Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By anche
u datom trenutku stvar je hitna. probah sa lezbejkama ali mi se ne javljaju - zaslepljene pickom ne shvataju lepotu svakodnevnih stvari :D

dakleM: pocele su jagode - treba mi proveren recept za dzem/pekmez/marmeladu. to moze sada, u maju, da bude aktuelno. kasnije cemo sa ostalim vockama :) mada je princip, uglavnom isti... valjda...

ko da dobar recept, dobije teglu (750ml) gotovog - fer razmena, zar ne? ;)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by anche
dakleM: pocele su jagode - treba mi proveren recept za dzem/pekmez/marmeladu. to moze sada, u maju, da bude aktuelno. kasnije cemo sa ostalim vockama :) mada je princip, uglavnom isti... valjda...

ko da dobar recept, dobije teglu (750ml) gotovog - fer razmena, zar ne? ;)
Ja od jagoda najviše volim onaj kupovni preliv i sok... imaju koncentrisan jagodast ukus...
mislim da niko od moje rodbine ne pravi ništa od jagoda...
kada dodje jesen pita?u mamu za recept za ajvar, on je nešto kao slani džem od paprika.
Ali smo u osnovnoj školi imali predmet doma?instvo, i druga polovina knjige je bila pravljenje džemova, i se?am se da je pisalo da na kilogram vo?a ide kilogram še?era...
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by jukie

kada dodje jesen pita?u mamu za recept za ajvar, on je nešto kao slani džem od paprika.
Ali smo u osnovnoj školi imali predmet doma?instvo, i druga polovina knjige je bila pravljenje džemova, i se?am se da je pisalo da na kilogram vo?a ide kilogram še?era...
hvala jukie :D mada stvarno, mislim, ozbiljno... zar nekome treba objasnjenje sta je ajvar!? njegovo velicanstvo ajvar! :D jedva cekam avgust a do tada, jagode i vocke...

ma znam i ja za taj recept, mada negde imam osecaj da je to ipak odnos predvidjen za slatko... u svakom slucaju domacinstvo je odavno bilo :D
Korisnikov avatar
By Laika
Jaoj avatar ti je mamica :klap: :lol:
Korisnikov avatar
By spliff
evo jedan recept. dodushe nije za jagode vecc za maline (i to one zamrznute). daklem:

pakovanje zamrznutih malina (450 g) staviti da se odmrzne u sherpu preko 500 g sheccera. kad se maline odmrznu, sherpu staviti na laganu vatru samo dok masa prokljucha. chim baci nekoliko kljucheva skinuti sa vatre i dodati 4 listicca zzelatina (koji su prethodno potopljeni u hladnoj vodi da malo omekshaju) dobro iscedjenih od vode... promeshati nekoliko puta, i sipati u teglu...
zzelatin je najbolji dr. oetker, prodaje se po 6 listicca u jednom pakovanju
Korisnikov avatar
By anche
tx spliff. meni ovo nije upotrebljivo jer ne koristim zelatin... mozda nekome bude korisno u svakom slucaju :)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by jukie
ma znam i ja za taj recept, mada negde imam osecaj da je to ipak odnos predvidjen za slatko... u svakom slucaju domacinstvo je odavno bilo :D
Ja ?ak mislim da je bilo i za pekmez od šljiva... znam da je bilo uputstvo za razlikovanje pekmeza od džema po veli?ini komadi?a.

[size=-2]Nego sam se te školske godine stalno pitao :puzzled: kada ?emo ve? jednom na ?asu da pravimo džemove, dok nam Doma?inko nije rekao da nam je važan samo onaj prvi deo knjige sa uputstvima za pravljenje jelovnika i ona tabela nutricionisti?kih tablica na kraju (koja je ve? bila dobrano zastarela jer nisu bili pomenuti ni smoki ni kokakola a bio je sušeni bakalar i fazansko meso...)[/size]
Korisnikov avatar
By anche
ej ja znam da se pekmez od sljiva moze praviti i bRez grama secera, neverovatno :nono: ali je suuuupeeer! jedne sam godine pravila sa dekstrozom i nije bilo lose, nekako mi se 'uzelitanio' pa ispalo skoro kao marmelada :mljac:

dzem je varijanta sa mlevenim vocem, kako ga ja kontam...
Korisnikov avatar
By greenwich
e bre a. više mi se sviðaju one tvoje "bezobrazne" radionice
:kralj:
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by greenwich
e bre a. više mi se sviðaju one tvoje "bezobrazne" radionice
:kralj:
dobro, dobro... ali ne mari ako se nesto prezalogaji i u medjuvremenu, i u toku, i posle...

mora bRe nesto da se jede :D

'ajde tamo nalazi mi recept, dok jagode nisu prosle :maca:
Korisnikov avatar
By KiWi
Pita?u kevu... ima ona neki recepat ... ne ide mnogo še?era, ali je ipak lepo ... el' te zanima liker od jagoda?
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Kiwi
Pita?u kevu... ima ona neki recepat ... ne ide mnogo še?era, ali je ipak lepo ... el' te zanima liker od jagoda?
jos pitas! :D naravno, daj sta imas :kuvar:
Korisnikov avatar
By bambola
Mi smo prestali s pravljenjem slatkog i dzema onda kad smo uvideli da svake godine sve vise tegli ostaje nepotroseno...Sad pravimo samo sok od jagoda,ne onaj na razblaivanje vec odmah spreman za konzumaciju...
Recept za dzem i slatko ne znam napamet,i ja moram da pitam kevu...
By Gost
ej ja znam da se pekmez od sljiva moze praviti i bRez grama secera, neverovatno :nono: ali je suuuupeeer!

Zvu?i krajnje neverovatno, ali... sve što
treba da uradiš je da zrele (ovo je najbitnije,
ako želiš da praviš bez še?era), jako slatke
(pune fruktoze) jagode opereš, prepoloviš i kuvaš na
trojci dok ne provri a onda smanjiš na 2 i
kr?kaš tako dok ne dostigne onu gustinu koju ti
želiš.
(moja mama na 3 kg jagoda stavi i kesicu vanilin
še?era, ali samo ako jagode nisu baš baš slatke.)
By pčelica
Moram da podelim svoje oduševljenje!
Našla sam (mada to verovatno već dugo
obitava na tržištu) neki pekmez "Bakina tajna"
koji je domaća radinost, bez konzervansa, sa minimumom
šećera, ima ga u raznim ukusima- ali moj favorit je od jabuka sa
cimetom! :mljac: :mljac: :mljac:
Super je!!! Bravo za Baku!!!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by pčelica
Moram da podelim svoje oduševljenje!
Našla sam (mada to verovatno već dugo
obitava na tržištu) neki pekmez "Bakina tajna"
koji je domaća radinost, bez konzervansa, sa minimumom
šećera, ima ga u raznim ukusima- ali moj favorit je od jabuka sa
cimetom! :mljac: :mljac: :mljac:
Super je!!! Bravo za Baku!!!
Meni se jako dopadaju neki Zdravo dzemovi u teglicama kao mali tjupovi... Visnja je zakon, ali cu probati i ostale... Takodje su bez konzervansa, cena im je malo veca od ostalih, ali kvalitet daleeeko veci.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!