Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Storm
Originally posted by pcelica
...I odmah da napisem: MOLIM TE zaboravi na sve
tzv. dijete poput "dijete po krvnim grupama",
Etkinsonove dijete, pa onda one fore razdvajanja
namirnica i unosenja samo 1 grupe na dan.
...Menjaj navike postepeno...
...Zaista nista od svega napisanog nece imati
koristi ako se ne pokrenes!
Ovo si super napisala!

Dijete su svuda oko nas, naro?ito žene drže ovu ili onu dijetu, i to izgleda kao prili?no ozbiljno samo-zlostavljanje.
Znam da je teško skidati suvišne kilograme, ali je još teže ako sebe mu?iš.

Ali posebno si u pravu da ljudi treba da se pokrenu. Primetio sam da te žene na permanentnoj dijeti bukvalno ne mrdaju. Nema tog gladovanja koje može da kompenzuje toliko sedenje!

Ljudi treba da izaberu blage i hedonisti?ke dijete, da se okrenu sportu i fitnesu, da vole sebe, da vole da jedu...
:dancing:
By Shoplifter
Originally posted by Storm

Dijete su svuda oko nas, naro?ito žene drže ovu ili onu dijetu, i to izgleda kao prili?no ozbiljno samo-zlostavljanje.
Znam da je teško skidati suvišne kilograme, ali je još teže ako sebe mu?iš.

Ali posebno si u pravu da ljudi treba da se pokrenu. Primetio sam da te žene na permanentnoj dijeti bukvalno ne mrdaju. Nema tog gladovanja koje može da kompenzuje toliko sedenje!

Ljudi treba da izaberu blage i hedonisti?ke dijete, da se okrenu sportu i fitnesu, da vole sebe, da vole da jedu...
:dancing:

Igzektli. Ja umirem od smeha kad krenu da mi se zale sve te drugarice koje su na silnim dijetama, i da nabrajaju sta to sve nisu pojele i koliko kalorija nisu unele, i salce ne jenjava, pritom su fazonu- jao, sport, vezbe... uffff... ma nije to za mene. :tetka:
Inace ako neko ima neku funkcionalnu za gojenje... don't hesitate
:smilegrin:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Storm
Citala sam rezultate uporednog
istrazivanja u SAD i Francuskoj, gde
su u osnovi pokusali da objasne
kako to da Francuskinje nisu gojazne
(a svako ko je bio/la u Franc. zna
kako izgledaju, a kol'ko i sta jedu!),
dok Amerikanke jesu. I upravo jedna od
jako bitnih stvari je bilo to sto je deo
francuske kulture da obed ima status
kulta! Dakle nema hrane s' nogu, oni
zaista uzivaju u rucku, koji traje po 2 sata.
Vecina Francuskinja je izjavila da im je stran
osecaj krivice ako pojedu nesto sto ne bi
trebalo.
Tako da ima necega i u tome; zaista mislim
da nikako se ne treba kaznjavati, nego
poraditi malo prvo na obrazovanju sebe
(sta valja a sta ne; kol'ko cega ti treba) i
onda se opustiti, uzivati u hrani, napraviti
od svakog obeda svecanost.
Ja eto i kad jedem nesto najprostije volim
da mi gori sveca, da mi je lepo serviran sto,
da uzivam.
Korisnikov avatar
By jukie
Vecina Francuskinja je izjavila da im je stran osecaj krivice ako pojedu nesto sto ne bi trebalo.
To je upitno... i moji gojazni rodjaci kada se kljukaju nemaju ose?aj krivice nego se smeju onima koji drže dijetu...

moja mama recimo voli da jede masno* i ona ne ose?a nikakvu krivicu oko toga... naravno da je savršenog loptastog oblika... :yay:

*kada joj se daju pržena jaja u tanjir zahteva ekstra masno?u u kojoj su pržena kako bi mogla da uma?e hleb...

sin mog deda-uje i kasnije njegov sin su obojica umrli od debljine i samo su trpali hranu u usta (toliko o jedenju koje traje nekoliko sati)... na kraju su izdahnuli posle jednog takvog bindža (tj dva bindža u razmaku od desetak godina, prvo jedan pa drugi)...

