Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Al nešto ne mogu da zamislim limun sos uz mleveno meso...

Piletina, riba....da. Crvena mesa - teško.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by AngraMaina

Jesam vam pricao da cu zbog ove teme praviti cufte u paradajz sosu?

Nego da li neko zna kako se na srpskom zovu cufte u sosu od limuna i jaja? Grci ih zovu youvarlakia (od turskog yuvarlak) i potpuno su njam :mljac:
Lako ćemo mi kako se zove, daj ti recepat :kuvar:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ovako to izgleda uzivo http://www.sintagespareas.gr/sintages/g ... emono.html

A ovde je recept na engleskom (priprema je ista, samo kolicine su drukcije): http://www.greek-recipe.com/modules.php ... =article75.

Onaj prvi recopis je bolji a ima sastojke ovako (moj prepev u rimovanom dvanaestercu):

750 g mlevenog
½ solje putera
½ solje pirinca
½ solje sitno seckanog luka
2 jajeta
3 supene kasike sitno seckanog persuna ili korijandra
1-2 limuna
so, biber

Mozes eventualno da dodas malo (malo) limuna i u cufte, a u masu mozes da umutis ili celo jaje, ili samo belance a zumance da ostavis sa strane pa ga dodas u sos, po zelji.

Edit: evo i na srpskom: http://www3.serbiancafe.com/kuvar/5/134 ... avgolemona samo sto luk ne treba prziti
Korisnikov avatar
By Marvin
E super :klap:

Samo, mogao bi malo da razradiš priču :)
U vodu u kojoj kuvaš te ćufte staviš puter? (to je neka zdravo masna voda ako je tako :giggle: )

I priču oko sosa bi mogao malo da razradiš... :maca:
Korisnikov avatar
By Mars
Marvine, jel si gledao "Julie&Julia"?

:sweet:
Korisnikov avatar
By Mars
Trebalo je da vam slikam one moje pljeskavice da vidite.

Jedan pogled na njih trenutno čupa iz svakog neraspoloženja.
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Pa pretpostavljam.

Julia Child, legenda američkog kulinarstva. Žena koja je donela francusku kuhinju širokim narodnim masama.
Korisnikov avatar
By Hys.
Drugari da ne otvaram novu temu, a ovo jeste "help me" :D

Jela sam u jednom restoranu piletinu a la filipi, i mnoooogooo mi se svidelo :mljac: Neki mnogo fin sosic, u kome je ta piletina kuvana sa paprikom, tikvicom i lukicem. Pokusavam da nadjem na guglu, ali nema :nerd:

Neka vrsta belog sosa je, samo ne znam koji.

Zna neko :) ?
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Hys.

Jela sam u jednom restoranu piletinu a la filipi, i mnoooogooo mi se svidelo :mljac: Neki mnogo fin sosic, u kome je ta piletina kuvana sa paprikom, tikvicom i lukicem. Pokusavam da nadjem na guglu, ali nema :nerd:
Ja ne znam.

A koje tikvice? Sa piletinom kod kineza idu recimo ona male, zucchini.

Slika

Izmešaj nešto sama, možda bude kao to što si jela (a možda i bolje).

:)
Korisnikov avatar
By Mars
Za sve! Naseckaš na brzinu, propržiš sa mesom ili jajima, ili rastopiš sir preko....mmmmmmmmmnogo dobre.
Korisnikov avatar
By Mikili73
Milina su...jedino njih volim od tikava :beba:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Mars

Pa pretpostavljam.

Julia Child, legenda američkog kulinarstva. Žena koja je donela francusku kuhinju širokim narodnim masama.
Eto ti :)
Nemam ja pojma o čemu je.
Kad vidim Meryil, ja skindam :)
Tu bar nikad nema razmišljanja.
Korisnikov avatar
By Hys.
Nije bitno koje su tikvice, nego taj sos, u kome se piletina kuva, on nema veze sa povrcem koje je u njemu :nerd:

Mislim da cu da odem ponovo u taj restoran na klopu i da pitam konobara o cemu se radi.
Mnogo je njami :D
Korisnikov avatar
By smaug
Evo ti recopis za piletinu a la filipi

Potrebni sastojci:300 g piletine, 1 crni luk, 3 paprike (crvena, žuta, zelena), 1 tikvica, 100 g šampinjona, 1 praziluk, 50 g kukuruza, Soja sos, Origano, Neutralna pavlaka, Vegeta, Ulje

Priprema Pileće meso iseći na kockice i propržiti na maslinovom ulju, ubaciti crni luk isečen na trakice, papriku i tikvice na štapiće, pečurke na listiće, praziluk, kukuruz, soja sos i origano. Dinstati uz dodatak Vegete. Na kraju dodati neutralnu pavlaku.

Ako nije to ti pitaj konobara ko je kuvar pa pitaj njega za recopis.
:P
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Marvin

E super :klap:

Samo, mogao bi malo da razradiš priču :)
U vodu u kojoj kuvaš te ćufte staviš puter? (to je neka zdravo masna voda ako je tako :giggle: )

I priču oko sosa bi mogao malo da razradiš... :maca:
Izvinjavam se zbog kasnjenja, evo da odgovorim.

Puter mozes da otopis pa da prvo na njemu malo proprzis cufte, pa onda da dodajes vodu polako sa strane. Voda jeste masna, to je zimsko jelo, ali zato se i dodaje limun. Na kraju mozes visak masnoce da pokupis kuhinjskom hartijom (samo je prostres odozgo za sekund da upije) ako ti se cini da je previse. Moze i maslinovo ulje umesto putera, da pokrije dno.

Sos se lako umuti, maltretiras jaja dok se ne napravi pena, dodajes limun polako da se ne zgrudva. Glavno je da kad bude gotov dodas malo pomalo saft od cufti kutlacom u taj sos i mesas (3-4 kutlace), da mu se podigne temperatura, jer ako ga samo razlijes momentalno ce pretvoriti u grudvice u vrucoj vodi.

Ako ces servirati jelo kasnije, odvoj cufte od safta jer ce pirinac nastaviti da upija tecnost i nestace ti saft :)

:kuvar:
Korisnikov avatar
By Marvin
Hvala :)
Probacu ovih dana... imam tonu mlevenog :meso:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by smaug

Evo ti recopis za piletinu a la filipi

Potrebni sastojci:300 g piletine, 1 crni luk, 3 paprike (crvena, žuta, zelena), 1 tikvica, 100 g šampinjona, 1 praziluk, 50 g kukuruza, Soja sos, Origano, Neutralna pavlaka, Vegeta, Ulje

Priprema Pileće meso iseći na kockice i propržiti na maslinovom ulju, ubaciti crni luk isečen na trakice, papriku i tikvice na štapiće, pečurke na listiće, praziluk, kukuruz, soja sos i origano. Dinstati uz dodatak Vegete. Na kraju dodati neutralnu pavlaku.

Ako nije to ti pitaj konobara ko je kuvar pa pitaj njega za recopis.
:P
OMG!

Kako nisam videla ovo! Hvala, hvala, hvala :kiss: Probacu za vikend, ako to nije to, pitam konobara, a svakako planiram da ponovo odem u taj restorancic :mljac:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Mars

Pa pretpostavljam.

Evo sam ga pogledao danas...
Šta znam... i nisam nešto oduševljen...
Korisnikov avatar
By Mars
Ok. Ja ga nisam gledao a najverovatnije neću ni da ga gledam.

:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!