Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor
Originally posted by Mars
Ukus zelenog ne volim.
Ni ja ga nisam voleo. Onda citao u novinama o njegovom blagotvornom dejstvu. Pio ga pre leta, pre izlaganja suncu. Navikao se na njega.

Sada ga pijem i kada se ne izlazem suncu. :carica:
Ne brini, neću ti ništa, mislim Sunce. :sunce: Ni meni se ne dopada ukus zelenog čaja.
By Simor
Neka tebi, neka, poznato je meni kako sunce deluje - zdravo zbog D vitamina, fancy zbog potamnele kože, a kada krenu promene na koži... ajaaaoj. Zato - zeleni čaj i krema sa zaštitnim faktorom 15 i nema brige.

;)
By ~ Le Saint X ~
Posto ne pijem kafe...
ni penusava pica...
caj je za mene zadovoljstvo...
Pijem samo

zeleni
&
Earl Gray

i to uvek sa medom i malo mleka
Korisnikov avatar
By djo
obožavam sve vrste čaja i biljnih napitaka :)

od crnih mešavina apsolutni mi je favorit darjeeling, a volim i earl grey. pijem ih sa mlekom
zeleni volim da pijem sa limunom, jasminov volim jako blag, a ponekad mi prija i onaj ogavni urugvajsko/argentinski mate koji se pije iz ovakve tikve
Slika
sa ovakvom slamčicom
Slika
u tikvu se stave osušeni listići i grančice biljke mate yerba (Ilex paraguariensis) i stalno se nalivaju vrelom vodom iz termosa. ako se pije u društvu, domaćin uvek popije prvu vodu - jer je ta najjača i najgorča - :bljak: pa onda sledeću turu dobija gost. može svako da ima svoju slamčicu :D ali tikva je ista :)

a nešto najlepše je napitak od svežih listova nane - mislim da se najviše pije u maroku - samo se ćušnu sveži listovi u staklene šoljice i naliju vodom - izgleda fenomenalno, a tek što je ukusno :)
od ovih u kesicama pijem isključivo centropromove :oklagija: a najviše volim rtanjski i onaj dečiji, koji mislim da se više i ne proizvodi :(
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni se baš najviše dopadaju naši "seljački" čajevi bez napumpanih komercijalnih i snobovskih imena. Ceo život sam proveo u "kući čaja", proučavam biljke tako da su mi biljke i čajevi i više nego bliski. Ako bih krenuo da pišem o biljkama i čajevima, mislim da bi potrajalo.
Korisnikov avatar
By djo
ja sam odrastao na domaćim 'seljačkim' čajevima, svi smo ih u porodici pili, iz šolja od kinderlade :D one prave biljne čajeve, ne iz kesica :) a sećam se da smo kod kumova uvek pili čaj od lipe - koji mi se najmanje sviđa :D , ali to je bio kao neki ritual :)
prvi put sam pio earl gray u srednjoj školi, kad sam išao na konsultacije kod jednog starijeg kolege - preporučivao mi je literaturu za prijemni ispit i sećam se da kad me je rekao da od čajeva ima samo earl gray da nisam imao pojma o čemu priča :D
posle sam živeo u americi 2 godine i tamo se upoznao sa najneverovatnijim kombinacijama čajeva i biljnih napitaka, i tamo sam sa nekim argentincima pio i mate. i doneo kući kesu od kilo i dve tikve i slamčice :)
darjeeling nije nikakvo 'snobovsko' ime, već ime grada u indiji (u kojem je by the way rođena vivijen li :) ) u kojem raste i pravi se taj divan blagi crni čaj :)

a inače rusi zaslađuju čaj pekmezom :)
By ~ Le Saint X ~
moje prve ljubavi sto s e tice caja
su bile

od sipka
i
hibiskusa
:)
Korisnikov avatar
By Sunce
Kad kažem "seljački" čajevi, mislim na čajeve koji se prikupljaju u prirodi i pripremaju po narodnim običajima. Više od deset godina se, između ostalog, bavim i fitoetnologijom. Poznavanje biljnih vrsta u prirodi, njihovo prikupljanje, obrada, sušenje, mitološko značenje su takođe važni. Mislim da radnici u modernim čajdžinicama i ne znaju koje biljne vrste imaju u mešavinama.

Evo malo o čajevima (o našim travkama i običajima ni reči):

http://www.b92.net/zivot/gastronauti.php?nav_id=190598
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Sunce
Originally posted by Simor
Originally posted by Mars
Ukus zelenog ne volim.
Ni ja ga nisam voleo. Onda citao u novinama o njegovom blagotvornom dejstvu. Pio ga pre leta, pre izlaganja suncu. Navikao se na njega.

Sada ga pijem i kada se ne izlazem suncu. :carica:
Ne brini, neću ti ništa, mislim Sunce. :sunce: Ni meni se ne dopada ukus zelenog čaja.
I ja sam oguglao na ukus zelenog caja. Mada, cajevi u znacajnoj meri imaju i placebo efekat.

Dobro bismo se osecali kad bismo pili po casu tople vode dnevno. To prociscava.

Uvece, na forumu pijem zeleni caj, caj od kamilice i nane, nekada i rtanjski.

:cheer:

Zamirisah post.
By biotherm
volim cajeve... :) i to svakakve, od domacih, "seljackih" - zova, lipa, hajducka trava i sl...

naravno i ove uvozne, najvise volim da kupim u kuci caja, mislim da je Milesevska ul., tamo kupujem aromaticne cajeve (Earl Grey Imperial - crni caj sa uljem od bergamota, Desert Tea - zeleni caj sa laticama i sl...) i sl.
Korisnikov avatar
By Mars

Bergamot...kad se setim da ga nisam voleo.

@Sunce, pametan izbor za nocne sate, naravno. Ja od rtanjskog mogu samo da legnem, naročito ako je u večeri bilo belog luka. Obara mi pritisak mnogo.

Mlaku vodu popijem na putu do kupatila ujutru jer mi prija, ne znam koliko može da utiče pozitivno na moje zdravlje...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!