Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By elizevin
Takodje sam skoro potpuno izbacila jogurt, iako sam ga ranije pila svaki dan. Jednostavno, kod nas nema da se kupi high fat varijanta, a low fat imaju suvise dodatog secera, ne isplati mi se. Trudim se da pojedem maksimalno do 75g ugljenih hidrata dnevno, cilj mi je da snizim na oko 50g, ali posto sam dodala jos tri sata plesa nedeljno, svaki dan mi se jede nesto slatko, pretpostavljam da bih dopunila glikogen.
Sve u svemu, krenula sam u ovo sa namerom da se ne vracam na staro, i zadovoljna sam. Jedino sto oduzima dosta vremena, ma koliko jednostavno da kuvas. Ako ne kuvam - ne jedem, nema vise opcije sendvica, na zalost :)

Probaj karfiol picu dok mu ne prodje sezona, posle ti se nece isplatiti, jer ti treba velika glavica za jednu malu koru. I sa drndacem je kul, izdrndaj boga u njemu :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Aha, sad izguglah, vidim da je to eating like a caveman.

Bome mene to jako podseća na Atkins dijetu, na kojoj sam ja bila. I super mi je pomogla ali ne mogu meso da jedem sada bez nečega (tipa poha) jer mi se ogadilo (iako sam naravno jela i brdo povrća itd). Ribu obožavam ali ceo dan patim od stomaka kad je jedem. Tu kilažu sam držala 4, 5 godina bez posebnih problema ali sad sam se ugojila deset kila u toku poslednje tri godine (nicijalna kapsula su bili hormoni koje sam pila) i moram da se nekako vratim na staro. Jedino low carb je dijeta koja mi je pomogla (pre tog skidanja sam probala jako mnogo dijeta).

Šta radiš kad izađeš u grad, piješ kiselu vodu ili sveže ceđen sok?

edit to add

svakom svoje, ali zaista ne izgledaš kao da treba da smršaš 10 kila.
Korisnikov avatar
By elizevin
Ne izgledam, draga, zato sto sam izabrala slike na kojima izgledam fino :D Ko to jos ne radi?
Nije to Atkins, koliko sam prelistala stvar (ne puno), Atkinsu je fokus protein i veoma, veoma malo ugljenih hidrata. LCHF dijete kao sto je paleo/primal je samo koincidentno low carb. Fokus je na izbacivanju sve (ili sto je vise moguce) procesuirane hrane, jedenje samo hrane koja je bila dostupna pre uspona agrikulture. To znaci da vecina energije dolazi od masti, proteina dovoljno da se odrze postojeci, eventualno nagogradi nesto misica, i da se ugljeni hidrati unose samo preko povrca i pomalo voca. Primal unosi i neke mlecne proizvode, masne sireve, jaku pavlaku itd. Masti su preferentno saturisane, jer je ljudsko telo najbolje adaptirano na sagorevanje takvih masti (nase masne naslage su delimicno saturisane, kao i lipidi od kojih se sastoje membrane celija) i zato sto prave najmanju oksidativnu stetu.
Ne moras uopste da jedes previse mesa ako ga ne volis, ja isto nisam neki ljubitelj, jedem ga mozda svaki drugi dan (naprimer napravim neku pilecu salatu ili cordon bleu), a protein nadomestim sa jajima koja volim vise.
Evo ako hoces da procitas malo vise o tome, ja sam dosta stvari saznala preko ovog sajta: http://www.marksdailyapple.com/" target="_blank
Takodje, vise nikada nisam bolesna (a ja sam bila ono tunjavo stvorenje koje svaka prehlada dokaci), uvek sam lepo raspolozena, nista ne nikad ne mrzi, koza i kosa su mi lepse nego kad sam imala sesnaest.