(sinu deda-uje je teklo nešto crveno iz usta kada su ga našli... prvo su mislili da je krv... posle se ispostavilo da je bio neki sok od maline koji se vratio na usta jer nije mogao da sklizne niz digestivni trakt...)

Mislim da su ove istinite anegdote dovoljne da svi forumaši prestanu išta da jedu do Nove godine... :klap:

[size=-1](a do koje Nove godine?)[/size]
By Storm
Tako da ima necega i u tome; zaista mislim
da nikako se ne treba kaznjavati, nego
poraditi malo prvo na obrazovanju sebe
(sta valja a sta ne; kol'ko cega ti treba) i
onda se opustiti, uzivati u hrani, napraviti
od svakog obeda svecanost.
Ja eto i kad jedem nesto najprostije volim
da mi gori sveca, da mi je lepo serviran sto,
da uzivam.
Tako je.
?ujem da neki ljudi jedu bukvalno krišom?! Nema ništa od toga. Treba jesti javno, ili kako god se ve? ?oveku sviða.
Mislim da je sa dijetama jedino problem kada je to emotional eating. To verovatno svi imamo u najrazli?itijim varijantama. Tu baš nema jednostavnih recepata.
Ali i dalje mislim da je sport rešenje a nikako gladovanje.
:bicikl:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ja ne trpim nikakva ogranicenja, pa ni tu dijetu.

:curka:
Korisnikov avatar
By Gost
Ihaj, ja se nikada nisam opterecivala redukcijom ishrane.
Jedem kad mi i koliko prija.

:curka:
Korisnikov avatar
By sofia
ja sam dve nedelje klopala sirovo voce i povrce i hello sokove
rezultat:6 kg.manje:klap:
Korisnikov avatar
By *deni*
Iznenadjujuce je kako sam lepo smrsao.

Znaci, sekiracija u kombinaciji sa dijetom = vitka linija. :yes:
Korisnikov avatar
By ok_decko
Pre par godina sam upoznao u teretani bilderku sa kojom sam se intenzivno družio, i koja mi je dala sjajnu dijetu, koju ona koristi pred takmi?enja. Drži se šest nedelja, bazirana je na proteinima i sekundarnim ugljenim hidratima, i za to vreme u potpunosti reguliše metabolizam i skida sav višak masnih (miši?nu ne) naslaga. Ja u suštini kombinujem ovako obroke:
doru?ak - ili kuvana jaja, ili ovsene pahuljice
ru?ak - jedan dan tunjevinu i kuvani krompr, drugi dan pirina? kuvani i pile?a prsa kuvana, tre?i dan govedina kuvana i pirina?, ?etvrti dan samo morska riba, kuvana, bez ijednog za?ina po mogu?nosti. I tako u krug, šest nedelja. Prvi put kad sam držao tu dijetu, skinuo sam 14kg. I da - jako je bitno da piješ što više te?nosti minimum dve litre - zeleni ?aj je najbolji, jer ?isti organizam od toksina u potpunosti.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Napomena mala: dijetu ne treba držati duže od šest nedelja, jer posle toga nema nikakvog efekta.
Btw. kilogrami koji se skinu se uopste ne vra?aju, ili jako sporo, al' samo u slu?aju da ždereš k'o svinja :)
Korisnikov avatar
By Draco
Ja super izdrzavam dijetu posto nikad nisam bila na njoj :)

Nocas sam, recimo, u 4 am zeni przila riblje filete + sebi kajganu sa proprzenim virslama :)

