Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Imam kuci citavu kolekciju vina, sto domacih, sto stranih.
Volim crno/crveno vino. :up:
Najlepse vino koje sam pila je neko domace iz Kalampake (Grcka), nije ni preterano slatko, ne stipa za grlo, ali zato neverovatno brzo hvata..
Mada je i u konkurenciji jedno vino koje sam dobila od druga, ciji je rok trajanja - dok se ne popije, a brzo ce, izuzetno pitko vino.

U svakom slucaju, volEm da pijem vino. :up:
By Speculum Columbae
fema mode on: volim najviše penušava i muškatna vina :fema mode off

ili što kaže Bach:

Lieblicher als tausend Küsse,
Milder als Muskatenwein

šalu na stranu, srpska vina su govno i imaju ukus kao otrov.
Korisnikov avatar
By Blady
Recimo da sam vec par dana zaredom pila kuvano vino... mmm..

A ovih dana spricer, neko francusko..
ne mogu se setiti :mljac:
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
I ja volem kuvano vino.

Inace, skoro probah neko italijansko, crveno vino. Divan je ukus, a ne stipa za grlo kao neka vina.
Korisnikov avatar
By MikroSvemir
Jako volim Čileanska vina, iako ne mogu da kažem da sam poznavalac.
By misha26
šalu na stranu, srpska vina su govno i imaju ukus kao otrov.[/quote]

Nemoj tako jer ipak i u Srbiji postoji veliki broj porodicnih vinarija sa vinima izuzetnog kvaliteta. Mnoga od tih vina su ocenjena visokim ocenama svetskih stucnjaka. Vinarija Zvonko Bogdan, Quet, Kovacevic, Radovanovic, Belo Brdo, Janko i mnogi drugi.
Korisnikov avatar
By elizevin
Crno vino, njam ^^ Najbolje mi je Casillero del Diablo, uvek u posebnim prilikama na stolu. Takodje i domaci roze jedne prijateljice iz Arandjelovca, nazalost, vise ga ne pravi. Delimicno u njega je ulazila tamjanjika, divno mirisljavo grozdje koje kad se fermentise daje ukus i miris bombona :bliss:
Korisnikov avatar
By Katengl
Mmmm tamjanika...

Ja se iznenadim svaki put kad probam neko domace vino koje nije toliko kiselo da me posle toga dva dana boli stomak. A ima dobrih, samo ih treba naci. I platiti. :D
By urke145
Dok sam bio u Beogradu zavrsih taj kurs za somalijere... mada nikada se nisam bavio time profesionalno, cisto za moj uzitak.
Da me sada neko pita koje vino mi je broj jedan ne bi znao da kazem. Toliko toga sam probao po sajmovima i salonima da jednostavno nije bilo sanse da zapamtim sve to. U principu volim italijanska vina, nekako su lagana i vesela. Za razliku od spanskih koja su opora. Ali neko voli to. Ovaj moj drug sa kojim sam isao na taj kurs voli bas ta opora vina.

Ipak nase vinarije ne treba podcenjivati. Ima i te kako puno dobrih vina. U Zupi par vinarija ima jako dobru tamjaniku (Spasic npr), pa kupaze gde mesaju prokupac (jedina srpska zvanicno registrovana autohtona sorta) sa svim i svacim i to ume lepo da ispadne.
Po Vojovidni takodje par jako dobrih vinarija. Ko voli slatka vina imate Bermet iz Sremskih Karlovaca koji je fenomenalan.

Da se razumemo ova vina se ne prodaju u maksiju na cosku tako da....
Sve ono sto mozete da kupite u obicnoj prodavnici je klasicno industrijsko vino tj smece.
Takodje 80% ljudi koji sami prave vino proizvode obicno smece. Tu zapravo nije rec ni o kakvom vinu... to je obicno alkoholno vrenje i poenta je da taj napitak koji oni nazivaju vinom ima alkohol da moze dobro da zvizne u glavu.
Zgranem se kada me negde svrate i kao imaju extra vino, probam i dodje mi da povratim. Izmuljano grozdje ostavljeno da provri i oni to nazivaju vinom. Tj grozdje pretovoreno u alkohol eto to je poenta pravljenja tog napitka koji oni nazivaju vinom. I onda te naravno boli glava.
A mogu da vam kazem da mi se desavalo na degustacijama da degustiram i preko 50 vina za npr neki period od 6-7 sati. Izracunalni smo da je to preko 2 litra popijenog vina. Naravno posle svakog gutljaja vina ide obavezno voda tako da se popije i ogromna kolicina vode sto je svakako znacajno za organizam. I nesto za nabadanje poremeno..., sir, prsuta, krekeri. I posle minimum 2 litra vina mene ne boli glava!!!!
Znaci od kvalitetnog vina glava ne boli!
Ja i danan danas imam problem da nekim ljudima objasnim ovo i da to nije moja izmisljotina vec da je zaista tako.
Takodje taj osecaj pijanstva je fenomenalan jer te lagano hvata. Pijes dosta vode i to dosta ima efekta da se razblazi u organizmu. Jesi pripit onako potpuno opusteno, lagano i drzis celu celcatu situaciju pod kontrolom. Posle toga odemo na neku corbicu i kao nov! Kao da nista nisi popio!
I za to sam optuzen da lazem jer u nasoj patrijahalnoj srpskoj izvedbi ispijanje 2 litra vina mora da znaci: prekid svesti, povracanje, glavobolju zvanu malj u glavu i dva dana ne ustajanja iz kreveta.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
od crnog vina sam počela da pijem, srećom ubrzo sam otkrila vodku
nikad mi nije prijalo ne znam ni što sam ga uopšte pila

