trebati, ona ume da kuva, ali nije fer da ona sve radi.... treba i ja oko necega da se iscimam :)

Umesh li da peresh vesh? :smug:

:P
Korisnikov avatar
By Val
Ti kao i moja devojka. s tim shto ona izvrsno kuva! :mljac:
Korisnikov avatar
By jukie
Za koje si se recepte odlučila? Evo ja sam kasno video ovu temu...

Nego, jako je važno da znaš koje namirnice ne voli ili je alergična.

Ja recimo ne jedem većinu vrsta sireva, presni krastavac, muškatno orašče, ruzmarin, jagnjetinu/jaretinu, začin za piletinu/roštilj koji se kupuje u kesicama/teglicama, tikvice, mešavinu čokolade i pomorandže, mešavinu čokolade i višnje/jagode itd.

Od nekih od njih mi kasnije bude fizički loše (iskaču mi bubuljice po koži i boli me glava) iako mogu da ih pojedem ako zaboravim, a od drugih mi bude muka čim ih stavim u usta.

I sad ti probaj da mi napraviš meni za ručak gledajući u kuvar :cita: i odbacujući jedan po jedan recept...
Korisnikov avatar
By Val
Komplikovana tetka. :shocked:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Znam sta jede, cesto idemo na klopu zajedno. Prezire pecurke, papriku, a ja ne jedem testenine i luk... Ostalo u principu jedemo, nismo alergicne ni na sta, tnx God.... Probacu vecinu stvari, pa sta mi najbolje ispadne kad spremim ovako, to cu onda da spremam njoj :)

@Val
Pa, znas kako... ja umem da spremim sve sto mi je potrebno da prezivim, znaci sve ono sto ja inace jedem svaki dan ja umem da spremim (osim domace supe) i kazu da je ukusno (u onim retkim trenucima kada se ja actually iscimam da nesto uradim). A s ozbirom da imam 19 godina i jos uvek zivim sa kevom, to je o meni ok... Kao da mi nece biti dosta kucnih poslova, otkad se odselim, pa do kraja zivota :) ) :nazdravlje:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by jukie
Za koje si se recepte odlučila? Evo ja sam kasno video ovu temu...

Nego, jako je važno da znaš koje namirnice ne voli ili je alergična.

Ja recimo ne jedem većinu vrsta sireva, presni krastavac, muškatno orašče, ruzmarin, jagnjetinu/jaretinu, začin za piletinu/roštilj koji se kupuje u kesicama/teglicama, tikvice, mešavinu čokolade i pomorandže, mešavinu čokolade i višnje/jagode itd.

Od nekih od njih mi kasnije bude fizički loše (iskaču mi bubuljice po koži i boli me glava) iako mogu da ih pojedem ako zaboravim, a od drugih mi bude muka čim ih stavim u usta.

I sad ti probaj da mi napraviš meni za ručak gledajući u kuvar :cita: i odbacujući jedan po jedan recept...

jaje na oko. :D
Korisnikov avatar
By anche
meni da neka cica napravi nesto brzo i jednostavno idealno bi bilo da to bude tanjir sa min 4 vrste sira, selekcija finih maslina i paradajz salata sa bosiljkom. meni dosta :cita:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by anche
meni da neka cica napravi nesto brzo i jednostavno idealno bi bilo da to bude tanjir sa min 4 vrste sira, selekcija finih maslina i paradajz salata sa bosiljkom. meni dosta :cita:
Ovo je skroz super... to cesto praktikujemo,
samo nekada dodamo neku sunkicu...

... i neko fino vince..

Jos kad su sirevi stvarno neki neverovatni... onda je bas bas super...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by KissQueen
Originally posted by jukie
jaje na oko. :D
Ih, pa ja sam jaja na oko jeo svaki dan dok sam bio mlađi osnovac... tj. za doručak pred školu obavezno, a ponekad bi došla i večera i ispostavilo bi se da mamina bljak-čorba i smrd-mesance izazivaju pljuc-refleks kada se "uzme jedan zalogaj pa ako ti se ne sviđa ne moraš" i onda bi bilo jaje na oko i za večeru...

Doduše danas se po veličini stomaka tako nešto ne bi moglo pretpostaviti (wonderful apple shape), ali:
a) u pubertetu su mi davali vitaminsko-mineralne preparate koji podstiču apetit jer sam zaostajao u rastu (ko zna kako je to delovalo na hipotalamus)
b) u međuvremenu je mamina kujna evoluirala u stvari koje volim da jedem
c) u međuvremenu je izbor dostupnih namirnica postao veći
Korisnikov avatar
By starky
Originally posted by anche
eh...pravila sam to bivsoj stalno...i to u 3 ujutru...obozavam to...