A kad izadjem u grad pijem radzu :D Ne pijem vise pivo, koje sam volela, to je bila zrtva bogovima lchf-a, smrc ;) Doduse, ja stvarno pijem maksimalno jednom u nedelju-dve, tako da se opustim sa nekom dobrom kajsijom ili dobrim vinom.
Korisnikov avatar
By Hys.
Apsolutno sve sto si opisala je isto kao atkinsonova dijeta, veruj mi, ukljucujuci i ovo -Primal unosi i neke mlecne proizvode, masne sireve, jaku pavlaku itd. Masti su preferentno saturisane, jer je ljudsko telo najbolje adaptirano na sagorevanje takvih masti -

Rekla bih da su razlike zaista zanemarljive. I sto se tice unosa ugljenih hidrata, nije tacno da se unosi veoma malo ugljenih hidrata - to je tako samo prve 2 nedelje, posle toga se dodaje, i to koliko ti sada unosis je neki optimum i na atkinsu, cak i vise.
Jaja tako sama takodje ne mogu da jedem. tek od njih mi je lose :-/

Znaci pecinski ljudi pili radzu, a :lol:

edit to add

hvala za linak, cu cekiram :)
Korisnikov avatar
By elizevin
Hej, ne bi me uopste iznenadilo, ljudi su generalno jako efikasni u pretvaranju ama bas bilo cega u neki opijat. Ljudska priroda je da se radi. If you know what I mean :)
Ne moras ni jaja ni meso da jedes same - polij ih nekim sosom ili kondimentom. Isprzi jaja sa kvalitetnom slaninom, pokrij kuvana jaja mesavinom tunjevine i domaceg majoneza, uzmi kuvana zumanca i umuti ih sa kajmakom i kajenskim biberom. Cak je u kasika putera na parcetu mesa super ako joj dodas so i chili. Izrendaj parmezan i stavi saku u omlet. Ubij ukus zacinima ako ti ukus smeta. Ili jednostavno nemoj da ih jedes :) Iako nikada nisam cula da je bilo kome lose od bilo kog nutrijenta u njima, to je mozda najuniverzalnija hrana, sem ako dugo nisu bili vegani, a onda je potrebno neko vreme da se telo adaptira.
Korisnikov avatar
By Hys.
Od omleta ocu da umrem, kao i od tunjevine i przenih jaja, o przenim jajima sa slaninom da ne pricam. Ja sam bila alergicna kao dete na jaja, a to se sada vidi tako sto d'izvines imam dijareju kad ih jedem u tim oblicima :lol: Znaci nije problem ukusa.

Znam darling sve te fore, kuvam aktivno 15 godina a low carb sam apsolvirala, problem je sto mi je jednostavno tesko da jedem meso a da nije pokriveno pohom. To sa sosovima sam probala, i kad sam bila na dijeti sve je bilo spremljeno tako i kad mi se meso nije gadilo (znam ih onoliko) i vidis mogla bih opet - prosli put nije uspelo jer mi to nije dovoljno da zamaskira ukus mesa bez poha (mislim da mi se gadi tekstura), a biftek mi recimo ne smeta, al ko ima pare da stalno jede biftek jbg.

Sosove znam razne.....preko kineske, italijanske, francuske, indijske kujne....al kad ispod sosa osetim golu svinjetinu il piletinu - kraj.

Ono sto bi mogla da uradim je posto imam slow cooker, je da ubacujem govedinu da se dinsta preko noci u njemu i onda je savrsena ujutru, a ona mi se ne gadi, a nije but onako skup ko biftek.

Hvala ti, motivisala si me da opet razmislim :kiss:

edit to add:

verujem da su ljudi globali weird lookin travke pre nego što su otkrili vatru, čisto da vide oćel nešto da se desi :lol:
Korisnikov avatar
By elizevin
Hej, bas mi je drago da imas nove ideje. Ne znam, hrana jeste primarno gorivo, ali iskreno, ako ne uzivam u njoj, ne vidim neku poentu. A ja definitivno moram da kupim slow cooker, sad si i ti mene inspirisala :D Ako imas neki dobar sos (low carb, naravno ;)), podeli :puppydogeyes: Sve sto mi se ranije dopadalo ima brdo secera u sebi, a cak i majonez i pavlaka dojade u jednom trenutku.
A sto se tice cudne travuljine, privatno sam misljenja da je religija nastala kad su samani prvi put nabili monopol nad sarenim pecurkama ^^
Slatko, premasno, konzervirano ... Od bijelog luka mi pisti u usima tako da ga izbjegavam, a od mirisa dinja bih da mrem.
Smeta mi i miris banana, ipak ne toliko da ih ne konzumiram tu i tamo.
Korisnikov avatar
By stardust81
Krompir paprikaš i pilav (samo kad moram), morski plodovi ( nikako )
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!