Tek sad vidim kako i koliko sam nepismeno ili u najmanju ruku pogubljeno pisala.
Ni kraja ni konca, no, ako bih pokusala da se presaberem...:
- nije mi jasno zasto se na temi toliko insistira na povezivanju BDSM prakse i seksa. Potoji jasna odeljenost izmedju grubosti, discipline, bdsm seksualizacije (pojam u ovom trenutku verovatno poznat samo meni) i vanile.
-prema nekim mojim kao hristijanizovanim ili humanistickim svetonazorima ljubav, milost, saosecajnost jesu nuzne kategorije za bdsm.
Mislim da u upravo ovim kategorijama lezi ,,stepen kontrole", ili cak ,,stepen dominacije" submisivne osobe: to je upravo ta malena mera na koju neko ,,ima pravo" i u odnosu na koju neko ima da polozi sve svoje nade. I da ih potom svojevoljno odlozi za sobom, razume se.
-los prijem ovako ,,uze strucnih", po svemu prakticnih tema na Forumu je i ocekivan i ocevidan. Sticem utisak da tema nije oglas per se, vec zalog i napor ka kvalitetnoj/ kvalitetnijoj diskusiji u vezi sa NASIM iskustvima, a ne NECIJIM potrebama.
-...uostalom, toliko se hvalimo kvirom i fluidnoscu da bi trebalo da prigrlimo i ,,drugacije na drugaciji nacin". Bas sinoc sam, u vezi sa nestankom one nesretne devojcice, razmisljala o tome koliko ima sadista koji su bezobrazno bolesni, koji su u stanju da zanemare polozaj i volju drugog, sve u cilju zadobijanja nekog svog pervertiranog zadovoljstva. To su, sva je prilika, sadisti koji su i dalje sami sa sobom na nivou na kome ,,mrze", teze destrukciji, i sta sve ne. Opasno, jebote. Neosvesceni mazohisti takodje predstavljaju opasnost...sami za sebe.
-i popularnost bdsm price, na koju je nekoliko ljudi ukazalo, nije, po meni, pozeljna stvar. Volela bih (ne bih volela*) da vidim nekoga ko bi nekome svesrdno preporucio da se neko izgoldenshaueruje po njemu. NOT!
-...ako je bdsm ,,igra" ,,za dostojne" ne znaci da o njemu treba razmisljati kao o izazovu. Jer cete, recju- najebati.
-vec sam govorila o konceptu vlasnistva. Ni ono nije jednosmerno i D/S i jednostrano. Covek najpre sebe treba da drzi u vlasti sopstvene volje. I...a u ovom...zecu...lezi...grm: bude svestan svoje prirode i prigrli je. To se moze i ne mora ostvariti u praktikantskom vidu. A i taj praktikantski vid ne mora biti hevi bdsm: gledam sebe pre neki dan, dosle mi drugarice, i svaki, ali SVAKI put sam ja ta na kojoj lezi piksla, ja sam ta koja pred jednom devojkom iskljucivo sedi na podu do njenih nogu, ja sam ta kojoj je svaka druga rec ,,oprosti" i ,,izvini", koja se prebaci na mental bondage modus i drzi ruke iza ledja kada se ona propne na mene, bez zelje da me dominira, naravno- i + sam ja ta koja je srecna kao pas zbog toga. Stvar prirode ili, bolje: prirodne potrebe.
Sa druge strane, na primer, uopste ne verujem da je moja glad za submisivnim muskarcima stvar prirodne potrebe, mislim da je to moje polje razracunavanja sa nekim drugim stvarima. Mozda i valjda prodje. A sve i da ne prodje, ja sigurno necu nikoga povrediti ili ostetiti.
-jednog dana mozda i budem dovoljno hrabra i pribrana da se drzim iskljucivo toga- strane koja mi pribavlja toliko zadovoljstva i endorfinskih sokova (shokova).
*suma summarum, zdrav bdsm je zdrav bdsm, nasilje i insistiranje dolaze iz pravca mracne strane*
e neka sam vam rekla!
a sad- budimo pametni. Ako vas lisice stezu, slobodno recite, nije fora da se zglobovi sjebavaju, ili da se bilo sta, for that matter, sjebava.