Po meni je dug sex najbolji nacin odrzavanja linije.:cool2:
Korisnikov avatar
By Hys.
Drzala sam dijetu prema kojoj ima puno predrasuda u bgu (uglavnom od ljudi koji nisu ni procitali knjigu pa misle da se zdere samo meso, sto APSOLUTNO nije tacno, vec se povrce jede od starta)-Atkinsovu. Sta se desilo? SVE analize su mi se sredile..E daaaa...dijete je izuzetno ukusna i NEMA gladovanja i onesvescivanja:cheer:
ps. rucak u prvoj fazi indukcije (koja traje prve dve nedelje):
Belo meso ili batak (kolicinu izaberite sami u pocetku) na maslinovom ulju, (margarin, rafinisano ulje strogo zabranjeno) zacinjeno,(manje soli), persun, cen belog luka(npr), 100 grama izrendanog kackavalja sa strane, salata od zelene salate, rotkvica, mladog luka, dva jaja (sve iseckano, pomesano sa majonezom, pola pavlake i belim biberom i karijem)...salata moze bez jaja, majoneza, ali to pomaze u pocetku da se ne bi osecali uskraceno ili gladno.
mah...to vam je ideja..bez knjige nista (i ja sam bila od onih sa predrasudama pre nego sto sam je procitala)
:napitak:
Korisnikov avatar
By HARP
Nikada nisam drzao dijetu, cak nisam mogao da se ugojim, pa sam jeo previse, elem, jedem sta mi se jede i kada i sve je ok, volim zdravu hranu...volim meso, slatkise :)
Sto bi se reklo jedem sve i ne gojim se :D
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ne drzim dijetu. Pokusavala sam i pokusavala u poslednjih godinu dana ( iako u principu ne trpim ogranicenja), ali ne ide... Izdrzim dva, tri dana, pa onda nocu pohodin frizider i najedem se, kao nekom nevidljivom rukom vodjena. To je bozije... Vidim da ne vredi opirati se...
Ne vredi, to je bozije, imam krupne kosti i bucmasta sam i okrugla po prirodi, a i volim da jedem, pa sta da radim... Debela sam i gotovo.
:)
Korisnikov avatar
By Egmont
Ja sasvim fino izdrzavam.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Eat right, stay fit, die anyway.
By Dionysus
Originally posted by *deni*
Pre dva dana mi je dosla tetka iz Francuske i prvo sto mi je , posle poljupca. rekla bilo je:
"Malo si se ugojio..."
S obzirom da se nismo videli od juna, ja u njene reci cvrsto verujem. :yes:
Od tada sam na rigoroznoj dijeti, koja je veoma jednostavna:
Nista ne jedem po ceo dan, samo pijem vodu.
Ova prosta receptura mi se i ranije pokazala kao delotvorna, ali ne verujem da je mnogo zdrava.
Napominjem sledece:
Persona sam koja je izrazito sklona debljanju i koja samo teskim mukama odrzava vitku liniju

Imate li vi neki zdraviji, ali opet nista manje efikasan recept za dijetu, koji ipak podrazumeva po neki zalogaj dnevno ?
:vegi:
Одеш лепо код нутриционисте са реѕултатима крвне слике и кажеш јој шта желиш и жена ти састави одговараући план исхране.
By ~ Le Saint X ~
Ja od sutra pocinjem sa dijetom i ponvnim odlaskom u teretanu (nisma bio 2 nedelje zbog vrucina)
kako cu izdrzati???
Ne znam...posto se navukao na slatkise, grickalice i sladoled...

:opatica:
Korisnikov avatar
By one of the people
moja dijeta se sastoji od whole grains, proteina i gomile vocai povrca.
čokolade, sladoledi, gazirani sokovi, pržena i presoljena hrana je strogo zabranjena u mojemu domačinstvu!
zaista i nije tako teško kad se navikneš.
Korisnikov avatar
By gorilica
Izbacish vecheru, slatkishe i gazirano, i to je sasvim dovoljno.
Dodushe, meni je josh uvek pored gore navedenog tu i dijeta sa mesechevim menama, shto znachi da jedan dan u nedelji 24 h ne jedem apsolutno nishta.
Korisnikov avatar
By Allkey
Ja nazhalost uzhivaaam u dijeti, iako ne bih trebao...
Korisnikov avatar
By anchez
Ne drzim dijetu, ako zelim da izgubim koje kilo bacim se na "fizichke aktivnosti" :klap: :klap: :klap:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!