:D
Korisnikov avatar
By ns.happy
njoki sa brokulima :blush:

Recept je za dvoje. Nedavno sam ga baš pripremio. Tačnu količinu sastojaka ne znam, jer uvijek kuvam iz glave, onako otprilike. I ne radi se zapravo o pravom, velikom i komplikovanom jelu, nego samo o prilogu.

Trebaće ti jedna veća glavica brokule ili dve manje, maslinovo ulje, komadić slanine, jedna mala glavica luka, tri češnja belog lukaa, 200 gr pavlake za kuvanje, sir parmezan, so i biber. I naravno paketić smrznutih njoka.

Uzmi jednu srednju glavicu brokule, raščerupaj je na one njene manje cvetove tako da budu otprilike iste veličine. Možeš iskoristiti i njezinu debelu stabljiku koja je obično teža od samog cvijeta , no prethodno je oguli i pripazi da u potpunosti skineš debelu žilavu koru i da ostane samo mekana srž koju isjeckaš na kockice. Sve dobro isperi pod mlazom hladne vode.

Cvetove i kockice stabljike stavi u posoljenu kipuću vodu i kuvajte dok ne omekša, recimo 15 minuta. (ne bi smelo tako dugo, ali ja volim kad se raskuva) Kako stabljici treba nešto više vremena da omekša, možeš prvo nju staviti kuhati jedno 5 minuta, a zatim dodati i cvjetove.

U malo dubljoj posudi (ne tiganj!), na maslinovom ulju poprži malo narezane slanine. Znam da će se sada neki i levom rukom krstiti, jer kao prvo - neki kažu da se ne prži na maslinovom ulju i da ga je šteta tako upropastiti i kao drugo - slanina i maslinovo ulje, kako to može ići zajedno? Baš me briga što oni kažu, ja tako volim. Osim toga, za prženje ne morate koristiti vrhunsko maslinovo ulje, dobro će poslužiti i ona jeftinija varijanta.

Kada se slanina malo isprži (recimo do pola) dodaj sitno iseckanu malu glavicu luka i prži dalje dok luk ne poprimi zlatnu boju. Pred sam kraj dodajte tri češnja isjeckanog belog luka i pustite da se još prži kojih 30-tak sekundi, tek toliko da beli luk pusti svoje sokove. Preko svega prelij pavlaku za kuvanje, malo posoli i pobiberi i pusti neka još krčka 2-3 minuta.

Nakon što si dodala pavlaku za kuvanje, odmah istresi i naribanog parmezana iz vrećice, otprilike pola vrećice bi bilo dosta.

Budi oprezna s dodavanjem soli, jer je parmezan sam po sebi prilično slan.

Dakle, dodala sti vrhnje, prokuvala sve zajedno koji min, još ti je jedino ostalo da u sve to umješaš skuvanu i oceđenu brokulu i još dok je posuda na vatri sve zajedno dobro promiješaš.

Smrznute njoke ubaci u vrelu zasoljenu vodu i kuvaj dok ne isplivaju na površinu. Ocijedi ih i ubaci u posudu s umakom i voila, prilog je gotov. Uz ovo posluži neko meso, ali i ne morate. Njoki mogu biti i glavno jelo bez ikakva mesa.
Korisnikov avatar
By tileland
Draga,

Ja bih ti predlozio da odes na sajt http://www.coolinarika.com/ gde ima predivnih recepata, sa odlicnim objasnjenjima kako i sta da spremis.

Ako ti treba pomoc, pisi mi na pvt

PS Obozavam da kuvam i to radim sa zadovoljstvom za mene i mog dragog i za nase prijatelje :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Pomfrit, bečka šnicla i paradajz salata.
:yes:
Brzo, jednostavno i ukusno.
:mljac:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@anche, srecko, *deni*
Hvala na predlozima :)

@tileland
Hvala na vise nego korisnom linku, dopada mi se sajt :)
Dobrodosao na forum :)
Korisnikov avatar
By KiWi
@allexa
hvala

@spliff
mislila sam na ovo:
Jaja na oko? :sweet:
jaje na oko se pravi brzo i može da se jede za večeru ... pitanje je bilo da bude brzo, jednostavno i za večeru ... ispunjava sve uslove.

Ne možeš brzo, jednostavno i prigodno za ljubavnu uvertiru da napraviš neko bog zna kakvo jelo ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!