jedino sangrija može nekako da prođe
mada ni to nisam pila duuuugo, ne sećam se više ni kakav je ukus, možda mi ni to ne bi prijalo sad
doduše pas je voleo to da mi pije :lol: zamalo da se napije za jednu novu godinu budala, ja izašla da gledam vatromet a ona seljanka se popela na sto i pila iz čaša.

volela bih da probam sake, japansko pirinčano vino, no kontam da ne mogu naći dobro kod nas
By misha26
Vina od kojih boli glava su najcesce vina koja su previse sumporisana u toku samog procesa proizvodnje.
Korisnikov avatar
By gossip
sad bi mi bas prijala jedna casa
Korisnikov avatar
By nsc
Ovih dana sam otkrio 2 vrlo pitka crna vina Vrsackih vinograda - Helvecija i Pastuv, a izmedju njih belo Kastel vinarije Coka
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
kunem se da se vino pije samo zato što najviše prija od svih pića kad se popije i da zato ljudi trpe te grozne ukuse i ježenje i mrštenje od njih KUNEM SE ne postoji drugo objašnjenje

čast izuzecima
Korisnikov avatar
By bern
ljubitelj, mada ih ne poznajem. dijelim ih na "može" i "ne može"-

večeras je sangria fino pala, to be honest.
Korisnikov avatar
By Sunce
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=769039#p769039]Sunce napisao:[/url]
Originally posted by Kiborg
Pa nisam probap nešto mnogo različitih vina u životu, šta znam, uglavnom pijem Ždrepčevu krv ili Vranca. I volim da pijem vino.
I ja uglavnom pijem Ždrepčevu krv i Vranac, kao i Pinot. Pamtim vino iz Gračanice, razna makedonska i crnogorska vina. A da li posle crvenog mesa pijete crvena, a posle belog mesa bela vina?
Sada sam se promenio, malo sam bolje upoznao vina, pa ne pijem Zdrepcevu krv i Vranac.
Korisnikov avatar
By Neutron
Nisam neki ljubitelj, uglavnom ga izbegavam. Mada se desi da mi jako prija jednom u par meseci. Tada volim da se napijem od vina, imam utisak da ga brze izbacim iz sistema nego ostala pica. Mrzim mamurluk.
Korisnikov avatar
By badu
bogdanova vina su prokleto sjajna
Korisnikov avatar
By Tungi
Mislim da je to jedino piće koje ne mogu ni najmanje da okusim.
Korisnikov avatar
By Hys.
Volim vina ali nemam pare da pijem vino koje je zapravo vino a ne sirce. Ponekad uzmem bocu, moze da se nadje sasvim pitko i lepo vino za od 1000 dinara pa navise.

Obicno uzmem Radovanoviceva ili Zvonkova, pitka su, cena nije dranje i imaju u mom podrumu pica koji mi je na minut od zgrade.
Korisnikov avatar
By Mars
Mene je tu udario neki totalni antisnoberaj pa uzivam maksimalno u jeftinijim* vinima (Kalifornija, Čile...) Ne nalazim nijedno koje ne mogu da pijem.

Do pre par godina strogo Italija i Francuska...

Ima veze i sa onim sto napisah u "Izjava dana" i onim sto nekad pomenem u sta sam danas jela/sta sam danas kuvala: da mi je sve vise bitnije s kim nesto jedem i pijem nego sta.

*) nb: jeftina vina ovde gde sam sada, gde ima sasvim dobrih vina za male pare-a kod nas su stvarno katastrofa
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!